News55 > Nyheter

Monday, 20 November, 01:14

News55 - 13 sep 17 kl. 14:28

Bostadstillägget höjs för 290 000 pensionärerFrån och med 1 januari 2018 kommer 290 000 av Sveriges pensionärer att omfattas av regeringen och Vänsterpartiets förslag om höjt bostadstillägg. I syfte att bättre täcka dagens boendekostnader föreslås att taket höjs från 5 000 till 5 600 kronor, det framgår i regeringens budgetproposition för 2018 . – Taket i bostadstillägget har inte höjts på hela tio år, därför är jag otroligt glad för att vi gör det, säger socialminister Annika Strandhäll (S) till News55.       LÄS MER: Christina Tallberg, PRO: “Öka pressen på politikerna” Bostadstillägget ska rimma med dagens boendekostnader För pensionärer med låg inkomst är bostadskostnaden ofta den största månatliga utgiften. I praktiken innebär regeringens förslag att en stor del av landets äldre k
Läs mer på News55
Läs mer om:
Sveriges, Vänsterpartiets, Annika Strandhäll, News55, LÄS MER, Tallberg, PRO, Bostadstillägget, För, Berit Bölander, SKPF Pensionärerna, Äldreforum, Almedalsveckan, Strandhäll, Ytterligare, Pensionsgruppen, FLER NYHETER

Dela artikeln

315 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bostadstillägget, höjsför , 290, 000, pensionärer
Regeringen - 11 sep 17 kl. 15:00

Bostadstillägget höjs för 290 000 pensionärer

Taket i bostadstillägget för pensionärer har inte höjts på tio år. Budgetpropositionen för 2018 innebär att 290 000 pensionärer kommer få ett höjt bostadstillägg med upp till 470 kronor i månaden från och med nästa år. Bland annat föreslås att taket höjs från 5 000 till 5 600 kronor..

News55 - 04 sep 17 kl. 13:28

PRO: Höj bostadstillägget för pensionärerna

Den svenska ekonomin är stark och resurserna för att att finansiera olika typer av reformer är stora. Samtidigt är det viktigt att resurserna används på bästa sätt. Pensionärsorganisationen PRO vill se ett höjt bostadstillägg för boendekostnader på upp till 7 000 kronor.

News55 - 19 jun 17 kl. 14:25

Kravet från SPF Seniorerna: Höj bostadstillägget för Sveriges pensionärer

Enligt SPF Seniorernas nyligen tillträdda ordförande Eva Eriksson är den mest akuta frågan för Sveriges pensionärer frågan om var gränsen för bostadstillägg ska gå, det rapporterar Expressen. Trots att regeringen ska se över grundskyddet för pensionärerna är Eva Eriksson inte helt nöjd.       LÄS MER: Många pensionärer går miste om tusenlappar varje månad “Ett stort tapp för pensionärerna” – Det är glädjande att man tillsatt en grundskyddsutredning för att titta på detta, men man måste göra mer.

Nyhetsverket - 06 okt 16 kl. 22:33

Bostadstillägget en del av pensionssystemet.

"Drygt 100 000 pensionärer kan gå miste om tusentals kronor i månaden i bostadstillägg. – Många äldre sätter en ära i att till varje pris klara sig själv och vill inte söka bidrag. Men bostadstillägget är inte ett bidrag utan en del i pensionssystemet, säger Christina Tallberg, ordförande för pensionärsorganisationen PRO.

PrivataAffärer - 01 sep 15 kl. 09:43

Nu höjs bostadstillägget för pensionärer

Från och med i dag höjs bostadstillägget för pensionärer med maximalt 100 kr per månad om kostnaden för bostaden är minst 5 000 kr per månad....

DN - 27 sep 16 kl. 09:04

Liberalerna: Höj bostadstillägget för pensionärerna

Liberalerna vill höja bostadstillägget för pensionärer. Från och med 2020 ska en pensionär kunna få upp emot 7.000 kronor av bostadskostnaden betald, enligt förslaget som finns i partiets skuggbudget..

News55 - 14 sep 17 kl. 16:02

Så tycker pensionärsförbunden om höjt bostadstillägg

News55 har tidigare rapporterat om att regeringen och Vänsterpartiet har beslutat att höja taket på bostadstillägget för Sveriges pensionärer. Beslutet är inte bara ett glädjebesked för de 290 000 äldre som från och med 1 januari 2018 kommer att få höjt bostadstillägg på upp till 470 kronor i månaden. Det är också en seger för SPF Seniorerna, PRO och SKPF Pensionärerna.

Cornucopia - 30 maj 17 kl. 09:49

Högre kommunalt bostadstillägg åt äldre vid liten lägenhet?

Svenskarna bor på bland de största ytorna per person. Men bostadsytorna är ojämnt fördelade på grund av att äldre inte flyttar pga flyttskatter och att de vill bo kvar i området. Förutom slopandet av flyttskatterna, återinförande av fastighetsskatt kan byggande av seniorbostäder och trygghetsboenden i befintliga bostadsområden kanske kombineras med högre kommunalt bostadstillägg om senioren bor i en liten lägenhet?

SR - 30 okt 14 kl. 23:32

Pensionärer dåliga på att söka bostadstillägg

Uppemot 115 000 pensionärer har rätt till bostadstillägg, men har ändå inte ansökt om pengar. Pensionsmyndigheten ska nu börja arbeta mer mer aktivt för att nå ut med informationen om bostadstillägget..

Skånskan - 07 jun 16 kl. 06:00

Sjukfuskare tvingas betala 550 000 kr

ESLÖV En 61-årig kvinna i Eslöv tvingas betala tillbaka nästan 550 000 kronor i sjukersättning och bostadstillägg. Kvinnan har, samtidigt som hon gått sjukskriven, bedrivit en näringsverksamhet.Försäkringskassan skriver i ett brev till kvinnan att det inte finns några speciella skäl för att låta henne slippa skulden, som löper med 8 procents ränta om den inte är inbetald i rätt tid.

Fler nyheter från News55

News55 - Igår: 09:00

Personal inom äldreomsorgen utbildas i våld i nära relationer

I konferensrummet på Elite hotel Marina i Saltsjöqvarn i Stockholm har ett stort antal biståndshandläggare samlats en kall förmiddag i november för att delta i en utbildningsdag om våld i nära relation mot äldre. En kortfilm som visats på tavlan har just tagit slut. – Nu vill jag att ni vid borden diskuterar era intryck från filmen som vi just har sett.

News55 - I förrgår: 11:54

Sten Ljunggren: ”Man får vara glad att man blivit så gammal som man blivit”

Skådespelaren Sten Ljunggren är kanske mest känd för sina roller i ”Jönssonligan får guldfeber”, den omåttligt populära tv-serien ”Pistvakt” och för sin roll som läkaren Axel Holtman i ”Skärgårdsdoktorn”. Nästa år fyller Sten 80 år, men trots den ansenliga åldern är hans almanacka fylld med uppdrag. Härnäst står ”Vintermusik” av Lars Norén på agendan som har premiär i början av december, det skriver här&nu.

News55 - 16 nov 17 kl. 14:48

News55:s Seniorevent i full gång i Borås

I dag slog News55 upp portarna till den första dagen på seniormässan i Borås. Tillsammans med SPF Seniorerna, SKPF Pensionärerna och PRO blev det en intensiv dag fylld med glädje och inspiration för seniorer 55+. Mässans första dag bjöd på både nytta och nöje.

News55 - 16 nov 17 kl. 12:21

Så många äldre har rånats i stöldvåg

I måndags inkom det första larmet till polisen. Två kvinnor i 25 till 30årsåldern hade bluffat sig in hos en äldre kvinna och stulit värdesaker. Det som polisen först hoppades skulle vara ett enskilt brott var istället starten på en stöldvåg, det rapporterar Expressen.

News55 - 16 nov 17 kl. 11:38

Så undkom 107-åring parkeringsböter

Varje vecka åker Bessie Farnworth, 107, och äter lunch tillsammans med sin brorson Dave Holland. Bessie och Dave parkerade på en handikapplats och placerade handikapptillståndet väl synligt i framrutan på bilen innan de begav sig in i restaurangen för att äta en bit mat och ha en trevlig stund tillsammans, det skriver Aftonbladet. Men två veckor efter restaurangbesöket fick Bessie Farnworth en bitter eftersmak när en parkeringsbot på drygt 760 kronor damp ner i brevlådan.

News55 - 16 nov 17 kl. 11:18

Höjd pensionsålder kan bli verklighet

Två kontroversiella frågor ska kompromissas ihop till en uppgörelse mellan samtliga partier som ingår i regeringens pensionsgrupp. Det gäller dels frågan om höjda pensionsåldrar samt den om hårdare krav på fondbolagen i premiepensionssystemet. Men nu ser det ut som att en lösning kan vara nära, det rapporterar DN.

News55 - 15 nov 17 kl. 14:40

Seniorevent tar med sig Marianne Rundström till Borås

Engagerade utställare, intressanta föreläsningar och paneldiskussioner under ledning av News55:s medgrundare Artur Ringart. Vad mer kan man begära? Det är dags för News55 Seniorevent att anordna mässa i Borås!

News55 - 15 nov 17 kl. 14:15

Ulla, 85, tvingades ta ut 15 000 till falska fönsterputsare

En dag i juli fick 85-åriga Ulla besök i sitt hem i Stockholm av två främmande män som påstod att de var fönsterputsare. Trots att Ulla gång på gång förklarade att hon inte hade behov av fönsterputs tog sig männen in i huset där saker och ting började gå riktigt överstyr, det skriver Expressen. – En av dem tog kökskniven jag nyss skurit äpplen med.

News55 - 15 nov 17 kl. 12:34

Professor: ”Demenssjukdomar ökar i en rasande fart”

Drygt 160 000 människor i Sverige lider av Alzheimers sjukdom och ju äldre vi blir desto fler kommer att insjukna i demenssjukdomar, det framkommer i en artikel på Dagens Industri. – Hälso- och sjukvården riskerar att kollapsa under bördan av fler dementa, en av vår tids största folksjukdomar, säger Bengt Winblad, professor vid Karolinska Institutet, till Di. Eftersom demenssjukdomar inte kan botas menar Bengt Winblad att det enda som kan stoppa folksjukdomen är forskning, ett område han tycker det satsas alldeles för lite på för tillfället.

News55 - 15 nov 17 kl. 11:19

Lennart, 84, flyttade till äldreboende – tvingas amputera benen

Under åtta års tid vårdade Malin Hammarström sin dementa pappa Lennart i hans hem i Lindome i Mölndals kommun. Man när Lennart bröt höften efter att ha fallit hemma fick han komma till Fässbergshemmets korttids- och äldreboende för rehabilitering. Något som Malin Hammarström ångrar bittert, det rapporterar Expressen.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.