DI > Ekonomi

Friday, 22 September, 09:52

DI - 13 sep 17 kl. 21:04

Elisabeth Svantesson: Förtroendet på bordetFrågan om förtroendet för Arbetsförmedlingens generaldirektör Mikael Sjöberg är på bordet när arbetsmarknadsminister Ylva Johansson nu ännu en gång ställs till svars inför riksdagen..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Svantesson, Arbetsförmedlingens, Mikael Sjöberg, Ylva Johansson

Dela artikeln

4 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Elisabeth, Svantesson, Förtroendet, bordet
DI - 19 okt 13 kl. 10:05

Elisabeth Svantesson ska lyfta tyngsta lasset

Den nya arbetsmarknadsministern Elisabeth Svantesson håller Arbetsförmedlingen om ryggen. Det bottenlösa förtroendet beror på ett övermäktigt uppdrag ? från den regering hon själv precis har fått jobb i..

Dagen - 07 mar 12 kl. 03:00

Alla kort måste läggas på bordet

Det finns starka och goda skäl att se till att Sveriges export av krigsmateriel minskar. Det gäller alldeles särskilt den betydande andel om sker till odemokratiska länder, varav ett antal finns på listan över storkunder. Det innebär dock inte, om någon kunde få för sig detta, att det är en framkomlig väg att hjälpa stater som borde vara svartlistade att bygga vapenfabriker så att de inte behöver importera utrustning längre utan kan tillverka sin egen.

Nerikes Allehanda - 21 feb 14 kl. 20:40

14-åringens advokat: ”Dags att slå näven i bordet”

– Jag är starkt kritisk mot domslutet, och vi kommer att överklaga. Domen håller låg kvalitet, säger Elisabeth Massi Fritz, 14-åringens advokat..

SvD - 30 jan 17 kl. 20:00

”Alliansen sänkte förtroendet för Arbetsförmedlingen”

Elisabeth Svantessons debattartikel visar på ett myndighetsförakt där viljan att ta ansvar för egna misslyckade politiska satsningar lyser med sin frånvaro. Det skriver Per-Åke Persson, 37 år på Arbetsförmedlingen, i en replik. .

BT - 23 sep 13 kl. 09:04

Det är något med religion som får debatten att spåra ur

Att regeringen fått en medlem som tillhört Livets ord, och som dessutom varit engagerad i antiabortkampanjen Ja till livet, har lett till att en väl ingrodd fördom kommit upp till ytan, att ens religion skulle diskvalificera en människa från att vara politiskt engagerad. Så kan man snällt och återhållsamt sammanfatta den smörja som trycktes ut på twitter och i andra sociala medier efter att Elisabeth Svantesson utsetts till ny arbetsmarknadsminister. Men det stannar inte därvid.

Sydsvenskan - 14 feb 14 kl. 05:30

AF-chefen backar upp S

Arbetsförmedlingen sluter upp bakom Socialdemokraterna i valrörelsens hetaste fråga. Nu sågar tf generaldirektör Clas Olsson regeringens jobbpolitik för unga.Det är bäddat för ny strid om AF.

BT - 27 feb 14 kl. 10:13

Mikael Sjöberg ny chef för AF

Regeringen har utsett Mikael Sjöberg till ny chef för Arbetsförmedlingen. Befattningen har varit utannonserad och 48 personer har sökt tjänsten, berättar arbetsmarknadsminister Elisabeth Svantesson. Sjöberg är i dag chef för Arbetsmiljöverket.

Trelleborgs Allehanda - 15 sep 14 kl. 13:33

Det behövs en nystart

Måndag förmiddag, bara timmar efter valet. På bordet bredvid mig på cafeet sitter en ung tjej i moderatjacka och tar selfies av sin deppiga min.
Hon är inte ensam med sin sorg; få moderater jublar idag.

YA - 15 sep 14 kl. 13:33

Det behövs en nystart

Måndag förmiddag, bara timmar efter valet. På bordet bredvid mig på cafeet sitter en ung tjej i moderatjacka och tar selfies av sin deppiga min.
Hon är inte ensam med sin sorg; få moderater jublar idag.

Kristianstadsbladet - 15 sep 14 kl. 13:33

Det behövs en nystart

Måndag förmiddag, bara timmar efter valet. På bordet bredvid mig på cafeet sitter en ung tjej i moderatjacka och tar selfies av sin deppiga min.
Hon är inte ensam med sin sorg; få moderater jublar idag.

Fler nyheter från DI

DI - 5 minuter sedan

Råvaror: Basmetaller fortsätter falla

Basmetallpriserna föll rejält på fredagen och rundade därmed av en vecka med klart sjunkande kurser. Oro kring efterfrågan i Kina samt förväntningar om ett generellt stigande utbud sätter priset under press, skriver Bloomberg News..

DI - 15 minuter sedan

FI-chefen välkomnar boprisdämpning

Tecknen på avmattning i nyproduktionen får inte FI-chefen Erik Thedéen att ligga sömnlös. ”Det är inget samhällsekonomiskt problem om vi får en viss dämpning på husprismarknaden”, säger han till Di.  .

DI - 15 minuter sedan

Tyskland: Kombinerat PMI överraskade positivt

Den tyska industrins sammanvägda inköpschefsindex (Composite PMI) steg till 57,8 i augusti från 55,8 föregående månad. Det visar preliminär statistik. Enligt Bloomberg News prognosenkät väntades ett index på 55,7..

DI - 10 minuter sedan

SCB: Fortsatt högt sparande i hushållen

Hushållens finansiella sparande uppgick till 81 miljarder kronor under andra kvartalet, vilket var en fortsatt hög nivå. Det framgår av Finansräkenskaperna från Statistiska centralbyrån, SCB..

DI - 10 minuter sedan

Kina manar till besinning om Nordkorea

Kina manar samtliga parter att besinna sig efter att Nordkoreas utrikesminister uppges ha sagt att han tror att Nordkorea överväger att genomföra ett test av en vätebomb i Stilla havet. Det rapporterar Reuters och citerar Lu Kang, talesperson för Kinas utrikesdepartement..

DI - 5 minuter sedan

SEB: Valutamotvind sänker Alimak

Ökad valutamotvind från den amerikanska dollarn gör att SEB sänker sina estimat för Alimaks vinst per aktie med 5 procent för 2018 och med 4 procent för 2019. Det framgår av den analys där SEB sänkt sin rekommendation för Alimak-aktien från köp till behåll och justerat ned riktkursen från 160 till 153 kronor, vilket Nyhetsbyrån Direkt har rapporterat om tidigare på fredagen..

DI - 1 timme sedan

Tidigare Sverigechefen lämnar Tieto

Per Johansson, som är chef för It-företaget Tietos affärsområde Financial Services och som fram till i våras var Tietos Sverigechef, lämnar bolaget för att gå vidare till andra utmaningar. Det framgår av ett pressmeddelande..

DI - 45 minuter sedan

Forskningsbolaget stiger på börsen efter att ha identifierat genmutation

Forskningsbolaget Annexin Pharmaceuticals har identifierat det första patientfallet med en så kallad "loss of function"-mutation med Annexin A5-genen och samtidigt allvarlig återkommande hjärt- och kärlsjukdom. Det framgår av ett pressmeddelande..

DI - 45 minuter sedan

Advenica skriver avtal med Trafikverket

Cybersäkerhetsbolaget Advenica har tagit hem ett treårigt leveransavtal och i kombination med det fått en första order på 1,9 miljoner kronor från Trafikverket. Det framgår av ett pressmeddelande..

DI - 30 minuter sedan

Nordea ser Telias bot-uppgörelse som positiv

Telias böter på 965 miljoner dollar för muthärvan i Uzbekistan är i linje både med teleoperatörens reservation och det förväntade beloppet. Samtidigt är uppgörelsen positiv då den kan leda till att bolaget lämnar Eurasien, skriver Nordea i en kommentar. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.