DI > Ekonomi

Friday, 21 September, 14:27

DI - 13 sep 17 kl. 12:00

”En del depressioner är en signal om att något i livet skaver”Som nybliven psykiatriker fattade Åsa Nilsonne ett drastiskt beslut – hon skulle aldrig mer skriva ut psykofarmaka för att behandla psykisk ohälsa. Knappt tre decennier senare har hon summerat sin väg till beslutet i den professionella självbiografin ”Processen”..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Åsa Nilsonne, Processen

Dela artikeln

191 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: En del, depressionerär en , signalom att , något i livet skaver
Dagens PS - 19 okt 17 kl. 11:08

Birro om varför hans penna glöder

”Mitt skrivande är en kallelse från Gud”. Yrket att formulera sig i ord är inte något jag bestämde mig för i en viss ålder eller så. Yrket låg nedärvt i mig från början.

BT - 03 mar 14 kl. 08:24

Allt är inte guld eller absolut noll

Kandidat nummer fyra. Den sjätte mars delar Borås Tidning ut sitt stora debutantpris. Anna Fock som har skrivit boken Absolut noll är en av de fem nominerade.

Alliansfritt Sverige - 26 mar 14 kl. 10:59

Attendo och Carema är tunga politiska aktörer – och du betalar

 Idag skriver Aftonbladet om missförhållandena inom det politiska företaget Attendo . Där dementa får leva i nedkissade blöjor, personalen får trolla med knäna för att få verksamheten att gå ihop och där människor får rycka in för att se till att deras föräldrar åtminstone inte skall behöva ligga i sin egen avföring. Låt oss påminna oss om vad vi fick läsa om förra veckan.

Sydsvenskan - 20 dec 15 kl. 04:00

Inte som alla andra

Vad är det med korpen – en fågel bland hundratals andra – som får nackfjunen att resa sig på en? Som får det att suga till i maggropen när man hör det rungande ropet långt inne i skogen, som gör att den trots allt ganska vanliga kråkfågeln drar blickarna till sig mer än de exotiskt färgsprakande papegojorna på museet? Kulturell marinering naturligtvis – dess rykte som intelligent olycksbringare har gått i generationer – men det är också något med fågeln i sig: att den är alltigenom svart, att den hör ödemarken till och lever av as, att den dras till soptippar och slaktplatser.

Uppsalanyheter.se - 08 aug 16 kl. 04:14

Recension: Färgsprakande Gloria i fyra akter

Kärlek och musik utlovade Åsa Hellberg i hälsningen till mig på försättsbladet av Gloria, den senaste av hennes böcker. Och nog stämde det! Eftersom det här är en genre – kärlek och feelgood – som jag normalt inte skulle välja var jag lite spänd.

YLE - 13 sep 17 kl. 17:04

Kan alla ha tur i kärlek?

- Då man står där på kyrktrappan eller i samboskapets flyttdamm är ambitionen förstås ett lyckligt slut. Vissa relationer har dock bättre förutsättningar än andra. Så säger Ingrid Tollgerdt-Andersson som är doktor i ekonomisk psykologi, forskare, föreläsare och författare, och nu aktuell med boken ”Relationer – himmel eller helvete”.

SVT Debatt - 17 okt 13 kl. 13:00

Lömsk ?naturlighet? förminskar diskussionen om pappors depression

DEPRIMERADE PAPPOR Det är inte bara kvinnor som drabbas av förlossningsdepression. En studie från Karolinska Institutet i Solna visar att 15 procent av alla nyblivna pappor blir deprimerade. Men diskussionen kring studiens resultat är starkt färgad av djupt rotade normer kring familjebildning.

BT - 16 nov 13 kl. 00:30

Kampen kräver mer eftertanke

Timmarna efter att Jan Björklund gått upp i talarstolen i Västerås och upphöjt jämställdheten till en av partiets viktigaste valfrågor, var det Vänsterpartiets tur att lansera en kampanj för en ”ny feministisk våg”. Ibland går det undan, och varför inte? Det är ett tag sedan Mary Wollstonecraft och den första vågens feminism med krav på lika rösträtt.

Alliansfritt Sverige - 19 mar 14 kl. 09:50

Folkpartitopp gav barnen vatten och knäckebröd – tog pengarna som vinst

Bijan Fahimi är en intressant person. Han har många strängar på sin lyra och alla verkar spela samma låt: kapa åt sig privat vinning på skattedriven verksamhet. Fahimi har lyckats här i livet och är ersättare i till riksdagen och Europarparlamentet för Folkpariet.

Fler nyheter från DI

DI - 10 minuter sedan

DNB följer efter centralbanken – skruvar upp boräntorna

Den norska storbanken DNB höjer sina bolåneräntor i Norge med 0,25 procentenheter efter torsdagens besked att centralbanken Norges Bank höjer sina styrräntor med just 0,25 procentenheter..

DI - 15 minuter sedan

Koboltutvinning i Kongo leder till DNA-skador hos barn

Utvinningen av kobolt i Kongo leder till giftiga utsläpp i utsatta lokala samhällen. Det visar en vetenskaplig artikel i Nature Sustainability..

DI - 30 minuter sedan

Juristrobot sjösätter personaloptioner

Allt fler tjänster inom legal tech förenklar bolagens avtalshantering. En av dem är Optionsautomaten som genererar personaloptionsprogram på ett kick. .

DI - 30 minuter sedan

Redeye sänker estimat för G5 Entertainment – aktien tappar

G5 Entertainment faller på fredagsbörsen efter en färsk analys från Redeye som sänker sina estimat för det tredje kvartalet..

DI - 30 minuter sedan

Ilija Batljan: Att sälja byggrätter "med låga priser" är en viktig del av affärsmodellen

Samhällsfastighetsbolaget SBB har på fredagen meddelat att det säljer 13.000 kvadratmeter byggrätter för bostadsändamål till Backahill-bolaget Backastad..

DI - 45 minuter sedan

Centralbankerna fyllde guldreserverna under första halvåret

Centralbankerna ökade sina guldreserver med netto 193,3 ton under det första halvåret 2018, visar siffror från World Gold Council, WGO..

DI - 1 timme sedan

Alliansen presenterar talmanskandidat

Klockan 13:30 kommer Alliansen presentera sin kandidat till talmansposten. Di TV sänder presskonferensen live..

DI - 1 timme sedan

CHMP rekommenderar godkännande av Buvidal® (CAM2038) för behandling av opioidberoende

Vid godkännande blir Buvidal® det första långtidsverkande läkemedlet för opioidberoende i EU Slutgiltigt besked från Europeiska kommissionen väntas i november Lund – 21 september 2018 — Camurus meddelar idag att Europeiska läkemedelsverkets vetenskapliga kommitté för humanläkemedel, CHMP, lämnat ett positivt utlåtande och rekommenderar godkännande av Buvidal® (buprenorfin) depålösning för behandling av opioidberoende hos vuxna och ungdomar från 16 år..

DI - 1 timme sedan

Oasmia får positiv rekommendation – rusar på börsen

Den europeiska läkemedelsmyndighetens rådgivande kommitté CHMP rekommenderar att EU-kommissionen godkänner Oasmias läkemedelskandidat Apealea på den europeiska marknaden. Det framgår av en uppdatering från kommitténs septembermöte..

DI - 2 timmar sedan

Arise säljer projekt – lyfter resultatet

Arise har ingått avtal med en fond förvaltad av Re:cap Global Investors, en schweizisk kapitalförvaltare, om avyttring av projektet Bröcklingeberget..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.