GöteborgsPosten > Nyheter

Thursday, 21 September, 14:11

GöteborgsPosten - 13 sep 17 kl. 13:15

SD avvaktar med misstroende mot HultqvistSverigedemokraterna begär att riksdagen ska rösta om misstroende mot statsminister Stefan Löfven (S) på grund av IT-skandalen. De kan inte räkna med stöd från Alliansen. Om Alliansen inte väcker misstroende mot försvarsministern gör SD det..
Läs mer på GöteborgsPosten
Läs mer om:
Hultqvist, Stefan Löfven, IT, Alliansen, SD

Dela artikeln

137 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: SD avvaktarmed , misstroendemot , Hultqvist
Sydsvenskan - 13 sep 17 kl. 10:24

SD avvaktar med misstroende mot Hultqvist

Sverigedemokraterna begär att riksdagen ska rösta om misstroende mot statsminister Stefan Löfven (S) på grund av IT-skandalen. De kan inte räkna med stöd från Alliansen. Om Alliansen inte väcker misstroende mot försvarsministern gör SD det.

Cornucopia - 14 sep 17 kl. 16:16

BREAKING: Centerpartiet och Liberalerna backar - inget misstroende mot försvarsminister Hultqvist

"Allianspartierna" Centerpartiet och Liberalerna krattar manegen för regeringsbildning med Socialdemokraterna efter valet 2018, och kommer inte rösta bort försvarsminister Hultqvist. Därmed kommer Hultqvist sitta kvar som försvarsminister. Åtminstone Kristdemokraterna avser fortfarande att lägga misstroende mot ministern.

UNT - 13 sep 17 kl. 13:15

SD avvaktar med misstroende mot Hultqvist

Sverigedemokraterna begär att riksdagen ska rösta om misstroende mot statsminister Stefan Löfven (S) på grund av IT-skandalen..

Dalarnas tidningar - Igår: 15:04

TV: "Det är bra att man avvaktar KU" – Julia Eriksson Ståhl kommenterar att Hultqvist sitter kvar

Det blev inget misstroende votum mot försvarsminister Peter Hultqvist. Liberalerna och Centerpartiet valde att lägga ner sina röster och där med sitter försvarsministern kvar..

DI - 26 jul 17 kl. 13:06

Odenberg kritisk till misstroende mot Hultqvist

Den förre försvarsministern Mikael Odenberg, M, är kritiskt till att Alliansen riktar misstroende mot försvarsminister Peter Hultqvist. ”Jag ser inte vad Peter Hultqvist har gjort för konstitutionellt fel”, säger Mikael Odenberg..

DN - 14 sep 17 kl. 15:32

M och KD väcker misstroende mot Hultqvist

De borgerliga partierna kan inte enas om en gemensam linje när det gäller en missförtroendeförklaring mot försvarsminister Peter Hultqvist (S).  KD och M har i riksdagen nu formellt väckt frågan om misstroende mot försvarsminister Peter Hultqvist (S). Liberalerna och Centerpartiet meddelade på torsdagen att de inte går vidare – men det gör däremot Kristdemokraterna och Moderaterna..

Dagens PS - 13 sep 17 kl. 12:12

JUST NU: SD riktar misstroende mot Löfven

Omröstning redan på fredag. Så ställer sig Alliansen till misstroendeförklaringen. Under onsdagens migrationspolitiska debatt i riksdagen meddelade Sverigedemokraternas talesperson i migrationsfrågor, Paula Bieler (SD), att partiet kommer att begära en omröstning om misstroende mot statsminister Stefan Löfven (S).

Cornucopia - 26 jul 17 kl. 12:03

Mikael Odenberg: Misstroende mot Hultqvist illa underbyggt

Före detta försvarsminister Mikael Odenberg skriver offentligt på sin Facebook-sida att alliansens misstroendeförklaring mot försvarsminister Peter Hultqvist är illa underbyggd och att alliansen uppenbarligen missat sakförhållanden.Fd försvarsminister Mikael Odenberg (fd? m) och försvarsminister Peter Hultqvist (s).

GöteborgsPosten - 14 sep 17 kl. 17:45

KD och M väcker misstroende mot Hultqvist – C och L backar

KD och M har i riksdagen nu formellt väckt frågan om misstroende mot försvarsminister Peter Hultqvist (S), skriver TT. Centerpartiet och Liberalerna backar om misstroendeförklaring mot försvarsministern..

Cornucopia - 14 sep 17 kl. 17:48

BREAKING: Moderaterna står fast vid misstroende mot Hultqvist - misstroendevotum formellt

Moderaterna står fast vid misstroendeförklaring mot försvarsminister Peter Hultqvist (s) efter ett möte i partiets riksdagsgrupp och väcker nu frågan formellt.
Moderaterna och Kristdemokraterna har nu formellt begärt en misstroendeförklaring av försvarsminister Hultqvist (s) och står alltså kvar, trots att Liberalerna och Centerpartiet backat. Med sig har man Sverigedemokraterna, men om inte L och C ändrar sig kommer Hultqvist likväl sitta kvar.

Fler nyheter från GöteborgsPosten

GöteborgsPosten - 30 minuter sedan

SJ köper tåg för miljarder

GöteborgsPosten - 30 minuter sedan

Ingen ökad närvaro efter terrorhot

Säkerhetspolisen arbetar med ett hot om ett terrorattentat i Stockholm. Åtgärder har vidtagits, men terrornivån har inte höjts..

GöteborgsPosten - 30 minuter sedan

Katalonien: "Spelreglerna har förändrats"

Den regionala katalanska regeringen medger att deras planerade folkomröstning om självständighet fått sig en rejäl törn efter den spanska regeringens skarpa åtgärder..

GöteborgsPosten - 30 minuter sedan

Landslagsturnering startar nästa höst

GöteborgsPosten - 2 timmar sedan

Hus brann ned till grunden

En man har hittats död i den nedbrunna villan i Långaryd. Kroppen är inte identifierad, men en man i 60-årsåldern är skriven på adressen..

GöteborgsPosten - 45 minuter sedan

Danny Saucedo ställer in fler shower

GöteborgsPosten - 45 minuter sedan

Läkare missade sjuårings skada

GöteborgsPosten - 1 timme sedan

Nytt och gammalt i italiensk valkamp

Ska en 31-årig nybörjare ta över Italien? Eller är det dags för 81-årige Silvio Berlusconi igen? Kampen lär bli tuff när oppositionen nu formerar sig inför parlamentsvalet i vår..

GöteborgsPosten - 45 minuter sedan

Kusturica går från buskis till allvar

Första timmen fylls av märklig humor och förfärlig sång..

GöteborgsPosten - 1 timme sedan

Inga vaccinationer mot hepatit BOm oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.