GöteborgsPosten > Nyheter

Thursday, 23 November, 11:57

GöteborgsPosten - 13 sep 17 kl. 13:15

SD avvaktar med misstroende mot HultqvistSverigedemokraterna begär att riksdagen ska rösta om misstroende mot statsminister Stefan Löfven (S) på grund av IT-skandalen. De kan inte räkna med stöd från Alliansen. Om Alliansen inte väcker misstroende mot försvarsministern gör SD det..
Läs mer på GöteborgsPosten
Läs mer om:
Hultqvist, Stefan Löfven, IT, Alliansen, SD

Dela artikeln

137 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: SD avvaktarmed , misstroendemot , Hultqvist
Sydsvenskan - 13 sep 17 kl. 10:24

SD avvaktar med misstroende mot Hultqvist

Sverigedemokraterna begär att riksdagen ska rösta om misstroende mot statsminister Stefan Löfven (S) på grund av IT-skandalen. De kan inte räkna med stöd från Alliansen. Om Alliansen inte väcker misstroende mot försvarsministern gör SD det.

Cornucopia - 14 sep 17 kl. 16:16

BREAKING: Centerpartiet och Liberalerna backar - inget misstroende mot försvarsminister Hultqvist

"Allianspartierna" Centerpartiet och Liberalerna krattar manegen för regeringsbildning med Socialdemokraterna efter valet 2018, och kommer inte rösta bort försvarsminister Hultqvist. Därmed kommer Hultqvist sitta kvar som försvarsminister. Åtminstone Kristdemokraterna avser fortfarande att lägga misstroende mot ministern.

UNT - 13 sep 17 kl. 13:15

SD avvaktar med misstroende mot Hultqvist

Sverigedemokraterna begär att riksdagen ska rösta om misstroende mot statsminister Stefan Löfven (S) på grund av IT-skandalen..

Dalarnas tidningar - 19 sep 17 kl. 15:04

TV: "Det är bra att man avvaktar KU" – Julia Eriksson Ståhl kommenterar att Hultqvist sitter kvar

Det blev inget misstroende votum mot försvarsminister Peter Hultqvist. Liberalerna och Centerpartiet valde att lägga ner sina röster och där med sitter försvarsministern kvar..

DI - 26 jul 17 kl. 13:06

Odenberg kritisk till misstroende mot Hultqvist

Den förre försvarsministern Mikael Odenberg, M, är kritiskt till att Alliansen riktar misstroende mot försvarsminister Peter Hultqvist. ”Jag ser inte vad Peter Hultqvist har gjort för konstitutionellt fel”, säger Mikael Odenberg..

DN - 14 sep 17 kl. 15:32

M och KD väcker misstroende mot Hultqvist

De borgerliga partierna kan inte enas om en gemensam linje när det gäller en missförtroendeförklaring mot försvarsminister Peter Hultqvist (S).  KD och M har i riksdagen nu formellt väckt frågan om misstroende mot försvarsminister Peter Hultqvist (S). Liberalerna och Centerpartiet meddelade på torsdagen att de inte går vidare – men det gör däremot Kristdemokraterna och Moderaterna..

Dagens PS - 13 sep 17 kl. 12:12

JUST NU: SD riktar misstroende mot Löfven

Omröstning redan på fredag. Så ställer sig Alliansen till misstroendeförklaringen. Under onsdagens migrationspolitiska debatt i riksdagen meddelade Sverigedemokraternas talesperson i migrationsfrågor, Paula Bieler (SD), att partiet kommer att begära en omröstning om misstroende mot statsminister Stefan Löfven (S).

Cornucopia - 26 jul 17 kl. 12:03

Mikael Odenberg: Misstroende mot Hultqvist illa underbyggt

Före detta försvarsminister Mikael Odenberg skriver offentligt på sin Facebook-sida att alliansens misstroendeförklaring mot försvarsminister Peter Hultqvist är illa underbyggd och att alliansen uppenbarligen missat sakförhållanden.Fd försvarsminister Mikael Odenberg (fd? m) och försvarsminister Peter Hultqvist (s).

GöteborgsPosten - 14 sep 17 kl. 17:45

KD och M väcker misstroende mot Hultqvist – C och L backar

KD och M har i riksdagen nu formellt väckt frågan om misstroende mot försvarsminister Peter Hultqvist (S), skriver TT. Centerpartiet och Liberalerna backar om misstroendeförklaring mot försvarsministern..

Cornucopia - 14 sep 17 kl. 17:48

BREAKING: Moderaterna står fast vid misstroende mot Hultqvist - misstroendevotum formellt

Moderaterna står fast vid misstroendeförklaring mot försvarsminister Peter Hultqvist (s) efter ett möte i partiets riksdagsgrupp och väcker nu frågan formellt.
Moderaterna och Kristdemokraterna har nu formellt begärt en misstroendeförklaring av försvarsminister Hultqvist (s) och står alltså kvar, trots att Liberalerna och Centerpartiet backat. Med sig har man Sverigedemokraterna, men om inte L och C ändrar sig kommer Hultqvist likväl sitta kvar.

Fler nyheter från GöteborgsPosten

GöteborgsPosten - 30 minuter sedan

VM-året inleds i Abu Dhabi

GöteborgsPosten - 2 timmar sedan

Mandelmann: "En väldigt bra avslutning"

Några dagar före jul bjuder Marie och Gustav Mandelmann in tittarna till julfirande på gården. Bland annat står korvstoppning och snickrande av julklappar på schemat..

GöteborgsPosten - 1 timme sedan

Ryssland: Burma vill ej ha obunden utredning

GöteborgsPosten - 1 timme sedan

Regeringen: Sexbrott måste prioriteras

De kvinnliga juristernas upprop om sextrakasserier skakar om regeringen. Om sexualbrott inte tas på allvar riskeras förtroendet för rättsstaten, enligt regeringen. I ett möte med rättsväsendets högsta chefer framhöll ansvariga ministrar att frågan måste prioriteras..

GöteborgsPosten - 1 timme sedan

Storseger i gruppepilogen för lag Edin

GöteborgsPosten - 1 timme sedan

Claire Foy: "Salander är en sorts Bond"

Från drottning Elizabeth till Lisbeth Salander. I januari byter Claire Foy den brittiska drottningens galakläder mot den svenska hackarens punkutstyrsel. Då börjar inspelningen av ”The girl in the spider's web”, baserad på David Lagercrantz´ roman..

GöteborgsPosten - 45 minuter sedan

Se upp Benjamin – finskt bröd kan bli din död

GöteborgsPosten - 2 timmar sedan

Ny Adams-Ray till P3 Guld

GöteborgsPosten - 1 timme sedan

Sverige klättrar på rankningen

GöteborgsPosten - 1 timme sedan

Maktsugen Berlusconi hoppas på europeisk nåd

Miljardären och mediemogulen Silvio Berlusconi har återigen vittring på den politiska makten i Italien. Han tar till stora gester för att få sitt förbud att kandidera upphävt..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.