DI > Ekonomi

Wednesday, 24 January, 12:16

Liknande nyheter

Taggar: Elisabeth, Svantesson, Förtroendet, bordet
DI - 19 okt 13 kl. 10:05

Elisabeth Svantesson ska lyfta tyngsta lasset

Den nya arbetsmarknadsministern Elisabeth Svantesson håller Arbetsförmedlingen om ryggen. Det bottenlösa förtroendet beror på ett övermäktigt uppdrag ? från den regering hon själv precis har fått jobb i..

DI - 03 okt 17 kl. 17:04

Bomarknaden är Elisabeth Svantessons hjärtefråga

Som ny finansministerkandidat blir Elisabeth Svantesson en nyckelspelare för Moderaterna inför valet. En hjärtfråga blir en reformering av bostadsmarknaden – och såväl hyresregleringen som ränteavdragen ska upp på bordet, säger hon..

Dagen - 07 mar 12 kl. 03:00

Alla kort måste läggas på bordet

Det finns starka och goda skäl att se till att Sveriges export av krigsmateriel minskar. Det gäller alldeles särskilt den betydande andel om sker till odemokratiska länder, varav ett antal finns på listan över storkunder. Det innebär dock inte, om någon kunde få för sig detta, att det är en framkomlig väg att hjälpa stater som borde vara svartlistade att bygga vapenfabriker så att de inte behöver importera utrustning längre utan kan tillverka sin egen.

Nerikes Allehanda - 21 feb 14 kl. 20:40

14-åringens advokat: ”Dags att slå näven i bordet”

– Jag är starkt kritisk mot domslutet, och vi kommer att överklaga. Domen håller låg kvalitet, säger Elisabeth Massi Fritz, 14-åringens advokat..

SvD - 30 jan 17 kl. 20:00

”Alliansen sänkte förtroendet för Arbetsförmedlingen”

Elisabeth Svantessons debattartikel visar på ett myndighetsförakt där viljan att ta ansvar för egna misslyckade politiska satsningar lyser med sin frånvaro. Det skriver Per-Åke Persson, 37 år på Arbetsförmedlingen, i en replik. .

BT - 23 sep 13 kl. 09:04

Det är något med religion som får debatten att spåra ur

Att regeringen fått en medlem som tillhört Livets ord, och som dessutom varit engagerad i antiabortkampanjen Ja till livet, har lett till att en väl ingrodd fördom kommit upp till ytan, att ens religion skulle diskvalificera en människa från att vara politiskt engagerad. Så kan man snällt och återhållsamt sammanfatta den smörja som trycktes ut på twitter och i andra sociala medier efter att Elisabeth Svantesson utsetts till ny arbetsmarknadsminister. Men det stannar inte därvid.

Sydsvenskan - 14 feb 14 kl. 05:30

AF-chefen backar upp S

Arbetsförmedlingen sluter upp bakom Socialdemokraterna i valrörelsens hetaste fråga. Nu sågar tf generaldirektör Clas Olsson regeringens jobbpolitik för unga.Det är bäddat för ny strid om AF.

BT - 27 feb 14 kl. 10:13

Mikael Sjöberg ny chef för AF

Regeringen har utsett Mikael Sjöberg till ny chef för Arbetsförmedlingen. Befattningen har varit utannonserad och 48 personer har sökt tjänsten, berättar arbetsmarknadsminister Elisabeth Svantesson. Sjöberg är i dag chef för Arbetsmiljöverket.

Trelleborgs Allehanda - 15 sep 14 kl. 13:33

Det behövs en nystart

Måndag förmiddag, bara timmar efter valet. På bordet bredvid mig på cafeet sitter en ung tjej i moderatjacka och tar selfies av sin deppiga min.
Hon är inte ensam med sin sorg; få moderater jublar idag.

YA - 15 sep 14 kl. 13:33

Det behövs en nystart

Måndag förmiddag, bara timmar efter valet. På bordet bredvid mig på cafeet sitter en ung tjej i moderatjacka och tar selfies av sin deppiga min.
Hon är inte ensam med sin sorg; få moderater jublar idag.

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Turismen i EU ökar - Lettland nytt dragplåster

Turistnäringen i EU ökar. Under 2017 ökade antalet övernattningar i EU med 5,1 procent till totalt 3,2 miljarder, visar statistik från Eurostat. Turistbesöken var upp 6,9 procent.

DI - 15 minuter sedan

General Electric bommar vinst- och intäktsmål

Det amerikanska industrikonglomeratet General Electric redovisar ett justerat resultat per aktie på 0:27 dollar för det fjärde kvartalet 2017..

DI - 15 minuter sedan

Rallydrottningens Volvo under klubban

En riktig pärla i svensk rallyhistoria ska gå under klubban på den stora Retromobilemässan i Paris. Det är den Volvo PV 544 som Sveriges främsta rallydrottning, Ewy Rosqvist von Korff, tog hem damklassen med i Monte Carlorallyt 1962..

DI - 1 timme sedan

Fler arbetslösa i Storbritannien

Antalet arbetslösa i Storbritannien steg med 8.600 personer i december, enligt säsongsjusterad statistik. Arbetslösheten enligt ILO-standard uppgick till 4,3 procent under tremånadersperioden till och med november..

DI - 1 timme sedan

Stockholmsbörsen: SSAB lyfter

Stockholmsbörsen backade i inledningen av onsdagshandeln, sista dagen innan bokslutssäsongen drar i gång på allvar. SSAB gick mot strömmen efter köpråd från Goldman Sachs och fortsatt krut i råvarupriserna..

DI - 1 timme sedan

Chokladsuget ökar - giganten ökar produktionen

Världens största chokladtillverkare, Barry Callebaut, ökar investeringarna i produktionskapacitet då efterfrågan vänt uppåt.  .

DI - 1 timme sedan

Verizon ger varje anställd 50 aktier

Verizon kommer att dela ut 50 aktier till var och en av sina ungefär 155 000 anställda, enligt vd Lowell McAdam. Det skriver CNBC:s nätupplaga..

DI - 1 timme sedan

Räntor och valutor: Nedåtpress på dollarn

Europeiska statspappers räntor stiger omkring 2-3 punkter i förmiddagens handel på onsdagen, euron handlas samtidigt fortsatt starkare mot dollarn drivet av såväl data som kommentarer..

DI - 1 timme sedan

Skingsley lyfter kronan – under 8 mot dollarn

Riksbanken har gått i mål med inflationen och kan gå före ECB med räntehöjningar. Det inskärpte vice riksbankschefen Cecilia Skingsley i Davos på onsdagen. Kronan växelkurs tog ett skutt i samband med beskedet..

DI - 1 timme sedan

Årets mesta matbluff utsedd

Polarica Wild Food Kronhjortskav heter produkten som vunnit den mindre smickrande titeln Årets matbluff 2017, efter en omröstning bland allmänheten..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.