Cornucopia > Ekonomi

Tuesday, 24 October, 07:53

Cornucopia - 13 sep 17 kl. 17:08

Valfläsket är här - socialistregeringen sänker skatten för pensionärerDet märks att höstbudgeten 2018 är en valfläskbudget. Socialistregeringen gick idag ut med att man avser sänka skatten för pensionärer med över fyra miljarder om året.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Sverige, Sveriges

Dela artikeln

43 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Valfläsketär här , socialistregeringen, sänker, skattenför , pensionärer
DN - 01 sep 14 kl. 00:05

Var är valfläsket?

”Man talar om i förväg vem som ska regera och vad man tänker göra (…) man håller vallöften… Allt detta bidrar till att öka förtroende.” Så beskriver statsvetaren Henrik Oscarsson vad han kallar för den Reinfeldtska parlamentariska modellen när DN sammanfattar tio år med alliansen (30/8). Men snart är modellen ett minne blott..

BT - 28 jul 12 kl. 00:30

Pensionärerna tänker framåt

Inkomstpensionerna kommer att sjunka valåret 2014. Det spår Pensionsmyndigheten i en färsk rapport. Pensionerna räknas ut enligt en komplicerad modell där kapitalmarknaderna, men framförallt sysselsättningen spelar roll.

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 13 timmar sedan

MÖP-måndag: Kremlinerna på UD och finansen stoppar nytt svenskt luftvärn

Effekterna av återupprättade ministerkontakter med Ryssland har redan betalat sig för Kreml. Margot Wallströms (s) utrikesdepartement och Magdalena Andersson (s) finansdepartement stoppar anskaffningen av nytt svenskt medelräckviddigt luftvärn. Rimligtvis har Ryssland förklarat att det är provocerande för Kreml om Sverige kan försvara sitt territorium mot ett ryskt angrepp och Kreml-kramarna hos UD och finansen stoppar således anskaffningen av modernt luftvärn.

Cornucopia - 16 timmar sedan

Konjunkturinstitutet: Nu kommer de dåliga åren för Sverige

Konjunkturinstitutets uppdaterade prognos över svensk ekonomi framöver är tydlig. Nu kommer sju dåliga år efter sju goda och det blir dags att betala för de senaste årens fester. Svensk ekonomi kommer gå avsevärt sämre än omvärlden och i det närmaste stagnera i faktiskt välståndsmått mätt, dvs BNP per capita.

Cornucopia - 18 timmar sedan

Ryssland Interpolefterlyser utländska Putinkritiker

Diktaturen i Kreml har nu börjat lägga Interpolefterlysningar mot utländska Putinkritiker, som britten Bill Browder.
Ryska presidentens inrikestrupper Omon väntar på Bill Browder.Britten Bill Browder är en uttalad kritiker av den ryske diktatorn i Kreml, Valdimir Putin.

Cornucopia - 19 timmar sedan

Husmask/Booli: Lägenhetspriser ner 1.8% i Stockholm på ett år

En av bloggens läsare har slängt ihop en enkel tjänst som visar medelpriser per månad för Stockholm, Göteborg och Malm, som vederbörande kallar Husmask. Enligt den har lägenhetspriserna fallit 1.8% i Stockholm på tolv månader.

Cornucopia - 22 timmar sedan

Vuxendagisen: Över 80% av Operans intäkter är skattepengar

Nu när SVT och SR ska förvandlas till skattefinansierat vuxendagis, som ska få sina pengar oavsett om något tittar på dem, så kan det vara relevant att titta på befintliga vuxendagis. Klassiskt exempel i många bemärkelser är Kungliga Operan, som får över 80% av sina intäkter via skattefinansierat statligt bidrag, på nästan en halv miljard kronor om året.
Kungliga mitt i bild, bakom Rädda Fjällen!

Cornucopia - Igår: 20:43

Privatspekulanter får inte nya lägenheter sålda i Sundbyberg

"Ingen spekulerar i bostäder i Sverige, så det kan inte vara en bubbla" - förståsigpåareDet rapporteras nu att privatpersoner inte får sålt de lägenheter de köpt på spekulation i projektet Duvboet i Sudnbyberg, som börsnoterade Alm Equity ligger bakom. Det handlar om privatpersoner som köpt på spekulation med avsikt att sälja till högre pris innan inflytt.Ja, ja - jag hade inte några andra foton från Sumpan.

Cornucopia - Igår: 16:56

Himmelskors i OMXS30 i morgon?

Allt pekar på att det falska dödskorset i OMXS30 i morgon byts ut mot ett himmelskors, då MA50 förväntas bryta igenom upp genom MA200. Det blir ett äkta himmelskors eftersom både MA50 och MA200 är stigande.
Dagschart OMXS30.

Cornucopia - Igår: 14:03

Riksbanken vill samla in svenskarnas förmögenhetsdata på individnivå

Sedan alliansregeringen avskaffade förmögenhetsskatten saknas individbaserad förmögenhetsstatistik i Sverige. Riksbanken vill nu ta ansvar för att samla in denna automatiskt från bankerna och publicera tillsammans med SCB. Detta är också en god grund för beslutsunderlag om framtida beskattning för svenska politiker, som idag helt enkelt inte vet hur förmögenheterna är fördelade och hur en beskattning kan utformas för att straffa önskade grupper.

Cornucopia - I förrgår: 19:16

Mäklarna: Går det inte upp så går det ner eller så står priserna stilla

Dagens Industri har frågat Fastighetsbyrån och mäklarbyrån Erik Olsson om läget på marknaden och svaren kan summeras med att om det inte går upp så går det ner eller så står priserna stilla. Och att det är positivt med fallande bostadspriser för den som vill ha en större bostad. Oavsett hur det går är det alltså positivt.

Cornucopia - I förrgår: 14:37

Sociala straff har alltid funnits

Nu när mediaeliten och journalisteliten hängs ut som rövhattar och sexualbrottslingar i sociala medier, ropar helt plötsligt media (åtminstone Aftonbladet) på att endast rättsväsendet kan fälla och straffa människor och att media inte ska göra det. Men så är inte fallet och har aldrig varit fallet i ett civiliserat samhälle. Det har alltid existerat och existerar än idag sociala straff där man om man uppför sig som en rövhatt blir behandlad som en rövhatt.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.