DI > Ekonomi

Monday, 23 October, 06:30

DI - 13 sep 17 kl. 21:00

Johan Wiktorin: Misstroendet ett angrepp på Sveriges försvarsviljaDEBATT. Alliansen tar stora risker med hotet att avsätta försvarsminister Peter Hultqvist. Problemet är närmast att processen framstår som ett angrepp mot Sveriges försvarsvilja. Och om alliansen avstår misstroende måste Stefan Löfven tona ned retoriken och visa att han kan stryka ett streck över det hela, anser Johan Wiktorin..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Wiktorin, Sveriges, Debatt, Peter Hultqvist, Stefan Löfven, Johan Wiktorin

Dela artikeln

273 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Johan, Wiktorin, Misstroendetett , angrepppå Sveriges , försvarsvilja
Cornucopia - 28 feb 16 kl. 14:09

Johan Wiktorin: Balkan och södra Kaukasus är konflikthärdar under radarn

Johan Wiktorin, VD på Brqthrough, menar att södra Kaukasus och Balkan är potentiella konfliktrisker som går under radarn nu. Det finns också en viss risk för en större rysk våroffensiv i Ukraina.
Johan Wiktorin.

Realtid - 26 sep 17 kl. 08:21

PwC rekryterar säkerhetsprofilen Johan Wiktorin

Johan Wiktorin, som har mångårig erfarenhet från bland annat säkerhetsfrågor inom näringslivet och Försvarsmakten, ansluter till PwC:s affärsområde Cyber Security. "PwC har många viktiga uppdrag där informationssäkerheten är av stort intresse för de inblandade företagen och organisationerna" säger Johan Wiktorin till Realtid. .

Cornucopia - 17 nov 16 kl. 12:34

FRA: Tusentals statsundersödda IT-angrepp per månad mot Sverige

FRA:s generaldirektör Hartelius avslöjade på ett seminarium om IT- och informationssäkerhetsfrågor igår att Sverige utsätts för tusentals IT-angrepp av statsunderstödda aktörer varje månad, dvs rena krigshandlingar eller krigsförberedande angrepp.
Statsunderstödda nätverksoperationer i Sverige under en månad 2016. Kartan innehåller inte alla angrepp, då en del är så känsliga att de inte ens redovisas på en karta med ovanstående dålig detaljupplösning.

DI - 24 nov 15 kl. 19:54

Wiktorin: Riskerar att bli en megakris

Säkerhetsexperten och Di:s krönikör Johan Wiktorin ser med stor oro på händelseutvecklingen efter Turkiets nedskjutning av det ryska stridsflygplanet på tisdagen."Nu får vi en militär kris ovanpå en terrorkris och en flyktingkris. Det riskerar att bli en megakris", säger han till Di..

DI - 22 feb 16 kl. 11:46

Johan Wiktorin: Nödvändigt tolka sociala medier rätt

De sociala medierna förändrar våra liv och våra samhällen i rask takt. För det offentliga och näringslivet fungerar de som värdefulla kommunikationskanaler med medborgare och kunder. Men tolkningen bjuder på många fallgropar.

DI - 12 sep 16 kl. 14:02

Johan Wiktorin: Putins regim är inställd på kamp

Dumavalet på söndag i det gåtfulla landet Ryssland är mer oförutsägbart än vad man först kan föreställa sig i ett land med auktoritära traditioner..

DI - 07 nov 16 kl. 15:35

Johan Wiktorin: Hans oberäknelighet skapar stor osäkerhet

Runt om i världen skruvar sig stats- och regeringschefer sig inför tanken på Donald Trump vid rodret för supermakten USA..

DI - 09 nov 16 kl. 21:52

Johan Wiktorin: Pressen på Europa ökar

I världens huvudstäder är den stora frågan i dag: Vad händer nu? Effekterna kan delas in i vad president Donald Trump kommer att göra respektive inte göra. Europas utmaningar ligger inom det senare området..

DI - 10 nov 16 kl. 16:19

Johan Wiktorin: Nya kärnvapen i sikte

I världens huvudstäder är den stora frågan i dag: Vad händer nu?.

DI - 13 dec 16 kl. 11:34

Johan Wiktorin: Ge inte Putin lillfingret

Uthyrningen av Slite och Karlshamns hamnar till Gazprom har ställt det kommunala självstyret mot Sveriges säkerhet. Denna gång kommer säkerheten att dra det längsta strået, annars försvinner trovärdigheten i vår säkerhetspolitik..

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Sydkoreas export steg preliminärt 6,9 procent

Sydkoreas export steg preliminärt med 6,9 procent under de första 20 dagarna i oktober jämfört med samma period året före. Importen ökade med 3,1 procent..

DI - 15 minuter sedan

Pristillväxten på bostäder sjönk i Kina

Priserna på nya bostäder steg i 44 av Kinas 70 största städer i september jämfört föregående månad. Priserna sjönk i 18 städer. Det rapporterar Bloomberg News..

DI - 1 timme sedan

Försvarets hundköp kan vara olagliga

Försvarsmakten kan ha brutit mot lagen när myndigheten utan att annonsera ut en offentlig upphandling köpt schäferhundar för över 12 miljoner kronor, rapporterar Sveriges Radios Ekot..

DI - 1 timme sedan

Italienska regioner röstade för mer självstyre

Två rika regioner i norra Italien har röstat för ett ökat självstyre gentemot regeringen i Rom. En fjärdedel av Italiens befolkning bor i områdena..

DI - 1 timme sedan

Glädjeskutt på Tokyobörsen efter Shinzo Abes valseger

HONGKONG. Tokyobörsen tog glädjeskutt efter att premiärminister Shinzo Abe vunnit söndagens rysarval. Nu väntas landets ekonomiska stimulanspaket intensifieras..

DI - 1 timme sedan

Detta händer måndagen 23 oktober

RAPPORTER STOCKHOLMSBÖRSEN - Wihlborgs (kl 7.30), Inwido (kl 7.45), Corem Property (kl 8.

DI - 7 timmar sedan

Krönika: Kinesisk orgie i brylkräm

Att vara chef är stressande. Men att vara ledare för ett helt land – med ekonomiska problem, växande sjukvårdsköer och terrorattacker – borde vara nog för att göra vem som helst gråhårig. Men inte i Kina..

DI - 9 timmar sedan

Litet teknikbolag lockar tunga namn

Den planerade noteringen ställdes in. I stället startar industriföretaget Flexenclosure om med nytt kapital. Nye ordföranden Lars Thunell är en av flera kända näringslivsprofiler som ser stor potential i det lilla teknikbolaget..

DI - 9 timmar sedan

Ulf Petersson: Positiv kursreaktion att vänta på Securitasrapport

Säkerhetsbolaget Securitas niomånadersrapport var inte lika händelserik som sättet den presenterades på efter att bolaget tvingats snabbrapportera resultatsiffrorna sedan att en hög medarbetare i fredags kväll blivit bestulen på bland annat arbetsmaterial som berörde rapporten. Stölden gjorde att Securitas skickade ut rapporten på söndagskvällen i stället för som tänkt nästkommande fredag..

DI - 10 timmar sedan

Resultatet något lägre än väntat för Securitas

Securitas tidigarelagda rapport visar att koncernen förbättrar försäljningen och rörelseresultatet. Lönsamheten sjunker dock något..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.