Helsingborgs Dagblad > Nyheter

Wednesday, 24 January, 05:02

Helsingborgs Dagblad - 13 sep 17 kl. 12:47

I eftermiddag drar stormen in över Skåne – flera tåg ställs inVindstyrkor på upp emot 25 meter per sekund väntar..
Läs mer på Helsingborgs Dagblad
Läs mer om:
Skåne

Dela artikeln

363 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: I eftermiddagdrar , stormenin över , Skåneflera , tåg, ställs in
BT - 28 okt 13 kl. 13:41

Stormen: Alla tåg i syd ställs in

Ovädret Simone är på väg mot Sverige och SMHI utvidgar klass 3-varningen till stora delar av västra och södra Sverige. Nu stoppas all passagerartrafik med tåg i södra Sverige. I Storbritannien, där stormen kallas St Jude, har flera människor dödats och hus raserats av blåsten.

YLE - 04 dec 15 kl. 13:02

"Stanna inomhus under stormen"

Undvik att röra er utomhus under stormen, hälsar räddningsverket i Helsingfors som förbereder sig inför veckoslutet med sandsäckar och extrainkallad personal. Enligt Meteorologiska institutet stiger vattennivån 110 centimeter under natten till lördag. Vattnet stiger farligt högt.

BT - 04 jan 15 kl. 10:58

10 år senare: Stormen som skakade Sverige

På bara några timmar tog stormen Gudrun sju liv, välte 300 miljoner träd och trasade sönder 2 000 mil elledningar. Se bildspelet i artikeln. Tio år senare bär många människor fortfarande med sig minnena från den värsta stormen i Sverige sedan 1969.

YLE - 02 dec 13 kl. 08:05

Stormen mörklade 50 000 hushåll

Som värst saknade ungefär 50 000 hushåll el efter att stormen Oskari drog in över landet i går kväll och i natt. Hushåll i Kymmenedalen, Södra Savolax och Södra Karelen har drabbats värst. Klockan 8 i dag morse saknade ungefär 20 000 hushåll fortfarande el efter att stormen Oskari drog in över landet i går kväll och i natt.

YLE - 01 okt 15 kl. 10:59

Stormen slår hårdast mot Österbotten

Stormen Valio sveper in över Finland på fredag. De starkaste vindarna väntas i Österbotten. På fredag eftermiddag eller tidig kväll väntas stormen vara över Österbotten.

YLE - 07 aug 14 kl. 20:26

Ingen större fara i stormen

Ovädret som drog över Vasa och Sydösterbotten på torsdag eftermiddag bleknade i jämförelse med stormen i måndags. Räddningsverket hade totalt kring 20 utryckningar och inte en enda hade att göra med översvämningar. Fem bränder fick man ändå ta tag i.

Alingsås tidning - 03 dec 15 kl. 13:57

Nu kommer stormen Helga

I morgon kommer stormen Helga in över Västra Götaland. SMHI har utfärdat en klass 2-varning för hela Västsverige, utom Halland där det är en klass 1-varning. Vi klarade oss undan Gorm, men Helga ska enligt meteorologerna passera över Västergötland under fredagen.

BT - 25 dec 11 kl. 14:53

Stormen stoppar Norrlandståg

Tågtrafik till och från Norrland stoppas från klockan 20 i kväll på grund av stormen Dagmar, uppger Trafikverket och SJ för TT.
Stormen är på väg från Norge till Sverige och SMHI har utfärdat en klass 2-varning.
- Anledningen är att vi är rädda att tåg ska bli stående till följd av nedrasade kontaktledningar och annat, säger Peter Behrman, pressinformatör på Trafikverket.

Trelleborgs Allehanda - 27 dec 11 kl. 13:14

Många tåg rullar igen efter stormen

Foto: Leif R Jansson
Många fortfarande utan ström efter stormen i norra Sverige.
Omkring 52 000 av Fortums, Vattenfalls, Härjeåns och Eons kunder var under natten strömlösa. Eon tror att det tar till onsdag innan alla i Gävleborg, Jämtland och Västernorrland får tillbaka elen, medan Vattenfall beräknar att alla bolagets 12 000 strömlösa kunder i Stockholmstrakten ska ha tillbaka strömmen under dagen.

Kristianstadsbladet - 04 jan 12 kl. 06:00

Inga större skador efter stormen Emil

Stormen Emil drog fram under natten, men Skåne klarade sig undan allvarliga incidenter.
? Det är lite nedrivna träd och ett par översvämmade vägar, men inget allvarligt, säger Cindy Schönström-Larsson på Polisens ledningscentral.

BT - 10 jan 15 kl. 17:06

Stormen Egon - bilar under vatten

Kraftiga vindar och rikligt snöfall ställer till det när stormen Egon drar in över landet. Flera tåglinjer och färjor har ställts in och i centrala Uddevalla stod ett 30-tal bilar under vatten, skriver gt.se.

Fler nyheter från Helsingborgs Dagblad

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Krocktestare nonchalerar fortfarande kvinnor

Trots att en prototyp för en kvinnlig krockdocka finns framtagen används den fortfarande inte. Det innebär att krocktester med bilar blir missvisande för hälften av befolkningen. – Man kan prata om vikt och längd och egenskaper.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Två tonåringar skottskadade i Södertälje

Två pojkar i övre tonåren har skottskadats i ett bostadsområde i Södertälje, rapporterar Länstidningen. De skjutna, som uppges vara 17 till 18 år, ska inte ha fått livshotande skador. – Dessbättre ådrog de sig lindriga skador.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Mest nedåt på Asiens ledande börser

Tokyobörsen har gått ned trots uppgångar på Wall Street. Japanska exportörer tyngs av en stark yen. Vid öppningen tappade Nikkei 225-index 0,4 procent och det bredare Topix-index 0,3 procent.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

”Det behövs en kedja av drivkrafter och krav för att invandrare ska lära sig svenska.”

Peter Danielsson och Jonas Jacobsson Gjörtler, Moderaterna..

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Lula fortsätter kampen oavsett dom

Brasiliens ex-president Luiz Inácio Lula da Silva säger att han kommer att fortsätta den politiska kampen även om han döms för korruptionsbrott. I dag bestäms det om domen mot honom på nio och ett halvt års fängelse står fast eller inte. – Bara en sak.

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Kritiskt för flera skjutna elever

Två 15-åringar, en pojke och en flicka, dödades när en elev i samma ålder öppnade eld på en skola i Kentucky, USA. Fjorton personer träffades av skott, inklusive de två som dödades. Fem personer fick andra skador i kaoset som uppstod.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Kritik mot Mueller efter försvunna sms

Särskilde åklagaren Robert Muellers utredning får skarp kritik sedan det framkommit att justitiedepartementet tappat bort fem månaders sms-kontakt mellan två FBI-anställda. USA:s justitieminister Jeff Sessions har hörts av den särskilde åklagaren Rober.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Två skottskadade i Södertälje

Två tonåriga pojkar har skottskadats i ett bostadsområde i Södertälje, rapporterar Länstidningen. De skjutna, som är 17 till 18 år, ska inte ha fått livshotande skador. – En synnerligen grov misshandel.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Stor brand i båthus i Jönköping

En fullt utvecklad brand har rasat i en länga båthus vid Munksjön i centrala Jönköping under natten. Omkring 25 personer från räddningstjänsten har bekämpat elden. Larmet kom strax efter klockan 01.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Kritik efter försvunna sms

Särskilde åklagaren Robert Muellers utredning i USA får kritik sedan fem månader av sms-kontakt mellan två FBI-anställda försvunnit. Det har lett till angrepp från republikaner, som anklagar Mueller för att försöka mörka uppgifter. Samtidigt vill, enl.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.