DI > Ekonomi

Thursday, 26 April, 11:42

DI - 13 sep 17 kl. 21:00

Johan Wiktorin: Misstroendet ett angrepp på Sveriges försvarsviljaDEBATT. Alliansen tar stora risker med hotet att avsätta försvarsminister Peter Hultqvist. Problemet är närmast att processen framstår som ett angrepp mot Sveriges försvarsvilja. Och om alliansen avstår misstroende måste Stefan Löfven tona ned retoriken och visa att han kan stryka ett streck över det hela, anser Johan Wiktorin..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Wiktorin, Sveriges, Debatt, Peter Hultqvist, Stefan Löfven, Johan Wiktorin

Dela artikeln

295 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Johan, Wiktorin, Misstroendetett , angrepppå Sveriges , försvarsvilja
Cornucopia - 28 feb 16 kl. 14:09

Johan Wiktorin: Balkan och södra Kaukasus är konflikthärdar under radarn

Johan Wiktorin, VD på Brqthrough, menar att södra Kaukasus och Balkan är potentiella konfliktrisker som går under radarn nu. Det finns också en viss risk för en större rysk våroffensiv i Ukraina.
Johan Wiktorin.

Realtid - 26 sep 17 kl. 08:21

PwC rekryterar säkerhetsprofilen Johan Wiktorin

Johan Wiktorin, som har mångårig erfarenhet från bland annat säkerhetsfrågor inom näringslivet och Försvarsmakten, ansluter till PwC:s affärsområde Cyber Security. "PwC har många viktiga uppdrag där informationssäkerheten är av stort intresse för de inblandade företagen och organisationerna" säger Johan Wiktorin till Realtid. .

Cornucopia - 17 nov 16 kl. 12:34

FRA: Tusentals statsundersödda IT-angrepp per månad mot Sverige

FRA:s generaldirektör Hartelius avslöjade på ett seminarium om IT- och informationssäkerhetsfrågor igår att Sverige utsätts för tusentals IT-angrepp av statsunderstödda aktörer varje månad, dvs rena krigshandlingar eller krigsförberedande angrepp.
Statsunderstödda nätverksoperationer i Sverige under en månad 2016. Kartan innehåller inte alla angrepp, då en del är så känsliga att de inte ens redovisas på en karta med ovanstående dålig detaljupplösning.

DI - 24 nov 15 kl. 19:54

Wiktorin: Riskerar att bli en megakris

Säkerhetsexperten och Di:s krönikör Johan Wiktorin ser med stor oro på händelseutvecklingen efter Turkiets nedskjutning av det ryska stridsflygplanet på tisdagen."Nu får vi en militär kris ovanpå en terrorkris och en flyktingkris. Det riskerar att bli en megakris", säger han till Di..

DI - 22 feb 16 kl. 11:46

Johan Wiktorin: Nödvändigt tolka sociala medier rätt

De sociala medierna förändrar våra liv och våra samhällen i rask takt. För det offentliga och näringslivet fungerar de som värdefulla kommunikationskanaler med medborgare och kunder. Men tolkningen bjuder på många fallgropar.

DI - 12 sep 16 kl. 14:02

Johan Wiktorin: Putins regim är inställd på kamp

Dumavalet på söndag i det gåtfulla landet Ryssland är mer oförutsägbart än vad man först kan föreställa sig i ett land med auktoritära traditioner..

DI - 07 nov 16 kl. 15:35

Johan Wiktorin: Hans oberäknelighet skapar stor osäkerhet

Runt om i världen skruvar sig stats- och regeringschefer sig inför tanken på Donald Trump vid rodret för supermakten USA..

DI - 09 nov 16 kl. 21:52

Johan Wiktorin: Pressen på Europa ökar

I världens huvudstäder är den stora frågan i dag: Vad händer nu? Effekterna kan delas in i vad president Donald Trump kommer att göra respektive inte göra. Europas utmaningar ligger inom det senare området..

DI - 10 nov 16 kl. 16:19

Johan Wiktorin: Nya kärnvapen i sikte

I världens huvudstäder är den stora frågan i dag: Vad händer nu?.

DI - 13 dec 16 kl. 11:34

Johan Wiktorin: Ge inte Putin lillfingret

Uthyrningen av Slite och Karlshamns hamnar till Gazprom har ställt det kommunala självstyret mot Sveriges säkerhet. Denna gång kommer säkerheten att dra det längsta strået, annars försvinner trovärdigheten i vår säkerhetspolitik..

Fler nyheter från DI

DI - 10 minuter sedan

Jan Wäreby: "Han är ju storägare i bolaget"

Det ligger ingen dramatik bakom ordförandebytet i Fingerprint Cards styrelse, där nu storägaren Johan Carlström föreslås bli ny ordförande. Det menar den avgående ordföranden Jan Wäreby till Nyhetsbyrån Direkt..

DI - 15 minuter sedan

Tyskland räknar med USA-tullar från maj

Den tyska regeringen räknar med att president Donald Trump vid månadsskiftet tar bort de tillfälliga undantagen för stål och aluminium från EU. Tullhotet har bland annat pressat SSAB-aktien rejält..

DI - 15 minuter sedan

Ingen utdelning i Safe at Sea

Aktieägarna i räddningsbåtstillverkaren Safe at Sea kallas till årsstämma torsdagen den 24 maj i Hisings Backa..

DI - 15 minuter sedan

Disney World ska anställa 3.500 personer

Disney World i Orlando, Florida, är ute efter att fylla 3 500 positioner inför sommarsäsongen, enligt CNN Money..

DI - 30 minuter sedan

Kicks öppnar ny flaggskeppsbutik

Den Axel Johnson-ägda kosmetikakedjan Kicks ska öppna en fjärde flaggskeppsbutik i köpcentrumet Gallerian i Stockholm. Det framgår av ett pressmeddelande..

DI - 30 minuter sedan

Bokhandelskedja såld till hedgefond

Bokhandelskedjan Waterstones har sålts till den brittiska delen av den amerikanska hedgefonden Elliot Advisors.  Det skriver Financial Times..

DI - 30 minuter sedan

Vadsbo Switch Tech tar exportorder

Vadsbo Switch Tech, listat på Aktietorget, har tecknat avtal med en exportkund inom smart belysning och sakernas internet (IoT). Bolaget har mottagit en första order värd 0,6 miljoner kronor för leverans under andra kvartalet. Det framgår av ett pressmeddelande.

DI - 30 minuter sedan

Invisio backar på bred front

Kommunikationsutrustningsbolaget Invisio hade en omsättning på 84,2 miljoner kronor under första kvartalet (87,9), en minskning med 4 procent jämfört med motsvarande period föregående år..

DI - 30 minuter sedan

Islands arbetslöshet ökar

Islands arbetslöshet ökade till 2,5 procent i mars. .

DI - 30 minuter sedan

Tobin properties fortsätter rasa efter företrädesemission

Tobin properties, som redovisade sina senaste kvartalssiffror på onsdagen, huvudägare Klövern förelår en företrädesemission på 225 miljoner i bolaget. Aktien rasar med drygt 20 procent. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.