News55 > Nyheter

Monday, 18 June, 17:35

News55 - 13 sep 17 kl. 14:28

Bostadstillägget höjs för 290 000 pensionärerFrån och med 1 januari 2018 kommer 290 000 av Sveriges pensionärer att omfattas av regeringen och Vänsterpartiets förslag om höjt bostadstillägg. I syfte att bättre täcka dagens boendekostnader föreslås att taket höjs från 5 000 till 5 600 kronor, det framgår i regeringens budgetproposition för 2018 . – Taket i bostadstillägget har inte höjts på hela tio år, därför är jag otroligt glad för att vi gör det, säger socialminister Annika Strandhäll (S) till News55.       LÄS MER: Christina Tallberg, PRO: “Öka pressen på politikerna” Bostadstillägget ska rimma med dagens boendekostnader För pensionärer med låg inkomst är bostadskostnaden ofta den största månatliga utgiften. I praktiken innebär regeringens förslag att en stor del av landets äldre k
Läs mer på News55
Läs mer om:
Sveriges, Vänsterpartiets, Annika Strandhäll, News55, LÄS MER, Tallberg, PRO, Bostadstillägget, För, Berit Bölander, SKPF Pensionärerna, Äldreforum, Almedalsveckan, Strandhäll, Ytterligare, Pensionsgruppen, FLER NYHETER

Dela artikeln

338 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bostadstillägget, höjsför , 290, 000, pensionärer
Regeringen - 11 sep 17 kl. 15:00

Bostadstillägget höjs för 290 000 pensionärer

Taket i bostadstillägget för pensionärer har inte höjts på tio år. Budgetpropositionen för 2018 innebär att 290 000 pensionärer kommer få ett höjt bostadstillägg med upp till 470 kronor i månaden från och med nästa år. Bland annat föreslås att taket höjs från 5 000 till 5 600 kronor..

News55 - 04 sep 17 kl. 13:28

PRO: Höj bostadstillägget för pensionärerna

Den svenska ekonomin är stark och resurserna för att att finansiera olika typer av reformer är stora. Samtidigt är det viktigt att resurserna används på bästa sätt. Pensionärsorganisationen PRO vill se ett höjt bostadstillägg för boendekostnader på upp till 7 000 kronor.

News55 - 19 jun 17 kl. 14:25

Kravet från SPF Seniorerna: Höj bostadstillägget för Sveriges pensionärer

Enligt SPF Seniorernas nyligen tillträdda ordförande Eva Eriksson är den mest akuta frågan för Sveriges pensionärer frågan om var gränsen för bostadstillägg ska gå, det rapporterar Expressen. Trots att regeringen ska se över grundskyddet för pensionärerna är Eva Eriksson inte helt nöjd.       LÄS MER: Många pensionärer går miste om tusenlappar varje månad “Ett stort tapp för pensionärerna” – Det är glädjande att man tillsatt en grundskyddsutredning för att titta på detta, men man måste göra mer.

Nyhetsverket - 06 okt 16 kl. 22:33

Bostadstillägget en del av pensionssystemet.

"Drygt 100 000 pensionärer kan gå miste om tusentals kronor i månaden i bostadstillägg. – Många äldre sätter en ära i att till varje pris klara sig själv och vill inte söka bidrag. Men bostadstillägget är inte ett bidrag utan en del i pensionssystemet, säger Christina Tallberg, ordförande för pensionärsorganisationen PRO.

PrivataAffärer - 01 sep 15 kl. 09:43

Nu höjs bostadstillägget för pensionärer

Från och med i dag höjs bostadstillägget för pensionärer med maximalt 100 kr per månad om kostnaden för bostaden är minst 5 000 kr per månad....

DN - 27 sep 16 kl. 09:04

Liberalerna: Höj bostadstillägget för pensionärerna

Liberalerna vill höja bostadstillägget för pensionärer. Från och med 2020 ska en pensionär kunna få upp emot 7.000 kronor av bostadskostnaden betald, enligt förslaget som finns i partiets skuggbudget..

News55 - 14 sep 17 kl. 16:02

Så tycker pensionärsförbunden om höjt bostadstillägg

News55 har tidigare rapporterat om att regeringen och Vänsterpartiet har beslutat att höja taket på bostadstillägget för Sveriges pensionärer. Beslutet är inte bara ett glädjebesked för de 290 000 äldre som från och med 1 januari 2018 kommer att få höjt bostadstillägg på upp till 470 kronor i månaden. Det är också en seger för SPF Seniorerna, PRO och SKPF Pensionärerna.

Cornucopia - 30 maj 17 kl. 09:49

Högre kommunalt bostadstillägg åt äldre vid liten lägenhet?

Svenskarna bor på bland de största ytorna per person. Men bostadsytorna är ojämnt fördelade på grund av att äldre inte flyttar pga flyttskatter och att de vill bo kvar i området. Förutom slopandet av flyttskatterna, återinförande av fastighetsskatt kan byggande av seniorbostäder och trygghetsboenden i befintliga bostadsområden kanske kombineras med högre kommunalt bostadstillägg om senioren bor i en liten lägenhet?

SR - 30 okt 14 kl. 23:32

Pensionärer dåliga på att söka bostadstillägg

Uppemot 115 000 pensionärer har rätt till bostadstillägg, men har ändå inte ansökt om pengar. Pensionsmyndigheten ska nu börja arbeta mer mer aktivt för att nå ut med informationen om bostadstillägget..

Skånskan - 07 jun 16 kl. 06:00

Sjukfuskare tvingas betala 550 000 kr

ESLÖV En 61-årig kvinna i Eslöv tvingas betala tillbaka nästan 550 000 kronor i sjukersättning och bostadstillägg. Kvinnan har, samtidigt som hon gått sjukskriven, bedrivit en näringsverksamhet.Försäkringskassan skriver i ett brev till kvinnan att det inte finns några speciella skäl för att låta henne slippa skulden, som löper med 8 procents ränta om den inte är inbetald i rätt tid.

Fler nyheter från News55

News55 - 03 jun 18 kl. 14:40

SPF kräver ett trygg liv som senior

– Att tala om dessa frågor utifrån just trygghet är väldigt viktigt för oss, säger SPF Seniorernas förbundsordförande Eva Eriksson. Som senior ska du kunna leva ett tryggt liv utan att oroa dig för att pengarna inte räcker till mat, att omsorgen inte fungerar eller att du sitter fast i en dåligt anpassad bostad. Idag ser vi tyvärr att alldeles för många seniorer känner sig otrygga i sin livssituation.

News55 - 03 jun 18 kl. 14:31

“Äldreperspektivet ofta frånvarande i politiken”

Vilka är de viktigaste äldrefrågorna i dag?
– Pensionerna, bostäderna, vården och omsorgen. De är helt avgörande frågor för våra äldres välfärd.

News55 - 03 jun 18 kl. 14:28

PRO-fokus i Almedalen: Trygga pensioner, jämlik tandvård och utmaningar i äldreomsorgen

I årets Almedalsvecka fokuserar Pensionärernas Riksorganisation, PRO, på tre områden. Seminarier hålls om att trygga pensionerna, en ojämlik tandvård och om utmaningar i äldreomsorgen. – Tidigare år har vi haft fullt i publiken på PRO:s seminarier, vilka håller hög kvalitet, säger Christina Tallberg.

News55 - 01 jun 18 kl. 09:28

News55 satsar på vinsajt och siktar samtidigt på snabbare lönsamhet

News55 AB:s ledning har beslutat att ta över sajten Vinliv.se med tillhörande databas. Satsningen är ett steg mot snabbare lönsamhet och ett ökat fokus på de delar av verksamheten som har störst intjäningspotential.

News55 - 19 maj 18 kl. 15:34

Bildspecial: Det kungliga bröllopet

Inlägget Bildspecial: Det kungliga bröllopet dök först upp på News55..

News55 - 14 maj 18 kl. 13:45

Dagens Dahlgren – Badliv

Inlägget Dagens Dahlgren – Badliv dök först upp på News55..

News55 - 13 maj 18 kl. 09:13

Kackel med mening vann Eurovision

Attityden var maxad, karisman stark och det feministiska budskapet tydligt. Killar som ger sig på henne på olika sätt är fega som kycklingar. När Netta kammade hem flest tittarröster säkrades förstaplatsen – I sista skälvande sekunden var rysaren över.

News55 - 11 maj 18 kl. 13:33

Lasse Kronér skriver själv om anklagelserna: “Jag har aldrig sextrakasserat någon”

Programledaren Lasse Kronér skriver ett långt känsloladdat inlägg på Facebook om sexanklagelserna som riktades mot honom i samband med #metoorörelsen. Det är första gången han själv berättar om sin upplevelse av hur tiden sedan han anklagades har varit. Han skriver också om sin besvikelse över hur medierna agerat, inte minst efter att han har blivit frikänd.

News55 - 09 maj 18 kl. 11:14

Så vill Kristdemokraterna bli bäst för äldre väljare

Ebba Busch Thor kom till Kungsträdgården i Stockholm i sällskap av Bert Karlsson för att hålla tal. Partiledaren vände sig huvudsakligen till landets äldre väljare. Därför skrev hon på ett kontrakt – ett så kallat ”äldrekontrakt” – för att lova att hon inte ska svika väljargruppen, skriver Expressen.

News55 - 09 maj 18 kl. 08:18

Seniorevent besöker Södertälje för första gången

Vi ser fram emot en mässa som bjuder på både nytta och nöje. På scen underhåller bland andra skådespelaren och sångaren Peter Harryson med visor och artisten Rick Line kommer för att uppträda. Det bjuds även på modevisning av Seniorshop.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.