Nyteknik > Teknik

Wednesday, 24 January, 10:46

Nyteknik - 13 sep 17 kl. 08:15

Övervakad och sparkad får rätt i EuropadomstolenEn rumänsk anställd fick sparken för att han hade privatsurfat på arbetstid. Men nu slår Europadomstolen för mänskliga rättigheter fast att arbetsgivaren inte hade rätt att övervaka sina anställda utan förvarning..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
Europadomstolen

Dela artikeln

5 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Övervakadoch , sparkadfår rätt i , Europadomstolen
Aftonbladet - 13 jan 16 kl. 13:24

Ny dom: Privat chatt kan få dig sparkad

Europadomstolen: ”Inte orimligt”.

Dagen - 27 jul 11 kl. 03:00

Kristnas rättigheter - fall för Europadomstolen

Brittiska domstolar inskränker religionsfriheten för enskilda när man förbjuder anställda att bära kors. Det hävdar brittiska Equality and Human Rights Commission som vill att Europadomstolen förtydligar hur konventionerna ska tillämpas. Kritiken är hård från grupper av ateister och homosexuella.

BT - 14 maj 12 kl. 13:10

Pirat går till Europadomstolen

En av Pirate Bays grundare, Fredrik Neij, går till Europadomstolen för att slippa sitt fängelsestraff. Hovrätten dömde Neij till tio månaders fängelse för medhjälp till upphovsrättsbrott genom att han främjat flera användares tillgång till upphovsrättsskyddade musikverk, filmer och dataspel. Hans advokat Jonas Nilsson jämför på Dagens Nyheters debattsida Neijs brott med att posten skulle fällas för att vidarebefordrat ett brev med olagligt innehåll.

Dagen - 18 mar 11 kl. 03:00

Europadomstolen tar åter upp frågan om religiösa symboler i skolan

När Europadomstolen 2009 stoppade krucifixen i italienska skolor orsakade det ett ramaskri i hela landet och skapade oro i flera andra länder. I dag tas frågan upp på nytt.

Om domstolen står fast vid sin ståndpunkt kan det innebära att religiösa symboler förbjuds i alla offentliga skolor i de 47 länder som är anslutna till Europadomstolen.

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Europadomstolen kräver svar om FRA

Europadomstolen kräver svar från den svenska regeringen på frågor om FRA-lagens konsekvenser. Centrum för rättvisa anmälde lagen till Europadomstolen 2008. Nu har domstolen beslutat att inleda en prövning.

YLE - 11 sep 14 kl. 04:29

Snusdomen överklagas till Europadomstolen

Lagstiftningen gällande snus är oklar och "idiotisk", enligt Christer Eriksson, advokat till de två Jakobstadsbor som tog in 400 000 dosor snus till landet. Tors 11.9.

BT - 30 nov 11 kl. 14:22

Europadomstolen vill ha svar om FRA

Europadomstolen vill ha svar från svenska regeringen om hur den levt upp till Europakonventionens skydd för den personliga integriteten med införandet av FRA-lagen.
Det faktum att domstolen begär in svar, kan vara ett första steg mot en prövning av lagen i domstolen. Det var Centrum för rättvisa som 2008 anmälde lagen till Europadomstolen.

Nyheter 24 - 29 feb 12 kl. 12:13

2,4 miljoner underskrifter - nu skickas Acta till Europadomstolen


Både EU-kommissionen och EU-parlamentet skickar det hårt kritiserade Actaavtalet till domstol. Nu fördröjs processen minst ett år. BRYSSEL.

HBL - 29 okt 13 kl. 12:17

Europadomstolen prickar Finland

Europeiska domstolen för de mänskliga rättigheterna (Europadomstolen) anser att Finland bröt mot yttrandefriheten när tre Yle-journalister dömdes för ärekränkning.En journalist for programmet A-piste samt två chefer dömdes för ärekränkning för ett inslag som handlade om en idrottsarena som undkommit diverse skatteinspektioner. I inslaget från 2006 nämndes doktorn i juridik Kari Uoti.

HBL - 14 jan 14 kl. 08:23

Statsministerns brud i Europadomstolen i dag

I dag tar Europadomstolen ställning i fallet Matti Vanhanen och Susan Ruusunen.De flesta skulle väl ha glömt den för länge sedan – boken Pääministerin morsian, statsministerns brud, som Susan Ruusunen publicerade 2007 efter sitt förhållande med dåvarande statsminister Matti Vanhanen. Men en rättsprocess i alla instanser har garanterat att den ploppar upp i det kollektiva minnet.

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 45 minuter sedan

Tesla kraschade med brandbil – kan ha kört på autopilot

En Tesla dundrade under måndagen in i en brandbil och föraren påstår att autopiloten var aktiverad..

Nyteknik - 1 timme sedan

Då släpps Homepod – Apples Echo-utmanare

Med Homepod ska Apple ta sig an Amazon och Google..

Nyteknik - 3 timmar sedan

Nytt svenskt fundament ger billigare laddstolpar

Det är dyrt att gräva. Med ett nytt svenskt betongfundament blir det billigare med laddstolpar – om man planerar för många från början..

Nyteknik - 2 timmar sedan

Kraftringen bygger världens största lågtemperaturnät

Det svenska energibolaget Kraftringen – som samägs av fyra kommuner – bygger just nu världens största lågtemperaturnät för uppvärmning av den nya stadsdelen Brunnshög, Lund. Det här är ett stort steg på vägen mot ett mer hållbart samhälle..

Nyteknik - 2 timmar sedan

Gripenaffären med Brasilien kan vara hotad

Saabs stora affär med Brasilien om försäljningen av 36 stridsflygplan av typen Gripen E kan vara i fara..

Nyteknik - 3 timmar sedan

”Låt ratad elektronik få ett andra liv”

DEBATT. Varannan svensk har kastat fullt användbar elektronik, trots att den kan återbrukas. Produkter som fungerar borde få en andra chans innan de skrotas, skriver företrädare för IVL, Chalmers, elektronikbranschen och Blocket..

Nyteknik - 3 timmar sedan

Krockkuddar riskerar lösas ut – Aston Martin återkallar lyxbilar

Flaggskeppsmodellen DB11 från Aston Martin kostar uppåt två miljoner kronor. Men inte heller den klassiska biltillverkaren är immun för problem – för nu återkallas alla 3 873 DB11-bilar som producerats sedan 2015..

Nyteknik - 3 timmar sedan

Nya superlätta solceller lovande för flygindustrin

Superlätta och böjliga solceller kan fungera lika bra som vanliga tunnfilmssolceller på glas. Det har forskare från Sverige och Kina forskare nyligen visat..

Nyteknik - 17 timmar sedan

KTH-forskare: Domstolen har varit modig

Korrosionsforskaren Christofer Leygraf vid KTH är överraskad över miljödomstolens nej till slutförvaret. ”Domstolen har varit modig och tagit våra argument till sig”, säger han..

Nyteknik - 17 timmar sedan

60-talstekniken kan ge billigare batterier

En femtio år gammal teknik - med ljus framtid. På MIT har forskare upptäckt en ny process som kan leda till billigare batterier. "Jag ser det som ett genombrott", säger professor Donald Sadoway..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.