SVT > Ekonomi

Tuesday, 24 October, 07:51

SVT - 13 sep 17 kl. 08:30

Airbnb betalar ingen skatt i Sverige – trots rekordvinsterHar varken betalat bolagsskatt eller moms i Sverige, visar SVT:s granskning.
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Sverige, SVT

Dela artikeln

288 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Airbnb, betalaringen , skatti , Sverigetrots , rekordvinster
Alliansfritt Sverige - 11 jun 14 kl. 19:34

Välfärdsföretagen betalar knappt skatt – inte skäl nog att bjuda in dem till skatteutskottet, tycker moderat

Attendo, Aleris, Ambea, Academica och Capio är alla stora företag som på olika sätt verkat inom välfärddsektorn.  De gör varje år flera miljoner i vinst och eftersom de framför allt drivs av att tjäna pengar gör de så klart allt för att undvika skatt. Sedan tidigare vet vi ju dessutom att flera av företagen prioriterar vinst framför kvalité.

Alliansfritt Sverige - 29 jun 14 kl. 11:58

Riskkapitalbolagen har snart hittat alla vägar till att undvika skatt

Regeringen, till följd av sin förkärlek till riskkapitalbolag, får befogad kritik över sin hantering av räntesnurror. Dagens Nyheter har granskat de riskkapitalägda välfärdskoncernerna och avslöjat att de inte kommer att betala någon skatt de kommande åren. Ni vet redan att koncernerna tjänar miljarder och betalar blygsamma summor i skatt.

YLE - 19 aug 16 kl. 16:38

USA:s OS-medaljörer betalar skatt på medaljerna – bronsets värde fyra dollar

De idrottare från USA som får ställa sig på OS-prispallen får förutom prispengar också skatt att betala. Det är något som har väckt debatt i USA. USA:s olympiska kommitté betalar 25000 dollar för ett guld, 15000 dollar för ett silver och 10000 dollar för ett brons, skriver BBC.

Expressen - 24 feb 17 kl. 06:00

Vi betalar skatt för att den ska gå till välfärden

Vi betalar skattepengar för att de ska gå till skolan, vården och omsorgen. Då ska pengarna också gå dit, inte till privata vinster, skriver LO:s Karl-Petter Thorwaldsson och Therese Guovelin. .

DN - 06 sep 12 kl. 15:30

SEB betalar skatt för gratisfond

Efter kritik lovar banken SEB att betala skatt för den gratisfond man lanserat..

BT - 10 apr 14 kl. 08:40

Självklart med lika skatt vid lika inkomst

I en demokrati betalar man lika skatt vid lika inkomst. Till skillnad från andra västeuropeiska länder som exempelvis våra nordiska grannländer och Tyskland är det inte så i Sverige. Skillnaden är inte marginell mellan den som betalar skatt på förvärvsinkomst och den som betalar skatt på sin pension, som väldigt många betraktar som uppskjuten lön.

BT - 02 okt 13 kl. 13:30

Därför är sänkt skatt bra för välfärden

Trots stora skattesänkningar så har inte de samlade skatteintäkterna minskat, utan tvärtom ökat för både stat, kommuner och landsting. Sänkta skatter på arbete och företagande har gynnat välfärden genom att det istället blivit fler som betalar skatt, skriver Jan Ericson. Jobbskatteavdraget har gett löntagare med normala löner nära 20 000 kronor extra i handen varje år.

Alliansfritt Sverige - 10 jan 13 kl. 14:45

C vill ha platt skatt, plattare skatt och progressiv skatt ? samtidigt

OTYDLIGHETEN. De senaste dagarnas bondeuppror inom Centern mot det nya förslaget  till idéprogram har skapat en kris inom partiet. Men det verkar som ett av de mest kontroversiella förslagen, det om plattare skatt, kanske redan är partiets hållning.

BT - 03 feb 11 kl. 09:40

Sverige ska tacka Ingvar Kamprad

Uppdrag Granskning ?avslöjar? att Ikea använder det utrymme som skattelagstiftningen medger i olika länder för att minimera sin skatt.

Alliansfritt Sverige - 23 aug 13 kl. 11:13

KDU tycker att de som vill ha högre skatt ska betala mer ? så att högerfolk slipper

Kristdemokratiska Ungdomsförbundets nyvalda ordförande Sara Skyttedal fortsätter den fina traditionen att exkludera sitt förbund från verkligheten så gott det går. Idag formulerar hon en tanke efter att ett antal kulturpersonligheter krävt att Sverige ska ha högre skatt: ?Alliansen bör införa en frivillig kändisskatt - och kanske skicka ett diplom till den kändis som betalat mest?

Fler nyheter från SVT

SVT - 20 okt 17 kl. 16:43

Moderaterna ställer sig bakom miljardpaket till Postnord

Även Moderaterna står bakom att svenska staten skjuter till skattepengar till Postnord. – Men vi ser det som en engångsföreteelse, säger Lars Hjälmered, näringspolitisk talesperson för Moderaterna till SVT Nyheter..

SVT - 20 okt 17 kl. 15:39

Löfven: Postnord var en dålig affär

Statsminister Stefan Löfven (S) kritiserar den tidigare borgerliga regeringen för att den genomförde sammanslagningen av svenska Posten och Post Danmark..

SVT - 20 okt 17 kl. 14:42

Uppgifter: Statligt miljardtillskott till Postnord

Dansk-svenska Postnord får 2,2 miljarder kronor, för att rädda den danska delen av bolaget. Det uppger både DN och TT. Klockan 15 väntas näringsminister Mikael Damberg (S) hålla pressträff..

SVT - 20 okt 17 kl. 07:34

Värre än väntat för Ericsson

Ericsson redovisar en rörelseförlust på –4,8 miljarder kronor för tredje kvartalet. Det kan jämföras med rörelsevinsten på 0,3 miljarder kronor motsvarande period i fjol..

SVT - 20 okt 17 kl. 07:26

Bättre än väntat för Volvo

Lastbilsjätten AB Volvo redovisar en vinst före skatt på 7 034 miljoner kronor för årets tredje kvartal. Det kan jämföras med vinsten på 4 120 miljoner kronor under motsvarande period i fjol..

SVT - 19 okt 17 kl. 16:44

Carl-Henric Svanberg lämnar BP

SVT - 19 okt 17 kl. 11:48

Ännu en brottsmisstänkt i Allra-härvan

Ytterligare en misstänkt har dykt upp i brottsutredningen kring skandalbolaget Allra. Brottsmisstanken gäller grovt penningtvättsbrott..

SVT - 17 okt 17 kl. 19:27

Efter SVT:s granskning: Kritiserad iZave lägger ned

Det kritiserade rådgivningsföretaget iZave, som sålt fonder som gått dåligt till höga avgifter, lägger ner sin verksamhet. Kunderna flyttas över till ett bolag hos den danska huvudägaren..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.