DI > Ekonomi

Sunday, 27 May, 13:44

Liknande nyheter

Taggar: JunckerInför , euroni hela EU
Affärsvärlden - 13 sep 17 kl. 10:11

Juncker: "Euron är avsedd att bli hela EU:s valuta"

Euron är avsedd att vara hela EU:s valuta, sade kommissionens ordförande. Bara två EU-länder har formella undantag - Storbritannien och Danmark. Det sade EU-kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker i sitt tal om tillståndet i unionen i Europaparlamentet på onsdagen..

Affärsvärlden - 16 jan 13 kl. 07:20

Juncker: Euron farligt hög

Eurons förstärkning mot dollarn under det senaste halvåret utgör ett nytt hot mot Europas ekonomi samtidigt som det är ett tecken på vägen bort från skuldkrisen. Det sade eurogruppens ordförande Jean-Claude Juncker på tisdagen, enligt Bloomberg News..

HBL - 18 aug 12 kl. 15:47

Juncker litar på att Grekland inte lämnar euron

Euroområdets ordförande, Luxemburgs premiärminister Jean-Claude Juncker tror att Grekland kommer att hålla fast vid euron. Juncker kommenterade läget i euroområdet i en intervju i den österrikiska tidningen Tiroler Tageszeitung på lördagen. ?

VA - 03 jan 11 kl. 07:40

"Finns ingen kris för euron"

3 januari Euron är "världens mest stabila valuta". Det sade eurogruppens ordförande Jean-Claude Juncker i en tidningsintervju på fredagen, rapporterar Bloomberg News. "Vi har ingen kris för euron utan en skuldkris i enskilda euroländer", sade han.

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Juncker: Grekland lämnar inte euron

Grekland kommer inte att lämna euron, säger Eurogruppens ordförande Jean-Claude Juncker inför ett möte i Aten med Greklands premiärminister Antonis Samaras på onsdag. ? Nej, jag tror inte att det kommer att hända, säger Juncker till den österrikiska tidningen Tiroler Tageszeitung.

Helsingborgs Dagblad - 18 aug 12 kl. 13:55

Juncker: Grekland lämnar inte euron

Grekland kommer inte att lämna euron, säger Eurogruppens ordförande Jean-Claude Juncker inför ett möte i Aten med Greklands premiärminister Antonis Samaras på onsdag. ? Nej, jag tror inte att det kommer att hända, säger Juncker till den österrikiska tidningen Tiroler Tageszeitung.

SvD - 19 maj 14 kl. 05:19

Emu: kan ge instruktion till ecb om euron fÖr stark - juncker

Jean-Claude Juncker, kandidat till ny EU-kommissionsledare inom EPP-gruppen i parlamentet inför EU-valet, vill ge ECB instruktioner om euron skulle stiga mycket..

DI - 26 maj 11 kl. 16:30

Räntor och valutor: Euron pressas tillbaka

Euron stärktes påtagligt mot dollarn och andra valutor på torsdagsmorgonen efter signaler om fortsatt asiatiskt intresse för europeiska skuldpapper. Rörelsen fick senare understöd av svag USA-statistik på eftermiddagen, men kommentarer från eurogruppens ordförande Jean-Claude Juncker pressade åter ner euron inför den svenska marknadens stängning..

SvD - 22 maj 15 kl. 08:45

Juncker: ”Utan euron blir det valutakrig”

Meningsskiljaktigheter inom EU beror inte på euron, och utan euron skulle det bli ett valutakrig..

E24 - 22 maj 15 kl. 08:45

Juncker: ”Utan euron blir det valutakrig”

Meningsskiljaktigheter inom EU beror inte på euron, och utan euron skulle det bli ett valutakrig..

Fler nyheter från DI

DI - 1 timme sedan

Magnus Dagel: Ta rygg på vd:n – köp nedpressade byggjätten

Hög direktavkastning, stark balansräkning, stor förbättringspotential i byggverksamheten tillsammans med en ny hungrig vd gör byggaktien spännande. Vi ställer oss på köpsidan..

DI - 1 timme sedan

Miljöpartiet vill ha sänkt arbetstid

Miljöpartiets kongress har nu beslutat vilka sex frågor som ska vara prioriterade i valmanifestet. En av dem är att partiet vill sänka normalarbetstiden och öka människors möjligheter att påverka sin arbetstid. Att sänka normalarbetstiden stod inte med i partistyrelsens förslag..

DI - 1 timme sedan

Nya siffror: Rejält produktionslyft i Kinas industri

Kinas industriproduktion tog ett skutt uppåt i april. Produktionen steg 21,9 procent i april jämfört med samma period förra året..

DI - 1 timme sedan

Ryska soldater dödade i Syrien

Fyra ryska soldater har dödats i en attack mot en syrisk militärbas i provinsen Dayr al-Zawr i Syrien, uppger ryska försvarsdepartementet. Ytterligare fem ryska soldater ska ha skadats vid attacken..

DI - 1 timme sedan

Så femfaldigade industri-duon omsättningen

När hans tjänst förändrades tröttnade Michael Lyckhagen och sa upp sig för att starta eget. Sex år senare omsätter LN Industrimontage 26 miljoner kronor. ”Man måste jaga kunder och träffa folk, annars får man inget”, säger Michael Lyckhagen..

DI - 1 timme sedan

ZTE på agendan när Trump-administration reser till Kina

Trump-administrationen har bett kongressen att inte underminera kommande handelssamtal med Kina genom att blockera förslaget att lätta på sanktioner på ZTE. Det rapporterar Wall Street Journal..

DI - 2 timmar sedan

Oljeoro kan slå hårt mot semesterbilister

Bensinpriserna har den senaste veckan nått rekordnivåer på i en del fall över 16 kronor litern. Inför kommande sommarsemestrar kan de stiga ytterligare..

DI - 2 timmar sedan

Geely tror på starkt år – kan höja prognos

Biltillverkaren Geely kan komma att höja försäljningsprognosen för helåret, mot bakgrund av förbättrade bilförsäljningssiffror och att försäljningen av bilmodellen Lynk & Co kan öka efter kapacitetsförbättringar..

DI - 2 timmar sedan

Köper Chalmersknutna bolaget – ska växa inom heta trendtekniken

Telematikföretaget Vehco, som sysslar med flotthantering, köptes i veckan av kommunikationsföretaget Addsecure Group. Med ny finansiell styrka är tanken att tillväxttakten ska skruvas upp. .

DI - 3 timmar sedan

Smarta bilar nya måltavlan för hackare

Internet tog tidigt plats i bilen och med uppkopplad teknik i allt fler prylar ökar möjligheterna. Bilen kan se runt hörn, varna för halka eller ta emot beställda varor i bagaget. Men tekniken öppnar också för hackare och ­säkerhetsriskerna ger branschen frossa.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.