DI > Ekonomi

Wednesday, 24 January, 12:17

DI - 13 sep 17 kl. 21:31

Michael Storåkers: Alla föräldrar måste ha felRevolutionen började på förskolan Smörblomman i Nacka. Orwellska året 1984 beslutade kommunen att lägga ut verksamheten på arbetsledningsentreprenad under initiativtagare Eva Husboms ledning. Två år senare öppnade verksamheten och socialministern Sten Andersson (S) var tydlig, han skulle göra allt för att stoppa dem..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Storåkers, Smörblomman, Nacka, Eva Husboms, Sten Andersson

Dela artikeln

111 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Michael, StoråkersAlla , föräldrarmåste ha , fel
YLE - 16 dec 16 kl. 13:24

Önskas: Fler småbarnsföräldrar i lokalpolitiken

Många förtroendevalda väljer att hoppa av kommunalpolitiken på grund av den pågående landskapsreformen men många ser också kommunernas nya roll som en chans att påverka. På önskelistan finns fler småbarnsföräldrar. I februari ska partierna lämna in listorna på vilka kandidater som ställer upp i kommunalvalet som hålls den nionde april 2017.

DI - 09 mar 16 kl. 15:56

Förnuft och känsla modets hemlighet

Hur lyckas modevärldens lyxgiganter sälja exakt samma produkter år efter år, till skyhöga priser och mästerliga marginaler? Jag försökte ta reda på svaret under modeveckan i Paris som just nu är i full gång och jag ska dela mina slutsatser med Di:s läsare. Steg 1: Sälj i egna kanaler.

Barometern - 16 nov 13 kl. 08:21

Domen en stor lättnad för de anhöriga

När pressen tagit var sin utskrift av domen går Kerstin Skoglund fram till luckan. Hon får ett kuvert i handen. Hennes son Petter Skoglund får också ett kuvert.

News55 - 02 okt 15 kl. 10:56

Ragnar Skanåkers krav på regeringen: kortare handläggningstid för vapenlincens

”Vi kräver med detta brev att man ser till att det utan dröjsmål blir en ändring i det nuvarande systemet med tillståndsgivning av vapenlicenser genom att en ny myndighet omgående utses att ta hand om dessa”, skriver Ragnar Skanåker i brevet till Regeringen. Han ifrågasätter vidare varför regeringen har gett polismyndigheten själv i uppdrag att utreda varför polismyndigheten har så långa handläggningstider för vapenlincenser. ”Låt viltmyndigheten sköta licensärenden för jaktvapen” Den långa handläggningstiden för vapenlicens gäller dock inte i hela landet.

YLE - 16 dec 16 kl. 13:24

Ommöblering inom lokalpolitiken

Många förtroendevalda väljer att hoppa av kommunalpolitiken på grund av den pågående landskapsreformen men många ser också kommunernas nya roll som en chans att påverka. I februari ska partierna lämna in listorna på vilka kandidater som ställer upp i kommunalvalet som hålls den nionde april 2017. SFP i Österbotten har just nu ungefär hälften av de kandidater man vill ha inför valet.

YLE - 25 dec 16 kl. 13:00

Anna-Karin reste i timmar för att rädda sin hund

Det kan löna sig att försäkra sina djur för att undvika att veterinärkostnaderna skjuter i höjden. Försäkringen har ändå hjälpt Vasabon Anna-Karin Åkers. Hon äger en häst, två katter och en hund.

Skånskan - 10 jan 16 kl. 01:00

Låt kro­nan fly­ta fritt

Opinion Riks­banks­che­fen Ste­fan Ing­ves har fått fria hän­der av riks­banks­di­rek­tio­nen att, i sam­råd med förs­te vice riks­banks­che­fen Kers­tin af Jochnick, säl­ja svens­ka kro­nor för att där­med sän­ka kron­kur­sen. Syf­tet är att för­sö­ka få upp den svens­ka in­fla­tio­nen.
Riks­banks­led­ning­en var inte enig.

Fler nyheter från DI

DI - 4 minuter sedan

United Technologies spår lägre vinst än förväntat

Amerikanska United Technologies, som tillverkar exempelvis flygplansmotorer och hissar, spår att justerad vinst per aktie inom intervallet 6:85-7:10 dollar för räkenskapsåret 2018. .

DI - 15 minuter sedan

Turismen i EU ökar - Lettland nytt dragplåster

Turistnäringen i EU ökar. Under 2017 ökade antalet övernattningar i EU med 5,1 procent till totalt 3,2 miljarder, visar statistik från Eurostat. Turistbesöken var upp 6,9 procent.

DI - 15 minuter sedan

General Electric bommar vinst- och intäktsmål

Det amerikanska industrikonglomeratet General Electric redovisar ett justerat resultat per aktie på 0:27 dollar för det fjärde kvartalet 2017..

DI - 15 minuter sedan

Rallydrottningens Volvo under klubban

En riktig pärla i svensk rallyhistoria ska gå under klubban på den stora Retromobilemässan i Paris. Det är den Volvo PV 544 som Sveriges främsta rallydrottning, Ewy Rosqvist von Korff, tog hem damklassen med i Monte Carlorallyt 1962..

DI - 1 timme sedan

Fler arbetslösa i Storbritannien

Antalet arbetslösa i Storbritannien steg med 8.600 personer i december, enligt säsongsjusterad statistik. Arbetslösheten enligt ILO-standard uppgick till 4,3 procent under tremånadersperioden till och med november..

DI - 1 timme sedan

Stockholmsbörsen: SSAB lyfter

Stockholmsbörsen backade i inledningen av onsdagshandeln, sista dagen innan bokslutssäsongen drar i gång på allvar. SSAB gick mot strömmen efter köpråd från Goldman Sachs och fortsatt krut i råvarupriserna..

DI - 1 timme sedan

Chokladsuget ökar - giganten ökar produktionen

Världens största chokladtillverkare, Barry Callebaut, ökar investeringarna i produktionskapacitet då efterfrågan vänt uppåt.  .

DI - 1 timme sedan

Verizon ger varje anställd 50 aktier

Verizon kommer att dela ut 50 aktier till var och en av sina ungefär 155 000 anställda, enligt vd Lowell McAdam. Det skriver CNBC:s nätupplaga..

DI - 1 timme sedan

Räntor och valutor: Nedåtpress på dollarn

Europeiska statspappers räntor stiger omkring 2-3 punkter i förmiddagens handel på onsdagen, euron handlas samtidigt fortsatt starkare mot dollarn drivet av såväl data som kommentarer..

DI - 1 timme sedan

Skingsley lyfter kronan – under 8 mot dollarn

Riksbanken har gått i mål med inflationen och kan gå före ECB med räntehöjningar. Det inskärpte vice riksbankschefen Cecilia Skingsley i Davos på onsdagen. Kronan växelkurs tog ett skutt i samband med beskedet..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.