SR > Nyheter

Friday, 25 May, 07:14

SR - 13 sep 17 kl. 14:26

Stor skattesänkning för pensionärer – 4,4 miljarderSkatten för pensionärer sänks med 4,4 miljarder kronor. "Enskilt största satsningen", säger statsminister Stefan Löfven på en presskonferens..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Stefan Löfven

Dela artikeln

624 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Stor, skattesänkningför , pensionärer, 4,4, miljarder
Sydöstran - 17 sep 17 kl. 16:33

Stor skattesänkning för pensionärerna

Den socialdemokratiskt ledda regeringen föreslår nu att skatten för pensionärer sänks med 4,4 miljarder kronor 2018. Det är dubbelt så mycket som regeringen tidigare utlovat och den enskilt största satsningen i höstens budget..

Barometern - 03 sep 13 kl. 07:46

Liten skattesänkning en stor framgång

Var skattelättnaden för landets pensionärer som presenterades av Alliansens partiledare i går en stor eller en liten nyhet? Pressmeddelandet från regeringskansliet lade tonvikten på det stora: 2,5 miljarder i sänkt skatt, mer än en fördubbling av vad som återstod av vallöftet från 2010. Regeringen "fortsätter därmed att stärka pensionärernas ekonomiska situation".

Barometern - 03 sep 13 kl. 07:46

Liten skattesänkning en stor framgång

Var skattelättnaden för landets pensionärer som presenterades av Alliansens partiledare i går en stor eller en liten nyhet? Pressmeddelandet från regeringskansliet lade tonvikten på det stora: 2,5 miljarder i sänkt skatt, mer än en fördubbling av vad som återstod av vallöftet från 2010. Regeringen "fortsätter därmed att stärka pensionärernas ekonomiska situation".

Cornucopia - 25 mar 17 kl. 10:47

Pensionärer hånar regeringen för "skattesänkningen"

Enligt en artikel hos Expressen skrattar svenska pensionärer Stefan Löfvens "satsning" på sänkta skatter för pensionärer i vissa inkomstintervall rakt i ansiktet. Sänkningen ses som ett hån och de i bästa fall 200:- SEK man får per månad räcker på sin höjd till toalettpapper, men äts upp av stigande hyror och annan "icke-inflation".

Några citat ur artikeln hos Expressen som citerar lobbygruppen Pensionärernas Riksförbunds hemsida:"Varför tre ministrar för att tala om att dom sänker skatten med 195 kr för pensionärerna.

Dagens PS - 23 mar 17 kl. 08:01

Avslöjar: Sänkt skatt för 1,4 miljoner pensionärer

De senaste årens heta debatt kring skatten för pensionärer kommer att få en rejäl vändning på torsdagen, avslöjar nu SVT Nyheter. Enligt artikeln kommer regeringen i dag att presentera ett förslag på en skattesänkning för 1,4 miljoner pensionärer, rapporterar man och hänvisar bland annat till ett kryptiskt uttalande från statsminister Stefan Löfven (S) under ett tal i Värmland på onsdagskvällen. ”I morgon berättar vi något som får många pensionärer att bli väldigt glada”, ska han ha sagt.

Cornucopia - 07 okt 14 kl. 15:02

Arbetande pensionärer betalar pensionärernas skattesänkning

Den socialistiska axelmaktregimen föreslår skattesänkningar på bruttoinkomsten för pensionärer i sin budget. Hela skattesänkningen finansieras genom att man höjer löneskatterna för pensionärernas arbetsgivare och egenföretagande pensionärer får alltså inte någon skattesänkning alls. Frågan är också om arbetsgivare, som får kraftigt höjda kostnader för anställda 65+, kommer vilja ha anställa fler eller ens ha kvar dessa?

BT - 17 sep 12 kl. 15:57

Pensionärer sågar sänkt skatt

Regeringen vill sänka skatten för de flesta pensionärer med i genomsnitt en 50-lapp i månaden i höstbudgeten.
Politisk kosmetika, anser PRO.
Men socialminister Göran Hägglund är nöjd.

Cornucopia - 24 mar 17 kl. 14:33

Rädda det som räddas kan - regeringen låtsas sänka skatten för kvinnliga pensionärer

Regeringen har panik inför valåret 2017 och låtsas därför sänka skatten för pensionärer. För gruppen kvinnliga medianpensionärer, som får den största skattesänkningen, innebär det i teorin 200:- SEK i månaden. Manliga pensionärer (av vilka det finns färre pga kortare livslängd) ska inte få lika stora skattesänkningar och fattigpensionärer på t ex garantipension får inga skattesänkningar alls.

News55 - 14 apr 16 kl. 06:54

SPF Seniorerna om vårbudgeten ”Vi undrar när regeringen ska infria sitt löfte om sänkt skatt för pensionärer”

Det var efter att regeringen presenterade sin vårbudget på onsdagen som det blev klart att de ändringar som bland annat SPF Seniorerna krävt, inte är någonting regeringen väljer att satsa på.       LÄS MER: Alliansen sågar löneskatten på pensionärer – ”Obegripligt dåligt” Bland annat ligger höjningen av taket i hemtjänsttaxan fast och kommunerna kan höja avgifterna från och med 1 juli, rapporterar Senioren. Ingen kompensation trots löfte Regeringen har infört en skattesänkning på pension som det senare har visat sig att 200 000 pensionärer med en pension mellan 17 600 och 20 000 kronor har gått miste om.

BT - 03 dec 12 kl. 14:00

Goda nyheter för landets pensionärer

Till årsskiftet sänker alliansregeringen för fjärde gången sedan 2006 skatten på pension, denna gång med 500?700 kronor per år. Sammanlagt har vi nu sänkt skatten på pension med nästan 14 miljarder kronor.

Fler nyheter från SR

SR - 30 minuter sedan

Republikan kritisk till utspel om biltullar

Beskedet att president Trump överväger att införa tullavgifter på bilar som importeras till landet får kritik också från det egna partiet. Den republikanska kongressledamoten Randy Hultgren säger att tullarna skulle skada både relationen till Europa och amerikanska biltillverkare..

SR - 1 timme sedan

Går vidare med public service-skatt

Trots kritik från juristerna i Lagrådet har regeringen beslutat att lägga fram förslaget att radio- och tv-avgiften ska ersättas med en individuell skatt..

SR - 1 timme sedan

MP betalar mer för flyg i tjänsten

En sammanställning av Miljöpartiets tjänsteresor visar att man lagt en större andel pengar på flygresor under mandatperioden..

SR - 3 timmar sedan

Färdig tolkning av GDPR kan ta flera år

Reglerna i den nya dataskyddsförordningen beskrivs som svåra att förstå och vissa av reglerna känner inte ens myndigheterna till rätt tolkning av..

SR - 4 timmar sedan

Valfeber när Irland folkomröstar om abort

På Irland kan du få 14 års fängelse om du gör en abort. I dag kan det bli ändring på det, då irländarna folkomröstar om att ta bort förbudet i konstitutionen..

SR - 7 timmar sedan

Skolgårdarna krymper – men skillnaderna i landet är stora

På tre år har ytan på skolgården per elev minskat med nästan fyra kvadratmeter, visar en granskning som Boverket står bakom..

SR - 9 timmar sedan

"Ett steg tillbaka – men inte ett avslut"

Den amerikanske kongressledamoten Randy Hultgren säger att det inte är helt kört att det blir ett möte mellan president Trump och Nordkoreas ledare Kim Jong Un i framtiden..

SR - 9 timmar sedan

Filmproducenten Harvey Weinstein kommer att gripas under fredagen

Filmproducenten Harvey Weinstein, som anklagas för år av sexuella övergrepp och våldtäkter, kommer att gripas av New York-polisen i morgon fredag..

SR - 9 timmar sedan

Merkel och Xi möts om Iranavtalet

Tysklands förbundskansler Angela Merkel besöker Xi Jinping i Peking, och förväntas både vilja bygga allianser inom handel och framföra krav..

SR - 10 timmar sedan

Rekordvärme väntas i helgen - stor risk för bränder

Det väntas bli rekordvarmt i helgen med temperturer uppemot trettio grader. Samtidigt varnar SMHI för att det är torrt i skog och mark och det är fara för gräsbränder..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.