YLE > Svenskfinland

Saturday, 18 November, 05:35

YLE - 13 sep 17 kl. 13:02

Finlands skogslinje fick grönt ljus av EU-parlamentetRegeringens och skogsindustrins linje vann när Europaparlamentet röstade om beräkningssättet för kolsänkorna. De förändringsförslag som finländska EU-parlamentarikerna med Nils Torvalds (sfp) i spetsen drivit godkändes med 55 och 15 rösters marginal. - Resultatet är mycket glädjande. Vi lyckades skapa en kompromisslösning som både slår vakt om målsättningarna från klimatmötet i Paris och om våra ekonomiska intressen, säger Torvalds. Beslutet innebär att den finländska skogsindustrin kan avverka mera skog i framtiden, utan att Finland behöver kompensera det med att köpa utsläppsrätter.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
EU, Europaparlamentet, Nils Torvalds, Paris, Torvalds, Finland, Förnuftet, Svenska, SLC, FNB, Finlands, Holger Falck

Dela artikeln

704 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Finlands, skogslinjefick , grönt, ljusav , EU-parlamentet
YLE - 15 dec 15 kl. 19:41

Lucia bringar ljus till brigaden

Militärområdets matsal är fullpackad av ivriga beväringar under tisdagseftermiddagen (15.12) i väntan på Finlands lucia. För många innebär hennes närvaro ett välkommet avbrott i vardagen.

YLE - 13 dec 16 kl. 17:10

Lucia kommer med ljus och hopp

Finlands lucia 2016 Ingrid Holm har krönts i Helsingfors domkyrka. Lucias uppdrag är att göra motstånd mot cynism och egenkärlek, säger journalisten Anna-Lena Laurén. Kröningsceremonin började klockan 17 i Helsingfors domkyrka.

YLE - 06 dec 14 kl. 14:32

Två tända ljus betyder inte alltid självständighet

I tusentals finländska hem tänder man i dag två ljus i fönstret för att fira Finlands självständighet. Att tända två ljus är ändå inte så unikt och är inte nödvändigtvis sammankopplat med självständighet. Tidigare i Finlands historia – både under svensk och rysk tid - har ljusen kunnat berätta om en kunglig födelse eller en kejserlig högtid.

YLE - 05 dec 16 kl. 14:22

Nedslag i det självständiga Finlands historia

Nedslag i det självständiga Finlands historia Nationen Finland började skapas redan under den svenska tiden, och som storfurstendöme under Ryssland (1809-1917). Hur har den självständiga nationens historia sett ut? Vi gör några nedslag i 1900-talet och 2000-talet.

HBL - 05 dec 13 kl. 18:42

Ljus tändes vid presidentgravar

Dagen före självständighetsdagen tändes ljus vid presidenternas gravar.Finlands Ungdomssamarbete Allians ville genom att tända ljus hedra Finlands självständighet och i år framförallt Lauri Kristian Relanders, som var republikens andra president, livsverk. Allians kommande ordförande Eero Rämö höll ett tal på Sandudds begravningsplats i Helsingfors.

YLE - 17 mar 17 kl. 14:19

Egentliga Finlands sjukvårdsdistrikt vill skapa gemensamt sjukhus på västkusten

Sjukvårdsdistriktet i Egentliga Finland utreder möjligheterna att slå ihop sjukhusen i Åbo, Vasa och Björneborg och skapa ett gemensamt universitetscentralsjukhus på västkusten. Det säger sjukhusdirektör Petri Virolainen vid Åbo universitetscentralsjukhus som anser att enheterna kunde spara pengar på att ha sin verksamhet och administration under samma tak. Idén kring Västkustens universitetscentralsjukhus dök upp förra veckan då Yle arrangerade en gemensam kommunalvalsdebatt med tidningarna Ilkka och Pohjolainen.

Sydsvenskan - 16 mar 11 kl. 10:01

Jean Sibelius i nytt ljus

Glenda Dawn Goss har grävt ner sig i cigarrdoftande manus för att utveckla bilden av både Sibelius och Finland. En imponerad Carlhåkan Larsén har läst.
Det finns massor av inspelningar med Jean Sibelius musik och den spelas ofta på konserter.

YLE - 13 dec 14 kl. 07:00

I dag kröns Finlands lucia 2014

I kväll kl. 17 kröns Finlands lucia 2014 Vanessa Eriksson på traditionellt vis i Helsingfors domkyrka. Luciakröningen sänds direkt på Yle Arenan.

YLE - 10 okt 16 kl. 16:20

Är du Finlands lucia 2016?

Vill du bli Finlands lucia 2016? Ansök senast 12 oktober. Anmäl dig via Folkhälsans webbplats, senast på onsdag den 12 oktober 2016.

YLE - 09 sep 15 kl. 11:00

Vill du bli Finlands lucia 2015?

Vi söker nu Finlands lucia. Lucia är en symbol för luciainsamlingen, för ljus och glädje. - Lucia ska inte vara en martyr som uppoffrar sig för andra även om den riktiga lucia dog martyrdöden, säger redaktören Annika Sylvin-Reuter som är en av de tre som väljer de tio luciakandidaterna.

Fler nyheter från YLE

YLE - 12 timmar sedan

Unikt språkbad mellan skolor i Kristinestad och Hyvinge: ”Min dröm är att tala flytande svenska”

Elias Kärki hade aldrig träffat jämnåriga finlandssvenskar innan han deltog i språkbadet med Kristinestads gymnasium. Nu vill han kunna föra en diskussion om vilket ämne som helst på både finska, svenska och engelska..

YLE - 13 timmar sedan

Fler flög med NextJet

Mängden resenärer på flyglinjen mellan Karleby-Jakobstad flygplats och Stockholm Arlanda har ökat med tio procent jämfört med fjolåret. Det meddelar flygbolaget NextJet som trafikerar sträckan..

YLE - 14 timmar sedan

Renoveringen av ishallen i Vasa ska kosta 16,5 miljoner euro

Renoveringen av ishallen har nu fått en prislapp: 16,5 miljoner euro. Det är en halv miljon mindre än i våras. Stadsstyrelsen ska behandla saken den 4 december, men hur stor notan blir för staden är ännu oklart..

YLE - 16 timmar sedan

HSS Media byter distributör - 30 jobb hotade på Posten i Vasa

Posten inleder samarbetsförhandlingar i Vasa och Korsholm efter att HSS Media bytt distributör. Upp till 30 jobb är hotade..

YLE - 16 timmar sedan

Polisen skärper trafikövervakningen i julfesttider

Polisen i Österbotten kommer de kommande helgerna att satsa extra noga på att övervaka trafiken. Det här eftersom julfestsäsongen står för dörren..

YLE - 18 timmar sedan

Malax satsar på investeringar nästa år

Malax kommunfullmäktige godkände budgeten för nästa år som innnehåller en ovanligt stor investeringsbudget. Skatteintäkterna ökar något..

YLE - 19 timmar sedan

PS: Dramatisk biljakt i Jakobstad på fredagsmorgonen

Polisen har gripit tre personer efter en dramatisk biljakt genom Baggholmen i Jakobstad tidigt på fredag morgon. Efter en dramatisk biljakt genom Baggholmen i Jakobstad försökte föraren fly undan polisen till fots..

YLE - 21 timmar sedan

Torsdagskvällens eldklot var en meteor - se den på video från Lochteå i Karleby

Det eldklot på kvällshimlen som förbryllade många i norra Finland på torsdagen var en meteor, bedömer Jyrki Manninen vid Uleåborgs universitet. Han gör bedömningen på basis av en video filmad i Lochteå..

YLE - Igår: 19:19

Skolor och vägar engagerar i Korsholm – stort investeringspaket i budgeten 2018

Korsholms fullmäktige godkände under torsdagskvällen budgeten för 2018. Det mesta kunde klubbas igenom snabbt och odramatiskt. Diskussionen var som mest aktiv när man diskuterade utbildning och vägar..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.