DI > Ekonomi

Friday, 21 September, 13:34

DI - 13 sep 17 kl. 09:32

SCB: Svensk BNP-tillväxt lägre än väntatSveriges BNP steg 1,3 procent under andra kvartalet, jämfört med föregående kvartal. Jämfört med motsvarande kvartal 2016 steg BNP 3,1 procent. Det visar den andra beräkningen av SCB:s nationalräkenskaper..
Läs mer på DI
Läs mer om:
SCB, BNP

Dela artikeln

3 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: SCBSvensk , BNP-tillväxt, lägre, än, väntat
DI - 28 jun 18 kl. 14:32

USA:s BNP-tillväxt lägre än väntat

USA:s bruttonationalprodukt, BNP, ökade med 2,0 procent i beräknad årstakt under första kvartalet..

Cornucopia - 18 sep 16 kl. 20:02

Svensk BNP-tillväxt fortsätter mattas av

SCB rapporterade i veckan om fortsatt avmattning av svensk BNP i och med att man satt ihop siffrorna för andra kvartalet. Visserligen var andra kvartalet marginellt bättre än första, men på helåret är siffrorna tydliga: Sveriges högkonjunktur har passerat sin topp för den här gången.Svensk BNP-tillväxt 1982K1 - 2016K2.

BT - 30 jul 14 kl. 09:41

Sveriges tillväxt lägre än väntat

Sveriges bruttonationalprodukt (BNP) växte mindre än väntat under det andra kvartalet, visar siffror från SCB. Kronan faller initialt mot både dollarn och euron och börsen vek av nedåt efter de oväntat svaga BNP-siffrorna. Sveriges BNP växte med 1,9 procent under andra kvartalet jämfört med samma period i fjol.

Cornucopia - 01 dec 15 kl. 08:24

Bokföringsknep bakom svensk BNP-tillväxt

Svensk BNP-tillväxt fortsätter att ligga på de högsta nivåerna sedan 2011. Men både offentlig och privat konsumtion haltar, medan den stora tillväxtfaktorn stavas det bokföringstekniska knepet tjänsteexport, som betyder att ett svenskt dotterbolag utomlands säljer varor till ett trejde land, men det hela bokförs som en handelstjänst i svensk BNP.
BNP-tillväxt Sverige fyra kvartal 1994K1 - 2015K3BNP-tillväxten på fyra kvartal var 3.

Cornucopia - 29 feb 16 kl. 13:14

Hög BNP-tillväxt bekräftar att det är dags att gå ur börsen

Idag rapporterades Sveriges BNP-siffror för fjärde kvartalet och därmed helåret 2015 in. Siffrorna visar tydligt att Sverige är i en högkonjunktur, finansierad av privat och statlig skuldsättning samt export via billig valuta, och bekräftar alltså bilden att man ska gå ur börsen.

SCB:s pressrelease kring svensk BNP hittar ni här.

Cornucopia - 16 mar 16 kl. 13:36

Nordea: BNP-tillväxten halveras 2017

Nordea har publicerat sin Economic Outlook och levererar realistiska förväntningar, nämligen att högkonjunkturen kommer toppa ur på 3.8% i BNP-tillväxt 2015 och 2016 och nästan halveras till 2.2% nästa år.

DI - 25 jan 18 kl. 11:48

Mnuchin räknar med BNP-tillväxt på minst 3 procent

USA:s president siktar på en BNP-tillväxt i USA på 3 procent eller högre. Tillväxten kommer att betala för skattesänkningarna under en rimlig tid. Det sade USA:s finansminister Steven Mnuchin i en paneldebatt i Davos på torsdagen, enligt Bloomberg News..

SvD - 17 dec 12 kl. 13:59

OECD räknar med lägre BNP-tillväxt för Sverige

OECD räknar med att Sveriges BNP-tillväxt faller till 1,2 procent i år, ned från 3,9 procent 2011..

E24 - 15 jan 16 kl. 11:10

JP Morgan: Prisfall ger BNP-tillväxt

Råvarornas supercykel har avvecklats allt snabbare de senaste veckorna och det senaste raset i oljepriserna är något större mätt i procent än nedgången 2014. Men eftersom prisfallet är utbudsstyrt så finns det en "uppåtrisk" att den globala BNP-tillväxten 2016 blir 0,5 procentenhet högre än marknaden nu räknar med..

Affärsvärlden - 29 jan 16 kl. 14:39

Amerikansk tillväxt lägre än väntat

USA:s BNP steg med 0,7 procent i årstakt (uppräknad kvartalstakt) under det fjärde kvartalet 2015, enligt preliminär statistik. Analytiker hade räknat med en BNP-tillväxt på +0,8 procent..

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Alliansen presenterar talmanskandidat

Klockan 13:30 kommer Alliansen presentera sin kandidat till talmansposten. Di TV sänder presskonferensen live..

DI - 15 minuter sedan

CHMP rekommenderar godkännande av Buvidal® (CAM2038) för behandling av opioidberoende

Vid godkännande blir Buvidal® det första långtidsverkande läkemedlet för opioidberoende i EU Slutgiltigt besked från Europeiska kommissionen väntas i november Lund – 21 september 2018 — Camurus meddelar idag att Europeiska läkemedelsverkets vetenskapliga kommitté för humanläkemedel, CHMP, lämnat ett positivt utlåtande och rekommenderar godkännande av Buvidal® (buprenorfin) depålösning för behandling av opioidberoende hos vuxna och ungdomar från 16 år..

DI - 30 minuter sedan

Oasmia får positiv rekommendation – rusar på börsen

Den europeiska läkemedelsmyndighetens rådgivande kommitté CHMP rekommenderar att EU-kommissionen godkänner Oasmias läkemedelskandidat Apealea på den europeiska marknaden. Det framgår av en uppdatering från kommitténs septembermöte..

DI - 1 timme sedan

Arise säljer projekt – lyfter resultatet

Arise har ingått avtal med en fond förvaltad av Re:cap Global Investors, en schweizisk kapitalförvaltare, om avyttring av projektet Bröcklingeberget..

DI - 1 timme sedan

Banken sätter aggressiv prognos för Veoneer

Storbanken håller med Christer Gardell: Autolivs avknoppning Veoneer har en enorm potential. Nu skruvar de upp prognosen för bolagets tillväxt och vinster..

DI - 1 timme sedan

Modern Ekonomi: Misstänkta ekonomiska oegentligheter tynger resultatet

First North-bolaget Modern Ekonomi meddelar att den tidigare tillsatta utredningen gällande misstänkta ekonomiska oegentligheter i dotterbolaget ME Finans har lett till polisanmälan och att resultatpåverkan i koncernen uppskattas till cirka 2,8-3,5 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande. .

DI - 1 timme sedan

Tesla säkrar litiumleveranser med kinesiskt bolag

Kinesiska Ganfeng Lithium kommer att tillhandahålla litium till Tesla motsvarande en femtedel av dess årliga produktion. Det uppger bolaget i inskickade dokument till Shenzhenbörsen, skriver Bloomberg News..

DI - 1 timme sedan

Uppgifter: Hon är S kandidat till talmansposten

Socialdemokraternas kandidat till talmansposten är riksdagsledamoten Åsa Lindestam ifall det inte blir någon uppgörelse med Alliansen. Det erfar Ekot..

DI - 2 timmar sedan

Räntor och valutor: Trevande eurorörelse - kronan tappar

Europaräntorna handlas lägre på fredagen, med tyska räntor 1-2 punkter ned, medan euron går i stort sidledes mot dollarn. .

DI - 2 timmar sedan

Jobbstöd ger ny skjuts även åt företagen

När företag anställer folk med hjälp av olika jobbstöd genererar det i sin tur ännu fler jobb. De statligt subventionerade jobben är alltså inte bara bra för de långtidsarbetslösa, utan även för företagen som anställer dem, visar en studie från Institutet för arbetsmarknadspolitisk utvärdering (Ifau)..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.