YLE > Svenskfinland

Sunday, 24 September, 05:06

YLE - 13 sep 17 kl. 13:02

Finlands skogslinje fick grönt ljus av EU-parlamentetRegeringens och skogsindustrins linje vann när Europaparlamentet röstade om beräkningssättet för kolsänkorna. De förändringsförslag som finländska EU-parlamentarikerna med Nils Torvalds (sfp) i spetsen drivit godkändes med 55 och 15 rösters marginal. - Resultatet är mycket glädjande. Vi lyckades skapa en kompromisslösning som både slår vakt om målsättningarna från klimatmötet i Paris och om våra ekonomiska intressen, säger Torvalds. Beslutet innebär att den finländska skogsindustrin kan avverka mera skog i framtiden, utan att Finland behöver kompensera det med att köpa utsläppsrätter.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
EU, Europaparlamentet, Nils Torvalds, Paris, Torvalds, Finland, Förnuftet, Svenska, SLC, FNB, Finlands, Holger Falck

Dela artikeln

704 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Finlands, skogslinjefick , grönt, ljusav , EU-parlamentet
YLE - 15 dec 15 kl. 19:41

Lucia bringar ljus till brigaden

Militärområdets matsal är fullpackad av ivriga beväringar under tisdagseftermiddagen (15.12) i väntan på Finlands lucia. För många innebär hennes närvaro ett välkommet avbrott i vardagen.

YLE - 13 dec 16 kl. 17:10

Lucia kommer med ljus och hopp

Finlands lucia 2016 Ingrid Holm har krönts i Helsingfors domkyrka. Lucias uppdrag är att göra motstånd mot cynism och egenkärlek, säger journalisten Anna-Lena Laurén. Kröningsceremonin började klockan 17 i Helsingfors domkyrka.

YLE - 06 dec 14 kl. 14:32

Två tända ljus betyder inte alltid självständighet

I tusentals finländska hem tänder man i dag två ljus i fönstret för att fira Finlands självständighet. Att tända två ljus är ändå inte så unikt och är inte nödvändigtvis sammankopplat med självständighet. Tidigare i Finlands historia – både under svensk och rysk tid - har ljusen kunnat berätta om en kunglig födelse eller en kejserlig högtid.

YLE - 05 dec 16 kl. 14:22

Nedslag i det självständiga Finlands historia

Nedslag i det självständiga Finlands historia Nationen Finland började skapas redan under den svenska tiden, och som storfurstendöme under Ryssland (1809-1917). Hur har den självständiga nationens historia sett ut? Vi gör några nedslag i 1900-talet och 2000-talet.

HBL - 05 dec 13 kl. 18:42

Ljus tändes vid presidentgravar

Dagen före självständighetsdagen tändes ljus vid presidenternas gravar.Finlands Ungdomssamarbete Allians ville genom att tända ljus hedra Finlands självständighet och i år framförallt Lauri Kristian Relanders, som var republikens andra president, livsverk. Allians kommande ordförande Eero Rämö höll ett tal på Sandudds begravningsplats i Helsingfors.

YLE - 17 mar 17 kl. 14:19

Egentliga Finlands sjukvårdsdistrikt vill skapa gemensamt sjukhus på västkusten

Sjukvårdsdistriktet i Egentliga Finland utreder möjligheterna att slå ihop sjukhusen i Åbo, Vasa och Björneborg och skapa ett gemensamt universitetscentralsjukhus på västkusten. Det säger sjukhusdirektör Petri Virolainen vid Åbo universitetscentralsjukhus som anser att enheterna kunde spara pengar på att ha sin verksamhet och administration under samma tak. Idén kring Västkustens universitetscentralsjukhus dök upp förra veckan då Yle arrangerade en gemensam kommunalvalsdebatt med tidningarna Ilkka och Pohjolainen.

Sydsvenskan - 16 mar 11 kl. 10:01

Jean Sibelius i nytt ljus

Glenda Dawn Goss har grävt ner sig i cigarrdoftande manus för att utveckla bilden av både Sibelius och Finland. En imponerad Carlhåkan Larsén har läst.
Det finns massor av inspelningar med Jean Sibelius musik och den spelas ofta på konserter.

YLE - 13 dec 14 kl. 07:00

I dag kröns Finlands lucia 2014

I kväll kl. 17 kröns Finlands lucia 2014 Vanessa Eriksson på traditionellt vis i Helsingfors domkyrka. Luciakröningen sänds direkt på Yle Arenan.

YLE - 10 okt 16 kl. 16:20

Är du Finlands lucia 2016?

Vill du bli Finlands lucia 2016? Ansök senast 12 oktober. Anmäl dig via Folkhälsans webbplats, senast på onsdag den 12 oktober 2016.

YLE - 09 sep 15 kl. 11:00

Vill du bli Finlands lucia 2015?

Vi söker nu Finlands lucia. Lucia är en symbol för luciainsamlingen, för ljus och glädje. - Lucia ska inte vara en martyr som uppoffrar sig för andra även om den riktiga lucia dog martyrdöden, säger redaktören Annika Sylvin-Reuter som är en av de tre som väljer de tio luciakandidaterna.

Fler nyheter från YLE

YLE - 10 timmar sedan

HUGO från Kronoby segrade i MGP 2017

Årets MGP, Melodi Grand Prix, avgjordes under lördagskvällen i tv-centret i Böle. På scen uppträdde tio finalister, nio soloartister och en grupp, med egenskrivna låtar. Segrare blev HUGO (Hugo Käld) från Kronoby med sitt bidrag ”Var dig själv”..

YLE - 13 timmar sedan

Stiftelser och företag finansierade nya rullskidbanan i Vörå

Efter ett år av arbete är nu rullskidbanan i Vörå klar. Projektet är speciellt på det sättet att nästan hälften av banan har finansierats av stiftelser och företag..

YLE - 14 timmar sedan

Invånare i brandhärjat höghus i Vasa: Jag är fortfarande bedrövad

Branden i ett höghus i Sunnavik i Vasa natten till lördagen fick sin början på en balkong. Under lördag eftermiddag fick invånarna gå in i huset tillsammans med väktare och hämta förnödenheter. En av dem var Riku Leinonen..

YLE - 19 timmar sedan

Korsholm och Vasa fusionsförhandlar - vad säger grannkommunerna?

Korsholm och Vasa ska nu inleda fusionsförhandlingar. Men hur förhåller sig de kringliggande kommunerna till detta? Yle Österbotten och Yle Pohjanmaa ställde frågan till fullmäktigeordföranden i Korsnäs, Laihela, Vörå och Malax..

YLE - 20 timmar sedan

Svenska Yle frågar: Vilken är din finlandssvenska favoritlåt?

Hjälp oss att skapa listan över finlandssvensk musik!.

YLE - 22 timmar sedan

Komarov på hugget – Husso höll nollan

Leo Komarov gjorde sitt första mål under försäsongen då han satte 2–0 mot Buffalo i tom bur i slutet av den tredje perioden. Ville Husso räddade 27 skott då St. Louis besegrade Washington..

YLE - 22 timmar sedan

Brand i Vasa - Två höghus evakuerade under natten

Räddningsverket fick larmet till Teirgatan lite efter klockan tre i morse.Branden fick sin början i en lägenhet i ett åttavåningshus, och spred sig till husets vind..

YLE - Igår: 18:32

Ny smäll mot huvudet – Riska träffades av armbåge

Ny hockeyomgång, ny farlig tackling. Ässäts Antoine Laganiere satte en armbåge i ansiktet på en Sportspelare och fick matchstraff..

YLE - Igår: 17:07

Otto Palmborg från bandet Sven framför Vegalåten

Otto Palmborg från Nykarlebybaserade rock- och popbandet Sven sjunger Vegalåten, som premiärspelas då Yle Vega fyller 20 år den 30:e september. Låten är skriven av Simon Ventus och produceras av Janne Hyöty. Artisten Emeline Sigfrids gör också en sånginsats..

YLE - Igår: 15:28

Österbotten får en långsiktig strategi

Förberedelserna inför landskapsreformen går vidare. Under hösten jobbar man i Österbotten bland annat med en ny landskapsstrategi..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.