DI > Ekonomi

Friday, 25 May, 06:58

DI - 13 sep 17 kl. 21:04

Elisabeth Svantesson: Förtroendet på bordetFrågan om förtroendet för Arbetsförmedlingens generaldirektör Mikael Sjöberg är på bordet när arbetsmarknadsminister Ylva Johansson nu ännu en gång ställs till svars inför riksdagen..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Svantesson, Arbetsförmedlingens, Mikael Sjöberg, Ylva Johansson

Dela artikeln

4 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Elisabeth, Svantesson, Förtroendet, bordet
DI - 19 okt 13 kl. 10:05

Elisabeth Svantesson ska lyfta tyngsta lasset

Den nya arbetsmarknadsministern Elisabeth Svantesson håller Arbetsförmedlingen om ryggen. Det bottenlösa förtroendet beror på ett övermäktigt uppdrag ? från den regering hon själv precis har fått jobb i..

DI - 03 okt 17 kl. 17:04

Bomarknaden är Elisabeth Svantessons hjärtefråga

Som ny finansministerkandidat blir Elisabeth Svantesson en nyckelspelare för Moderaterna inför valet. En hjärtfråga blir en reformering av bostadsmarknaden – och såväl hyresregleringen som ränteavdragen ska upp på bordet, säger hon..

Affärsvärlden - 20 mar 18 kl. 10:29

Svantesson: Bankunionens nackdelar väger tyngre

Än så längre väger nackdelarna med ett svenskt medlemskap i EU:s bankunion över. Frågan är en del av den bredare diskussionen om vart EU-samarbetet och eurozonen är på väg, och denna diskussion måste upp på bordet..

Dagen - 07 mar 12 kl. 03:00

Alla kort måste läggas på bordet

Det finns starka och goda skäl att se till att Sveriges export av krigsmateriel minskar. Det gäller alldeles särskilt den betydande andel om sker till odemokratiska länder, varav ett antal finns på listan över storkunder. Det innebär dock inte, om någon kunde få för sig detta, att det är en framkomlig väg att hjälpa stater som borde vara svartlistade att bygga vapenfabriker så att de inte behöver importera utrustning längre utan kan tillverka sin egen.

Nerikes Allehanda - 21 feb 14 kl. 20:40

14-åringens advokat: ”Dags att slå näven i bordet”

– Jag är starkt kritisk mot domslutet, och vi kommer att överklaga. Domen håller låg kvalitet, säger Elisabeth Massi Fritz, 14-åringens advokat..

SvD - 30 jan 17 kl. 20:00

”Alliansen sänkte förtroendet för Arbetsförmedlingen”

Elisabeth Svantessons debattartikel visar på ett myndighetsförakt där viljan att ta ansvar för egna misslyckade politiska satsningar lyser med sin frånvaro. Det skriver Per-Åke Persson, 37 år på Arbetsförmedlingen, i en replik. .

BT - 23 sep 13 kl. 09:04

Det är något med religion som får debatten att spåra ur

Att regeringen fått en medlem som tillhört Livets ord, och som dessutom varit engagerad i antiabortkampanjen Ja till livet, har lett till att en väl ingrodd fördom kommit upp till ytan, att ens religion skulle diskvalificera en människa från att vara politiskt engagerad. Så kan man snällt och återhållsamt sammanfatta den smörja som trycktes ut på twitter och i andra sociala medier efter att Elisabeth Svantesson utsetts till ny arbetsmarknadsminister. Men det stannar inte därvid.

Sydsvenskan - 14 feb 14 kl. 05:30

AF-chefen backar upp S

Arbetsförmedlingen sluter upp bakom Socialdemokraterna i valrörelsens hetaste fråga. Nu sågar tf generaldirektör Clas Olsson regeringens jobbpolitik för unga.Det är bäddat för ny strid om AF.

BT - 27 feb 14 kl. 10:13

Mikael Sjöberg ny chef för AF

Regeringen har utsett Mikael Sjöberg till ny chef för Arbetsförmedlingen. Befattningen har varit utannonserad och 48 personer har sökt tjänsten, berättar arbetsmarknadsminister Elisabeth Svantesson. Sjöberg är i dag chef för Arbetsmiljöverket.

Trelleborgs Allehanda - 15 sep 14 kl. 13:33

Det behövs en nystart

Måndag förmiddag, bara timmar efter valet. På bordet bredvid mig på cafeet sitter en ung tjej i moderatjacka och tar selfies av sin deppiga min.
Hon är inte ensam med sin sorg; få moderater jublar idag.

Fler nyheter från DI

DI - 30 minuter sedan

Valmyndigheten: Sårbart och dyrt system

Vårt valsystem är sårbart, dyrt och dåligt för miljön, anser Valmyndigheten. "Det är mycket i systemet som inte är långsiktigt hållbart", säger kanslichef Anna Nyqvist..

DI - 1 timme sedan

Fed: Ser tre höjningar i år och tre nästa år

När året började spådde Fedchefen i Philadelphia, Patrick Harker, tre räntehöjningar i år och ytterligare tre nästa år, och ännu har han inte ändrat sig på den punkten..

DI - 1 timme sedan

Nordkorea: Villigt att föra samtal med USA "när som helst"

Nordkorea överraskades av amerikanske presidenten Donald Trumps beslut att ställa in mötet med Kim Jong-Un och är beredda att möta USA "när som helst" för samtal. .

DI - 1 timme sedan

Reinfeldt prickar rätt – Max Matthiessen ökar

Trots prispress och hot om skärpta provisionsregler ökar vinsten för pensions- och försäkringsförmedlaren Max Matthiessen. Bakom fjolårets resultat på 305 miljoner kronor ligger provisioner och fondavgifter..

DI - 8 timmar sedan

Gaps resultat under förväntan

Den amerikanska klädkedjan Gap redovisar ett resultat per aktie på 0:42 dollar för det första kvartalet (månad februari-april) i det brutna räkenskapsåret 2018/2019..

DI - 8 timmar sedan

USA-börser: Inhemska biltillverkare steg på Trumps tullhot

USA-börserna vände uppåt och tog igen något av nedgången tidigare under torsdagen tack vare en dämpad geopolitisk oro. Dippen i index efter ett par timmars handel var ett resultat av nyheten om att USA:s president Donald Trump har ställt in mötet mellan USA och Nordkorea som skulle ha ägt rum den 12 juni i Singapore. .

DI - 8 timmar sedan

Rusning till Turkietresor

Samtidigt som den turkiska liran kollapsar har svenskarna fått tillbaka suget på Turkietsemester. Inför semestern har bokningarna ökat med omkring 85 procent jämfört med samma period i fjol. .

DI - 9 timmar sedan

Hälften av svenskarna har tyckt att MP är "hemskt"

Nästan hälften av svenskarna har tyckt att Miljöpartiet är hemskt. I Sifos "hemskhetsindex" från 2017, som Svenska Dagbladet publicerar, svarade 49 procent detta..

DI - 9 timmar sedan

Fler företag använder visselblåsartjänst efter Metoo

Näringslivet har agerat efter höstens kampanjer mot sexuella trakasserier genom att skaffa visselblåsartjänster. Företaget WhistleB redovisar att antalet nya kunder mer än tiodubblat och de inkomna rapporterna om missförhållanden ökat med 500 procent..

DI - 9 timmar sedan

Felicia Åkerman: EU har överläge i handelsstriden

Knappt hade investerare hunnit andas ut över ljusglimtar i förhandlingarna mellan Kina och USA innan det var dags igen. På torsdagen stod det klart att USA inleder en utredning om 25-procentiga importtullar på bilar från bland annat Europa..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.