YLE > Svenskfinland

Thursday, 24 May, 04:28

YLE - 13 sep 17 kl. 13:02

Finlands skogslinje fick grönt ljus av EU-parlamentetRegeringens och skogsindustrins linje vann när Europaparlamentet röstade om beräkningssättet för kolsänkorna. De förändringsförslag som finländska EU-parlamentarikerna med Nils Torvalds (sfp) i spetsen drivit godkändes med 55 och 15 rösters marginal. - Resultatet är mycket glädjande. Vi lyckades skapa en kompromisslösning som både slår vakt om målsättningarna från klimatmötet i Paris och om våra ekonomiska intressen, säger Torvalds. Beslutet innebär att den finländska skogsindustrin kan avverka mera skog i framtiden, utan att Finland behöver kompensera det med att köpa utsläppsrätter.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
EU, Europaparlamentet, Nils Torvalds, Paris, Torvalds, Finland, Förnuftet, Svenska, SLC, FNB, Finlands, Holger Falck

Dela artikeln

742 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Finlands, skogslinjefick , grönt, ljusav , EU-parlamentet
YLE - 15 dec 15 kl. 19:41

Lucia bringar ljus till brigaden

Militärområdets matsal är fullpackad av ivriga beväringar under tisdagseftermiddagen (15.12) i väntan på Finlands lucia. För många innebär hennes närvaro ett välkommet avbrott i vardagen.

YLE - 13 dec 16 kl. 17:10

Lucia kommer med ljus och hopp

Finlands lucia 2016 Ingrid Holm har krönts i Helsingfors domkyrka. Lucias uppdrag är att göra motstånd mot cynism och egenkärlek, säger journalisten Anna-Lena Laurén. Kröningsceremonin började klockan 17 i Helsingfors domkyrka.

YLE - 06 dec 14 kl. 14:32

Två tända ljus betyder inte alltid självständighet

I tusentals finländska hem tänder man i dag två ljus i fönstret för att fira Finlands självständighet. Att tända två ljus är ändå inte så unikt och är inte nödvändigtvis sammankopplat med självständighet. Tidigare i Finlands historia – både under svensk och rysk tid - har ljusen kunnat berätta om en kunglig födelse eller en kejserlig högtid.

YLE - 05 dec 16 kl. 14:22

Nedslag i det självständiga Finlands historia

Nedslag i det självständiga Finlands historia Nationen Finland började skapas redan under den svenska tiden, och som storfurstendöme under Ryssland (1809-1917). Hur har den självständiga nationens historia sett ut? Vi gör några nedslag i 1900-talet och 2000-talet.

HBL - 05 dec 13 kl. 18:42

Ljus tändes vid presidentgravar

Dagen före självständighetsdagen tändes ljus vid presidenternas gravar.Finlands Ungdomssamarbete Allians ville genom att tända ljus hedra Finlands självständighet och i år framförallt Lauri Kristian Relanders, som var republikens andra president, livsverk. Allians kommande ordförande Eero Rämö höll ett tal på Sandudds begravningsplats i Helsingfors.

YLE - 17 mar 17 kl. 14:19

Egentliga Finlands sjukvårdsdistrikt vill skapa gemensamt sjukhus på västkusten

Sjukvårdsdistriktet i Egentliga Finland utreder möjligheterna att slå ihop sjukhusen i Åbo, Vasa och Björneborg och skapa ett gemensamt universitetscentralsjukhus på västkusten. Det säger sjukhusdirektör Petri Virolainen vid Åbo universitetscentralsjukhus som anser att enheterna kunde spara pengar på att ha sin verksamhet och administration under samma tak. Idén kring Västkustens universitetscentralsjukhus dök upp förra veckan då Yle arrangerade en gemensam kommunalvalsdebatt med tidningarna Ilkka och Pohjolainen.

Sydsvenskan - 16 mar 11 kl. 10:01

Jean Sibelius i nytt ljus

Glenda Dawn Goss har grävt ner sig i cigarrdoftande manus för att utveckla bilden av både Sibelius och Finland. En imponerad Carlhåkan Larsén har läst.
Det finns massor av inspelningar med Jean Sibelius musik och den spelas ofta på konserter.

YLE - 13 dec 14 kl. 07:00

I dag kröns Finlands lucia 2014

I kväll kl. 17 kröns Finlands lucia 2014 Vanessa Eriksson på traditionellt vis i Helsingfors domkyrka. Luciakröningen sänds direkt på Yle Arenan.

YLE - 10 okt 16 kl. 16:20

Är du Finlands lucia 2016?

Vill du bli Finlands lucia 2016? Ansök senast 12 oktober. Anmäl dig via Folkhälsans webbplats, senast på onsdag den 12 oktober 2016.

YLE - 09 sep 15 kl. 11:00

Vill du bli Finlands lucia 2015?

Vi söker nu Finlands lucia. Lucia är en symbol för luciainsamlingen, för ljus och glädje. - Lucia ska inte vara en martyr som uppoffrar sig för andra även om den riktiga lucia dog martyrdöden, säger redaktören Annika Sylvin-Reuter som är en av de tre som väljer de tio luciakandidaterna.

Fler nyheter från YLE

YLE - 7 timmar sedan

Inhopparen Skrabb hjälte för Norrköping – har redan bättre målsaldo än i fjol

Simon Skrabb fick starta på bänken, men kom in och sänkte Sundsvall. Med en match kvar till VM-pausen har Skrabbs IFK Norrköping häng på guldstriden – och trots begränsat med speltid har Jarobekantingen gjort fler mål än under debutsäsongen..

YLE - 7 timmar sedan

Skogsbränder sysselsatte räddningsverket – "Det är snustorrt i marken"

Två skogsbränder sysselsatte Österbottens räddningsverk. I Korsholm brann ungefär 1500 kvadratmeter skog och i Kristinestad ungefär 4200 kvadratmeter..

YLE - 13 timmar sedan

Är du en Pyttisbo med sommarstuga i Västanfjärd, ett brinnande intresse för Malax och en faster i Snappertuna? Nu kan du själv anpassa vår första sida

Svenska Yle storstatsar på det lokala. Med några klick kan du nu anpassa Svenska.yle.

YLE - 13 timmar sedan

Nu måste företagen berätta vad dina personuppgifter används till

På fredag träder EU:s nya dataskyddsförordning i kraft. Den ställer högre krav än tidigare på hur företag behandlar och sparar personuppgifter. För optiker Kristian Isaksen och hans kollegor gäller vissa specialregler..

YLE - 16 timmar sedan

Malax får 70 000 euro för projektet Skolan i rörelse

Malax kommun är en av vinnarna när Regionförvaltningsverket i Västra och Inre Finland delar ut statsunderstöd till Skolan i rörelse-projekt. Malax får 70 000 euro medan Korsholm får 800 euro..

YLE - 16 timmar sedan

Lokalt live: Nu rivs och byggs det på Wasa Teater – allt ska vara klart om ett år

Renoveringen av Wasa Teater är i full gång. Nu rivs gammalt och ersätts med nytt. Jan Fröjdö, marknadsföringschef vid Wasa teater och Martin Nilsström från byggföretaget Mäenpää är entusiastiska över förnyelsen..

YLE - Igår: 13:53

Lucas blir diskriminerad på grund av sitt handikapp, anser hans mamma - det handlar om finansiering, säger skolans rektor

Lucas skall börja förskolan till hösten. Han har en muskelsjukdom som gör att han sitter i rullstol. Vasa övningsskola har nu besvärat sig över att Lucas ska börja i sin närskola.

YLE - 20 timmar sedan

Strömsös nya kock vill ge maten en story och firar gärna med finländska traditioner

Strömsö har valt ny kock. Från och med hösten tar svenska kocken Anders Samuelsson plats i köket i Strömsövillan i Västervik utanför Vasa och bjuder på inspirerande matlagning..

YLE - 19 timmar sedan

Kvarkenrådet stärker sin status: "Vi förbereder oss för framtiden"

Kvarkenrådet stärker sin status som organisation för gränsöverskridande samarbete. Nu inleds arbetet med att ombilda Kvarkenrådet från registrerad förening till en ny organisationsform..

YLE - 20 timmar sedan

Personbil och långtradare kolliderade i Nykarleby

En person skadades i en trafikolycka på Ekolavägen i Nykarleby vid sjutiden på onsdag morgon. En personbil och en långtradare krockade efter att personbilen kommit över på fel sida av vägen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.