DI > Ekonomi

Monday, 20 August, 17:04

DI - 13 sep 17 kl. 21:00

Johan Wiktorin: Misstroendet ett angrepp på Sveriges försvarsviljaDEBATT. Alliansen tar stora risker med hotet att avsätta försvarsminister Peter Hultqvist. Problemet är närmast att processen framstår som ett angrepp mot Sveriges försvarsvilja. Och om alliansen avstår misstroende måste Stefan Löfven tona ned retoriken och visa att han kan stryka ett streck över det hela, anser Johan Wiktorin..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Wiktorin, Sveriges, Debatt, Peter Hultqvist, Stefan Löfven, Johan Wiktorin

Dela artikeln

295 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Johan, Wiktorin, Misstroendetett , angrepppå Sveriges , försvarsvilja
Cornucopia - 28 feb 16 kl. 14:09

Johan Wiktorin: Balkan och södra Kaukasus är konflikthärdar under radarn

Johan Wiktorin, VD på Brqthrough, menar att södra Kaukasus och Balkan är potentiella konfliktrisker som går under radarn nu. Det finns också en viss risk för en större rysk våroffensiv i Ukraina.
Johan Wiktorin.

Realtid - 26 sep 17 kl. 08:21

PwC rekryterar säkerhetsprofilen Johan Wiktorin

Johan Wiktorin, som har mångårig erfarenhet från bland annat säkerhetsfrågor inom näringslivet och Försvarsmakten, ansluter till PwC:s affärsområde Cyber Security. "PwC har många viktiga uppdrag där informationssäkerheten är av stort intresse för de inblandade företagen och organisationerna" säger Johan Wiktorin till Realtid. .

Cornucopia - 17 nov 16 kl. 12:34

FRA: Tusentals statsundersödda IT-angrepp per månad mot Sverige

FRA:s generaldirektör Hartelius avslöjade på ett seminarium om IT- och informationssäkerhetsfrågor igår att Sverige utsätts för tusentals IT-angrepp av statsunderstödda aktörer varje månad, dvs rena krigshandlingar eller krigsförberedande angrepp.
Statsunderstödda nätverksoperationer i Sverige under en månad 2016. Kartan innehåller inte alla angrepp, då en del är så känsliga att de inte ens redovisas på en karta med ovanstående dålig detaljupplösning.

DI - 24 nov 15 kl. 19:54

Wiktorin: Riskerar att bli en megakris

Säkerhetsexperten och Di:s krönikör Johan Wiktorin ser med stor oro på händelseutvecklingen efter Turkiets nedskjutning av det ryska stridsflygplanet på tisdagen."Nu får vi en militär kris ovanpå en terrorkris och en flyktingkris. Det riskerar att bli en megakris", säger han till Di..

DI - 22 feb 16 kl. 11:46

Johan Wiktorin: Nödvändigt tolka sociala medier rätt

De sociala medierna förändrar våra liv och våra samhällen i rask takt. För det offentliga och näringslivet fungerar de som värdefulla kommunikationskanaler med medborgare och kunder. Men tolkningen bjuder på många fallgropar.

DI - 12 sep 16 kl. 14:02

Johan Wiktorin: Putins regim är inställd på kamp

Dumavalet på söndag i det gåtfulla landet Ryssland är mer oförutsägbart än vad man först kan föreställa sig i ett land med auktoritära traditioner..

DI - 07 nov 16 kl. 15:35

Johan Wiktorin: Hans oberäknelighet skapar stor osäkerhet

Runt om i världen skruvar sig stats- och regeringschefer sig inför tanken på Donald Trump vid rodret för supermakten USA..

DI - 09 nov 16 kl. 21:52

Johan Wiktorin: Pressen på Europa ökar

I världens huvudstäder är den stora frågan i dag: Vad händer nu? Effekterna kan delas in i vad president Donald Trump kommer att göra respektive inte göra. Europas utmaningar ligger inom det senare området..

DI - 10 nov 16 kl. 16:19

Johan Wiktorin: Nya kärnvapen i sikte

I världens huvudstäder är den stora frågan i dag: Vad händer nu?.

DI - 13 dec 16 kl. 11:34

Johan Wiktorin: Ge inte Putin lillfingret

Uthyrningen av Slite och Karlshamns hamnar till Gazprom har ställt det kommunala självstyret mot Sveriges säkerhet. Denna gång kommer säkerheten att dra det längsta strået, annars försvinner trovärdigheten i vår säkerhetspolitik..

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

New York-börser: Klädjätte lyfter till ny rekordnivå

New York-börserna inledde måndagen oregelbundet med viss dragning uppåt efter viss optimism om att framsteg görs för att lösa handelskonflikten mellan USA och Kina. Kursuppgången var dock mindre än på de ledande europeiska börserna. Teslas aktie tappade något sedan banken JP Morgan sänkt sin riktkurs på elbilstillverkaren.

DI - 15 minuter sedan

Synact Pharma får positiva data från studie

Läkemedelsutvecklaren Synact Pharma har erhållit positiva data från en preklinisk studie inom nefrotisk syndrom (NS) för läkemedelskandidaten AP1189.  Det framgår av ett pressmeddelande. .

DI - 30 minuter sedan

Johan Rockström: Vi kan sätta slutdatum för diesel och bensin

Var är bristen på kunskap som allra störst? Över de globala miljörisker vi står inför, eller över de stora möjligheter som hållbarhet erbjuder? Jag är osäker, vilket förstärker känslan av frustration..

DI - 30 minuter sedan

Räntor och valutor: Turkiska liran försvagas efter sänkt kreditbetyg

Europeiska statspappersräntor noterade mestadels endast mindre nettorörelser på måndagen, men italienska räntor sjönk 4-6 trots viss oro efter uppgifterna om att den italienska regeringen planerar att satsa upp till 80 miljarder euro på infrastruktur..

DI - 45 minuter sedan

V-ledamot kritiseras – nekar till att driva egen kampanj

Riksdagsledamoten Amineh Kakabavehs (V) blogg samlade in pengar till hennes personvalskampanj – trots att Vänsterpartiet är emot att kandidaterna driver egna kampanjer. Men Kakabaveh nekar till inblandning. ”Jag bedriver inte en personvalskampanj”, säger hon..

DI - 45 minuter sedan

Lägre försäljning i tyska klädhandeln

Försäljningen i tyska klädbutiker sjönk med 4 procent under vecka 33 i förhållande till motsvarande vecka föregående år..

DI - 1 timme sedan

Leovegas-chef säljer aktier

Gamblingbolaget Leovegas produktchef, Jarl Modén, sålde i fredags 15.000 aktier till snittkurs om 62,99 kronor..

DI - 1 timme sedan

Mediehusen kräver svar av Kristersson efter Balis DN-attack

"Press E to destroy DN" har den moderate riksdagsmannen Hanif Bali skrivit under ett bildmontage där han själv poserar med en automatpistol i varje hand och två automatkarbiner slängda över ryggen..

DI - 1 timme sedan

Sveriges byggindustrier: Vi måste marknadsanpassa hyrorna

För första gången på över fem år minskar bostadsbyggandet av nya lägenheter under det första halvåret, enligt siffror från Statistiska Centralbyrån (SCB). "Vi har många medlemmar som är väldigt oroliga över det här", säger Fredrik Isaksson, chefsekonom på Sveriges Byggindustrier..

DI - 1 timme sedan

H&M öppnar ytterligare outletbutik

H&M:s nya outlet-satsning Afound öppnar nästa vecka sin tredje och hittills största butik i Skärholmen Centrum i Stockholm. Det rapporterar Breakit..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.