SR > Nyheter

Wednesday, 24 January, 06:40

SR - 13 sep 17 kl. 14:26

Stor skattesänkning för pensionärer – 4,4 miljarderSkatten för pensionärer sänks med 4,4 miljarder kronor. "Enskilt största satsningen", säger statsminister Stefan Löfven på en presskonferens..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Stefan Löfven

Dela artikeln

624 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Stor, skattesänkningför , pensionärer, 4,4, miljarder
Sydöstran - 17 sep 17 kl. 16:33

Stor skattesänkning för pensionärerna

Den socialdemokratiskt ledda regeringen föreslår nu att skatten för pensionärer sänks med 4,4 miljarder kronor 2018. Det är dubbelt så mycket som regeringen tidigare utlovat och den enskilt största satsningen i höstens budget..

Barometern - 03 sep 13 kl. 07:46

Liten skattesänkning en stor framgång

Var skattelättnaden för landets pensionärer som presenterades av Alliansens partiledare i går en stor eller en liten nyhet? Pressmeddelandet från regeringskansliet lade tonvikten på det stora: 2,5 miljarder i sänkt skatt, mer än en fördubbling av vad som återstod av vallöftet från 2010. Regeringen "fortsätter därmed att stärka pensionärernas ekonomiska situation".

Barometern - 03 sep 13 kl. 07:46

Liten skattesänkning en stor framgång

Var skattelättnaden för landets pensionärer som presenterades av Alliansens partiledare i går en stor eller en liten nyhet? Pressmeddelandet från regeringskansliet lade tonvikten på det stora: 2,5 miljarder i sänkt skatt, mer än en fördubbling av vad som återstod av vallöftet från 2010. Regeringen "fortsätter därmed att stärka pensionärernas ekonomiska situation".

Cornucopia - 25 mar 17 kl. 10:47

Pensionärer hånar regeringen för "skattesänkningen"

Enligt en artikel hos Expressen skrattar svenska pensionärer Stefan Löfvens "satsning" på sänkta skatter för pensionärer i vissa inkomstintervall rakt i ansiktet. Sänkningen ses som ett hån och de i bästa fall 200:- SEK man får per månad räcker på sin höjd till toalettpapper, men äts upp av stigande hyror och annan "icke-inflation".

Några citat ur artikeln hos Expressen som citerar lobbygruppen Pensionärernas Riksförbunds hemsida:"Varför tre ministrar för att tala om att dom sänker skatten med 195 kr för pensionärerna.

Dagens PS - 23 mar 17 kl. 08:01

Avslöjar: Sänkt skatt för 1,4 miljoner pensionärer

De senaste årens heta debatt kring skatten för pensionärer kommer att få en rejäl vändning på torsdagen, avslöjar nu SVT Nyheter. Enligt artikeln kommer regeringen i dag att presentera ett förslag på en skattesänkning för 1,4 miljoner pensionärer, rapporterar man och hänvisar bland annat till ett kryptiskt uttalande från statsminister Stefan Löfven (S) under ett tal i Värmland på onsdagskvällen. ”I morgon berättar vi något som får många pensionärer att bli väldigt glada”, ska han ha sagt.

Cornucopia - 07 okt 14 kl. 15:02

Arbetande pensionärer betalar pensionärernas skattesänkning

Den socialistiska axelmaktregimen föreslår skattesänkningar på bruttoinkomsten för pensionärer i sin budget. Hela skattesänkningen finansieras genom att man höjer löneskatterna för pensionärernas arbetsgivare och egenföretagande pensionärer får alltså inte någon skattesänkning alls. Frågan är också om arbetsgivare, som får kraftigt höjda kostnader för anställda 65+, kommer vilja ha anställa fler eller ens ha kvar dessa?

BT - 17 sep 12 kl. 15:57

Pensionärer sågar sänkt skatt

Regeringen vill sänka skatten för de flesta pensionärer med i genomsnitt en 50-lapp i månaden i höstbudgeten.
Politisk kosmetika, anser PRO.
Men socialminister Göran Hägglund är nöjd.

Cornucopia - 24 mar 17 kl. 14:33

Rädda det som räddas kan - regeringen låtsas sänka skatten för kvinnliga pensionärer

Regeringen har panik inför valåret 2017 och låtsas därför sänka skatten för pensionärer. För gruppen kvinnliga medianpensionärer, som får den största skattesänkningen, innebär det i teorin 200:- SEK i månaden. Manliga pensionärer (av vilka det finns färre pga kortare livslängd) ska inte få lika stora skattesänkningar och fattigpensionärer på t ex garantipension får inga skattesänkningar alls.

News55 - 14 apr 16 kl. 06:54

SPF Seniorerna om vårbudgeten ”Vi undrar när regeringen ska infria sitt löfte om sänkt skatt för pensionärer”

Det var efter att regeringen presenterade sin vårbudget på onsdagen som det blev klart att de ändringar som bland annat SPF Seniorerna krävt, inte är någonting regeringen väljer att satsa på.       LÄS MER: Alliansen sågar löneskatten på pensionärer – ”Obegripligt dåligt” Bland annat ligger höjningen av taket i hemtjänsttaxan fast och kommunerna kan höja avgifterna från och med 1 juli, rapporterar Senioren. Ingen kompensation trots löfte Regeringen har infört en skattesänkning på pension som det senare har visat sig att 200 000 pensionärer med en pension mellan 17 600 och 20 000 kronor har gått miste om.

BT - 03 dec 12 kl. 14:00

Goda nyheter för landets pensionärer

Till årsskiftet sänker alliansregeringen för fjärde gången sedan 2006 skatten på pension, denna gång med 500?700 kronor per år. Sammanlagt har vi nu sänkt skatten på pension med nästan 14 miljarder kronor.

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

Sverige skeptisk till räddningsstyrka i EU

Efter det senaste årets stora skogsbränder och översvämningar runtom i Europa vill EU köpa in egna flygplan och vattenpumpar för räddningsinsatser vid naturkatastrofer. Men Sveriges regering är skeptisk..

SR - 45 minuter sedan

Fikru Maru är saknad på sitt sjukhus

I veckan återupptas rättegången mot den fängslade hjärtläkaren Fikru Maru i Etiopien. Han är anklagad för att ligga bakom ett upplopp i fängelset han sitter i sedan fyra år tillbaka. Vår korrespondent har träffat Samuel Gidisa som är chef för det sjukhus Fikru Maru grundat i Addis Abeba, och som också suttit fängslad tillsammans med honom..

SR - 45 minuter sedan

Kapstadens vatten tar slut i april

I Kapstaden i Sydafrika förbereder sig nu invånarna för den akuta vattenbrist staden står inför. Nivåerna i Kapstandens dricksvattentäkter har sjunkit stadigt de senaste åren, och i april upphör vattenförsörjningen helt för miljontals människor..

SR - 1 timme sedan

Trump allt närmare utfrågning i rysslandsutredning

Den särskilde utredaren Robert Mueller vill inom en snar framtid intervjua president Donald Trump, det skriver Washington Post. Enligt tidningen kommer Mueller fokusera på avskedandet av den förre FBI-chefen James Comey..

SR - 2 timmar sedan

Nazister slipper åtal för förtal

De brottsutredningar om förtal som startades i efter Nordiska motståndsrörelsen demonstration i Göteborg i slutet av september förra året läggs ner. I demonstrationen förekom plakat med namn och bild på kända journalister och politiker som beskrevs som förbrytare..

SR - 3 timmar sedan

Sveriges OS-nota blir allt högre

Kostnaderna för att delta i OS ökar för Sverige. De statliga anslagen har de senaste fyra åren gått upp med 14 procent jämfört med de fyra åren dessförinnan..

SR - 6 timmar sedan

Försäkringskassans arbetssätt ska utredas

Stödet för personer som är sjukskrivna måste förbättras, och myndigheter måste samarbeta bättre för att förhindra att sjukskrivna faller mellan stolarna, det anser socialminister Annika Strandhäll (S)..

SR - 9 timmar sedan

Förseningar i tågtrafiken i södra Sverige

Det är just nu förseningar i tågtrafiken i stora delar av södra Sverige, enligt Trafikverket..

SR - 10 timmar sedan

Friande domen mot Hexagons vd överklagas

Den norska Ekobrottsmyndigheten, Økokrim, har beslutat att överklaga den frikännande domen i början av januari mot Hexagons vd, Ola Rollén, som misstänktes för insiderbrott..

SR - 10 timmar sedan

Minst två döda i skolskjutning i USA

En 15-årig pojke misstänks för att ha skjutit ihjäl minst två personer på en gymnasieskola i delstaten Kentucky..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.