YLE > Svenskfinland

Monday, 22 January, 17:04

YLE - 13 sep 17 kl. 13:02

Finlands skogslinje fick grönt ljus av EU-parlamentetRegeringens och skogsindustrins linje vann när Europaparlamentet röstade om beräkningssättet för kolsänkorna. De förändringsförslag som finländska EU-parlamentarikerna med Nils Torvalds (sfp) i spetsen drivit godkändes med 55 och 15 rösters marginal. - Resultatet är mycket glädjande. Vi lyckades skapa en kompromisslösning som både slår vakt om målsättningarna från klimatmötet i Paris och om våra ekonomiska intressen, säger Torvalds. Beslutet innebär att den finländska skogsindustrin kan avverka mera skog i framtiden, utan att Finland behöver kompensera det med att köpa utsläppsrätter.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
EU, Europaparlamentet, Nils Torvalds, Paris, Torvalds, Finland, Förnuftet, Svenska, SLC, FNB, Finlands, Holger Falck

Dela artikeln

742 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Finlands, skogslinjefick , grönt, ljusav , EU-parlamentet
YLE - 15 dec 15 kl. 19:41

Lucia bringar ljus till brigaden

Militärområdets matsal är fullpackad av ivriga beväringar under tisdagseftermiddagen (15.12) i väntan på Finlands lucia. För många innebär hennes närvaro ett välkommet avbrott i vardagen.

YLE - 13 dec 16 kl. 17:10

Lucia kommer med ljus och hopp

Finlands lucia 2016 Ingrid Holm har krönts i Helsingfors domkyrka. Lucias uppdrag är att göra motstånd mot cynism och egenkärlek, säger journalisten Anna-Lena Laurén. Kröningsceremonin började klockan 17 i Helsingfors domkyrka.

YLE - 06 dec 14 kl. 14:32

Två tända ljus betyder inte alltid självständighet

I tusentals finländska hem tänder man i dag två ljus i fönstret för att fira Finlands självständighet. Att tända två ljus är ändå inte så unikt och är inte nödvändigtvis sammankopplat med självständighet. Tidigare i Finlands historia – både under svensk och rysk tid - har ljusen kunnat berätta om en kunglig födelse eller en kejserlig högtid.

YLE - 05 dec 16 kl. 14:22

Nedslag i det självständiga Finlands historia

Nedslag i det självständiga Finlands historia Nationen Finland började skapas redan under den svenska tiden, och som storfurstendöme under Ryssland (1809-1917). Hur har den självständiga nationens historia sett ut? Vi gör några nedslag i 1900-talet och 2000-talet.

HBL - 05 dec 13 kl. 18:42

Ljus tändes vid presidentgravar

Dagen före självständighetsdagen tändes ljus vid presidenternas gravar.Finlands Ungdomssamarbete Allians ville genom att tända ljus hedra Finlands självständighet och i år framförallt Lauri Kristian Relanders, som var republikens andra president, livsverk. Allians kommande ordförande Eero Rämö höll ett tal på Sandudds begravningsplats i Helsingfors.

YLE - 17 mar 17 kl. 14:19

Egentliga Finlands sjukvårdsdistrikt vill skapa gemensamt sjukhus på västkusten

Sjukvårdsdistriktet i Egentliga Finland utreder möjligheterna att slå ihop sjukhusen i Åbo, Vasa och Björneborg och skapa ett gemensamt universitetscentralsjukhus på västkusten. Det säger sjukhusdirektör Petri Virolainen vid Åbo universitetscentralsjukhus som anser att enheterna kunde spara pengar på att ha sin verksamhet och administration under samma tak. Idén kring Västkustens universitetscentralsjukhus dök upp förra veckan då Yle arrangerade en gemensam kommunalvalsdebatt med tidningarna Ilkka och Pohjolainen.

Sydsvenskan - 16 mar 11 kl. 10:01

Jean Sibelius i nytt ljus

Glenda Dawn Goss har grävt ner sig i cigarrdoftande manus för att utveckla bilden av både Sibelius och Finland. En imponerad Carlhåkan Larsén har läst.
Det finns massor av inspelningar med Jean Sibelius musik och den spelas ofta på konserter.

YLE - 13 dec 14 kl. 07:00

I dag kröns Finlands lucia 2014

I kväll kl. 17 kröns Finlands lucia 2014 Vanessa Eriksson på traditionellt vis i Helsingfors domkyrka. Luciakröningen sänds direkt på Yle Arenan.

YLE - 10 okt 16 kl. 16:20

Är du Finlands lucia 2016?

Vill du bli Finlands lucia 2016? Ansök senast 12 oktober. Anmäl dig via Folkhälsans webbplats, senast på onsdag den 12 oktober 2016.

YLE - 09 sep 15 kl. 11:00

Vill du bli Finlands lucia 2015?

Vi söker nu Finlands lucia. Lucia är en symbol för luciainsamlingen, för ljus och glädje. - Lucia ska inte vara en martyr som uppoffrar sig för andra även om den riktiga lucia dog martyrdöden, säger redaktören Annika Sylvin-Reuter som är en av de tre som väljer de tio luciakandidaterna.

Fler nyheter från YLE

YLE - 1 timme sedan

Utredningar kring Västkustens universitetssjukhus fortsätter

Många frågetecken kvarstår innan planerna på ett gemensamt universitetssjukhus i Vasa, Åbo och Björneborg kan gå vidare, konstateras i en utredning. I Vasa är man ännu positiv, men man vill se vad utredningen leder till..

YLE - 2 timmar sedan

Riskas tur att lämna ligajumbon Sport – flyttar till Allsvenskan

Ligaprofilen Filip Riska blir den tredje meriterade spelaren som lämnar Vasa Sport mitt under säsongen. 32-åringens nya klubb är IF Björklöven i Sverige..

YLE - 4 timmar sedan

Ann-Luise Bertell ny dramaturg på Svenska Teatern

Wasa Teaters tidigare chef Ann-Luise Bertell blir Svenska Teaterns nya chefdramaturg efter att Linnea Stara och Christoffer Mellgren lämnar teatern till hösten..

YLE - 3 timmar sedan

Hamnområdet i Umeå går miste om statlig investering - inte nya färjan

Västerbottens-Kuriren har korrigerat sin nyhet om Kvarkenprojektet från onsdag förra veckan. Även Yle Österbotten skrev om de pengar som projektet gick miste om från svenska regeringen. Pengarna skulle ha använts till att utveckla hamnområdet i Umeå..

YLE - 6 timmar sedan

Är sagan snart all för Onecoin? Myndigheter slog till mot företagets kontor

Början på slutet kan vara här för den påstådda kryptovalutan, efter ett färskt tillslag. Europeiska polismyndigheter verkar vara övertygade om att det faktiskt handlar om ett pyramidspel, där pengarna kan ha gått till organiserad brottslighet. Flera finländare har investerat stora summor i Onecoin..

YLE - 11 timmar sedan

Fuktskador har kostat Karleby 75 miljoner

Fuktskador och dålig inneluft har kostat Karleby stad ungefär 75 miljoner euro de senaste sex åren. Mer än 1200 skolelever har tvingats gå i skola i tillfälliga byggnader och ännu är investeringarna inte över..

YLE - 12 timmar sedan

Samarbete kan rädda ortopedin vid MÖCS

Framtiden för ortopedin vid Mellersta Österbottens centralsjukhus är oviss. Därför för man diskussioner med Uleåborgs universitetssjukhus om ett möjligt samarbete..

YLE - 21 timmar sedan

Recension: Carola Sarén och Ingrid Söderblom är stjärnor på Wasa Teaters scen i pjäsen ”Den första dagen”

Hur vill du leva dina sista år? Med människor som inte tar i dig med hårda händer om du behöver lyftas? Ett liv med vettig sysselsättning?

YLE - 23 timmar sedan

Bilbrand i Vestersundsby i Jakobstad

En bil började av okänd orsak brinna i Jakobstad natten till söndag. Bilen stod parkerad invid rinken vid Vestersundsby skola..

YLE - Igår: 15:27

Narkostandvården vid Malmska sjukhuset upphörde vid årsskiftet

All offentlig narkostandvård i Österbotten måste efter årsskiftet ske vid centralsjukhuset i Vasa. Malmska sjukhuset i Jakobstad var tvunget att lägga ner den här verksamheten men inom den privata sektorn är narkostandvård tillsvidare tillåten..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.