DI > Ekonomi

Sunday, 19 November, 18:45

DI - 13 sep 17 kl. 21:31

Michael Storåkers: Alla föräldrar måste ha felRevolutionen började på förskolan Smörblomman i Nacka. Orwellska året 1984 beslutade kommunen att lägga ut verksamheten på arbetsledningsentreprenad under initiativtagare Eva Husboms ledning. Två år senare öppnade verksamheten och socialministern Sten Andersson (S) var tydlig, han skulle göra allt för att stoppa dem..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Storåkers, Smörblomman, Nacka, Eva Husboms, Sten Andersson

Dela artikeln

89 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Michael, StoråkersAlla , föräldrarmåste ha , fel
YLE - 16 dec 16 kl. 13:24

Önskas: Fler småbarnsföräldrar i lokalpolitiken

Många förtroendevalda väljer att hoppa av kommunalpolitiken på grund av den pågående landskapsreformen men många ser också kommunernas nya roll som en chans att påverka. På önskelistan finns fler småbarnsföräldrar. I februari ska partierna lämna in listorna på vilka kandidater som ställer upp i kommunalvalet som hålls den nionde april 2017.

DI - 09 mar 16 kl. 15:56

Förnuft och känsla modets hemlighet

Hur lyckas modevärldens lyxgiganter sälja exakt samma produkter år efter år, till skyhöga priser och mästerliga marginaler? Jag försökte ta reda på svaret under modeveckan i Paris som just nu är i full gång och jag ska dela mina slutsatser med Di:s läsare. Steg 1: Sälj i egna kanaler.

Barometern - 16 nov 13 kl. 08:21

Domen en stor lättnad för de anhöriga

När pressen tagit var sin utskrift av domen går Kerstin Skoglund fram till luckan. Hon får ett kuvert i handen. Hennes son Petter Skoglund får också ett kuvert.

News55 - 02 okt 15 kl. 10:56

Ragnar Skanåkers krav på regeringen: kortare handläggningstid för vapenlincens

”Vi kräver med detta brev att man ser till att det utan dröjsmål blir en ändring i det nuvarande systemet med tillståndsgivning av vapenlicenser genom att en ny myndighet omgående utses att ta hand om dessa”, skriver Ragnar Skanåker i brevet till Regeringen. Han ifrågasätter vidare varför regeringen har gett polismyndigheten själv i uppdrag att utreda varför polismyndigheten har så långa handläggningstider för vapenlincenser. ”Låt viltmyndigheten sköta licensärenden för jaktvapen” Den långa handläggningstiden för vapenlicens gäller dock inte i hela landet.

YLE - 16 dec 16 kl. 13:24

Ommöblering inom lokalpolitiken

Många förtroendevalda väljer att hoppa av kommunalpolitiken på grund av den pågående landskapsreformen men många ser också kommunernas nya roll som en chans att påverka. I februari ska partierna lämna in listorna på vilka kandidater som ställer upp i kommunalvalet som hålls den nionde april 2017. SFP i Österbotten har just nu ungefär hälften av de kandidater man vill ha inför valet.

YLE - 25 dec 16 kl. 13:00

Anna-Karin reste i timmar för att rädda sin hund

Det kan löna sig att försäkra sina djur för att undvika att veterinärkostnaderna skjuter i höjden. Försäkringen har ändå hjälpt Vasabon Anna-Karin Åkers. Hon äger en häst, två katter och en hund.

Skånskan - 10 jan 16 kl. 01:00

Låt kro­nan fly­ta fritt

Opinion Riks­banks­che­fen Ste­fan Ing­ves har fått fria hän­der av riks­banks­di­rek­tio­nen att, i sam­råd med förs­te vice riks­banks­che­fen Kers­tin af Jochnick, säl­ja svens­ka kro­nor för att där­med sän­ka kron­kur­sen. Syf­tet är att för­sö­ka få upp den svens­ka in­fla­tio­nen.
Riks­banks­led­ning­en var inte enig.

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

General Electric byter ut halva styrelsen

Den krisande jätten General Electric (GE) är inne i en omstrukturering. Det innebär bland annat att hälften av bolagsstyrelsens 18 ledamöter får sluta, skriver Wall Street Journal..

DI - 45 minuter sedan

Uppgifter: Mugabe lämnar presidentposten

Zimbabwes president Robert Mugabe har gått med på att lämna presidentposten, enligt Reuters. Nyhetsbyrån hänvisar till källor med insyn i förhandlingarna mellan Mugabe och landets militära ledning.  .

DI - 1 timme sedan

S får mothugg av Fridolin om friskolor

Socialdemokraterna kallar Liberalernas beslut om att förbjuda nyetablering av religiösa friskolor för ”en halvmesyr”. ”Socialdemokraterna får stå för sin partilinje”, säger utbildningsminister Gustav Fridolin, MP..

DI - 1 timme sedan

Matkedjan i desperat jakt på personal

Släppta språkkrav och hijab med företagets logotyp. I många företag är nyanlända en av lösningarna i den desperata jakten på personal..

DI - 1 timme sedan

Krångligt pussel i jobbjakten

Tiotusentals lediga jobb och nästan tre gånger så många arbetslösa, sida vid sida. Sveriges största arbetsmarknad är ett intrikat pussel där bitarna inte passar ihop..

DI - 2 timmar sedan

Höjd pensionsålder inte lösningen för framtida pensioner

Just nu diskuteras höjd pensionsålder i Sverige och skarpa lagförslag väntas till nästa år. Att människor lever allt längre och därför också måste jobba längre är bara en liten del av pensionssystemets utmaningar. Bristande kunskap, avsaknad av tjänstepension och lågt förtroende för systemet är minst lika stora frågor att lösa framöver, skriver Johan Nystedt och Karin Lidman, Nordea..

DI - 2 timmar sedan

Volvo måste tänka om

I förra veckan drabbades New Delhi av den hittills värsta smogen i stadens historia. Halterna av partiklar i luften var 30 gånger högre än vad som anses säkert. Sikten var 10 meter.

DI - 2 timmar sedan

S-politiker: Myt att vårdkrisen beror på resursbrist

Ofta hör vi att vården behöver mer pengar, fler händer, mer utbildad personal och att det är lika illa överallt. Det är helt fel, skriver ERIKA ULLBERG, oppositionslandstingsråd (S) i Stockholms län. Huvudproblemet är vårdens styrning..

DI - 2 timmar sedan

Säcken är full med tecken

Var är vi i konjunktur- och börscykeln? I veckan ges nya svar av färska företagsenkäter och på bolagens kapitalmarknadsdagar. Men håll även koll på vad som blir årets julklapp..

DI - 3 timmar sedan

Stjärnförvaltaren: Billiga aktien ger 5 procent av Sverige

Simon Blecher, stjärnförvaltaren som har hand om Carnegie Fonders Sverigefond, ser stor potential i en lågt värderad börsklenod..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.