Helsingborgs Dagblad > Nyheter

Friday, 25 May, 06:51

Helsingborgs Dagblad - 13 sep 17 kl. 12:47

I eftermiddag drar stormen in över Skåne – flera tåg ställs inVindstyrkor på upp emot 25 meter per sekund väntar..
Läs mer på Helsingborgs Dagblad
Läs mer om:
Skåne

Dela artikeln

363 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: I eftermiddagdrar , stormenin över , Skåneflera , tåg, ställs in
BT - 28 okt 13 kl. 13:41

Stormen: Alla tåg i syd ställs in

Ovädret Simone är på väg mot Sverige och SMHI utvidgar klass 3-varningen till stora delar av västra och södra Sverige. Nu stoppas all passagerartrafik med tåg i södra Sverige. I Storbritannien, där stormen kallas St Jude, har flera människor dödats och hus raserats av blåsten.

YLE - 04 dec 15 kl. 13:02

"Stanna inomhus under stormen"

Undvik att röra er utomhus under stormen, hälsar räddningsverket i Helsingfors som förbereder sig inför veckoslutet med sandsäckar och extrainkallad personal. Enligt Meteorologiska institutet stiger vattennivån 110 centimeter under natten till lördag. Vattnet stiger farligt högt.

BT - 04 jan 15 kl. 10:58

10 år senare: Stormen som skakade Sverige

På bara några timmar tog stormen Gudrun sju liv, välte 300 miljoner träd och trasade sönder 2 000 mil elledningar. Se bildspelet i artikeln. Tio år senare bär många människor fortfarande med sig minnena från den värsta stormen i Sverige sedan 1969.

YLE - 02 dec 13 kl. 08:05

Stormen mörklade 50 000 hushåll

Som värst saknade ungefär 50 000 hushåll el efter att stormen Oskari drog in över landet i går kväll och i natt. Hushåll i Kymmenedalen, Södra Savolax och Södra Karelen har drabbats värst. Klockan 8 i dag morse saknade ungefär 20 000 hushåll fortfarande el efter att stormen Oskari drog in över landet i går kväll och i natt.

YLE - 01 okt 15 kl. 10:59

Stormen slår hårdast mot Österbotten

Stormen Valio sveper in över Finland på fredag. De starkaste vindarna väntas i Österbotten. På fredag eftermiddag eller tidig kväll väntas stormen vara över Österbotten.

YLE - 07 aug 14 kl. 20:26

Ingen större fara i stormen

Ovädret som drog över Vasa och Sydösterbotten på torsdag eftermiddag bleknade i jämförelse med stormen i måndags. Räddningsverket hade totalt kring 20 utryckningar och inte en enda hade att göra med översvämningar. Fem bränder fick man ändå ta tag i.

Alingsås tidning - 03 dec 15 kl. 13:57

Nu kommer stormen Helga

I morgon kommer stormen Helga in över Västra Götaland. SMHI har utfärdat en klass 2-varning för hela Västsverige, utom Halland där det är en klass 1-varning. Vi klarade oss undan Gorm, men Helga ska enligt meteorologerna passera över Västergötland under fredagen.

BT - 25 dec 11 kl. 14:53

Stormen stoppar Norrlandståg

Tågtrafik till och från Norrland stoppas från klockan 20 i kväll på grund av stormen Dagmar, uppger Trafikverket och SJ för TT.
Stormen är på väg från Norge till Sverige och SMHI har utfärdat en klass 2-varning.
- Anledningen är att vi är rädda att tåg ska bli stående till följd av nedrasade kontaktledningar och annat, säger Peter Behrman, pressinformatör på Trafikverket.

Trelleborgs Allehanda - 27 dec 11 kl. 13:14

Många tåg rullar igen efter stormen

Foto: Leif R Jansson
Många fortfarande utan ström efter stormen i norra Sverige.
Omkring 52 000 av Fortums, Vattenfalls, Härjeåns och Eons kunder var under natten strömlösa. Eon tror att det tar till onsdag innan alla i Gävleborg, Jämtland och Västernorrland får tillbaka elen, medan Vattenfall beräknar att alla bolagets 12 000 strömlösa kunder i Stockholmstrakten ska ha tillbaka strömmen under dagen.

Kristianstadsbladet - 04 jan 12 kl. 06:00

Inga större skador efter stormen Emil

Stormen Emil drog fram under natten, men Skåne klarade sig undan allvarliga incidenter.
? Det är lite nedrivna träd och ett par översvämmade vägar, men inget allvarligt, säger Cindy Schönström-Larsson på Polisens ledningscentral.

BT - 10 jan 15 kl. 17:06

Stormen Egon - bilar under vatten

Kraftiga vindar och rikligt snöfall ställer till det när stormen Egon drar in över landet. Flera tåglinjer och färjor har ställts in och i centrala Uddevalla stod ett 30-tal bilar under vatten, skriver gt.se.

Fler nyheter från Helsingborgs Dagblad

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

NV-skånsk profil tar över i Sjöbo

Den gamle landslagsmannen lämnar Sparta i Malmö..

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Valmyndigheten: Sårbart och dyrt valsystem

Vårt valsystem är sårbart, dyrt och dåligt för miljön, anser Valmyndigheten. – Det är mycket i systemet som inte är långsiktigt hållbart, säger kanslichef Anna Nyqvist. Myndigheten som har i uppgift att arrangera våra val har gång på gång framfört att v.

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Rohdén stolt och glad över VM-platsen

Marcus Rohdén fick den sista platsen på mittfältet i Janne Anderssons trupp till fotbolls-VM. Många ville i stället se Ken Sema där. Men Rohdén ber inte om ursäkt för att det är han som är på väg till Ryssland.

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Hårt slit när valsedlarna ska fram

Valets nyckelpersoner är inte bara turnerande toppolitiker, utan också en personalstyrka som just nu sliter i dubbla skift i skånska Bjärnum. Allt måste bli rätt in i minsta detalj när tryckeriet ska serva svenska väljare med 320 miljoner valsedlar. – V.

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Många skadade i restaurangexplosion

Över tio personer har förts till sjukhus efter en explosion på en indisk restaurang i Mississauga söder om centrala Toronto, rapporterar kanadensiska medier. Enligt obekräftade uppgifter utlöstes smällen av en bomb..

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Modehus vill sko sig på sneakerstrend

Vad sägs om ett par sneakers för motsvarande 90 000 kronor? Möjligheten finns när klassiska modehus som Gucci och Prada går in på en växande och lukrativ marknad för gymnastikskor. När tennisstjärnan Serena Williams närvarade vid prins Harry och Meghans.

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Ödesdag för aborträtten i Irland

I dag folkomröstar Irland om den stränga abortlagstiftningen ska lättas upp eller inte. Ja-sidan leder fortfarande men nej-sidan knappar in och spänningen håller i sig – en stor del har ännu inte bestämt sig. Kampanjandet på båda sidor pågår febrilt in.

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Här råder totalförbud mot abort

Varje år sätter tiotusentals kvinnor livet till i sviterna av osäkra aborter. De senaste åren har abortlagstiftningen skärpts i många länder. I ett tiotal länder råder totalförbud.

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Nya Villanskolan blir 46 miljoner kronor dyrare – prislappen slutar på 311 miljoner

Omstart av byggplanerna kostsam för kommunen..

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Struntade i skyddstillsyn – nu får han sitta i fängelse

Landskronabon ville hellre jobba än sköta sitt straff..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.