DI > Ekonomi

Friday, 25 May, 06:59

DI - 13 sep 17 kl. 21:31

Michael Storåkers: Alla föräldrar måste ha felRevolutionen började på förskolan Smörblomman i Nacka. Orwellska året 1984 beslutade kommunen att lägga ut verksamheten på arbetsledningsentreprenad under initiativtagare Eva Husboms ledning. Två år senare öppnade verksamheten och socialministern Sten Andersson (S) var tydlig, han skulle göra allt för att stoppa dem..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Storåkers, Smörblomman, Nacka, Eva Husboms, Sten Andersson

Dela artikeln

111 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Michael, StoråkersAlla , föräldrarmåste ha , fel
YLE - 16 dec 16 kl. 13:24

Önskas: Fler småbarnsföräldrar i lokalpolitiken

Många förtroendevalda väljer att hoppa av kommunalpolitiken på grund av den pågående landskapsreformen men många ser också kommunernas nya roll som en chans att påverka. På önskelistan finns fler småbarnsföräldrar. I februari ska partierna lämna in listorna på vilka kandidater som ställer upp i kommunalvalet som hålls den nionde april 2017.

DI - 09 mar 16 kl. 15:56

Förnuft och känsla modets hemlighet

Hur lyckas modevärldens lyxgiganter sälja exakt samma produkter år efter år, till skyhöga priser och mästerliga marginaler? Jag försökte ta reda på svaret under modeveckan i Paris som just nu är i full gång och jag ska dela mina slutsatser med Di:s läsare. Steg 1: Sälj i egna kanaler.

Barometern - 16 nov 13 kl. 08:21

Domen en stor lättnad för de anhöriga

När pressen tagit var sin utskrift av domen går Kerstin Skoglund fram till luckan. Hon får ett kuvert i handen. Hennes son Petter Skoglund får också ett kuvert.

News55 - 02 okt 15 kl. 10:56

Ragnar Skanåkers krav på regeringen: kortare handläggningstid för vapenlincens

”Vi kräver med detta brev att man ser till att det utan dröjsmål blir en ändring i det nuvarande systemet med tillståndsgivning av vapenlicenser genom att en ny myndighet omgående utses att ta hand om dessa”, skriver Ragnar Skanåker i brevet till Regeringen. Han ifrågasätter vidare varför regeringen har gett polismyndigheten själv i uppdrag att utreda varför polismyndigheten har så långa handläggningstider för vapenlincenser. ”Låt viltmyndigheten sköta licensärenden för jaktvapen” Den långa handläggningstiden för vapenlicens gäller dock inte i hela landet.

YLE - 16 dec 16 kl. 13:24

Ommöblering inom lokalpolitiken

Många förtroendevalda väljer att hoppa av kommunalpolitiken på grund av den pågående landskapsreformen men många ser också kommunernas nya roll som en chans att påverka. I februari ska partierna lämna in listorna på vilka kandidater som ställer upp i kommunalvalet som hålls den nionde april 2017. SFP i Österbotten har just nu ungefär hälften av de kandidater man vill ha inför valet.

YLE - 25 dec 16 kl. 13:00

Anna-Karin reste i timmar för att rädda sin hund

Det kan löna sig att försäkra sina djur för att undvika att veterinärkostnaderna skjuter i höjden. Försäkringen har ändå hjälpt Vasabon Anna-Karin Åkers. Hon äger en häst, två katter och en hund.

Skånskan - 10 jan 16 kl. 01:00

Låt kro­nan fly­ta fritt

Opinion Riks­banks­che­fen Ste­fan Ing­ves har fått fria hän­der av riks­banks­di­rek­tio­nen att, i sam­råd med förs­te vice riks­banks­che­fen Kers­tin af Jochnick, säl­ja svens­ka kro­nor för att där­med sän­ka kron­kur­sen. Syf­tet är att för­sö­ka få upp den svens­ka in­fla­tio­nen.
Riks­banks­led­ning­en var inte enig.

Fler nyheter från DI

DI - 30 minuter sedan

Valmyndigheten: Sårbart och dyrt system

Vårt valsystem är sårbart, dyrt och dåligt för miljön, anser Valmyndigheten. "Det är mycket i systemet som inte är långsiktigt hållbart", säger kanslichef Anna Nyqvist..

DI - 1 timme sedan

Fed: Ser tre höjningar i år och tre nästa år

När året började spådde Fedchefen i Philadelphia, Patrick Harker, tre räntehöjningar i år och ytterligare tre nästa år, och ännu har han inte ändrat sig på den punkten..

DI - 1 timme sedan

Nordkorea: Villigt att föra samtal med USA "när som helst"

Nordkorea överraskades av amerikanske presidenten Donald Trumps beslut att ställa in mötet med Kim Jong-Un och är beredda att möta USA "när som helst" för samtal. .

DI - 1 timme sedan

Reinfeldt prickar rätt – Max Matthiessen ökar

Trots prispress och hot om skärpta provisionsregler ökar vinsten för pensions- och försäkringsförmedlaren Max Matthiessen. Bakom fjolårets resultat på 305 miljoner kronor ligger provisioner och fondavgifter..

DI - 8 timmar sedan

Gaps resultat under förväntan

Den amerikanska klädkedjan Gap redovisar ett resultat per aktie på 0:42 dollar för det första kvartalet (månad februari-april) i det brutna räkenskapsåret 2018/2019..

DI - 8 timmar sedan

USA-börser: Inhemska biltillverkare steg på Trumps tullhot

USA-börserna vände uppåt och tog igen något av nedgången tidigare under torsdagen tack vare en dämpad geopolitisk oro. Dippen i index efter ett par timmars handel var ett resultat av nyheten om att USA:s president Donald Trump har ställt in mötet mellan USA och Nordkorea som skulle ha ägt rum den 12 juni i Singapore. .

DI - 8 timmar sedan

Rusning till Turkietresor

Samtidigt som den turkiska liran kollapsar har svenskarna fått tillbaka suget på Turkietsemester. Inför semestern har bokningarna ökat med omkring 85 procent jämfört med samma period i fjol. .

DI - 9 timmar sedan

Hälften av svenskarna har tyckt att MP är "hemskt"

Nästan hälften av svenskarna har tyckt att Miljöpartiet är hemskt. I Sifos "hemskhetsindex" från 2017, som Svenska Dagbladet publicerar, svarade 49 procent detta..

DI - 9 timmar sedan

Fler företag använder visselblåsartjänst efter Metoo

Näringslivet har agerat efter höstens kampanjer mot sexuella trakasserier genom att skaffa visselblåsartjänster. Företaget WhistleB redovisar att antalet nya kunder mer än tiodubblat och de inkomna rapporterna om missförhållanden ökat med 500 procent..

DI - 9 timmar sedan

Felicia Åkerman: EU har överläge i handelsstriden

Knappt hade investerare hunnit andas ut över ljusglimtar i förhandlingarna mellan Kina och USA innan det var dags igen. På torsdagen stod det klart att USA inleder en utredning om 25-procentiga importtullar på bilar från bland annat Europa..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.