DI > Ekonomi

Sunday, 19 November, 18:45

DI - 13 sep 17 kl. 21:04

Elisabeth Svantesson: Förtroendet på bordetFrågan om förtroendet för Arbetsförmedlingens generaldirektör Mikael Sjöberg är på bordet när arbetsmarknadsminister Ylva Johansson nu ännu en gång ställs till svars inför riksdagen..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Svantesson, Arbetsförmedlingens, Mikael Sjöberg, Ylva Johansson

Dela artikeln

4 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Elisabeth, Svantesson, Förtroendet, bordet
DI - 19 okt 13 kl. 10:05

Elisabeth Svantesson ska lyfta tyngsta lasset

Den nya arbetsmarknadsministern Elisabeth Svantesson håller Arbetsförmedlingen om ryggen. Det bottenlösa förtroendet beror på ett övermäktigt uppdrag ? från den regering hon själv precis har fått jobb i..

DI - 03 okt 17 kl. 17:04

Bomarknaden är Elisabeth Svantessons hjärtefråga

Som ny finansministerkandidat blir Elisabeth Svantesson en nyckelspelare för Moderaterna inför valet. En hjärtfråga blir en reformering av bostadsmarknaden – och såväl hyresregleringen som ränteavdragen ska upp på bordet, säger hon..

Dagen - 07 mar 12 kl. 03:00

Alla kort måste läggas på bordet

Det finns starka och goda skäl att se till att Sveriges export av krigsmateriel minskar. Det gäller alldeles särskilt den betydande andel om sker till odemokratiska länder, varav ett antal finns på listan över storkunder. Det innebär dock inte, om någon kunde få för sig detta, att det är en framkomlig väg att hjälpa stater som borde vara svartlistade att bygga vapenfabriker så att de inte behöver importera utrustning längre utan kan tillverka sin egen.

Nerikes Allehanda - 21 feb 14 kl. 20:40

14-åringens advokat: ”Dags att slå näven i bordet”

– Jag är starkt kritisk mot domslutet, och vi kommer att överklaga. Domen håller låg kvalitet, säger Elisabeth Massi Fritz, 14-åringens advokat..

SvD - 30 jan 17 kl. 20:00

”Alliansen sänkte förtroendet för Arbetsförmedlingen”

Elisabeth Svantessons debattartikel visar på ett myndighetsförakt där viljan att ta ansvar för egna misslyckade politiska satsningar lyser med sin frånvaro. Det skriver Per-Åke Persson, 37 år på Arbetsförmedlingen, i en replik. .

BT - 23 sep 13 kl. 09:04

Det är något med religion som får debatten att spåra ur

Att regeringen fått en medlem som tillhört Livets ord, och som dessutom varit engagerad i antiabortkampanjen Ja till livet, har lett till att en väl ingrodd fördom kommit upp till ytan, att ens religion skulle diskvalificera en människa från att vara politiskt engagerad. Så kan man snällt och återhållsamt sammanfatta den smörja som trycktes ut på twitter och i andra sociala medier efter att Elisabeth Svantesson utsetts till ny arbetsmarknadsminister. Men det stannar inte därvid.

Sydsvenskan - 14 feb 14 kl. 05:30

AF-chefen backar upp S

Arbetsförmedlingen sluter upp bakom Socialdemokraterna i valrörelsens hetaste fråga. Nu sågar tf generaldirektör Clas Olsson regeringens jobbpolitik för unga.Det är bäddat för ny strid om AF.

BT - 27 feb 14 kl. 10:13

Mikael Sjöberg ny chef för AF

Regeringen har utsett Mikael Sjöberg till ny chef för Arbetsförmedlingen. Befattningen har varit utannonserad och 48 personer har sökt tjänsten, berättar arbetsmarknadsminister Elisabeth Svantesson. Sjöberg är i dag chef för Arbetsmiljöverket.

Trelleborgs Allehanda - 15 sep 14 kl. 13:33

Det behövs en nystart

Måndag förmiddag, bara timmar efter valet. På bordet bredvid mig på cafeet sitter en ung tjej i moderatjacka och tar selfies av sin deppiga min.
Hon är inte ensam med sin sorg; få moderater jublar idag.

YA - 15 sep 14 kl. 13:33

Det behövs en nystart

Måndag förmiddag, bara timmar efter valet. På bordet bredvid mig på cafeet sitter en ung tjej i moderatjacka och tar selfies av sin deppiga min.
Hon är inte ensam med sin sorg; få moderater jublar idag.

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

General Electric byter ut halva styrelsen

Den krisande jätten General Electric (GE) är inne i en omstrukturering. Det innebär bland annat att hälften av bolagsstyrelsens 18 ledamöter får sluta, skriver Wall Street Journal..

DI - 45 minuter sedan

Uppgifter: Mugabe lämnar presidentposten

Zimbabwes president Robert Mugabe har gått med på att lämna presidentposten, enligt Reuters. Nyhetsbyrån hänvisar till källor med insyn i förhandlingarna mellan Mugabe och landets militära ledning.  .

DI - 1 timme sedan

S får mothugg av Fridolin om friskolor

Socialdemokraterna kallar Liberalernas beslut om att förbjuda nyetablering av religiösa friskolor för ”en halvmesyr”. ”Socialdemokraterna får stå för sin partilinje”, säger utbildningsminister Gustav Fridolin, MP..

DI - 1 timme sedan

Matkedjan i desperat jakt på personal

Släppta språkkrav och hijab med företagets logotyp. I många företag är nyanlända en av lösningarna i den desperata jakten på personal..

DI - 1 timme sedan

Krångligt pussel i jobbjakten

Tiotusentals lediga jobb och nästan tre gånger så många arbetslösa, sida vid sida. Sveriges största arbetsmarknad är ett intrikat pussel där bitarna inte passar ihop..

DI - 2 timmar sedan

Höjd pensionsålder inte lösningen för framtida pensioner

Just nu diskuteras höjd pensionsålder i Sverige och skarpa lagförslag väntas till nästa år. Att människor lever allt längre och därför också måste jobba längre är bara en liten del av pensionssystemets utmaningar. Bristande kunskap, avsaknad av tjänstepension och lågt förtroende för systemet är minst lika stora frågor att lösa framöver, skriver Johan Nystedt och Karin Lidman, Nordea..

DI - 2 timmar sedan

Volvo måste tänka om

I förra veckan drabbades New Delhi av den hittills värsta smogen i stadens historia. Halterna av partiklar i luften var 30 gånger högre än vad som anses säkert. Sikten var 10 meter.

DI - 2 timmar sedan

S-politiker: Myt att vårdkrisen beror på resursbrist

Ofta hör vi att vården behöver mer pengar, fler händer, mer utbildad personal och att det är lika illa överallt. Det är helt fel, skriver ERIKA ULLBERG, oppositionslandstingsråd (S) i Stockholms län. Huvudproblemet är vårdens styrning..

DI - 2 timmar sedan

Säcken är full med tecken

Var är vi i konjunktur- och börscykeln? I veckan ges nya svar av färska företagsenkäter och på bolagens kapitalmarknadsdagar. Men håll även koll på vad som blir årets julklapp..

DI - 3 timmar sedan

Stjärnförvaltaren: Billiga aktien ger 5 procent av Sverige

Simon Blecher, stjärnförvaltaren som har hand om Carnegie Fonders Sverigefond, ser stor potential i en lågt värderad börsklenod..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.