DN > Nyheter

Saturday, 18 November, 05:34

DN - 13 sep 17 kl. 10:00

SD väcker misstroende mot statsminister Stefan LöfvenSverigedemokraterna väckte på onsdagen misstroende mot statsminister Stefan Löfven (S). Misstroendeförklaringen lades fram i samband med den migrationspolitiska debatten i riksdagen av talespersonen Paula Bieler som också sitter i partiledningen..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Stefan Löfven, Paula Bieler

Dela artikeln

454 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: SD väcker, misstroendemot , statsminister, Stefan, Löfven
Expressen - 12 sep 17 kl. 16:51

SD väcker misstroende mot Löfven i morgon

På onsdag kommer Sverigedemokraterna att begära misstroendeförklaring mot statsminister Stefan Löfven. Detta eftersom han inte sparkat försvarsminister Peter Hultqvist, S.  – Så fort kammaren sammanträder i morgon kommer vi väcka frågan om misstroendeförklaring mot statministern.

DN - 12 sep 17 kl. 11:45

SD väcker misstroende mot Löfven - men alliansens besked om Hultqvist dröjer

Sverigedemokraterna kräver att statsminister Stefan Löfven (S) avgår. Partiets ledning beslutade efter riksmötets öppnande på tisdagen att lägga fram en misstroendeförklaring Löfven i morgon, onsdag. Om alliansens besked om det blir någon misstroendeförklaring mot försvarsminister Peter Hultqvist (S) dröjer kan SD också komma att lägga fram ett misstroendevorum mot honom, säger SD-ledaren Jimmie Åkesson till DN.

SVT - 13 sep 17 kl. 10:25

SD riktar misstroende mot Stefan Löfven

Senare i dag kommer Sverigedemokraterna väcka misstroendeförklaring mot statsminister Stefan Löfven (S). Sannolikheten att kravet blir verklighet och statsministern tvingas avgå är dock i praktiken obefintlig..

DN - 26 jul 17 kl. 09:03

Alliansen väcker misstroende mot flera S-ministrar

De fyra borgerliga partiledarna väcker misstroende mot tre S-ministrar: inrikesminister Anders Ygeman, försvarsminister Peter Hultqvist och infrastrukturminister Anna Johansson. .

DN - 26 jul 17 kl. 09:03

Alliansen väcker misstroende mot tre S-ministrar - riksdagen extrainkallas

De borgerliga partiledarna väcker misstroende mot tre S-ministrar: inrikesminister Anders Ygeman, försvarsminister Peter Hultqvist och infrastrukturminister Anna Johansson. Samtidigt begär de att talmannen extrainkallar riksdagen..

YLE - 19 jun 16 kl. 05:00

Direkt från Gullranda: Statsminister Stefan Löfven om säkerheten i Nordeuropa

För fjärde året samlas beslutsfattare, experter, forskare till ett säkerhetspolitiskt seminarium som republikens president Sauli Niinistö står värd för. Årets tema för diskussionerna i presidentens sommarresidens Gullranda är säkerheten i Nordeuropa samt försvarssamarbetet mellan Finland och Sverige. För första gången deltar också gäster från Sverige.

Regeringen - 17 okt 14 kl. 21:39

Statsminister Stefan Löfven och Ukrainas president Petro Porosjenko i samtal i Milano

Vid ASEM-mötet (Asia-Europe meeting) i Milano, 16-17 oktober, höll statsminister Stefan Löfven ett bilateralt möte med Ukrainas president Petro Porosjenko. Vid mötet utryckte statsministern stöd för en lösning av konflikten i östra Ukraina som garanterar Ukrainas suveränitet, territoriella integritet och rätt att självt göra sina utrikes-, säkerhets- och handelspolitiska vägval. Men för att stärka sin ekonomi och självständighet måste Ukraina också genomföra nödvändiga reformer, konstaterar statsminister Stefan Löfven.

Regeringen - 30 jan 15 kl. 17:17

Statsminister Stefan Löfven på toppmöte i Addis Abeba

När Afrikanska unionen, AU, i dag inleder sitt årliga toppmöte är statsminister Stefan Löfven på plats tillsammans med stats- och regeringschefer från totalt 53 länder. Årets möte har som särskilt tema att stärka kvinnors makt och möjligheter.

Artikel: Statsminister Stefan Löfven på toppmöte i Addis Abeba

Statsrådsberedningen, 30 januari 2015.

Regeringen - 26 jan 17 kl. 08:00

Migrationspolitik och EU:s framtid i fokus när statsminister Stefan Löfven har träffat förbundskansler Angela Merkel

Sverige och Tyskland har ett nära samarbete både inom EU, och bilateralt. Statsminister Stefan Löfven har gjort flera besök till Tyskland för överläggningar med förbundskansler Angela Merkel sedan han tillträdde som statsminister 2014. Att reformera EU:s migrationspolitik har stått högt på agendan sedan regeringen tillträdde och blev också fokus för statsministerns besök i Berlin i september 2015..

Regeringen - 05 sep 17 kl. 10:04

Statsminister Stefan Löfven besöker Gävle och Söderhamn

Torsdag 7 september fortsätter statsminister Stefan Löfven sin resa i Sverige och besöker Gävleborgs län. Dagen börjar med regeringssammanträde och pressträff på Länsstyrelsen. I Gävle genomför även statsministern ett besök på sjukhuset tillsammans med Isabella Lövin, minister för internationellt utvecklingssamarbete och klimat samt vice statsminister, Gustav Fridolin, utbildningsminister och Annika Strandhäll, socialminister.

Fler nyheter från DN

DN - 10 timmar sedan

Löfven och Macron fördömer övergrepp och trakasserier

”Jag är bestört”, säger statsminister Stefan Löfven (S) om de berättelser som nu kommer fram på många håll om kvinnor som utsatts för sexuella trakasserier av olika slag. – Vi visste att problemet fanns, men jag tror ingen kunde föreställa sig omfattningen, säger han till TT..

DN - 10 timmar sedan

Macron hyllade den svenska modellen i Göteborg

Göteborg. Det har inte varit svårt att se att Emmanuel Macron varit en särskilt välkommen gäst i Göteborg. Den franske presidenten tackade genom med att hylla den svenska modellen.

DN - 12 timmar sedan

Polischefen irriterad över bevakning från Göteborg

Göteborg. Uppskattningsvis arbetade 4.000 poliser från hela landet arbetade i Göteborg under EU-toppmötet.

DN - Igår: 17:30

Moderaterna kräver att SD agerar mot Gamov

Sverigedemokraterna måste agera för att försöka få den avhoppade riksdagsledamoten Pavel Gamov att lämna EU-nämnden och utrikesutskottet. Det anser Moderaternas som i likhet med regeringen anser att Gamov utgör en risk..

DN - I förrgår: 22:41

Regeringen: skärp skyddet mot spionage

Regeringen vill skärpa skyddet mot spionage och sabotage. Ett nytt lagförslag innebär att även privata verksamheter ska omfattas av den nya säkerhetsskyddslagen.  – Den nuvarande lagen har inte hängt med i utvecklingen, säger justitieminister Morgan Johansson (S)..

DN - I förrgår: 16:56

Pavel Gamov sitter kvar i EU-nämnden och utrikesutskottet

Trots hård kritik från försvarsminister Peter Hultqvist (S) tänker den tidigare SD-ledamoten Pavel Gamov sitta kvar i EU-nämnden och utrikesutskottet. Det beskedet gav den politiska vilden till journalister i riksdagen på onsdagen. Samtidigt anklagade han Peter Hultqvist för att vara rasistisk..

DN - I förrgår: 10:10

Kent Ekeroth ifrågasätter vittnen på grund av SD-motstånd

När hovrättsförhandlingen mot Sverigesdemokraternas riksdagsledamot Kent Ekeroth inleddes på onsdagen fördes han in i rättsalen omgiven avlivvakter. Under rättegången läggs nya bevis fram. Ekeroths advokst Johan Eriksson ska försöka övertyga tre domare om att negativa åsikter om SD kan ha påverkat den målsägandes och vittnens upplevelser..

DN - 14 nov 17 kl. 21:12

Ewa Stenberg: Ett välfärdsparti kan inte gå till val som hjärtlöst

Kritiken mot försämringarna av assistansersättningen har fläckat regeringen. Den ska gå till val på bättre välfärd och var tvungen att dra i nödbromsen. Men det betyder inte att finansministern gett upp försöken att minska kostnaderna.

DN - 14 nov 17 kl. 21:12

Regnérs nödbroms räcker inte anser kritiker

Regeringen vill dra i nödbromsen och tillfälligt stoppa alla omprövningar av rätten till personlig assistans. Bra – men för lite och för sent, anser oppositionen och brukarnas organisationer. – Det påverkar inte alla de som redan blivit av med sin assistans, säger Emma Henriksson (KD)..

DN - 13 nov 17 kl. 19:58

Finansministern: Skatten på arbete inte för hög

Blockpolitiken är ett hinder för en bred skattereform, anser finansminister Magdalena Andersson (S). Samtidigt är hon beredd att sänka inkomstskatten och växla det mot högre skatt på konsumtion och kapital. – Jag är absolut beredd att diskutera det, säger hon..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.