DN > Nyheter

Monday, 22 January, 17:01

DN - 13 sep 17 kl. 10:00

SD väcker misstroende mot statsminister Stefan LöfvenSverigedemokraterna väckte på onsdagen misstroende mot statsminister Stefan Löfven (S). Misstroendeförklaringen lades fram i samband med den migrationspolitiska debatten i riksdagen av talespersonen Paula Bieler som också sitter i partiledningen..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Stefan Löfven, Paula Bieler

Dela artikeln

459 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: SD väcker, misstroendemot , statsminister, Stefan, Löfven
Expressen - 12 sep 17 kl. 16:51

SD väcker misstroende mot Löfven i morgon

På onsdag kommer Sverigedemokraterna att begära misstroendeförklaring mot statsminister Stefan Löfven. Detta eftersom han inte sparkat försvarsminister Peter Hultqvist, S.  – Så fort kammaren sammanträder i morgon kommer vi väcka frågan om misstroendeförklaring mot statministern.

DN - 12 sep 17 kl. 11:45

SD väcker misstroende mot Löfven - men alliansens besked om Hultqvist dröjer

Sverigedemokraterna kräver att statsminister Stefan Löfven (S) avgår. Partiets ledning beslutade efter riksmötets öppnande på tisdagen att lägga fram en misstroendeförklaring Löfven i morgon, onsdag. Om alliansens besked om det blir någon misstroendeförklaring mot försvarsminister Peter Hultqvist (S) dröjer kan SD också komma att lägga fram ett misstroendevorum mot honom, säger SD-ledaren Jimmie Åkesson till DN.

SVT - 13 sep 17 kl. 10:25

SD riktar misstroende mot Stefan Löfven

Senare i dag kommer Sverigedemokraterna väcka misstroendeförklaring mot statsminister Stefan Löfven (S). Sannolikheten att kravet blir verklighet och statsministern tvingas avgå är dock i praktiken obefintlig..

DN - 26 jul 17 kl. 09:03

Alliansen väcker misstroende mot flera S-ministrar

De fyra borgerliga partiledarna väcker misstroende mot tre S-ministrar: inrikesminister Anders Ygeman, försvarsminister Peter Hultqvist och infrastrukturminister Anna Johansson. .

DN - 26 jul 17 kl. 09:03

Alliansen väcker misstroende mot tre S-ministrar - riksdagen extrainkallas

De borgerliga partiledarna väcker misstroende mot tre S-ministrar: inrikesminister Anders Ygeman, försvarsminister Peter Hultqvist och infrastrukturminister Anna Johansson. Samtidigt begär de att talmannen extrainkallar riksdagen..

YLE - 19 jun 16 kl. 05:00

Direkt från Gullranda: Statsminister Stefan Löfven om säkerheten i Nordeuropa

För fjärde året samlas beslutsfattare, experter, forskare till ett säkerhetspolitiskt seminarium som republikens president Sauli Niinistö står värd för. Årets tema för diskussionerna i presidentens sommarresidens Gullranda är säkerheten i Nordeuropa samt försvarssamarbetet mellan Finland och Sverige. För första gången deltar också gäster från Sverige.

Regeringen - 17 okt 14 kl. 21:39

Statsminister Stefan Löfven och Ukrainas president Petro Porosjenko i samtal i Milano

Vid ASEM-mötet (Asia-Europe meeting) i Milano, 16-17 oktober, höll statsminister Stefan Löfven ett bilateralt möte med Ukrainas president Petro Porosjenko. Vid mötet utryckte statsministern stöd för en lösning av konflikten i östra Ukraina som garanterar Ukrainas suveränitet, territoriella integritet och rätt att självt göra sina utrikes-, säkerhets- och handelspolitiska vägval. Men för att stärka sin ekonomi och självständighet måste Ukraina också genomföra nödvändiga reformer, konstaterar statsminister Stefan Löfven.

Regeringen - 30 jan 15 kl. 17:17

Statsminister Stefan Löfven på toppmöte i Addis Abeba

När Afrikanska unionen, AU, i dag inleder sitt årliga toppmöte är statsminister Stefan Löfven på plats tillsammans med stats- och regeringschefer från totalt 53 länder. Årets möte har som särskilt tema att stärka kvinnors makt och möjligheter.

Artikel: Statsminister Stefan Löfven på toppmöte i Addis Abeba

Statsrådsberedningen, 30 januari 2015.

Regeringen - 26 jan 17 kl. 08:00

Migrationspolitik och EU:s framtid i fokus när statsminister Stefan Löfven har träffat förbundskansler Angela Merkel

Sverige och Tyskland har ett nära samarbete både inom EU, och bilateralt. Statsminister Stefan Löfven har gjort flera besök till Tyskland för överläggningar med förbundskansler Angela Merkel sedan han tillträdde som statsminister 2014. Att reformera EU:s migrationspolitik har stått högt på agendan sedan regeringen tillträdde och blev också fokus för statsministerns besök i Berlin i september 2015..

Regeringen - 05 sep 17 kl. 10:04

Statsminister Stefan Löfven besöker Gävle och Söderhamn

Torsdag 7 september fortsätter statsminister Stefan Löfven sin resa i Sverige och besöker Gävleborgs län. Dagen börjar med regeringssammanträde och pressträff på Länsstyrelsen. I Gävle genomför även statsministern ett besök på sjukhuset tillsammans med Isabella Lövin, minister för internationellt utvecklingssamarbete och klimat samt vice statsminister, Gustav Fridolin, utbildningsminister och Annika Strandhäll, socialminister.

Fler nyheter från DN

DN - 9 timmar sedan

Uppgifter: Ytterligare 900 statliga tjänster flyttas från Stockholm

Ytterligare 900 statliga tjänster ska utlokaliseras från Stockholm, erfar SVT Nyheter. Det gäller bland annat 500 tjänster vid biståndsmyndigheten Sida som ska flytta till Botkyrka kommun i Stockholms län..

DN - 19 timmar sedan

Svenskarna fortsatt skeptiska till Trump – men SD-väljare avviker

Sverige är ett av de länder i världen där befolkningen ser mest kritiskt på president Trump. En mätning från DN/Ipsos visar att den svenska misstron fortsätter att vara djup. 82 procent anser att Donald Trump är negativ för freden och säkerheten.

DN - 19 jan 18 kl. 07:16

Alice Bah Kuhnke vill bli språkrör för MP

Kulturministern Alice Bah Kuhnke (MP) hymlar inte: hon vill gärna bli språkrör för Miljöpartiet. ”Om jag får frågan så svarar jag ja”, säger hon i en intervju med Aftonbladet..

DN - 18 jan 18 kl. 18:40

I morgon får Wallström svara på kritiken

I morgon ställs utrikeminister Margot Wallström (S) mot väggen av Kristdemokraternas Sofia Damm när det gäller Sveriges förhållande till Iran. – Vi är kritiska till regeringens tystnad, säger Damm..

DN - 18 jan 18 kl. 10:06

Anmälda våldtäkter ökade med 10 procent 2017

Enligt Brottsförebyggande rådets preliminära statistik ökade antalet anmälda våldtäkter förra året med 10 procent. .

DN - 17 jan 18 kl. 11:06

”Regering tycker inte lika i de stora frågorna”

MP:s språkrör Isabella Lövin tar avstånd från den bild av invandringspolitiken som regeringskollegorna i S ger. Hon tycker också att det pågår en politisk svartmålning av tillståndet i Sverige. – Att vi har en regering som inte tycker lika i de stora frågorna är ganska uppenbart, säger Ulf Kristersson inför dagens partiledardebatt i Riksdagen.

DN - 17 jan 18 kl. 09:29

Löfven: Här är skiljelinjen i valet

Frukten av den goda ekonomiska utvecklingen ska gå till fler poliser och lärare, inte skattesänkningar. Det var Stefan Löfvens budskap när han inledde riksdagens partiledardebatt på onsdagsmorgonen. – Där har ni skiljelinjen i höstens val, sade S-ledaren..

DN - 16 jan 18 kl. 22:16

Moderaterna: Sprickan i regeringen om migrationen är allvarlig

Moderaterna är kritisk mot att de två regeringspartierna, S och MP, är oeniga om hur många flyktingar Sverige ska ta emot. – Det är anmärkningsvärt att ett regeringsparti (MP) inte förmår se kopplingen mellan migration och integration. Det säger Elisabeth Svantesson, Moderaternas ekonomisk-politiska talesperson till DN..

DN - 16 jan 18 kl. 19:27

Ewa Stenberg: Sprickan mellan MP och S syns allt tydligare

Det är uppenbart att Miljöpartiet vill distansera sig från Socialdemokraternas invandringskritiska utspel. Isabella Lövin (MP) varnar i DN:s intervju för att svartmåla Sverige, och udden är också riktad mot S. Räkna med att sprickan mellan S och MP syns allt tydligare inför valrörelsen..

DN - 16 jan 18 kl. 11:11

SD lutar åt förbud mot kärnvapen – kan bli avgörande

Frågan om huruvida Sverige ska eller inte ska skriva under FN:s konvention om förbud mot kärnvapen har länge splittrat regeringen.  Nu kan Sverigedemokraterna avgöra frågan i riksdagen.  – Nu ser jag inte att det skulle vara några försvårande omständigheter för Sverige att skriva under, säger Sverigedemokraternas försvarspolitiker Mikael Jansson till Sveriges Radio.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.