Regeringen > Nyheter

Saturday, 25 November, 02:44

Regeringen - 13 sep 17 kl. 14:30

Sänkt skatt för pensionärerRegeringen sänker skatten för pensionärer ännu kraftfullare än vad som tidigare utlovats och fördubblar satsningen för 2018. Skatteklyftan mellan pensionärer och löntagare tas nu helt bort till 2020. Redan den 1 januari 2018 sänks skatten med upp till 5 000 kronor per år för 75 procent av alla personer över 65 år. Det presenterar regeringen idag som en del i den kommande budgetpropositionen för 2018..
Läs mer på Regeringen

Dela artikeln

685 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sänkt, skattför , pensionärer
News55 - 14 apr 16 kl. 06:54

SPF Seniorerna om vårbudgeten ”Vi undrar när regeringen ska infria sitt löfte om sänkt skatt för pensionärer”

Det var efter att regeringen presenterade sin vårbudget på onsdagen som det blev klart att de ändringar som bland annat SPF Seniorerna krävt, inte är någonting regeringen väljer att satsa på.       LÄS MER: Alliansen sågar löneskatten på pensionärer – ”Obegripligt dåligt” Bland annat ligger höjningen av taket i hemtjänsttaxan fast och kommunerna kan höja avgifterna från och med 1 juli, rapporterar Senioren. Ingen kompensation trots löfte Regeringen har infört en skattesänkning på pension som det senare har visat sig att 200 000 pensionärer med en pension mellan 17 600 och 20 000 kronor har gått miste om.

BT - 17 sep 12 kl. 15:57

Pensionärer sågar sänkt skatt

Regeringen vill sänka skatten för de flesta pensionärer med i genomsnitt en 50-lapp i månaden i höstbudgeten.
Politisk kosmetika, anser PRO.
Men socialminister Göran Hägglund är nöjd.

Cornucopia - 24 mar 17 kl. 14:33

Rädda det som räddas kan - regeringen låtsas sänka skatten för kvinnliga pensionärer

Regeringen har panik inför valåret 2017 och låtsas därför sänka skatten för pensionärer. För gruppen kvinnliga medianpensionärer, som får den största skattesänkningen, innebär det i teorin 200:- SEK i månaden. Manliga pensionärer (av vilka det finns färre pga kortare livslängd) ska inte få lika stora skattesänkningar och fattigpensionärer på t ex garantipension får inga skattesänkningar alls.

Kristianstadsbladet - 19 apr 14 kl. 10:53

S vill sänka skatten för pensionärer

Socialdemokraterna vill sänka skatt för pensionärer från och med nästa år. De som tjänar över 60 000 kronor får betala sänkningen, som årligen kostar 1,5 miljarder, med höjd skatt.
Det första steget i skattesänkningen väntas ge genomsnittspensionären 50 kronor mer i plånboken i månaden.

BT - 19 apr 14 kl. 10:59

S vill sänka skatten för pensionärer

Socialdemokraterna vill sänka skatt för pensionärer från och med nästa år. De som tjänar över 60 000 kronor får betala sänkningen, som årligen kostar 1,5 miljarder, med höjd skatt. Det första steget i skattesänkningen väntas ge genomsnittspensionären 50 kronor mer i plånboken i månaden.

Dagens PS - 23 mar 17 kl. 08:01

Avslöjar: Sänkt skatt för 1,4 miljoner pensionärer

De senaste årens heta debatt kring skatten för pensionärer kommer att få en rejäl vändning på torsdagen, avslöjar nu SVT Nyheter. Enligt artikeln kommer regeringen i dag att presentera ett förslag på en skattesänkning för 1,4 miljoner pensionärer, rapporterar man och hänvisar bland annat till ett kryptiskt uttalande från statsminister Stefan Löfven (S) under ett tal i Värmland på onsdagskvällen. ”I morgon berättar vi något som får många pensionärer att bli väldigt glada”, ska han ha sagt.

Helsingborgs Dagblad - 11 jun 15 kl. 01:05

Pensionärer lovas sänkt skatt

Regeringen vill sänka skatten för pensionärer från nästa år. De ska inte betala högre skatt än löntagare vid årsinkomster på upp till cirka 120 000 kronor. Även pensionärer med högre inkomster får sänkt skatt.

Sydsvenskan - 11 jun 15 kl. 01:05

Pensionärer lovas sänkt skatt

Regeringen vill sänka skatten för pensionärer från nästa år. De ska inte betala högre skatt än löntagare vid årsinkomster på upp till cirka 120 000 kronor. Även pensionärer med högre inkomster får sänkt skatt.

News55 - 05 maj 17 kl. 09:08

M vill öka skatteklyftan mellan löntagare och pensionärer

22 miljarder kronor. Så mycket föreslår Moderaterna att inkomstskatten ska sänkas – och det redan under nästa år. Det framkom när Sveriges största oppositionsparti lade fram sin skuggmotion till regeringens vårbudget under onsdagen.

Kristianstadsbladet - 09 apr 14 kl. 08:01

Alliansen har inte höjt skatten för pensionärer

Replik på Kent Wallin ”S sänkte skatten för pensionärerna”, 22/3.
Kent Wallin må vara engagerad i pensionsfrågorna men när han jämför höjda grundavdrag med sänkta skatter blir det fel, för det är inte samma sak. S gjorde inte några skattesänkningar för pensionärer under sina 12 år vid makten.

News55 - 28 mar 17 kl. 11:22

Skattesänkningar för pensionärer får kritik

Det var i fredags som statsminister Stefan Löfven, finansminister Magdalena Andersson (S) och finansmarknadsminister Per Bolund (MP) under en presskonferens presenterade förslaget om sänkt pensionärsskatt. Förslaget innebär sänkt skatt för drygt 1,4 miljoner personer över 65 år och därmed sluts också skatteklyftan mellan pensionärer och löntagare som har en inkomst på upp till 14 000 kronor. Men förslaget har fått kritik, inte minst från Sveriges pensionärsorganisationer, skriver Expressen.

Fler nyheter från Regeringen

Regeringen - 9 timmar sedan

Femte toppmötet inom Östliga partnerskapet

När statsminister Stefan Löfven och de andra stats- och regeringscheferna i EU träffade sina motparter från partnerländerna stod reformer och ett fördjupat, breddat och fokuserat samarbete på dagordningen. Statsminister Stefan Löfven framhöll särskilt vikten av demokrati, jämställdhet och ett stärkt civilsamhälle..

Regeringen - 11 timmar sedan

Remiss S2017/06379/FST Promemoria Nytt åldersdifferentierat underhållsstöd och direktåtkomst för Försäkringskassan

Här kan du ta del av vilka instanser som regeringen har remitterat Promemoria Nytt åldersdifferentierat underhållsstöd och direktåtkomst för Försäkringskassan..

Regeringen - 11 timmar sedan

Brexit och beslut om EMA och EBA

När Allmänna rådet träffades 20 november förberedde ministrarna Europeiska rådets nästa möte, diskuterade EU-kommissionens arbetsprogram för 2018 och antog slutsatser om cybersäkerhet och digitalisering. I kretsen EU27 röstade de om var EMA och EBA ska ligga efter att Storbritannien lämnat EU..

Regeringen - 11 timmar sedan

Remiss av promemoria om förbud mot och begränsningar för terrängkörning i en kommun

Här kan du ta del av vilka instanser som regeringen har remitterat promemorian om förbud mot och begränsningar för terrängkörning i en kommun..

Regeringen - 11 timmar sedan

Nordens energiministrar utvecklar samarbetet

Den 23 november deltog samordnings- och energiminister Ibrahim Baylan i det nordiska energiministermötet i Oslo, där ministrarna diskuterade hur det nordiska energisamarbetet kan utvecklas. År 2018 tar Sverige över ordförandeskapet inom Nordiska ministerrådet, samtidigt som Norden står värd för världens största energiministermöten..

Regeringen - 12 timmar sedan

Nytt åldersdifferentierat underhållsstöd och direktåtkomst för Försäkringskassan

Promemoria har tagits fram av en arbetsgrupp med tjänstemän inom Socialdepartementet. Arbetsgruppen har dels utarbetat ett förslag om en höjning av underhållsstödet med 150 kronor för barn som är 11–14 år och med 350 kronor per månad till barn som är 15 år eller äldre, dels tagit fram förslag på direktåtkomst till Skatteverkets beskattningsdatabas i ärenden om betalningsskyldighet för underhållsstöd..

Regeringen - 13 timmar sedan

Beslut om europeisk solidaritetskår, utbildning och tillgång till kultur på ministerrådsmöte

När rådet för utbildning, ungdom, kultur och idrott träffades 20 och 21 november kunde ministrarna nå ett beslut om den europeiska solidaritetskåren. De kom även överens om en ny EU-agenda för högre utbildning samt om att främja tillgången till kultur via digitala medel..

Regeringen - 14 timmar sedan

Remissvar EU-rättsakt KOM(2017)495: Europaparlamentets och rådets förordning om en ram för det fria flödet av icke-personuppgifter i Europeiska unionen

Här kan du ta del av remissvar som har kommit till EU-rättsakt KOM(2017)495: Europaparlamentets och rådets förordning om en ram för det fria flödet av icke-personuppgifter i Europeiska unionen..

Regeringen - 15 timmar sedan

Räntetak och andra åtgärder på marknaden försnabblån och andra högkostnadskrediter

Regeringen föreslår flera åtgärder för att åstadkomma en mer ansvarsfull marknad för snabblån och andra högkostnadskrediter. Det föreslås bl.a.

Regeringen - 15 timmar sedan

Fler sommarkurser för snabbare väg till läraryrket

2 000 nya högskoleplatser på sommarkurser nästa år – det föreslår regeringen i budgetproposition för 2018. Elva universitet och högskolor får nu i uppdrag att anordna fler kurser på sommaren och lärarutbildningen ska särskilt prioriteras..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.