Dagens PS > Ekonomi

Tuesday, 23 January, 05:18

Dagens PS - 13 sep 17 kl. 08:27

Stort larm om bofiffel: ”Graverande uppgifter”Både Boverket och Swedbank varnar. ”Som upplagt för avgiftsbråk”, skriver SvD om det nya trixandet. Praxis i bostadsrättsföreningar har länge varit att hyror sätts i relation till bostadsytan. Om en 30 kvadratmeter stor lägenhet kostar 2.000 kronor i månaden ska en 60 kvadratmeter stor i samma förening kosta 4.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Boverket, Swedbank, SvD, SvD Näringslivs Johan Hellekant, Arturo Arques, Carl-Magnus Oredsson, Stort, Dagensps

Dela artikeln

2 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Stort, larmom , bofiffel, Graverande, uppgifter
NT - 25 okt 11 kl. 16:58

Stort larm om gräsbrand

Räddningstjänsten Östra Götaland fick strax innan klockan 17 ett stort larm om brand ute..

Corren - 25 jul 12 kl. 16:48

Stort larm på Djurgårdsgatan

Strax efter klockan 16 på onsdagseftermiddagen utlöstes ett så kallt stort larm i ett flerfamiljshus på Djurgårdsgatan..

GöteborgsPosten - 04 maj 12 kl. 08:19

Stort larm på Säve flygplats

Larm om tekniska problem på ett flygplan som skulle landa orsakade ett stort räddningspådrag på Säve flygplats på fredagsmorgonen..

Jönköpingsnytt - 23 jan 11 kl. 20:19

Stort larm efter flickors lek på Vätterns is

Två småflickors äventyr på Vätterns is orsakade ett större räddningspådrag sent på söndagskvällen. Privatpersoner slog larm när en av dem plötsligt försvann..

NT - 25 feb 12 kl. 11:24

Stort larm om brand i byggnad

Vid 11.20-tiden på lördagen fick räddningstjänsten in larm om en misstänkt brand i ett flerfamiljshus..

Dalarnas tidningar - 30 sep 15 kl. 11:12

Stort larm om eventuell drunkning

Vid 10.45-tiden kom larm om en båt som drivit ut på sjön Södra Barken i Söderbärke, Smedjebackens kommun..

DalaDemokraten - 30 sep 15 kl. 11:12

Stort larm om eventuell drunkning

Vid 10.45-tiden kom larm om en båt som drivit ut på sjön Södra Barken i Söderbärke, Smedjebackens kommun..

Jönköpingsnytt - 12 okt 16 kl. 06:25

Väckarklocka orsakade stort larm

Räddningstjänsten fick strax efter klockan fem på onsdagsmorgonen larm om en misstänkt brand i Norrahammar, det visade sig dock vara något helt annat..

Dalarnas tidningar - 02 jun 17 kl. 08:35

Stort larm om brand i gruva

Det har kommit ett larm om en brand i Garpenbergs gruva..

DalaDemokraten - 02 jun 17 kl. 08:35

Stort larm om brand i gruva

Det har kommit ett larm om en brand i Garpenbergs gruva..

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 18 timmar sedan

Saudi: 800 miljarder från gripna oljeshejker

Saudiarabien räknar med att kunna dra in 100 miljarder dollar, motsvarande 803 miljarder kronor, i förlikningar med de rika individer som varit fängslade för korruptionsmisstankar. Förlikningarna innebär även att de gripna släpps fria från lyxhotellet Ritz Carlton i huvudstaden Riyadh. Där har de tillbringat över tre månader och enligt en regeringstjänsteman har cirka 90 av de misstänkta blivit frisläppta, skriver Bloomberg News.

Dagens PS - 16 timmar sedan

Nu dumpar även Skandia H&M

Fondjätten har sålt av nästan hela sitt innehav. Bakgrunden till att Skandia nu tömmer nästan hela H&M-portföljen är bolagets vikande försäljning, rapporterar Bloomberg. Skandia säger att H&M har mycket att ta itu med innan det kan bli aktuellt att investera på nytt i klädbolaget.

Dagens PS - 17 timmar sedan

VD:n avgår omedelbart: ”Kan vara en välsignelse”

Albin Rännar om läget och varför han tvingas kasta in handduken. På måndagsförmiddagen meddelar svenska SDS, Seamless Distribution, att bolaget byter vd. Albin Rännar, som tog över rodret så sent som i maj förra året, lämnar med omedelbar verkan och ersätts av bolagets operativa chef Tommy Eriksson.

Dagens PS - 19 timmar sedan

Proffs sänker prognosen för iPhone X rejält

”Världens bästa Apple-analytiker” tror nu på miljontals färre telefoner än tidigare. KGI Secutities, med den ofta välunderrättade analytikern Ming-Chi Kuo, sänker nu sina prognoser när det gäller leveranserna av iPhone X. Kuo bedömer att Apple kommer att leverera cirka 18 miljoner exemplar av flaggskeppstelefonen i det nuvarande kvartalet.

Dagens PS - 19 timmar sedan

Svenskens succé-bolag: 40.000 kunder kapade

Svensk-kinesiska mobiltillverkaren OnePlus meddelar att upp emot 40.000 användare kan ha fått sina kreditkortsuppgifter stulna, rapporterar Ars Technica. Bolaget uppger att detta möjliggjordes genom att ett skadligt skript blev injicerat i koden för betalningssidan.

Dagens PS - 19 timmar sedan

Volvo Cars och Apple granskas för ”blodsbatterier”

Aftonbladet publicerade i helgen artikeln Blodsbatterier som är en granskning av utvinningen av kobolt i Kongo-Kinshasa. Kobolt används som material i de batterier som sitter i elbilar samt i teknikprylar som smarta telefoner. I artikeln pekas det på riskerna med utvinningen med allt från bristfällig säkerhet för arbetarna till barnarbete.

Dagens PS - 18 timmar sedan

Börstoppen åker på skattesmäll på 131 Mkr

Bakgrunden är en strid med Skatteverket. Bråket har handlat om var Preston Haskell, storägare och ordförande i First North-noterade guldprospekteringsföretaget Auriant Mining, ska räknas som bosatt. Det är Dagens Nyheter som berättar att Haskell nu krävs på 131 miljoner kronor i skatt av myndigheten, som även kräver Greg Dingizian, storägare och styrelseledamot i det börsnoterade fastighetsföretaget Victoria Park, på mångmiljonbelopp.

Dagens PS - 18 timmar sedan

Rapport: Fattiga lika fattiga – rika bara rikare

Den rikaste procenten roffade åt sig 82 procent av världens förmögenhetstillväxt i fjol. Det visar en ny rapport från hjälporganisationen Oxfam som refereras av TT. ”Vi menar att de stora förmögenhetsökningarna som de rikaste får sker på bekostnad av de fattigaste”, säger Robert Höglund, kommunikationschef på Oxfam i Sverige, till nyhetsbyrån.

Dagens PS - 19 timmar sedan

BÖRSEN: Aktie rivstartar – sticker 14,3 procent

Här är orsaken till kursexplosionen i morgonhandeln. Det är specialistläkemedelsbolaget Sobi som tokrusar på nyheten om att det franska läkemedelsbolaget Sanifi köper Sobis samarbetspartner Bioverativ – som är ett amerikanskt bioteknikbolag inriktat på blödarsjuka och andra sällsynta blodsjukdomar – för 11,6 miljarder dollar eller 105 dollar per aktie. Det innebär en premie på 64 procent.

Dagens PS - 21 timmar sedan

SVT: 900 statliga jobb ska flyttas från Stockholm

Regeringen väntas presentera nästa drag i att omlokalisera statliga jobb från Stockholm. Statsminister Stefan Löfven och civilminister Ardalan Shekarabi håller i dag en pressträff i Malmö där de väntas presentera flyttplaner som rör ungefär 900 tjänster. Det rapporterar SVT och hänvisar till källor.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.