BT > Ekonomi

Friday, 22 September, 09:50

BT - 13 sep 17 kl. 21:37

”Vi är flera olika regeringar som har skuld i det här”Infrastrukturminister Tomas Eneroth (S) lovade lyssna lyhört på alla goda argument från västsvenskarna när han mötte näringslivet på Handelskammarens välbesökta träff. Men behöll sitt pokerfejs när det gällde byggstart eller ej för nya järnvägen Borås-Göteborg..
Läs mer på BT
Läs mer om:
Tomas Eneroth, Handelskammarens, Borås-Göteborg

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vi är flera olika regeringarsom har , skuld, i det här
SVT - 11 dec 16 kl. 01:41

Fredspristagen Santos: ”Står i skuld till det norska folket”

Nobels fredspris driver Colombias president Juan Manuel Santos att kämpa ännu hårdare för en varaktig fred i sitt hemland. Det säger han i en intervju med SVT Nyheter, under sitt besök i Oslo där han under lördagen mottog priset..

Kristianstadsbladet - 29 nov 11 kl. 06:30

Eurokrisen fäller regeringar

Runt om i Europa faller regeringar på löpande band på grund av den pågående eurokrisen. I en del fal?
Det är tydligt att väljarna straffar de sittande regeringarna för svårigheterna att hantera eurokrisen, oavsett vilken politisk färg regeringarna har.

DN - 07 jun 12 kl. 20:52

"Visst är det meningsfullt med en undersökning av Lundins agerande i Sudan "

"En oberoende undersökning om Lundins agerande i Sudan blir aldrig av", skriver Bengt Nilsson 1 juni på DN debatt. Hans huvudargument är att de skyldiga i dag har högt uppsatta positioner i södra Sudan och att de aldrig kommer att öppna mun. Men är detta en logisk argumentation?

Expressen - 20 jan 13 kl. 09:12

Olsson: Armstrongs skuld är ointressant

NEW YORK. Just nu är frågan om Lance Armstrongs skuld ointressant. Det är klart att han hade dopat sig.

DN - 14 apr 14 kl. 10:28

Frågan om Pistorius skuld delar landet

Krokodiltårar eller äkta känslor? Den mordåtalade atleten Oscar Pistorius har brutit samman vid flera tillfällen under korsförhören i rättssalen i Pretoria. Allt fler sydafrikaner är övertygade om hans skuld i det uppmärksammade rättsfallet..

HBL - 19 apr 13 kl. 11:25

Det offentliga blir historia

Det var en liten markering, men ändå. Borgå stad tog till det ovanliga greppet att slå näven i bordet framför dotterbolaget Borgå A-bostäder. Staden äger bolaget till 100 procent och utfärdade ett sällsynt koncerndirektiv så att A-ledningen skulle lyda ägaren i en fråga.

EU-Parlamentet - 25 feb 14 kl. 13:28

Pressmeddelande - Nya regler gör det lättare att konfiskera brottslingars tillgångar i hela EU

Plenarsammanträde : Regler som underlättar för nationella myndigheter att frysa och konfiskera brottslingars tillgångar i hela EU godkändes av parlamentet på tisdagen. Idag blir mindre än en procent av vinsterna från knarkhandel, förfalskningar, människosmuggling och vapensmuggling frysta och konfiskerade. Lagförslaget som redan är informellt överenskommet med medlemsländernas regeringar i ministerrådet, är en del av en bredare EU-strategi för att bekämpa bedrägerier och korruption.

PI - 28 apr 11 kl. 17:05

Arkitekturen ? roten till det onda?

KRÖNIKA Återigen brinner det i våra förorter, nu senast i det mångkulturellt berikade Bergsjö-området i Göteborg natten till den 28 april då fyra bilar hastigt och lustigt började brinna. Även Frölunda och Hammarkullen har senaste tiden varit hårt drabbade av bilbränder. I en serie debattartiklar i Göteborgsposten har på senare tid förts en diskussion om att det skulle vara den misslyckade arkitekturen och boendemiljöerna som är orsaken till att områdena är socialt urartade, snarare än att det skulle vara de boendes eget fel att utanförskap och kriminaliteten frodas.

Barometern - 12 jun 14 kl. 09:55

Enighet om att det behövs nya bostäder

Det kommer att behövas många nya trygghetsboenden de kommande åren. Det var alla överens om vid onsdagens stormöte om boendeformer för äldre. Nils Falk­salen på Forum var fullsatt när kommunala representanter och företrädare för pensionärsföreningarna var samlade för att diskutera boendefrågor för äldre.

YLE - 13 apr 15 kl. 05:36

”Det börjar på morgonen och slutar i dina mardrömmar på natten”

Arbetslösheten bland ensamstående föräldrar är dubbelt så hög som hos andra samhällsgrupper och fortsätter att öka, uppger föreningen för ensamma föräldrar. Många ensamstående föräldrar är fattiga. Arbetslösheten bland ensamstående föräldrar har ökat under hela 2000-talet och situationen blir värre för varje år som går.

Fler nyheter från BT

BT - 30 minuter sedan

Svagt nedåt på börsen

Stockholmsbörsen inleder dagen nedåt. Efter en kvarts handel har OMXS-index backat med 0,1 procent till 571,8. Flera bolag inom industrisektorn hör till förlorarna på storbolagslistan OMXS30.

BT - 45 minuter sedan

Guldkornen som sätter Kalix på kartan

Årets löjfiske har precis startat och gourmeter världen över trånar efter de guldskimrande romkornen från norr. I år väntas produktionen minska och den som vill få sig ett smakprov får räkna med ett djupt hål i plånboken.(TT).

BT - 1 timme sedan

Air Berlin förhandlar med Lufthansa

Den tyska flygjätten Lufthansa och det brittiska lågprisbolaget Easy Jet har gått vidare i diskussionerna om att köpa delar av krisdrabbade Air Berlins flygverksamhet. Lufthansa har siktet inställt på att lägga vantarna på en större del av Air Berlins verksamhet, enligt källor till nyhetsbyrån Reuters.(TT).

BT - 2 timmar sedan

Många privatkunder överväger att lämna Nordea

Många svenska privatkunder överväger att lämna Nordea efter bankens beslut att flytta huvudkontoret till Finland. Det visar en undersökning som opinionsinstitutet Inizio har gjort på uppdrag av Svenska Dagbladet.(TT).

BT - 11 timmar sedan

Apple sänke på Wall Street

USA-börserna backade på torsdagen med Apple som största sänke. En räntehöjning i december blir allt troligare, något som också hade en dämpande effekt på investerarna. Apples aktie, som föll kraftigt även på onsdagen, backade 1,7 procent.

BT - 18 timmar sedan

Trycker på för HH-tunnel

Regeringen måste skaka fram pengar till att utreda en ny fast förbindelse över Öresund, den så kallade HH-tunneln mellan Helsingborg och Helsingör, anser Sverigeförhandlingens chefsförhandlare. Hur en sådan väg- och järnvägstunnel skulle kunna utformas borde utredas under 2018-2019, anser de.(TT).

BT - 19 timmar sedan

Snusföretag slipper betala 100 miljoner i skatt

Förvaltningsrätten slår fast att tobaksavfall som importerats av ett bolag i Borås inta ska beläggas med tobaksskatt. Det är en seger för Prillan Concept som annars riskerade att få betala över 100 miljoner kronor i retroaktiv skatt.(TT).

BT - 21 timmar sedan

Bättre fart på världshandeln

Världshandeln har fått ett uppsving tack vare stark efterfrågan på varor i Asien och Nordamerika, enligt en ny prognos från Världshandelsorganisationen (WTO). WTO skriver upp prognosen för tillväxten i världshandeln i år, från 2,4 till 3,6 procent.(TT).

BT - 21 timmar sedan

Piloter kan tvingas ändra semestern

Ryanair överväger att tvinga 500 piloter att ändra sina semesterplaner för att undvika att bolaget tvingas ställa in mängder av avgångar de kommande veckorna. Det sade vd Michael O'Leary i samband med flygbolagets årsstämma.(TT).

BT - 22 timmar sedan

BYD: "Stor tilltro" till fossilförbud

Elektrifieringen av Kinas fordonsflotta kommer att gå snabbare än många tror. Senast 2030 kommer alla fordon på världens största marknad att vara "elektrifierade", säger BYD-chefen Wang Chuanfu.(TT).Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.