DI > Ekonomi

Thursday, 26 April, 11:42

DI - 13 sep 17 kl. 21:04

Miljarder samlas på hög på AFArbetsförmedlingen, AF, ser ut att få 4,2 miljarder över i år som skulle gå till att hjälpa arbetslösa. Samtidigt försämras resultaten på bred front. Ett särskilt styrelseutskott arbetar med de sviktande resultaten, kan Di avslöja. Myndigheten anklagas också av sina egna för skönmålning..
Läs mer på DI
Läs mer om:
AF, Di

Dela artikeln

171 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Miljarder, samlaspå hög på AF
Cornucopia - 26 jun 17 kl. 08:04

Italien överger europeiska bankunionen - räddar banker med 166 miljarder kronor

Italien överger den europeiska bankunionen och räddar på egen hand två banker med totalt 5 miljarder euro, med reservation för ytterligare 12 miljarder euro. Totalt motsvarar detta 166 miljarder kronor.

Bankunionen var tänkt att återupprätta förtroenden (ha!

YLE - 25 sep 12 kl. 06:43

Finansministrar samlas i Vanda

I dag samlas Finlands, Tysklands och Nederländernas finansministrar i Vanda för att diskutera ekonomiska frågor i euroområdet. Urpilainens möte med Tysklands finansminister Wolfgang Schäuble och Nederländernas Jan Kees de Jager är en fortsättning på de tidigare sammanträdena i Berlin. Schäuble deltar dessutom också i regeringens och riksdagens seminarium om EMU:s framtid.

DN - 16 apr 12 kl. 07:07

Miljarder till arbetslösa läggs på hög

Trots fortsatt hög arbetslöshet samlas pengarna som avsatts för att få de arbetslösa ut i arbete på hög. Sedan 2007 har Arbetsförmedlingen lämnat tillbaka nästan 18 miljarder kronor till statskassan, visar en genomgång som DN gjort. Oppositionen i riksdagen är kritisk..

Kristianstadsbladet - 07 apr 13 kl. 05:53

Givarmöte: Darfur behöver miljarder


Världssamfundet bör samla ihop 7,2 miljarder dollar i utvecklingsbistånd till den krigshärjade regionen Darfur i Sudan. På söndagen samlas 400 delegater från regeringar, stiftelser och biståndsorganisationer på givarkonferens i Qatars huvudstad Doha.Storbritannien lovar bidra med minst 16,5 miljoner dollar per år under tre år i ett försök att hjälpa invånarna bli självförsörjande..

Regeringen - 30 mar 15 kl. 07:25

Ny biståndsstrategi för Syrien om 1,5 miljarder kronor

I morgon samlas världssamfundet i Kuwait till en givarkonferens för Syrienkrisen. Sverige kommer att finnas på plats för att visa vårt starka engagemang och fortsatta stöd till regionen och alla de som drabbas av krigets helvete.

"Vårt budskap under konferensen är tydligt.

Dagensanalys.se - 25 aug 16 kl. 15:41

Digitala intäkter når 1,9 miljarder kronor enligt IRM

Den första mätningen avseende nyhetsmediers digitala annonsintäkter från IRM är klar. Under 2015 uppgår nyhetsmediers digitala intäkter till 1,9 miljarder kronor. Detta är en ökning med 16 procent jämfört med 2014.

Dagens PS - Igår: 11:28

Ikea ska spara 3,5 miljarder: ”Extremt tufft”

300 av Ikeas tusen leverantörer runt om i världen samlas denna vecka i småländska Älmhult som ju också är Ikeas hemort på jorden. Samlingen är till för att utbyta erfarenheter och diskutera framtida utmaningar och lösningar.  Inköpschef Henrik Elm säger så här om vilka de viktigaste beskeden från mötet är: ”Att ha så låga kostnader som möjligt för bland annat inköp och logistik har historiskt varit en av de viktigaste framgångsfaktorerna för Ikea.

YLE - 23 feb 15 kl. 08:25

Var samlas finlandssvenskarna?

Berras café och service i Munsala kyrkby är ett familjeföretag som driver café, butik och post, allt i samma byggnad. Kaféet har blivit samlingsplats för byns herrar. De är på plats redan tidigt på morgonen.

Nyhetsverket - 08 feb 11 kl. 18:09

Forskningsmiljarder samlas på hög

Sveriges universitet och högskolor har samlat närmare 13 miljarder i oanvända forskningspengar på hög. En förklaring är att forskarna är osäkra om sin egen framtid. Det motsvarar ungefär ett års externt finansierad forskning på landets lärosäten.

BT - 29 apr 11 kl. 08:20

Miljarder följer kungligt bröllop

Med knappt fyra timmar kvar till vigseln började hundratusentals människor med spänd förväntan redan tidigt på fredagsmorgonen samlas längs kortegevägen och gatorna runt Westminster Abbey i London inför årets kungliga bröllop. Och medan prins Williams och Kate Middletons väntan nu snabbt närmade sig sitt slut tog människor plats vid storbildsskärmarna på Trafalgar Square och i Hyde Park. Många hade tältat i flera dygn för att få bra platser.

Fler nyheter från DI

DI - 10 minuter sedan

Jan Wäreby: "Han är ju storägare i bolaget"

Det ligger ingen dramatik bakom ordförandebytet i Fingerprint Cards styrelse, där nu storägaren Johan Carlström föreslås bli ny ordförande. Det menar den avgående ordföranden Jan Wäreby till Nyhetsbyrån Direkt..

DI - 15 minuter sedan

Tyskland räknar med USA-tullar från maj

Den tyska regeringen räknar med att president Donald Trump vid månadsskiftet tar bort de tillfälliga undantagen för stål och aluminium från EU. Tullhotet har bland annat pressat SSAB-aktien rejält..

DI - 15 minuter sedan

Ingen utdelning i Safe at Sea

Aktieägarna i räddningsbåtstillverkaren Safe at Sea kallas till årsstämma torsdagen den 24 maj i Hisings Backa..

DI - 15 minuter sedan

Disney World ska anställa 3.500 personer

Disney World i Orlando, Florida, är ute efter att fylla 3 500 positioner inför sommarsäsongen, enligt CNN Money..

DI - 30 minuter sedan

Kicks öppnar ny flaggskeppsbutik

Den Axel Johnson-ägda kosmetikakedjan Kicks ska öppna en fjärde flaggskeppsbutik i köpcentrumet Gallerian i Stockholm. Det framgår av ett pressmeddelande..

DI - 30 minuter sedan

Bokhandelskedja såld till hedgefond

Bokhandelskedjan Waterstones har sålts till den brittiska delen av den amerikanska hedgefonden Elliot Advisors.  Det skriver Financial Times..

DI - 30 minuter sedan

Vadsbo Switch Tech tar exportorder

Vadsbo Switch Tech, listat på Aktietorget, har tecknat avtal med en exportkund inom smart belysning och sakernas internet (IoT). Bolaget har mottagit en första order värd 0,6 miljoner kronor för leverans under andra kvartalet. Det framgår av ett pressmeddelande.

DI - 30 minuter sedan

Invisio backar på bred front

Kommunikationsutrustningsbolaget Invisio hade en omsättning på 84,2 miljoner kronor under första kvartalet (87,9), en minskning med 4 procent jämfört med motsvarande period föregående år..

DI - 30 minuter sedan

Islands arbetslöshet ökar

Islands arbetslöshet ökade till 2,5 procent i mars. .

DI - 30 minuter sedan

Tobin properties fortsätter rasa efter företrädesemission

Tobin properties, som redovisade sina senaste kvartalssiffror på onsdagen, huvudägare Klövern förelår en företrädesemission på 225 miljoner i bolaget. Aktien rasar med drygt 20 procent. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.