DI > Ekonomi

Saturday, 21 October, 16:03

Liknande nyheter

Taggar: Dyrareatt , besiktiga, bilen
PrivataAffärer - 13 sep 17 kl. 10:07

Allt dyrare besiktiga bilen efter avregleringen

Det har blivit allt dyrare att besiktiga bilen på senare år, enligt statistik från Transportstyrelsen....

Skånskan - 17 maj 17 kl. 10:22

Dyrare besiktiga bilen

Sedan avregleringen av fordonsbesiktningen trädde i kraft för sex år har en kontrollbesiktning av en personbil blivit 9 procent dyrare. ERWP.fif(0)Själva besiktningsverksamheten fungerar annars i stort sett på samma sätt som tidigare.

DN - 26 apr 14 kl. 07:02

Dyrare besiktiga bilen efter avregleringen

Snittpriset för bilbesiktning av personbil ökade med 13 procent under 2013. Det visar en ny rapport från Transportstyrelsen..

Jönköpingsnytt - 15 apr 13 kl. 11:07

Nu kan du besiktiga bilen även på Ekhagen

Nu kan du besiktiga bilen även på Ekhagen. På måndagen invigde Carspect sin station i Jönköping, vilket innebär att det nu finns tre olika besiktningsaktörer i Jönköping..

YLE - 15 jun 15 kl. 04:15

Nu kan allt fler besiktiga bilen på landsbygden

Det blir allt vanligare att bilverkstäder erbjuder besiktning. I Korsnäs har Molpeborna fått betydligt närmare än tidigare sedan en verkstad öppnade besiktning. Av landets omkring 330 besiktningsstationer fungerar 9 samtidigt som bilverkstäder.

DI - 09 mar 14 kl. 10:35

Här besiktigar du bilen billigast

Avskaffandet av besiktningsmonopolet gjorde det dyrare att besiktiga bilen. Den snåle besiktigar hos lilla Clearcar eller hos gamla statliga Svensk Bilprovning.  .

DN - 13 jan 14 kl. 06:00

Dyrare och krångligare att besiktiga bilen

Sedan avregleringen av bilbesiktningsmarknaden har stationerna blivit fler, priserna högre och bilägarna förvirrade över hur de ska boka besiktningen..

BT - 29 feb 12 kl. 13:20

Enklare att besiktiga bilen

14 bilprovningar i Västra Götaland är ute till försäljning. Omregleringen öppnar upp för fler aktörer och det medför i sin tur bättre service, längre öppettider samt möjliggör för drop in-tider och bättre spridning av stationer i landet, menar skribenterna. Nu är försäljningsprocessen av Svensk Bilprovning i full gång.

Vimmerby Tidning - 02 mar 12 kl. 09:14

Vi vill göra det enklare att besiktiga bilen

Nu är försäljningsprocessen av Svensk Bilprovning i full gång. Två tredjedelar av stationerna ingår i processen vilket innebär att i Kalmar län kommer Borgholm, Kalmar, Nybro och Västervik att få nya huvudmän. Syftet är att genomföra en ansvarsfull omreglering och skapa en väl fungerande marknad som tillvaratar en fortsatt god geografisk täckning och även medför etableringar av nya fordonsbesiktningar i landet.

NT - Igår: 20:00

Besiktiga bilen – och dig själv

Under torsdagen kunde de som besiktigade sin bil även kolla synen frivilligt..

Fler nyheter från DI

DI - 5 minuter sedan

Renée Voltaire: ”Jag skulle gärna hitta en annan vd, men jag tror inte att det går”

Hur hon byggt upp sitt företag och hur man undviker att bränna ut sig. Det pratar entreprenören Renée Voltaire, som driver matföretag i eget namn, om i lördagens avsnitt av podden Förnuft & Känsla. .

DI - 30 minuter sedan

Securitas bestulna på finansiell information – tidigarelägger rapport

Securitas meddelar under lördagen att bolaget skjuter fram delårsrapporten till söndag 22 oktober 20.00 svensk tid. Det efter att en medarbetare blivit besluten på bland annat finansiell information, uppger bolaget i ett pressmeddelande.

DI - 1 timme sedan

Hans Bolander: Våga prata sparande vid köksbordet

Visst är det bra att under lång tid bygga upp ett sparkapital som ungdomarna kan utnyttja när de väl lämnar boet. Men viktigare än att ekonomiskt curla barnen maximalt är att skapa förutsättningar så att de kan stå på egna ben..

DI - 1 timme sedan

Experterna: Så sparar du bäst till barnen

Nästa års barnbidragshöjning innebär fetare spargrisar för många barn. Sex av tio barnfamiljer månadssparar åt de minsta och många har en framtida bostad i sikte..

DI - 1 timme sedan

Magnus Dagel: Kontorsbrist lyfter fastighetsbolag

När börsens bostadsutvecklare kollapsat på börsen visar fastighetsaktierna styrka. När det skett en överetablering bland utvecklarna har det i stället byggts för lite kontor vilket nu gör att hyrorna rusar..

DI - 2 timmar sedan

Katalanska regeringen sparkas

Spaniens premiärminister föreslår att Kataloniens regionregering avsätts, med hänvisning till grundlagens artikel 155..

DI - 2 timmar sedan

Delat boende vinner mark

Delningsekonomin slår nu igenom även i boendet. Den nya trenden är att ytan per person minskar och de gemensamma ytorna ökar. Kollektivboendet är tillbaka..

DI - 3 timmar sedan

Bannon: "George W Bush var inkompetent"

Steve Bannon, före detta rådgivare åt Donald Trump, anklagar expresident George W Bush för att ha varit inkompetent som USA:s president. Uttalandet skedde på ett republikanskt partimöte i Kalifornien, och är ett svar på kritik från Bush..

DI - 3 timmar sedan

Scania vill lyfta åkeriernas lönsamhet

Trots låga räntor och hyfsat billiga drivmedel är lönsamheten hos många åkeriföretag dålig. Ett dotterbolag hos lastbilstillverkaren Scania säljer tjänster som hjälper svenska åkerier att tjäna mer pengar genom bättre logistik och nu är siktet inställt på övriga världen..

DI - 3 timmar sedan

Japaner föredrar spargris framför börsen

Tokyobörsen har inte gått så här bra på över 50 år. Men det imponerar inte på den vanlige japanen, som fortsätter att spara i kontanter..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.