News55 > Nyheter

Thursday, 21 September, 14:12

News55 - 13 sep 17 kl. 14:28

Bostadstillägget höjs för 290 000 pensionärerFrån och med 1 januari 2018 kommer 290 000 av Sveriges pensionärer att omfattas av regeringen och Vänsterpartiets förslag om höjt bostadstillägg. I syfte att bättre täcka dagens boendekostnader föreslås att taket höjs från 5 000 till 5 600 kronor, det framgår i regeringens budgetproposition för 2018 . – Taket i bostadstillägget har inte höjts på hela tio år, därför är jag otroligt glad för att vi gör det, säger socialminister Annika Strandhäll (S) till News55.       LÄS MER: Christina Tallberg, PRO: “Öka pressen på politikerna” Bostadstillägget ska rimma med dagens boendekostnader För pensionärer med låg inkomst är bostadskostnaden ofta den största månatliga utgiften. I praktiken innebär regeringens förslag att en stor del av landets äldre k
Läs mer på News55
Läs mer om:
Sveriges, Vänsterpartiets, Annika Strandhäll, News55, LÄS MER, Tallberg, PRO, Bostadstillägget, För, Berit Bölander, SKPF Pensionärerna, Äldreforum, Almedalsveckan, Strandhäll, Ytterligare, Pensionsgruppen, FLER NYHETER

Dela artikeln

315 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bostadstillägget, höjsför , 290, 000, pensionärer
Regeringen - 11 sep 17 kl. 15:00

Bostadstillägget höjs för 290 000 pensionärer

Taket i bostadstillägget för pensionärer har inte höjts på tio år. Budgetpropositionen för 2018 innebär att 290 000 pensionärer kommer få ett höjt bostadstillägg med upp till 470 kronor i månaden från och med nästa år. Bland annat föreslås att taket höjs från 5 000 till 5 600 kronor..

News55 - 04 sep 17 kl. 13:28

PRO: Höj bostadstillägget för pensionärerna

Den svenska ekonomin är stark och resurserna för att att finansiera olika typer av reformer är stora. Samtidigt är det viktigt att resurserna används på bästa sätt. Pensionärsorganisationen PRO vill se ett höjt bostadstillägg för boendekostnader på upp till 7 000 kronor.

News55 - 19 jun 17 kl. 14:25

Kravet från SPF Seniorerna: Höj bostadstillägget för Sveriges pensionärer

Enligt SPF Seniorernas nyligen tillträdda ordförande Eva Eriksson är den mest akuta frågan för Sveriges pensionärer frågan om var gränsen för bostadstillägg ska gå, det rapporterar Expressen. Trots att regeringen ska se över grundskyddet för pensionärerna är Eva Eriksson inte helt nöjd.       LÄS MER: Många pensionärer går miste om tusenlappar varje månad “Ett stort tapp för pensionärerna” – Det är glädjande att man tillsatt en grundskyddsutredning för att titta på detta, men man måste göra mer.

Nyhetsverket - 06 okt 16 kl. 22:33

Bostadstillägget en del av pensionssystemet.

"Drygt 100 000 pensionärer kan gå miste om tusentals kronor i månaden i bostadstillägg. – Många äldre sätter en ära i att till varje pris klara sig själv och vill inte söka bidrag. Men bostadstillägget är inte ett bidrag utan en del i pensionssystemet, säger Christina Tallberg, ordförande för pensionärsorganisationen PRO.

PrivataAffärer - 01 sep 15 kl. 09:43

Nu höjs bostadstillägget för pensionärer

Från och med i dag höjs bostadstillägget för pensionärer med maximalt 100 kr per månad om kostnaden för bostaden är minst 5 000 kr per månad....

DN - 27 sep 16 kl. 09:04

Liberalerna: Höj bostadstillägget för pensionärerna

Liberalerna vill höja bostadstillägget för pensionärer. Från och med 2020 ska en pensionär kunna få upp emot 7.000 kronor av bostadskostnaden betald, enligt förslaget som finns i partiets skuggbudget..

News55 - 14 sep 17 kl. 16:02

Så tycker pensionärsförbunden om höjt bostadstillägg

News55 har tidigare rapporterat om att regeringen och Vänsterpartiet har beslutat att höja taket på bostadstillägget för Sveriges pensionärer. Beslutet är inte bara ett glädjebesked för de 290 000 äldre som från och med 1 januari 2018 kommer att få höjt bostadstillägg på upp till 470 kronor i månaden. Det är också en seger för SPF Seniorerna, PRO och SKPF Pensionärerna.

Cornucopia - 30 maj 17 kl. 09:49

Högre kommunalt bostadstillägg åt äldre vid liten lägenhet?

Svenskarna bor på bland de största ytorna per person. Men bostadsytorna är ojämnt fördelade på grund av att äldre inte flyttar pga flyttskatter och att de vill bo kvar i området. Förutom slopandet av flyttskatterna, återinförande av fastighetsskatt kan byggande av seniorbostäder och trygghetsboenden i befintliga bostadsområden kanske kombineras med högre kommunalt bostadstillägg om senioren bor i en liten lägenhet?

SR - 30 okt 14 kl. 23:32

Pensionärer dåliga på att söka bostadstillägg

Uppemot 115 000 pensionärer har rätt till bostadstillägg, men har ändå inte ansökt om pengar. Pensionsmyndigheten ska nu börja arbeta mer mer aktivt för att nå ut med informationen om bostadstillägget..

Skånskan - 07 jun 16 kl. 06:00

Sjukfuskare tvingas betala 550 000 kr

ESLÖV En 61-årig kvinna i Eslöv tvingas betala tillbaka nästan 550 000 kronor i sjukersättning och bostadstillägg. Kvinnan har, samtidigt som hon gått sjukskriven, bedrivit en näringsverksamhet.Försäkringskassan skriver i ett brev till kvinnan att det inte finns några speciella skäl för att låta henne slippa skulden, som löper med 8 procents ränta om den inte är inbetald i rätt tid.

Fler nyheter från News55

News55 - 1 timme sedan

Så mycket höjs kungafamiljens apanage

Under onsdagen offentliggjordes att kungafamiljens apanage kommer att höjas med nära två miljoner kronor under 2018 och med ytterligare elva miljoner kronor 2020, skriver Aftonbladet. De ekonomiska medel som tilldelas hovstaten ska täcka utgifter för allt från statsbesök, transporter och resor till personal och levnadsomkostnader som är kopplade till statschefens funktion, skriver Aftonbladet. 900 officiella programpunkter och 40 audienser med utländska ambassadörer har hållits enligt verksamhetsberättelsen för 2016.

News55 - 4 timmar sedan

Dement tog sig ut på balkong – hängde från räcket

I somras vistades en dement vårdtagare på korttidsenheten på Tallgården i Örkelljunga i Skåne. Den 9 juni klockan halv fyra på morgonen öppnade personen, som brukade vara orolig om nätterna, dörren till den franska balkongen och klättrade över räcket. Det framkommer i en lex Sarah-anmälan till Inspektionen för vård och omsorg.

News55 - 5 timmar sedan

News55 lanserar ny ekonomisajt tillsammans med erfaren journalist

Bakom satsningen står News55:s båda grundare Artur Ringart och Fredrik Lundberg samt en av Sveriges mest meriterade ekonomijournalister, Karolina Palutko Macéus. News55 har på kort tid blivit en stor nyhetskanal för svenskar 55+ med mer än 3 miljoner sidvisningar i månaden. Nu är målet att göra E55 till den mest värdefulla och användbara sajten för den livserfarna delen av Sveriges befolkning.

News55 - Igår: 13:14

Så många svenskar struntar i att pensionsspara

Så många som 39 procent av de svarande i undersökningsföretaget Yougovs undersökning uppger att de inte pensionssparar. 18 procent sparar upp till 500 kronor i månaden, en oroande utveckling enligt experter, det rapporterar Metro. – Jag hoppas verkligen inte att man glömmer bort vikten av att pensionsspara.

News55 - Igår: 14:37

Arja intog scenen på News55 Seniorevent i Halmstad

News55 bjuder på en mässa för seniorer 55+ i dagarna två i Halmstad Arena. Under dagen har besökarna bland annat haft möjlighet att lyssna på föreläsningar om träning, tandvård, och betaltjänster. Även pensionärsorganisationerna SKPF, PRO och SPF Seniorerna har gästat scenen för att berätta om sina hjärtefrågor tillsammans med mässans moderator och News55:s grundare, Artur Ringart.

News55 - Igår: 15:01

SPF om slopade avgiften för cellprovtagning: “Åldersdiskriminering”

Enligt den överenskommelse som Vänsterpartiet och regeringen har enats om kommer screening för livmoderhalscancer, med gynekologisk cellprovtagning, vara avgiftsfri från och med årsskiftet, det beslutades under tisdagen. Samtidigt gäller den slopade avgiften bara kvinnor mellan 23 och 64 år, något som pensionärsorganisationen SPF Seniorerna ställer sig mycket kritisk till.       LÄS MER: Cellprov blir gratis för alla kvinnor “Man slutar inte drabbas av cancer bara för att man fyller 65” – Det här är ingenting annat än åldersdiskriminering.

News55 - I förrgår: 11:55

Så vet du om du är drabbad av demens

I dagsläget finns ingenting som helt kan bota demens. Det som står till buds är medicin som skjuter upp sjukdomen och gör att man kan leva längre. Ju snabbare behandling sätts in desto bättre är det och därför är det viktigt att vara uppmärksam på tidiga tecken på sjukdom, det rapporterar Illustrerad Vetenskap.

News55 - I förrgår: 11:58

Prostatacancervården allt bättre

Från att prostatacancer varit en sjukdom man inte talat om diskuteras den nu hett och frågorna kring sjukdomen är många, det menar professorn Pär Stattin i SVT Opinion. Prostatacancer menar Pär är en mångfacetterad sjukdom och den är också den vanligaste cancerformen hos svenska män. 10 000 nya fall upptäcks varje år men de flesta män dör med sjukdomen och inte av den.

News55 - I förrgår: 10:32

Äldre drabbas hårt när Telia chockhöjer priset på fast telefoni

De som drabbas hårdast när Telia i dag höjer priset avsevärt på fast telefoni är de äldre. Priset höjs med 24 procent. Tidigare kostade abonnemanget 165 kronor och från och med i dag är det höjt till 205 kronor.

News55 - I förrgår: 16:52

Allt fler äldre e-handlar med mobilen

Det blir allt mer populärt att handla på nätet via sin mobiltelefon och surfplattan och även om gruppen äldre mellan 66-74 och 55-65 år är de som e-handlar i allra minst utsträckning är de däremot den grupp som visar störst ökning. På fem år har den första gruppen ökat från 5 till hela 29 procent, det rapporterar IT-Branschen.       LÄS MER: Äldre har också intresse för ny teknik “E-handeln från mobila enheter blir allt viktigare” Fyra miljoner svenskar handlar på nätet via sin mobil eller surfplatta, det visar en undersökning från Dibs Payment Services.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.