SVT > Inrikes

Thursday, 21 September, 14:09

Liknande nyheter

Taggar: Uppgift, Regeringen, dubblerar, miljardsatsningen, pensionärerna
Dagens PS - 12 jul 17 kl. 10:37

Uppgift: Regeringen dumpar SAS

Det är Affärsvärlden som berättar att Nordea nu på uppdrag av svenska staten försöker hitta nya, långsiktiga ägare i SAS, som hukar under ett tufft sparpaket som DagensPS tidigare berättat om. Dessutom har flygbolaget höga löner och flera pensionsåtaganden. Staten äger 17,1 procent av aktierna i flygbolaget, som enligt AFV är värda drygt 1 miljard kronor.

Sydsvenskan - 13 sep 17 kl. 13:34

Regeringen dubblerar skattesänkning för pensionärer

Regeringen fördubblar sin tänkta skattesänkning för pensionärer nästa år. Den innebär omkring 410 kronor i lägre skatt på pensioner runt 17 000 kronor. Statsminister Stefan Löfven (S) och finansminister Magdalena Andersson (S) presenterade budgetnyheten.

GöteborgsPosten - 13 sep 17 kl. 15:45

Regeringen dubblerar skattesänkning för pensionärer

Regeringen fördubblar sin tänkta skattesänkning för pensionärer nästa år. Den innebär omkring 410 kronor i lägre skatt på pensioner runt 17 000 kronor..

UNT - 13 sep 17 kl. 15:45

Regeringen dubblerar skattesänkning för pensionärer

Regeringen fördubblar sin tänkta skattesänkning för pensionärer nästa år..

SR - 10 mar 15 kl. 17:33

Uppgift: Regeringen stoppar förlängning av Saudiavtalet

Det militära samarbetsavtalet mellan Sverige och Saudiarabien kommer inte att förlängas, erfar TT. Regeringen offentliggör beskedet under kvällen, uppger en initierad källa..

SVT - 26 jan 17 kl. 08:33

Uppgift: Regeringen vill slopa kritiserat VAB-krav

Regeringen vill avskaffa kravet på att föräldrar ska anmäla vård av sjukt barn redan första dagen man är hemma, enligt Ekot som erfar att kravet kommer slopas redan nästa år..

DN - 12 jul 17 kl. 10:29

Uppgift: Regeringen söker köpare till flygbolaget SAS

Regeringen tittar på möjligheter att sälja statens andel i flygbolaget SAS, enligt uppgifter till Affärsvärlden..

Regeringen - 31 mar 17 kl. 10:45

Regeringen förstärker bemanningen i den sociala barn- och ungdomsvården

Tillsammans med Vänsterpartiet förstärker regeringen den befintliga miljardsatsningen för att stärka den sociala barn- och ungdomsvården. Utöver de 250 miljoner kronor årligen 2016-2019 tillskjuter regeringen nu ytterligare 150 miljoner i år till ökad bemanning. Det innebär att totalt får kommunerna 360 miljoner i år till att anställa fler socialsekreterare, assistenter och arbetsledare.

Regeringen - 04 jan 17 kl. 14:07

Uppdrag att medverka i EU:s pilotprojekt En uppgift en gång

Regeringen uppdrar åt Bolagsverket att under 2017–2019 medverka i EU:s storskaliga pilotprojekt En uppgift en gång. Pilotprojektet utgår från principen om en uppgift en gång och inriktas mot gränsöverskridande digitalt informationsutbyte av data om företag mellan myndigheter inom EU. Bolagsverket ska även följa upp realiseringen av nyttor för svenska företag till följd av projektet..

YLE - 21 feb 17 kl. 13:55

Sipilä uttalar sig om lagberedningen: Regeringen tar kritiken på allvar

Statsminister Juha Sipilä har gett riksdagen en redogörelse över nivån på lagberedningen. Redogörelsen anknyter till den kritik som bland andra justitiekansler Jaakko Jonkka riktar mot regeringen. Sipilä säger att en god och kvalitativ beredning är viktig för regeringen.

Fler nyheter från SVT

SVT - 1 timme sedan

Moderaternas valberedning går ut med sitt val

Nu ska det bli ännu mer offentligt vem som troligen blir Anna Kinberg Batras efterträdare som moderatledare. Valberedningen ska klockan 14.00 redovisa vem den föreslår att ta över rodret i partiet – och allt talar för den ekonomisk-politiske talespersonen Ulf Kristersson..

SVT - 1 timme sedan

Hans Brun: ”Hör till vardagsrutinerna”

Hans Brun, verksam vid försvarshögskolan, kommenterar uppgifterna om ett terrorhotet mot Stockholm som ett rutinärende. – Det är ganska normalt, det hör till vardagsrutinerna, säger han..

SVT - 3 timmar sedan

Få våldtäkter uppklarade hittills 2017

Bara åtta procent av de våldtäkter som har handlagts av myndigheter under det första halvåret 2017 har klarats upp, enligt statistik som Brå publicerar i dag. Det är en nedgång från förra året då siffran var 12 procent..

SVT - 8 timmar sedan

Vält lastbil förhindrar Stockholmstrafik – fram till lunchtid

En lastbil med släp välte under natten mot torsdag efter att ha kört in i en viadukt vid Västerbron på Kungsholmen. Det kan orsaka trafikstörningar.

SVT - 6 timmar sedan

Kommunal lämnar Nordea

Fackförbundet Kommunal gör verklighet av sitt hot och lämnar Nordea på grund av bankens planer på att flytta huvudkontoret till Finland, skriver Aftonbladet. Kommunal har minst en miljard kronor hos Nordea..

SVT - 6 timmar sedan

Swish används av stalkare för att trakassera

Om du har någon du inte vill bli kontaktad av är det möjligt att blockera personens telefonnummer och även blockera personen på sociala medier. Men du kan fortfarande bli kontaktad via betaltjänsten Swish, rapporterar P3 Nyheter..

SVT - 7 timmar sedan

Här gör Väder-Nils comeback i rutan: ”Vill tacka för alla uppmuntringar”

SVT:s meteorolog Nils Holmqvist blev sjuk och tvingades avbryta en vädersändning. I dag är han tillbaka i rutan: ”Det är väldigt kul att vara tillbaka. Jag vill passa på att tacka för alla uppmuntringar om min hälsa”, säger han i Morgonstudion..

SVT - 7 timmar sedan

Lättare att rekrytera till socialtjänsten – snart slut med inhyrd personal

Personalsituationen inom socialtjänsten är på väg att stabiliseras, enligt en enkät bland landets socialchefer. Det har blivit lite lättare att rekrytera socialsekreterare och biståndshandläggare, samtidigt som behovet av inhyrd personal minskat..

SVT - 11 timmar sedan

Högsta mjölkpriset på tio år

De svenska mjölkbönderna, med flera tuffa år bakom sig, får äntligen se en positiv utveckling. Priset för ett kilo mjölk är nu 3,60 kronor och 4,70 kronor för den ekologiska mjölken..

SVT - 15 timmar sedan

Nils Holmqvist återvänder till tv-rutan – och vill tacka för allt stöd

SVT:s meteorolog Nils Holmqvist blev under en vädersändning mycket dålig, och tvingades efter programmets slut besöka akuten. Tusentals människor engagerade sig för att önska ”krya på dig”, och efter att ha vilat upp sig återvänder nu Nils till sin plats framför tv-kamerorna. Han vill också tacka för allt stöd.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.