SVT > Ekonomi

Wednesday, 22 August, 07:56

SVT - 13 sep 17 kl. 08:30

Airbnb betalar ingen skatt i Sverige – trots rekordvinsterHar varken betalat bolagsskatt eller moms i Sverige, visar SVT:s granskning.
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Sverige, SVT

Dela artikeln

352 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Airbnb, betalaringen , skatti , Sverigetrots , rekordvinster
Alliansfritt Sverige - 11 jun 14 kl. 19:34

Välfärdsföretagen betalar knappt skatt – inte skäl nog att bjuda in dem till skatteutskottet, tycker moderat

Attendo, Aleris, Ambea, Academica och Capio är alla stora företag som på olika sätt verkat inom välfärddsektorn.  De gör varje år flera miljoner i vinst och eftersom de framför allt drivs av att tjäna pengar gör de så klart allt för att undvika skatt. Sedan tidigare vet vi ju dessutom att flera av företagen prioriterar vinst framför kvalité.

Alliansfritt Sverige - 29 jun 14 kl. 11:58

Riskkapitalbolagen har snart hittat alla vägar till att undvika skatt

Regeringen, till följd av sin förkärlek till riskkapitalbolag, får befogad kritik över sin hantering av räntesnurror. Dagens Nyheter har granskat de riskkapitalägda välfärdskoncernerna och avslöjat att de inte kommer att betala någon skatt de kommande åren. Ni vet redan att koncernerna tjänar miljarder och betalar blygsamma summor i skatt.

YLE - 19 aug 16 kl. 16:38

USA:s OS-medaljörer betalar skatt på medaljerna – bronsets värde fyra dollar

De idrottare från USA som får ställa sig på OS-prispallen får förutom prispengar också skatt att betala. Det är något som har väckt debatt i USA. USA:s olympiska kommitté betalar 25000 dollar för ett guld, 15000 dollar för ett silver och 10000 dollar för ett brons, skriver BBC.

YA - 07 jun 18 kl. 02:02

Även pensionärer betalar skatt

Pensionärer betalar också skatt. Det tappar Klas Göthe bort i sin insändare den 2 juni, där han bekymrar sig över att Liberalerna föreslår en satsning på Simrishamn som seniorkommun..

Expressen - 24 feb 17 kl. 06:00

Vi betalar skatt för att den ska gå till välfärden

Vi betalar skattepengar för att de ska gå till skolan, vården och omsorgen. Då ska pengarna också gå dit, inte till privata vinster, skriver LO:s Karl-Petter Thorwaldsson och Therese Guovelin. .

DN - 06 sep 12 kl. 15:30

SEB betalar skatt för gratisfond

Efter kritik lovar banken SEB att betala skatt för den gratisfond man lanserat..

BT - 10 apr 14 kl. 08:40

Självklart med lika skatt vid lika inkomst

I en demokrati betalar man lika skatt vid lika inkomst. Till skillnad från andra västeuropeiska länder som exempelvis våra nordiska grannländer och Tyskland är det inte så i Sverige. Skillnaden är inte marginell mellan den som betalar skatt på förvärvsinkomst och den som betalar skatt på sin pension, som väldigt många betraktar som uppskjuten lön.

BT - 02 okt 13 kl. 13:30

Därför är sänkt skatt bra för välfärden

Trots stora skattesänkningar så har inte de samlade skatteintäkterna minskat, utan tvärtom ökat för både stat, kommuner och landsting. Sänkta skatter på arbete och företagande har gynnat välfärden genom att det istället blivit fler som betalar skatt, skriver Jan Ericson. Jobbskatteavdraget har gett löntagare med normala löner nära 20 000 kronor extra i handen varje år.

Dagens PS - 29 mar 18 kl. 11:29

Skatt på flygresor – påskägg från regeringen

På påskdagen – den 1 april – träder den nya flygskatten i kraft för att minska klimatpåverkan, skriver Dina Pengar i Expressen. Finansmarknadsminister Per Bolund (MP) har tidigare uttalat, berättar tidningen, att det ”är rimligt att man betalar för klimatpåverkan som ens resande orsakar”. Flyget betalar i dag inget för sina utsläpp och Miljöpartiet har varit pådrivande till en förändring av det.

Alliansfritt Sverige - 10 jan 13 kl. 14:45

C vill ha platt skatt, plattare skatt och progressiv skatt ? samtidigt

OTYDLIGHETEN. De senaste dagarnas bondeuppror inom Centern mot det nya förslaget  till idéprogram har skapat en kris inom partiet. Men det verkar som ett av de mest kontroversiella förslagen, det om plattare skatt, kanske redan är partiets hållning.

Fler nyheter från SVT

SVT - 17 aug 18 kl. 21:37

Alkoholjätte slår sig in på cannabismarknaden

Ett av världens största alkoholföretag investerar motsvarande 33 miljarder kronor i ett cannabisbolag. Det uppges vara den hittills största affären på cannabismarknaden, som växer efter legalisering i vissa länder..

SVT - 14 aug 18 kl. 18:54

SVT erfar: Regeringen vill tvinga elbolagen att sänka priserna

Regeringen beslutar på torsdag att avgifterna för elnätet ska sänkas kraftigt, erfar SVT. De flesta elnätskunderna kan få upp till 21 procents lägre avgift efter år 2020 enligt regeringens egna beräkningar..

SVT - 06 aug 18 kl. 09:46

Bensinen rekorddyr efter ny höjning

Priset på bensin i Sverige ligger på den högsta nivån hittills sedan ledande bensinbolag höjt riktpriset med tio öre. Efter höjningen kostar en liter 95-oktanig bensin på bemannade stationer 16:26 kronor..

SVT - 30 jul 18 kl. 10:01

Sveriges tillväxt starkare än väntat

Sveriges bruttonationalprodukt (BNP) växte med 1,0 procent under andra kvartalet jämfört med första kvartalet i år. BNP-talen är starkare än väntat och det är i första hand exporten som drar uppåt överraskande mycket, enligt SEB-ekonomen Olle Holmgren..

SVT - 26 jul 18 kl. 22:50

Facebook rasar på börsen

För andra dagen i rad rasar Facebook på börsen, som fick se en fjärdedel av sitt börsvärde, 119 miljarder dollar, utraderat i samband med bolagets kvartalsrapport i går..

SVT - 18 jul 18 kl. 13:40

Ny brakförlust för Postnord

Den statskontrollerade svensk-danska paket- och brevleverantören Postnord redovisar en brakförlust för årets andra kvartal på 912 miljoner kronor före skatt. Det kan jämföras med förlusten före skatt på 293 miljoner kronor ett år tidigare..

SVT - 18 jul 18 kl. 11:05

Telekomjätten Ericsson går bättre än väntat

Efter radikala nedskärningar och en reducerad personalstyrka har Ericsson fått upp lönsamheten. – Vi ser en förbättrad vinstnivå, säger Börje Ekholm vd på telekomjätten..

SVT - 17 jul 18 kl. 08:28

Lyft på bred front för SEB-banken

Bankkoncernen SEB redovisar ett vinstlyft för årets andra kvartal. Vd Johan Torgeby ser en ökad aktivitetsnivå inom alla kundsegment..

SVT - 10 jul 18 kl. 21:06

Torkan ger rejäl prisuppgång på el

I juni låg elpriset i Sverige på den högsta siffran för en junimånad på tio år. Den huvudsakliga förklaringen är det torra vädret, som slår hårt mot vattenkraften..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.