SR > Nyheter

Friday, 22 September, 10:06

Liknande nyheter

Taggar: Stor, skattesänkningför , pensionärer, 4,4, miljarder
Sydöstran - 17 sep 17 kl. 16:33

Stor skattesänkning för pensionärerna

Den socialdemokratiskt ledda regeringen föreslår nu att skatten för pensionärer sänks med 4,4 miljarder kronor 2018. Det är dubbelt så mycket som regeringen tidigare utlovat och den enskilt största satsningen i höstens budget..

Barometern - 03 sep 13 kl. 07:46

Liten skattesänkning en stor framgång

Var skattelättnaden för landets pensionärer som presenterades av Alliansens partiledare i går en stor eller en liten nyhet? Pressmeddelandet från regeringskansliet lade tonvikten på det stora: 2,5 miljarder i sänkt skatt, mer än en fördubbling av vad som återstod av vallöftet från 2010. Regeringen "fortsätter därmed att stärka pensionärernas ekonomiska situation".

Barometern - 03 sep 13 kl. 07:46

Liten skattesänkning en stor framgång

Var skattelättnaden för landets pensionärer som presenterades av Alliansens partiledare i går en stor eller en liten nyhet? Pressmeddelandet från regeringskansliet lade tonvikten på det stora: 2,5 miljarder i sänkt skatt, mer än en fördubbling av vad som återstod av vallöftet från 2010. Regeringen "fortsätter därmed att stärka pensionärernas ekonomiska situation".

Cornucopia - 25 mar 17 kl. 10:47

Pensionärer hånar regeringen för "skattesänkningen"

Enligt en artikel hos Expressen skrattar svenska pensionärer Stefan Löfvens "satsning" på sänkta skatter för pensionärer i vissa inkomstintervall rakt i ansiktet. Sänkningen ses som ett hån och de i bästa fall 200:- SEK man får per månad räcker på sin höjd till toalettpapper, men äts upp av stigande hyror och annan "icke-inflation".

Några citat ur artikeln hos Expressen som citerar lobbygruppen Pensionärernas Riksförbunds hemsida:"Varför tre ministrar för att tala om att dom sänker skatten med 195 kr för pensionärerna.

Dagens PS - 23 mar 17 kl. 08:01

Avslöjar: Sänkt skatt för 1,4 miljoner pensionärer

De senaste årens heta debatt kring skatten för pensionärer kommer att få en rejäl vändning på torsdagen, avslöjar nu SVT Nyheter. Enligt artikeln kommer regeringen i dag att presentera ett förslag på en skattesänkning för 1,4 miljoner pensionärer, rapporterar man och hänvisar bland annat till ett kryptiskt uttalande från statsminister Stefan Löfven (S) under ett tal i Värmland på onsdagskvällen. ”I morgon berättar vi något som får många pensionärer att bli väldigt glada”, ska han ha sagt.

Cornucopia - 07 okt 14 kl. 15:02

Arbetande pensionärer betalar pensionärernas skattesänkning

Den socialistiska axelmaktregimen föreslår skattesänkningar på bruttoinkomsten för pensionärer i sin budget. Hela skattesänkningen finansieras genom att man höjer löneskatterna för pensionärernas arbetsgivare och egenföretagande pensionärer får alltså inte någon skattesänkning alls. Frågan är också om arbetsgivare, som får kraftigt höjda kostnader för anställda 65+, kommer vilja ha anställa fler eller ens ha kvar dessa?

Cornucopia - 24 mar 17 kl. 14:33

Rädda det som räddas kan - regeringen låtsas sänka skatten för kvinnliga pensionärer

Regeringen har panik inför valåret 2017 och låtsas därför sänka skatten för pensionärer. För gruppen kvinnliga medianpensionärer, som får den största skattesänkningen, innebär det i teorin 200:- SEK i månaden. Manliga pensionärer (av vilka det finns färre pga kortare livslängd) ska inte få lika stora skattesänkningar och fattigpensionärer på t ex garantipension får inga skattesänkningar alls.

BT - 17 sep 12 kl. 15:57

Pensionärer sågar sänkt skatt

Regeringen vill sänka skatten för de flesta pensionärer med i genomsnitt en 50-lapp i månaden i höstbudgeten.
Politisk kosmetika, anser PRO.
Men socialminister Göran Hägglund är nöjd.

News55 - 14 apr 16 kl. 06:54

SPF Seniorerna om vårbudgeten ”Vi undrar när regeringen ska infria sitt löfte om sänkt skatt för pensionärer”

Det var efter att regeringen presenterade sin vårbudget på onsdagen som det blev klart att de ändringar som bland annat SPF Seniorerna krävt, inte är någonting regeringen väljer att satsa på.       LÄS MER: Alliansen sågar löneskatten på pensionärer – ”Obegripligt dåligt” Bland annat ligger höjningen av taket i hemtjänsttaxan fast och kommunerna kan höja avgifterna från och med 1 juli, rapporterar Senioren. Ingen kompensation trots löfte Regeringen har infört en skattesänkning på pension som det senare har visat sig att 200 000 pensionärer med en pension mellan 17 600 och 20 000 kronor har gått miste om.

BT - 03 dec 12 kl. 14:00

Goda nyheter för landets pensionärer

Till årsskiftet sänker alliansregeringen för fjärde gången sedan 2006 skatten på pension, denna gång med 500?700 kronor per år. Sammanlagt har vi nu sänkt skatten på pension med nästan 14 miljarder kronor.

Fler nyheter från SR

SR - 15 minuter sedan

Tidigare anställda i Telia Sonera åtalas

Tre tidigare anställda i Telia Sonera åtalas idag..

SR - 1 timme sedan

Många fortfarande hemlösa efter branden i London

Hundra dagar efter branden i Grenfell Tower i London, som dödade minst 80 människor, bor många av dem som drabbades fortfarande på hotell eller i tillfälliga boenden, rapporterar P3 Nyheter. Tomassina Hessel bor fortfarande på hotell med sin treåring..

SR - 2 timmar sedan

Politiskt spel kan avgöra var EU-myndighet hamnar

EU-kommissionen vill inte gradera de länder som ansökt om att få ta över EU:s läkemedelsmyndighet EMA, något som kan missgynna Sverige..

SR - 3 timmar sedan

Slutspurt i tyska valet

De sex partier som har utsikt att komma in i den tyska förbundsdagen efter valet på söndag, möttes igår kväll i en sista tv-sänd valdebatt. Sammandrabbningen gav en föraning om hur det kan låta med den nya partikonstellation som väntar i parlamentet..

SR - 2 timmar sedan

Rika länder stoppar billig medicin

En grupp rika länder ledda av USA stoppar FN från att följa rekommendationer om hur världens fattiga ska få tillgång till livräddande mediciner som de har råd med..

SR - 3 timmar sedan

Kim Jong-Un: Trump olämplig att leda USA

Nordkoreas ledare Kim Jong-Un svarar nu på Donald Trumps tal som han höll i FN i tisdags och kallar den amerikanske presidentens agerande för "mentalt stört". Samtidigt har Donald Trump skrivit under en ny presidentorder som innebär nya sanktioner mot Nordkorea..

SR - 3 timmar sedan

Varning för investeringar i kryptofinansiering

Att finansiera företag med teknik som hämtats från kryptovalutor som bitcoin växer kraftigt. Men nu varnar flera myndigheter för investeringsformen..

SR - 7 timmar sedan

Theresa May i Florens - håller tal om Brexit

I dag håller den brittiska premiärminister Theresa May ett tal i Florens om Storbritanniens utträde ur EU. Talet beskrivs i brittiska medier som det viktigaste hittills för May..

SR - 6 timmar sedan

Carl Bildt kritiseras i dokumentär om kidnappad svensk

I en ny dokumentär om Johan Gustafsson som kidnappades i Mali 2011 riktar nu Gustafssons familj kritik mot dåvarande utrikesminister Carl Bildt..

SR - 6 timmar sedan

Kim Jong-Un: Trump får betala dyrt

Nordkoreas ledare Kim Jong-Un säger att han kommer att tvinga USA:s president Donald Trump att "betala dyrt" för att han hotat med att förstöra Nordkorea..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.