DI > Ekonomi

Wednesday, 24 January, 10:47

DI - 13 sep 17 kl. 08:46

Di TV lyfter fram politikEkonomistudion är Di TV:s nya program som ska röra sig i skärningspunkten mellan politik och ekonomi. I det första avsnittet, med premiär på onsdagen, avhandlas bland annat Prosperas inflationssiffror, tillväxten och Ulf Kristerssons möjligheter att vända moderaternas opinionsläge..
Läs mer på DI
Läs mer om:
TV, Di TV, Prosperas, Ulf Kristerssons

Dela artikeln

9 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Di TV lyfterfram , politik
YLE - 26 sep 12 kl. 16:49

Unga gillar politik men misstror medmänniskor

Unga intresserar sig allt mer för politik - särskilt de som hemma aktivt har diskuterat politik. Men överraskande nog säger sig många av de här unga komma från hem med svag ekonomi, skriver Sami Myllyniemi i årets ungdomsbarometer. De unga är mindre nöjda med livet i allmänhet och sina människorelationer, men mer nöjda mer sin ekonomi och fritid.

BT - 07 dec 14 kl. 07:59

"Vi tar ansvar för vår politik och våra väljare"

Kommunalråd Annette Carlson (M) är beredd att ta över ansvaret för Borås tillsammans med allianskollegorna. På måndag presenterar de sin budget. Precis som i riksdagen kan Sverigedemokraterna avgöra hur det går i Borås.

BT - 31 maj 14 kl. 21:07

Miljöpartiet lyfter upp jämställdhet

Feminism ska väga lika tungt i Miljöpartiets valmanifest som klimat och miljö, skola och nya jobb. Det beslutade partiets kongress i dag, efter påtryckningar från Grön Ungdom. Jämställdhetsfrågor lyfte under valrörelsen till EU-valet.

Alliansfritt Sverige - 08 dec 11 kl. 07:00

Brist på utvärdering av Alliansens politik

UTVÄRDERAT. Högerns politik skulle vara hård, men den skulle fungera - det var dealen. Så fungerade regeringens politik?

YLE - 26 sep 12 kl. 16:53

Politik populärare bland unga

Unga intresserar sig allt mer för politik - särskilt de som hemma aktivt har diskuterat politik, framgår ur den färska ungdomsbarometern. De unga är mindre nöjda med livet i allmänhet och sina människorelationer, men mer nöjda mer sin ekonomi och fritid. Unga litar mer på både politiker och samhällsinstitutioner än för tre år sedan då den senaste barometern gavs ut.

Sydsvenskan - 28 feb 16 kl. 18:46

Hillary Clinton lyfter. Bra, för hon har störst chans att sätta stopp för Trump.

Hillary Clintons övertygande seger i South Carolina stärker henne inför den viktiga supertisdagen, då ett dussintal delstater samtidigt väljer mellan presidentkandidaterna. Clinton vann med nästan 50 procentenheter, hon fick 74 procent mot medtävlaren Bernie Sanders 26. Det ökar möjligheterna för att hon ska få ihop tillräckligt många delegater inför sommarens partikonvent.

Kristianstadsbladet - 15 feb 11 kl. 08:23

Besk självkritik mot S-politik

Kritiserar partiets politik och arbete.
Socialdemokraternas kriskommission riktar i sin rapport hård kritik mot partiets politik och arbete. Väljarnas bristande förtroende för socialdemokratins förmåga att skapa full sysselsättning pekas ut som ett av de viktigaste skälen till partiets dåliga valresultat.

Sydsvenskan - 25 nov 11 kl. 06:30

Drabbande politik. Iranska "Good Bye" är en smärtsam njutning.

Annika Gustafsson filmkritiker På Stortorget i Lund stoppas jag av två engelsktalande iranier som re?
Annika GustafssonfilmkritikerPå Stortorget i Lund stoppas jag av två engelsktalande iranier som reser runt för att informera om läget för människorättsaktivister i hemlandet. Det inträffar veckan efter att jag på filmfestivalen i Thessaloniki intervjuade Mohammad Rasoulof, en av de omskrivna filmare som våren 2010 arresterades i Teheran för regimkritisk verksamhet.

YLE - 08 jun 13 kl. 11:50

Arhinmäki försvarade Vänsterförbundets politik

Vänsterförbundet kommer inte att acceptera höjd moms på mat, läkemedel och resebiljetter enligt den modell som finansministeriet lade fram nyligen. Det sade partiets ordförande Paavo Arhinmäki i sitt tal vid partikongressen i Tammerfors. - Vi är med bara i en regering som för skatterna i en progressiv riktning, sa Arhinmäki.

UNT - 17 jun 14 kl. 15:02

Osanningar om FI:s politik

Mycket av det Bush och Oscarsson lyfter som kritik är baserat på osanningar om Feministiskt Initiativs politik, skriver Tomas Karlsson med flera i en replik..

Helsingborgs Dagblad - 02 feb 16 kl. 20:22

Clinton mot Rubio ger plats för politik.

Politikerförakt och polarisering, ett klimat där att inte ha så stor politisk erfarenhet snarast ses som en merit. Vem som slutligen väljs till president i november avgörs av de amerikanska väljarna, men som vanligt kommer världen att hålla andan. Iowa var bara början och där vann Hillary Clinton med minsta möjliga marginal över Bernie Sanders.

Fler nyheter från DI

DI - 30 minuter sedan

Di:s experter: Tio bolag du ska hålla extra koll på i rapportfloden

Behåller H&M sin utdelning trots försäljningsraset? Och kommer slumrande bjässen Telia bjuda aktieägarna på ännu en besvikelse?  Di:s experter synar tio tunga bolag inför boksluten.

DI - 15 minuter sedan

Volkswagen ser efterfrågan på ellastbilar

Tyska Volkswagen ser ett behov av eldrivna lastbilar för användning i stadsområden, för så kallade "last mile"-leveranser, den sista biten av en transportsträcka..

DI - 15 minuter sedan

Carnegie sänker JM

Carnegie sänker riktkursen på JM till 210 kronor (220), upprepar behåll - BN.

DI - 15 minuter sedan

Skingsley: Kan agera före ECB

Riksbanken har uppnått det de avsett att göra vad gäller inflationen, och det är rimligt att de kan agera före ECB med att höja räntan. Det sade vice riksbankschef Cecilia Skingsley i en intervju under Davos-mötet enligt Bloomberg News..

DI - 45 minuter sedan

Electrolux stiger efter tullbesked

Electrolux stiger som mest 1,9 procent på onsdagen då det visat sig att vitvarutillverkaren antagligen inte kommer påverkas av USA:s nya tullar på import av tvättmaskiner..

DI - 45 minuter sedan

EMU-KPI steg i januari

Ett snabbestimat över euroområdets kombinerade inköpschefsindex (Composite PMI) steg till 58,6 i januari, jämfört med 58,1 föregående månad. .

DI - 45 minuter sedan

Polens arbetslöshet ökar

Polens arbetslöshet ökade som väntat till 6,6 procent i december (6,5..

DI - 45 minuter sedan

Europabörserna viker nedåt

Europabörserna har inlett med mestadels försiktiga nedgångar på onsdagen. .

DI - 30 minuter sedan

Gita Nabavi föreslås leda Fi

Gita Nabavi föreslås till partiledare, vid sidan av Gudrun Schyman, för Feministiskt initiativ. Hon tror att Fi har goda chanser att ta steget in i riksdagen i valet i höst. "Jag ser chanserna som väldigt stora", säger Gita Nabavi till TT..

DI - 45 minuter sedan

Japans avvaktar med bitcointerminer

Japans finansiella tillsynsmyndighet har inte bråttom med att möjliggöra för listning av bitcointerminer, enligt en tjänsteman vid myndigheten som Bloomberg News pratat med. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.