Nyteknik > Teknik

Tuesday, 24 October, 07:55

Nyteknik - 13 sep 17 kl. 08:15

Övervakad och sparkad får rätt i EuropadomstolenEn rumänsk anställd fick sparken för att han hade privatsurfat på arbetstid. Men nu slår Europadomstolen för mänskliga rättigheter fast att arbetsgivaren inte hade rätt att övervaka sina anställda utan förvarning..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
Europadomstolen

Dela artikeln

4 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Övervakadoch , sparkadfår rätt i , Europadomstolen
Aftonbladet - 13 jan 16 kl. 13:24

Ny dom: Privat chatt kan få dig sparkad

Europadomstolen: ”Inte orimligt”.

Dagen - 27 jul 11 kl. 03:00

Kristnas rättigheter - fall för Europadomstolen

Brittiska domstolar inskränker religionsfriheten för enskilda när man förbjuder anställda att bära kors. Det hävdar brittiska Equality and Human Rights Commission som vill att Europadomstolen förtydligar hur konventionerna ska tillämpas. Kritiken är hård från grupper av ateister och homosexuella.

BT - 14 maj 12 kl. 13:10

Pirat går till Europadomstolen

En av Pirate Bays grundare, Fredrik Neij, går till Europadomstolen för att slippa sitt fängelsestraff. Hovrätten dömde Neij till tio månaders fängelse för medhjälp till upphovsrättsbrott genom att han främjat flera användares tillgång till upphovsrättsskyddade musikverk, filmer och dataspel. Hans advokat Jonas Nilsson jämför på Dagens Nyheters debattsida Neijs brott med att posten skulle fällas för att vidarebefordrat ett brev med olagligt innehåll.

Dagen - 18 mar 11 kl. 03:00

Europadomstolen tar åter upp frågan om religiösa symboler i skolan

När Europadomstolen 2009 stoppade krucifixen i italienska skolor orsakade det ett ramaskri i hela landet och skapade oro i flera andra länder. I dag tas frågan upp på nytt.

Om domstolen står fast vid sin ståndpunkt kan det innebära att religiösa symboler förbjuds i alla offentliga skolor i de 47 länder som är anslutna till Europadomstolen.

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Europadomstolen kräver svar om FRA

Europadomstolen kräver svar från den svenska regeringen på frågor om FRA-lagens konsekvenser. Centrum för rättvisa anmälde lagen till Europadomstolen 2008. Nu har domstolen beslutat att inleda en prövning.

YLE - 11 sep 14 kl. 04:29

Snusdomen överklagas till Europadomstolen

Lagstiftningen gällande snus är oklar och "idiotisk", enligt Christer Eriksson, advokat till de två Jakobstadsbor som tog in 400 000 dosor snus till landet. Tors 11.9.

BT - 30 nov 11 kl. 14:22

Europadomstolen vill ha svar om FRA

Europadomstolen vill ha svar från svenska regeringen om hur den levt upp till Europakonventionens skydd för den personliga integriteten med införandet av FRA-lagen.
Det faktum att domstolen begär in svar, kan vara ett första steg mot en prövning av lagen i domstolen. Det var Centrum för rättvisa som 2008 anmälde lagen till Europadomstolen.

Nyheter 24 - 29 feb 12 kl. 12:13

2,4 miljoner underskrifter - nu skickas Acta till Europadomstolen


Både EU-kommissionen och EU-parlamentet skickar det hårt kritiserade Actaavtalet till domstol. Nu fördröjs processen minst ett år. BRYSSEL.

HBL - 29 okt 13 kl. 12:17

Europadomstolen prickar Finland

Europeiska domstolen för de mänskliga rättigheterna (Europadomstolen) anser att Finland bröt mot yttrandefriheten när tre Yle-journalister dömdes för ärekränkning.En journalist for programmet A-piste samt två chefer dömdes för ärekränkning för ett inslag som handlade om en idrottsarena som undkommit diverse skatteinspektioner. I inslaget från 2006 nämndes doktorn i juridik Kari Uoti.

HBL - 14 jan 14 kl. 08:23

Statsministerns brud i Europadomstolen i dag

I dag tar Europadomstolen ställning i fallet Matti Vanhanen och Susan Ruusunen.De flesta skulle väl ha glömt den för länge sedan – boken Pääministerin morsian, statsministerns brud, som Susan Ruusunen publicerade 2007 efter sitt förhållande med dåvarande statsminister Matti Vanhanen. Men en rättsprocess i alla instanser har garanterat att den ploppar upp i det kollektiva minnet.

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 4 minuter sedan

Säpo segt med info om it-skandalen

Säkerhetspolisen fick veta att Transportstyrelsens tidigare generaldirektör Maria Ågren hade fattat beslut om att bryta mot lagen i juni 2015.

Nyteknik - 45 minuter sedan

Nicaragua skriver under – bara två länder utanför Parisavtalet

Nicaragua har undertecknat klimatavtalet från Paris 2015, vilket gör att enbart USA och Syrien står kvar på listan över länder som inte vill följa avtalet..

Nyteknik - 45 minuter sedan

Problem med Googles senaste telefon

Lanseringen av den nya versionen av Googles telefon Pixel har kantats av problem..

Nyteknik - 14 timmar sedan

Räder mot tyska biljättar efter misstankar om kartell

EU:s utredning av en misstänkt tysk bilkartell växer..

Nyteknik - 14 timmar sedan

Nio av tio är positiva till övervakningskameror

Lagstiftning ämnad att värna den personliga integriteten står i vägen för ökad kameraövervakning på allmänna platser. Men en färsk undersökning visar att nio av tio är positiva till kameror..

Nyteknik - 14 timmar sedan

Professor till misstänkta fildelare: Betala inte!

Tusentals kravbrev har skickats till misstänkta fildelare i Sverige. Men den som har fått ett brev kan kasta det, säger Sanna Wolk, professor i upphovsrätt..

Nyteknik - 16 timmar sedan

Konspirationsteoretiker ser verkligen världen på ett annat sätt

Konspirationsteoretiker är inte galna, de ser bara världen på ett annat sätt, har en grupp psykologer kommit fram till..

Nyteknik - 16 timmar sedan

De inför högre trängselskatt för miljöfarliga bilar

London inför en ny avgift för de allra äldsta och mest miljöfarliga bilarna, säger den brittiska huvudstadens borgmästare Sadiq Khan..

Nyteknik - 17 timmar sedan

Googles internetballonger aktiverade över Puerto Rico

För några år sedan lanserade Google Project Loon. Nu har företaget använt dessa internetballonger för andra gången någonsin..

Nyteknik - 18 timmar sedan

Här är branschen som lyfter svensk teknikindustri

Goda tider för motorfordonsindustrin var främsta anledningen till att antalet anställda inom teknikkoncerner i Sverige ökade i fjol, för andra året i rad..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.