Helsingborgs Dagblad > Nyheter

Monday, 20 November, 01:14

Helsingborgs Dagblad - 13 sep 17 kl. 12:47

I eftermiddag drar stormen in över Skåne – flera tåg ställs inVindstyrkor på upp emot 25 meter per sekund väntar..
Läs mer på Helsingborgs Dagblad
Läs mer om:
Skåne

Dela artikeln

359 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: I eftermiddagdrar , stormenin över , Skåneflera , tåg, ställs in
BT - 28 okt 13 kl. 13:41

Stormen: Alla tåg i syd ställs in

Ovädret Simone är på väg mot Sverige och SMHI utvidgar klass 3-varningen till stora delar av västra och södra Sverige. Nu stoppas all passagerartrafik med tåg i södra Sverige. I Storbritannien, där stormen kallas St Jude, har flera människor dödats och hus raserats av blåsten.

YLE - 04 dec 15 kl. 13:02

"Stanna inomhus under stormen"

Undvik att röra er utomhus under stormen, hälsar räddningsverket i Helsingfors som förbereder sig inför veckoslutet med sandsäckar och extrainkallad personal. Enligt Meteorologiska institutet stiger vattennivån 110 centimeter under natten till lördag. Vattnet stiger farligt högt.

BT - 04 jan 15 kl. 10:58

10 år senare: Stormen som skakade Sverige

På bara några timmar tog stormen Gudrun sju liv, välte 300 miljoner träd och trasade sönder 2 000 mil elledningar. Se bildspelet i artikeln. Tio år senare bär många människor fortfarande med sig minnena från den värsta stormen i Sverige sedan 1969.

YLE - 02 dec 13 kl. 08:05

Stormen mörklade 50 000 hushåll

Som värst saknade ungefär 50 000 hushåll el efter att stormen Oskari drog in över landet i går kväll och i natt. Hushåll i Kymmenedalen, Södra Savolax och Södra Karelen har drabbats värst. Klockan 8 i dag morse saknade ungefär 20 000 hushåll fortfarande el efter att stormen Oskari drog in över landet i går kväll och i natt.

YLE - 01 okt 15 kl. 10:59

Stormen slår hårdast mot Österbotten

Stormen Valio sveper in över Finland på fredag. De starkaste vindarna väntas i Österbotten. På fredag eftermiddag eller tidig kväll väntas stormen vara över Österbotten.

YLE - 07 aug 14 kl. 20:26

Ingen större fara i stormen

Ovädret som drog över Vasa och Sydösterbotten på torsdag eftermiddag bleknade i jämförelse med stormen i måndags. Räddningsverket hade totalt kring 20 utryckningar och inte en enda hade att göra med översvämningar. Fem bränder fick man ändå ta tag i.

Alingsås tidning - 03 dec 15 kl. 13:57

Nu kommer stormen Helga

I morgon kommer stormen Helga in över Västra Götaland. SMHI har utfärdat en klass 2-varning för hela Västsverige, utom Halland där det är en klass 1-varning. Vi klarade oss undan Gorm, men Helga ska enligt meteorologerna passera över Västergötland under fredagen.

BT - 25 dec 11 kl. 14:53

Stormen stoppar Norrlandståg

Tågtrafik till och från Norrland stoppas från klockan 20 i kväll på grund av stormen Dagmar, uppger Trafikverket och SJ för TT.
Stormen är på väg från Norge till Sverige och SMHI har utfärdat en klass 2-varning.
- Anledningen är att vi är rädda att tåg ska bli stående till följd av nedrasade kontaktledningar och annat, säger Peter Behrman, pressinformatör på Trafikverket.

Trelleborgs Allehanda - 27 dec 11 kl. 13:14

Många tåg rullar igen efter stormen

Foto: Leif R Jansson
Många fortfarande utan ström efter stormen i norra Sverige.
Omkring 52 000 av Fortums, Vattenfalls, Härjeåns och Eons kunder var under natten strömlösa. Eon tror att det tar till onsdag innan alla i Gävleborg, Jämtland och Västernorrland får tillbaka elen, medan Vattenfall beräknar att alla bolagets 12 000 strömlösa kunder i Stockholmstrakten ska ha tillbaka strömmen under dagen.

Kristianstadsbladet - 04 jan 12 kl. 06:00

Inga större skador efter stormen Emil

Stormen Emil drog fram under natten, men Skåne klarade sig undan allvarliga incidenter.
? Det är lite nedrivna träd och ett par översvämmade vägar, men inget allvarligt, säger Cindy Schönström-Larsson på Polisens ledningscentral.

BT - 10 jan 15 kl. 17:06

Stormen Egon - bilar under vatten

Kraftiga vindar och rikligt snöfall ställer till det när stormen Egon drar in över landet. Flera tåglinjer och färjor har ställts in och i centrala Uddevalla stod ett 30-tal bilar under vatten, skriver gt.se.

Fler nyheter från Helsingborgs Dagblad

Helsingborgs Dagblad - 5 minuter sedan

Andra omgång i Chiles presidentval

Ingen av kandidaterna i presidentvalet i Chile nådde 50 procent och en andra valomgång måste hållas, enligt valmyndigheten i landet. Högerpolitikern Sebastián Piñera och socialisten Alejandro Guillier är kandidaterna som möts i den andra omgången den.

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Tjuvar spårades via stulna Ipads

Tre män greps misstänkta för grov stöld sedan polisen spårat stulna Ipads, skriver Barometern. Männen, som greps när de satt i en bil, är misstänkta för ett villainbrott i Moshultamåla i Emmaboda kommun. Polisen lyckades tack vare de stulna läsplattorn.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Tsunamivågor efter skalv i Stilla havet

Ett jordskalv med magnituden 7,0 har inträffat nära ögruppen Nya Kaledonien, ett franskt territorium i sydvästra Stilla havet. Tsunamivågor, oklart hur höga, har rapporterats från Nya Kaledonien och Vanuatu. Skalvet inträffade strax före klockan tio på.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Tsunamivarning efter skalv i Stilla havet

Ett jordskalv med magnituden 7,0 har inträffat nära ögruppen Nya Kaledonien, ett franskt territorium i sydvästra Stilla havet. Skalvet inträffade strax före klockan tio på måndagsmorgonen lokal tid omkring sju mil öster om orten Tadine, enligt USA:s ge.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Kraftigt skalv nära Nya Kaledonien

Ett jordskalv med magnituden 7,3 har inträffat nära ögruppen Nya Kaledonien, ett franskt territorium i sydvästra Stilla havet. Skalvet inträffade omkring sju mil öster om orten Tadine, enligt USA:s geologiska myndighet USGS..

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Pension lite senare. Men inte sämre.

Beslut som rör pensionen måste vara långsiktigt hållbara..

Helsingborgs Dagblad - 5 timmar sedan

Eva Röse: "Det finns ingen väg tillbaka"

Hundratals kvinnliga skådespelare samlades på scenen på Södra Teatern för att läsa upp anonyma vittnesmål om sexuella trakasserier och övergrepp inom branschen. – Man inser att från och med nu, från i dag, så finns det ingen väg tillbaka in i mörkret, sä.

Helsingborgs Dagblad - 2 timmar sedan

Flera bands vid rån i villa

Ett antal pistolbeväpnade personer har rånat en villa i västra Stockholm, skriver Aftonbladet. Rånarna band flera personer i villan och tvingade till sig två dyra bilar, enligt tidningen. Lars Byström, presstalesperson vid Stockholmspolisen, säger att d.

Helsingborgs Dagblad - 3 timmar sedan

Explosion vid hus i Botkyrka

En explosion har inträffat vid ett bostadshus i Alby i Botkyrka kommun, söder om Stockholm. Ingen skadades i explosionen, men det har blivit en del materiella skador. Vad som har detonerat är oklart.

Helsingborgs Dagblad - 2 timmar sedan

Arabförbundet i hård kritik mot Iran

Arabförbundet utrikesministrar riktar hård kritik mot Iran och dess shiamuslimska allierade i Libanon, Hizbollahrörelsen. Det extrainkallade mötet, som hölls på Saudiarabiens begäran, manade till gemensam front mot det man kallar Irans inblandning i ara.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.