DI > Ekonomi

Friday, 22 September, 09:51

DI - 13 sep 17 kl. 21:31

Michael Storåkers: Alla föräldrar måste ha felRevolutionen började på förskolan Smörblomman i Nacka. Orwellska året 1984 beslutade kommunen att lägga ut verksamheten på arbetsledningsentreprenad under initiativtagare Eva Husboms ledning. Två år senare öppnade verksamheten och socialministern Sten Andersson (S) var tydlig, han skulle göra allt för att stoppa dem..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Storåkers, Smörblomman, Nacka, Eva Husboms, Sten Andersson

Dela artikeln

89 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Michael, StoråkersAlla , föräldrarmåste ha , fel
YLE - 16 dec 16 kl. 13:24

Önskas: Fler småbarnsföräldrar i lokalpolitiken

Många förtroendevalda väljer att hoppa av kommunalpolitiken på grund av den pågående landskapsreformen men många ser också kommunernas nya roll som en chans att påverka. På önskelistan finns fler småbarnsföräldrar. I februari ska partierna lämna in listorna på vilka kandidater som ställer upp i kommunalvalet som hålls den nionde april 2017.

DI - 09 mar 16 kl. 15:56

Förnuft och känsla modets hemlighet

Hur lyckas modevärldens lyxgiganter sälja exakt samma produkter år efter år, till skyhöga priser och mästerliga marginaler? Jag försökte ta reda på svaret under modeveckan i Paris som just nu är i full gång och jag ska dela mina slutsatser med Di:s läsare. Steg 1: Sälj i egna kanaler.

Barometern - 16 nov 13 kl. 08:21

Domen en stor lättnad för de anhöriga

När pressen tagit var sin utskrift av domen går Kerstin Skoglund fram till luckan. Hon får ett kuvert i handen. Hennes son Petter Skoglund får också ett kuvert.

News55 - 02 okt 15 kl. 10:56

Ragnar Skanåkers krav på regeringen: kortare handläggningstid för vapenlincens

”Vi kräver med detta brev att man ser till att det utan dröjsmål blir en ändring i det nuvarande systemet med tillståndsgivning av vapenlicenser genom att en ny myndighet omgående utses att ta hand om dessa”, skriver Ragnar Skanåker i brevet till Regeringen. Han ifrågasätter vidare varför regeringen har gett polismyndigheten själv i uppdrag att utreda varför polismyndigheten har så långa handläggningstider för vapenlincenser. ”Låt viltmyndigheten sköta licensärenden för jaktvapen” Den långa handläggningstiden för vapenlicens gäller dock inte i hela landet.

YLE - 16 dec 16 kl. 13:24

Ommöblering inom lokalpolitiken

Många förtroendevalda väljer att hoppa av kommunalpolitiken på grund av den pågående landskapsreformen men många ser också kommunernas nya roll som en chans att påverka. I februari ska partierna lämna in listorna på vilka kandidater som ställer upp i kommunalvalet som hålls den nionde april 2017. SFP i Österbotten har just nu ungefär hälften av de kandidater man vill ha inför valet.

YLE - 25 dec 16 kl. 13:00

Anna-Karin reste i timmar för att rädda sin hund

Det kan löna sig att försäkra sina djur för att undvika att veterinärkostnaderna skjuter i höjden. Försäkringen har ändå hjälpt Vasabon Anna-Karin Åkers. Hon äger en häst, två katter och en hund.

Skånskan - 10 jan 16 kl. 01:00

Låt kro­nan fly­ta fritt

Opinion Riks­banks­che­fen Ste­fan Ing­ves har fått fria hän­der av riks­banks­di­rek­tio­nen att, i sam­råd med förs­te vice riks­banks­che­fen Kers­tin af Jochnick, säl­ja svens­ka kro­nor för att där­med sän­ka kron­kur­sen. Syf­tet är att för­sö­ka få upp den svens­ka in­fla­tio­nen.
Riks­banks­led­ning­en var inte enig.

Fler nyheter från DI

DI - 4 minuter sedan

Råvaror: Basmetaller fortsätter falla

Basmetallpriserna föll rejält på fredagen och rundade därmed av en vecka med klart sjunkande kurser. Oro kring efterfrågan i Kina samt förväntningar om ett generellt stigande utbud sätter priset under press, skriver Bloomberg News..

DI - 15 minuter sedan

FI-chefen välkomnar boprisdämpning

Tecknen på avmattning i nyproduktionen får inte FI-chefen Erik Thedéen att ligga sömnlös. ”Det är inget samhällsekonomiskt problem om vi får en viss dämpning på husprismarknaden”, säger han till Di.  .

DI - 15 minuter sedan

Tyskland: Kombinerat PMI överraskade positivt

Den tyska industrins sammanvägda inköpschefsindex (Composite PMI) steg till 57,8 i augusti från 55,8 föregående månad. Det visar preliminär statistik. Enligt Bloomberg News prognosenkät väntades ett index på 55,7..

DI - 10 minuter sedan

SCB: Fortsatt högt sparande i hushållen

Hushållens finansiella sparande uppgick till 81 miljarder kronor under andra kvartalet, vilket var en fortsatt hög nivå. Det framgår av Finansräkenskaperna från Statistiska centralbyrån, SCB..

DI - 5 minuter sedan

Kina manar till besinning om Nordkorea

Kina manar samtliga parter att besinna sig efter att Nordkoreas utrikesminister uppges ha sagt att han tror att Nordkorea överväger att genomföra ett test av en vätebomb i Stilla havet. Det rapporterar Reuters och citerar Lu Kang, talesperson för Kinas utrikesdepartement..

DI - 5 minuter sedan

SEB: Valutamotvind sänker Alimak

Ökad valutamotvind från den amerikanska dollarn gör att SEB sänker sina estimat för Alimaks vinst per aktie med 5 procent för 2018 och med 4 procent för 2019. Det framgår av den analys där SEB sänkt sin rekommendation för Alimak-aktien från köp till behåll och justerat ned riktkursen från 160 till 153 kronor, vilket Nyhetsbyrån Direkt har rapporterat om tidigare på fredagen..

DI - 1 timme sedan

Tidigare Sverigechefen lämnar Tieto

Per Johansson, som är chef för It-företaget Tietos affärsområde Financial Services och som fram till i våras var Tietos Sverigechef, lämnar bolaget för att gå vidare till andra utmaningar. Det framgår av ett pressmeddelande..

DI - 45 minuter sedan

Forskningsbolaget stiger på börsen efter att ha identifierat genmutation

Forskningsbolaget Annexin Pharmaceuticals har identifierat det första patientfallet med en så kallad "loss of function"-mutation med Annexin A5-genen och samtidigt allvarlig återkommande hjärt- och kärlsjukdom. Det framgår av ett pressmeddelande..

DI - 45 minuter sedan

Advenica skriver avtal med Trafikverket

Cybersäkerhetsbolaget Advenica har tagit hem ett treårigt leveransavtal och i kombination med det fått en första order på 1,9 miljoner kronor från Trafikverket. Det framgår av ett pressmeddelande..

DI - 30 minuter sedan

Nordea ser Telias bot-uppgörelse som positiv

Telias böter på 965 miljoner dollar för muthärvan i Uzbekistan är i linje både med teleoperatörens reservation och det förväntade beloppet. Samtidigt är uppgörelsen positiv då den kan leda till att bolaget lämnar Eurasien, skriver Nordea i en kommentar. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.