DI > Ekonomi

Sunday, 27 May, 13:46

DI - 13 sep 17 kl. 08:46

Di TV lyfter fram politikEkonomistudion är Di TV:s nya program som ska röra sig i skärningspunkten mellan politik och ekonomi. I det första avsnittet, med premiär på onsdagen, avhandlas bland annat Prosperas inflationssiffror, tillväxten och Ulf Kristerssons möjligheter att vända moderaternas opinionsläge..
Läs mer på DI
Läs mer om:
TV, Di TV, Prosperas, Ulf Kristerssons

Dela artikeln

9 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Di TV lyfterfram , politik
YLE - 26 sep 12 kl. 16:49

Unga gillar politik men misstror medmänniskor

Unga intresserar sig allt mer för politik - särskilt de som hemma aktivt har diskuterat politik. Men överraskande nog säger sig många av de här unga komma från hem med svag ekonomi, skriver Sami Myllyniemi i årets ungdomsbarometer. De unga är mindre nöjda med livet i allmänhet och sina människorelationer, men mer nöjda mer sin ekonomi och fritid.

BT - 31 maj 14 kl. 21:07

Miljöpartiet lyfter upp jämställdhet

Feminism ska väga lika tungt i Miljöpartiets valmanifest som klimat och miljö, skola och nya jobb. Det beslutade partiets kongress i dag, efter påtryckningar från Grön Ungdom. Jämställdhetsfrågor lyfte under valrörelsen till EU-valet.

BT - 07 dec 14 kl. 07:59

"Vi tar ansvar för vår politik och våra väljare"

Kommunalråd Annette Carlson (M) är beredd att ta över ansvaret för Borås tillsammans med allianskollegorna. På måndag presenterar de sin budget. Precis som i riksdagen kan Sverigedemokraterna avgöra hur det går i Borås.

Skånskan - 22 mar 18 kl. 14:00

Centerpartiet lyfter fram nytt toppnamn

ystad Kommunstyrelsens förste vice ordförande Eva Bramsvik Håkansson lämnar sin plats i toppen. Hon finns nu på fjärde plats på Centerpartiets kommunlista.
– Jag blir kvar i politiken men jag vill få mer tid för familjen, säger hon.

Alliansfritt Sverige - 08 dec 11 kl. 07:00

Brist på utvärdering av Alliansens politik

UTVÄRDERAT. Högerns politik skulle vara hård, men den skulle fungera - det var dealen. Så fungerade regeringens politik?

YLE - 26 sep 12 kl. 16:53

Politik populärare bland unga

Unga intresserar sig allt mer för politik - särskilt de som hemma aktivt har diskuterat politik, framgår ur den färska ungdomsbarometern. De unga är mindre nöjda med livet i allmänhet och sina människorelationer, men mer nöjda mer sin ekonomi och fritid. Unga litar mer på både politiker och samhällsinstitutioner än för tre år sedan då den senaste barometern gavs ut.

Sydsvenskan - 28 feb 16 kl. 18:46

Hillary Clinton lyfter. Bra, för hon har störst chans att sätta stopp för Trump.

Hillary Clintons övertygande seger i South Carolina stärker henne inför den viktiga supertisdagen, då ett dussintal delstater samtidigt väljer mellan presidentkandidaterna. Clinton vann med nästan 50 procentenheter, hon fick 74 procent mot medtävlaren Bernie Sanders 26. Det ökar möjligheterna för att hon ska få ihop tillräckligt många delegater inför sommarens partikonvent.

Kristianstadsbladet - 15 feb 11 kl. 08:23

Besk självkritik mot S-politik

Kritiserar partiets politik och arbete.
Socialdemokraternas kriskommission riktar i sin rapport hård kritik mot partiets politik och arbete. Väljarnas bristande förtroende för socialdemokratins förmåga att skapa full sysselsättning pekas ut som ett av de viktigaste skälen till partiets dåliga valresultat.

Sydsvenskan - 25 nov 11 kl. 06:30

Drabbande politik. Iranska "Good Bye" är en smärtsam njutning.

Annika Gustafsson filmkritiker På Stortorget i Lund stoppas jag av två engelsktalande iranier som re?
Annika GustafssonfilmkritikerPå Stortorget i Lund stoppas jag av två engelsktalande iranier som reser runt för att informera om läget för människorättsaktivister i hemlandet. Det inträffar veckan efter att jag på filmfestivalen i Thessaloniki intervjuade Mohammad Rasoulof, en av de omskrivna filmare som våren 2010 arresterades i Teheran för regimkritisk verksamhet.

YLE - 08 jun 13 kl. 11:50

Arhinmäki försvarade Vänsterförbundets politik

Vänsterförbundet kommer inte att acceptera höjd moms på mat, läkemedel och resebiljetter enligt den modell som finansministeriet lade fram nyligen. Det sade partiets ordförande Paavo Arhinmäki i sitt tal vid partikongressen i Tammerfors. - Vi är med bara i en regering som för skatterna i en progressiv riktning, sa Arhinmäki.

UNT - 17 jun 14 kl. 15:02

Osanningar om FI:s politik

Mycket av det Bush och Oscarsson lyfter som kritik är baserat på osanningar om Feministiskt Initiativs politik, skriver Tomas Karlsson med flera i en replik..

Fler nyheter från DI

DI - 1 timme sedan

Magnus Dagel: Ta rygg på vd:n – köp nedpressade byggjätten

Hög direktavkastning, stark balansräkning, stor förbättringspotential i byggverksamheten tillsammans med en ny hungrig vd gör byggaktien spännande. Vi ställer oss på köpsidan..

DI - 1 timme sedan

Miljöpartiet vill ha sänkt arbetstid

Miljöpartiets kongress har nu beslutat vilka sex frågor som ska vara prioriterade i valmanifestet. En av dem är att partiet vill sänka normalarbetstiden och öka människors möjligheter att påverka sin arbetstid. Att sänka normalarbetstiden stod inte med i partistyrelsens förslag..

DI - 1 timme sedan

Nya siffror: Rejält produktionslyft i Kinas industri

Kinas industriproduktion tog ett skutt uppåt i april. Produktionen steg 21,9 procent i april jämfört med samma period förra året..

DI - 1 timme sedan

Ryska soldater dödade i Syrien

Fyra ryska soldater har dödats i en attack mot en syrisk militärbas i provinsen Dayr al-Zawr i Syrien, uppger ryska försvarsdepartementet. Ytterligare fem ryska soldater ska ha skadats vid attacken..

DI - 1 timme sedan

Så femfaldigade industri-duon omsättningen

När hans tjänst förändrades tröttnade Michael Lyckhagen och sa upp sig för att starta eget. Sex år senare omsätter LN Industrimontage 26 miljoner kronor. ”Man måste jaga kunder och träffa folk, annars får man inget”, säger Michael Lyckhagen..

DI - 2 timmar sedan

ZTE på agendan när Trump-administration reser till Kina

Trump-administrationen har bett kongressen att inte underminera kommande handelssamtal med Kina genom att blockera förslaget att lätta på sanktioner på ZTE. Det rapporterar Wall Street Journal..

DI - 2 timmar sedan

Oljeoro kan slå hårt mot semesterbilister

Bensinpriserna har den senaste veckan nått rekordnivåer på i en del fall över 16 kronor litern. Inför kommande sommarsemestrar kan de stiga ytterligare..

DI - 2 timmar sedan

Geely tror på starkt år – kan höja prognos

Biltillverkaren Geely kan komma att höja försäljningsprognosen för helåret, mot bakgrund av förbättrade bilförsäljningssiffror och att försäljningen av bilmodellen Lynk & Co kan öka efter kapacitetsförbättringar..

DI - 2 timmar sedan

Köper Chalmersknutna bolaget – ska växa inom heta trendtekniken

Telematikföretaget Vehco, som sysslar med flotthantering, köptes i veckan av kommunikationsföretaget Addsecure Group. Med ny finansiell styrka är tanken att tillväxttakten ska skruvas upp. .

DI - 3 timmar sedan

Smarta bilar nya måltavlan för hackare

Internet tog tidigt plats i bilen och med uppkopplad teknik i allt fler prylar ökar möjligheterna. Bilen kan se runt hörn, varna för halka eller ta emot beställda varor i bagaget. Men tekniken öppnar också för hackare och ­säkerhetsriskerna ger branschen frossa.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.