SVT > Ekonomi

Tuesday, 23 January, 05:18

SVT - 13 sep 17 kl. 08:30

Airbnb betalar ingen skatt i Sverige – trots rekordvinsterHar varken betalat bolagsskatt eller moms i Sverige, visar SVT:s granskning.
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Sverige, SVT

Dela artikeln

352 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Airbnb, betalaringen , skatti , Sverigetrots , rekordvinster
Alliansfritt Sverige - 11 jun 14 kl. 19:34

Välfärdsföretagen betalar knappt skatt – inte skäl nog att bjuda in dem till skatteutskottet, tycker moderat

Attendo, Aleris, Ambea, Academica och Capio är alla stora företag som på olika sätt verkat inom välfärddsektorn.  De gör varje år flera miljoner i vinst och eftersom de framför allt drivs av att tjäna pengar gör de så klart allt för att undvika skatt. Sedan tidigare vet vi ju dessutom att flera av företagen prioriterar vinst framför kvalité.

Alliansfritt Sverige - 29 jun 14 kl. 11:58

Riskkapitalbolagen har snart hittat alla vägar till att undvika skatt

Regeringen, till följd av sin förkärlek till riskkapitalbolag, får befogad kritik över sin hantering av räntesnurror. Dagens Nyheter har granskat de riskkapitalägda välfärdskoncernerna och avslöjat att de inte kommer att betala någon skatt de kommande åren. Ni vet redan att koncernerna tjänar miljarder och betalar blygsamma summor i skatt.

YLE - 19 aug 16 kl. 16:38

USA:s OS-medaljörer betalar skatt på medaljerna – bronsets värde fyra dollar

De idrottare från USA som får ställa sig på OS-prispallen får förutom prispengar också skatt att betala. Det är något som har väckt debatt i USA. USA:s olympiska kommitté betalar 25000 dollar för ett guld, 15000 dollar för ett silver och 10000 dollar för ett brons, skriver BBC.

Expressen - 24 feb 17 kl. 06:00

Vi betalar skatt för att den ska gå till välfärden

Vi betalar skattepengar för att de ska gå till skolan, vården och omsorgen. Då ska pengarna också gå dit, inte till privata vinster, skriver LO:s Karl-Petter Thorwaldsson och Therese Guovelin. .

DN - 06 sep 12 kl. 15:30

SEB betalar skatt för gratisfond

Efter kritik lovar banken SEB att betala skatt för den gratisfond man lanserat..

BT - 10 apr 14 kl. 08:40

Självklart med lika skatt vid lika inkomst

I en demokrati betalar man lika skatt vid lika inkomst. Till skillnad från andra västeuropeiska länder som exempelvis våra nordiska grannländer och Tyskland är det inte så i Sverige. Skillnaden är inte marginell mellan den som betalar skatt på förvärvsinkomst och den som betalar skatt på sin pension, som väldigt många betraktar som uppskjuten lön.

BT - 02 okt 13 kl. 13:30

Därför är sänkt skatt bra för välfärden

Trots stora skattesänkningar så har inte de samlade skatteintäkterna minskat, utan tvärtom ökat för både stat, kommuner och landsting. Sänkta skatter på arbete och företagande har gynnat välfärden genom att det istället blivit fler som betalar skatt, skriver Jan Ericson. Jobbskatteavdraget har gett löntagare med normala löner nära 20 000 kronor extra i handen varje år.

Alliansfritt Sverige - 10 jan 13 kl. 14:45

C vill ha platt skatt, plattare skatt och progressiv skatt ? samtidigt

OTYDLIGHETEN. De senaste dagarnas bondeuppror inom Centern mot det nya förslaget  till idéprogram har skapat en kris inom partiet. Men det verkar som ett av de mest kontroversiella förslagen, det om plattare skatt, kanske redan är partiets hållning.

BT - 03 feb 11 kl. 09:40

Sverige ska tacka Ingvar Kamprad

Uppdrag Granskning ?avslöjar? att Ikea använder det utrymme som skattelagstiftningen medger i olika länder för att minimera sin skatt.

Alliansfritt Sverige - 23 aug 13 kl. 11:13

KDU tycker att de som vill ha högre skatt ska betala mer ? så att högerfolk slipper

Kristdemokratiska Ungdomsförbundets nyvalda ordförande Sara Skyttedal fortsätter den fina traditionen att exkludera sitt förbund från verkligheten så gott det går. Idag formulerar hon en tanke efter att ett antal kulturpersonligheter krävt att Sverige ska ha högre skatt: ?Alliansen bör införa en frivillig kändisskatt - och kanske skicka ett diplom till den kändis som betalat mest?

Fler nyheter från SVT

SVT - 16 timmar sedan

Årets billigaste och dyraste skidorter

En prisskillnad på över 70 procent lockar allt fler skidsemestrande svenskar till Östeuropa. – Det är mindre trängsel och ett betydligt bättre prisläge, säger Tom Friberg, kommunikationschef vid Forex bank..

SVT - Igår: 03:02

2017: Största ökningen av dollarmiljardärer

82 procent av förmögenhetstillväxten gick till den rikaste procenten av världens befolkning förra året. Dessutom skedde den största ökningen av dollarmiljardärer någonsin..

SVT - 18 jan 18 kl. 08:55

Kronofogden varnar: Många nya skuldsatta

Antalet personer med skulder hos Kronofogden har minskat till den lägsta nivån på 26 år. Ändå varnar myndigheten för en negativ utveckling. Allt fler – totalt 100.

SVT - 16 jan 18 kl. 19:42

Efter Trumps skattereform: Jobb kan försvinna i Sverige

Den stora skattereformen i USA som president Donald Trump skrev på två dagar före julafton har redan börjat gälla. I Sverige är aktiviteten febril bland skattekonsulter och storföretag som påverkas. Både kapital och jobb kan flyttas från Sverige till USA..

SVT - 16 jan 18 kl. 08:43

Miljardsmäll för Ericsson

Ericsson tvingas till nedskrivningar på 14,2 miljarder kronor, enligt ett pressmeddelande. Nedskrivningarna rör goodwill..

SVT - 15 jan 18 kl. 18:38

Utreds efter Panamaläckan: Finanstoppen Kjell Nilsson krävs på åtta miljoner i skatt

Kjell Nilsson, tidigare vd för Trelleborgskoncernen och styrelseordförande i Lindab, krävs på åtta miljoner kronor i skatt, efter en granskning som Skatteverket har genomfört efter den så kallade Panamaläckan 2016, rapporterar nyhetsbyrån Siren..

SVT - 15 jan 18 kl. 05:33

Bostadspriserna fortsätter att falla

Priserna på bostäder fortsätter att falla, senaste tre månaderna har de fallit i snitt 7 procent i hela riket. Det visar de senaste siffrorna från Mäklarstatistik..

SVT - 15 jan 18 kl. 04:56

Trumps hotellrecensioner faller – kan innebära 500 miljoner i förlust

Sedan Donald Trump blev president i januari förra året har det pågått en kampanj bland kritiker för att ge hans hotell, restauranger och resorter dåliga recensioner på sociala medier, något som kan slå hårt mot presidentens företag..

SVT - 13 jan 18 kl. 20:01

Här vandaliseras H&M-butiken

Flera av H&M:s butiker i Sydafrika har vandaliserats och många har protesterat mot den svenska klädjätten under lördagen..

SVT - 13 jan 18 kl. 20:01

Satanism, Auschwitzpyjamas och anorektiska modeller – minns du tidigare H&M-skandaler?

Det är långt ifrån första gången som H&M hamnat i blåsväder och åkt på kritik. Flera gånger de senaste åren har kunderna ilsknat till och H&M har ibland bett om ursäkt..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.