DI > Ekonomi

Saturday, 20 January, 23:27

DI - 13 sep 17 kl. 21:00

Johan Wiktorin: Misstroendet ett angrepp på Sveriges försvarsviljaDEBATT. Alliansen tar stora risker med hotet att avsätta försvarsminister Peter Hultqvist. Problemet är närmast att processen framstår som ett angrepp mot Sveriges försvarsvilja. Och om alliansen avstår misstroende måste Stefan Löfven tona ned retoriken och visa att han kan stryka ett streck över det hela, anser Johan Wiktorin..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Wiktorin, Sveriges, Debatt, Peter Hultqvist, Stefan Löfven, Johan Wiktorin

Dela artikeln

295 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Johan, Wiktorin, Misstroendetett , angrepppå Sveriges , försvarsvilja
Cornucopia - 28 feb 16 kl. 14:09

Johan Wiktorin: Balkan och södra Kaukasus är konflikthärdar under radarn

Johan Wiktorin, VD på Brqthrough, menar att södra Kaukasus och Balkan är potentiella konfliktrisker som går under radarn nu. Det finns också en viss risk för en större rysk våroffensiv i Ukraina.
Johan Wiktorin.

Realtid - 26 sep 17 kl. 08:21

PwC rekryterar säkerhetsprofilen Johan Wiktorin

Johan Wiktorin, som har mångårig erfarenhet från bland annat säkerhetsfrågor inom näringslivet och Försvarsmakten, ansluter till PwC:s affärsområde Cyber Security. "PwC har många viktiga uppdrag där informationssäkerheten är av stort intresse för de inblandade företagen och organisationerna" säger Johan Wiktorin till Realtid. .

Cornucopia - 17 nov 16 kl. 12:34

FRA: Tusentals statsundersödda IT-angrepp per månad mot Sverige

FRA:s generaldirektör Hartelius avslöjade på ett seminarium om IT- och informationssäkerhetsfrågor igår att Sverige utsätts för tusentals IT-angrepp av statsunderstödda aktörer varje månad, dvs rena krigshandlingar eller krigsförberedande angrepp.
Statsunderstödda nätverksoperationer i Sverige under en månad 2016. Kartan innehåller inte alla angrepp, då en del är så känsliga att de inte ens redovisas på en karta med ovanstående dålig detaljupplösning.

DI - 24 nov 15 kl. 19:54

Wiktorin: Riskerar att bli en megakris

Säkerhetsexperten och Di:s krönikör Johan Wiktorin ser med stor oro på händelseutvecklingen efter Turkiets nedskjutning av det ryska stridsflygplanet på tisdagen."Nu får vi en militär kris ovanpå en terrorkris och en flyktingkris. Det riskerar att bli en megakris", säger han till Di..

DI - 22 feb 16 kl. 11:46

Johan Wiktorin: Nödvändigt tolka sociala medier rätt

De sociala medierna förändrar våra liv och våra samhällen i rask takt. För det offentliga och näringslivet fungerar de som värdefulla kommunikationskanaler med medborgare och kunder. Men tolkningen bjuder på många fallgropar.

DI - 12 sep 16 kl. 14:02

Johan Wiktorin: Putins regim är inställd på kamp

Dumavalet på söndag i det gåtfulla landet Ryssland är mer oförutsägbart än vad man först kan föreställa sig i ett land med auktoritära traditioner..

DI - 07 nov 16 kl. 15:35

Johan Wiktorin: Hans oberäknelighet skapar stor osäkerhet

Runt om i världen skruvar sig stats- och regeringschefer sig inför tanken på Donald Trump vid rodret för supermakten USA..

DI - 09 nov 16 kl. 21:52

Johan Wiktorin: Pressen på Europa ökar

I världens huvudstäder är den stora frågan i dag: Vad händer nu? Effekterna kan delas in i vad president Donald Trump kommer att göra respektive inte göra. Europas utmaningar ligger inom det senare området..

DI - 10 nov 16 kl. 16:19

Johan Wiktorin: Nya kärnvapen i sikte

I världens huvudstäder är den stora frågan i dag: Vad händer nu?.

DI - 13 dec 16 kl. 11:34

Johan Wiktorin: Ge inte Putin lillfingret

Uthyrningen av Slite och Karlshamns hamnar till Gazprom har ställt det kommunala självstyret mot Sveriges säkerhet. Denna gång kommer säkerheten att dra det längsta strået, annars försvinner trovärdigheten i vår säkerhetspolitik..

Fler nyheter från DI

DI - 2 timmar sedan

Tusentals kvinnor i nya protester mot Trump

Tusentals människor har samlats runt om i USA för den andra kvinnomarschen i protest mot president Donald Trump. Demonstrationer i Washington, New York, Los Angeles och omkring 250 andra städer har som syfte att få in fler feminister i mellanårsvalet. "Vi kommer att göra våra röster hörda vid omröstningarna i höst", säger en av arrangörerna, Emily Patton, i Washington..

DI - 2 timmar sedan

Hennes sittjeans utmanar modevärlden

Louise Linderoths examenskollektion från Textilhögskolan i Borås gav eko över hela världen och blev hyllad av Vogue. Nu backas hon av jeansmärket Dr Denims nystartade fond, för att göra jeans till dem som sitter ned..

DI - 2 timmar sedan

Republikansk tungviktare: "Få slut på galenskapen"

Republikanernas ledare i senaten Mitch McConnell, vill återuppta partiöverskridande diskussioner för att öppna USA:s statsapparat igen. Men president Donald Trump tänker inte förhandla innan Demokraterna "slutar spela spel", meddelar Vita huset..

DI - 3 timmar sedan

Assistent stal toppchefens lyxviner

En assistent till en av de högsta cheferna på investmentbanken Goldman Sachs har enligt amerikanska myndigheter stulit och sålt vidare franska årgångsviner med ett uppskattat värde på 1,2 miljon dollar, eller knappt 10 miljoner kronor. Det skriver New York Times..

DI - 3 timmar sedan

Rusning till Aktietorget

Aktietorget inleder året i raketfart med fyra nynoteringar och ytterligare två bolag står på tur innan januari är över. Men utvecklingen kan vända tvärt, menar Avanzas sparekonom Claes Hemberg. ”Får vi en sättning på säg 10 procent så kommer nynoteringsfloden abrupt att stoppas”, säger han..

DI - 3 timmar sedan

Rivstart på Aktietorget kan bli kortlivad

Aktietorget inleder året i raketfart med fyra nynoteringar och ytterligare två bolag står på tur innan januari är över. En börsens sista suck, menar Avanzas sparekonom Claes Hemberg. ”Får vi en sättning på säg 10 procent så kommer nynoteringsfloden abrupt att stoppas”, säger han..

DI - 4 timmar sedan

Norra Europas största lerfyndighet finns i Östersund

Efter en brand i anläggningen 1985 levererar Tegelbolaget lönsamma glaseringar av andra producenters tegel i stället. Men företaget sitter fortfarande på Norra Europas största lerfyndighet och kittlande möjligheter. Om de vill..

DI - 4 timmar sedan

Personliga bilskyltar som fick avslag

Förra året skaffade 3.373 svenskar personliga registreringsskyltar. Men det är inte alla budskap som Transportstyrelsen godkänner..

DI - 4 timmar sedan

Impulsköpen en allt girigare ficktjuv

Svenskarna lägger alltmer pengar på godis och läsk, enligt en rapport från Nordea – ett snaskande som kan kosta upp till 20.000 kronor om året..

DI - 5 timmar sedan

Pensionärer reser för miljarder

Svenska pensionärer reser mer än många tror. Varje år spenderar Sveriges seniorer drygt 70 miljarder kronor på resande, enligt en undersökning från Seniorbarometern..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.