Dagens PS > Ekonomi

Tuesday, 24 April, 10:47

Dagens PS - 13 sep 17 kl. 08:27

Stort larm om bofiffel: ”Graverande uppgifter”Både Boverket och Swedbank varnar. ”Som upplagt för avgiftsbråk”, skriver SvD om det nya trixandet. Praxis i bostadsrättsföreningar har länge varit att hyror sätts i relation till bostadsytan. Om en 30 kvadratmeter stor lägenhet kostar 2.000 kronor i månaden ska en 60 kvadratmeter stor i samma förening kosta 4.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Boverket, Swedbank, SvD, SvD Näringslivs Johan Hellekant, Arturo Arques, Carl-Magnus Oredsson, Stort, Dagensps

Dela artikeln

2 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Stort, larmom , bofiffel, Graverande, uppgifter
NT - 25 okt 11 kl. 16:58

Stort larm om gräsbrand

Räddningstjänsten Östra Götaland fick strax innan klockan 17 ett stort larm om brand ute..

Corren - 25 jul 12 kl. 16:48

Stort larm på Djurgårdsgatan

Strax efter klockan 16 på onsdagseftermiddagen utlöstes ett så kallt stort larm i ett flerfamiljshus på Djurgårdsgatan..

GöteborgsPosten - 04 maj 12 kl. 08:19

Stort larm på Säve flygplats

Larm om tekniska problem på ett flygplan som skulle landa orsakade ett stort räddningspådrag på Säve flygplats på fredagsmorgonen..

Jönköpingsnytt - 23 jan 11 kl. 20:19

Stort larm efter flickors lek på Vätterns is

Två småflickors äventyr på Vätterns is orsakade ett större räddningspådrag sent på söndagskvällen. Privatpersoner slog larm när en av dem plötsligt försvann..

NT - 25 feb 12 kl. 11:24

Stort larm om brand i byggnad

Vid 11.20-tiden på lördagen fick räddningstjänsten in larm om en misstänkt brand i ett flerfamiljshus..

Dalarnas tidningar - 30 sep 15 kl. 11:12

Stort larm om eventuell drunkning

Vid 10.45-tiden kom larm om en båt som drivit ut på sjön Södra Barken i Söderbärke, Smedjebackens kommun..

DalaDemokraten - 30 sep 15 kl. 11:12

Stort larm om eventuell drunkning

Vid 10.45-tiden kom larm om en båt som drivit ut på sjön Södra Barken i Söderbärke, Smedjebackens kommun..

Jönköpingsnytt - 12 okt 16 kl. 06:25

Väckarklocka orsakade stort larm

Räddningstjänsten fick strax efter klockan fem på onsdagsmorgonen larm om en misstänkt brand i Norrahammar, det visade sig dock vara något helt annat..

Dalarnas tidningar - 02 jun 17 kl. 08:35

Stort larm om brand i gruva

Det har kommit ett larm om en brand i Garpenbergs gruva..

DalaDemokraten - 02 jun 17 kl. 08:35

Stort larm om brand i gruva

Det har kommit ett larm om en brand i Garpenbergs gruva..

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 5 minuter sedan

”Vi utgår från småföretagarnas behov”

Det säger börsheta Izettles vd och grundare Jacob de Geer i en SvD-intervju. Bolaget, som alltså är börsaktuellt, ser till så att hundratusentals småföretagare kan ta betalt med kort utan att vara anslutna till bankernas kortterminaler. Enligt Svenska Dagbladet har Izettle slagit ner pålarna i tolv länder, vilket innebär 28 miljoner potentiella kunder.

Dagens PS - 1 timme sedan

Nordea spår stor valutaoro – sänker även kronan

Nordea räknar med att EUR/USD kommer att handlas vid 1,33 i slutet av 2019, men räknar med en stor volatilitet under perioden. Det skriver banken i en analys på tisdagen. Nordea frågar sig också om Riksbanken kommer att fortsätta att försvaga den svenska kronan.

Dagens PS - 1 timme sedan

Ledarkollen: Skev bomarknad och människosyn

Författaren och skribenten Marcus Birro sammanfattar och kommenterar för Dagens PS räkning morgonens ledarsidor – både i Sverige och internationellt. I dag sätter han bland annat tummen i ögat på Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och den snedvridna bostadsmarknaden.
En snedvriden bostadsmarknad ”Vi blev som de andra” sjunger Kent i den där fantastiska sången.

Dagens PS - 1 timme sedan

Lyxbåt i Allra-härvan har ramlat mellan stolarna

”Den är inte min”, säger Allras vd. Myndigheterna träter nu om mångmiljonbåten. Den uppges vara värd minst 7,6 miljoner kronor och i somras körde det utpekade skurkbolaget Allras grundare Alexander Ernstberger omkring i den i Stockholms skärgård.

Dagens PS - 2 timmar sedan

Skandalen sinkar FB:s smarta högtalare

Facebooks planerade produktion av egna smarta högtalare i juni gäller fortfarande men däremot har bolaget valt att skjuta på den kommersiella lanseringen till oktober. Bakgrunden är dataskandalen med Cambridge Analytica, rapporterar Digitimes. Efter att sajten varit i kontakt med personer inom försörjningskedjan framgår det att Facebook har också valt att trappa ned på ordervolymen för de smarta högtalarna för 2018.

Dagens PS - 3 timmar sedan

Här är affärsidén i ny EQT-fond

Investors riskkapitalbolag EQT planerar att dra igång en ny fond som ska köpa betydande minoritetsposter i medelstora börsföretag, skriver Dagens industri. Den nya fonden kommer att agera i norra Europa och göra sina placeringar i företag med ett börsvärde på upp till 25 miljarder kronor. På EQT bekräftar man planerna på en sådan fond genom att kalla det för ett logiskt nästa steg.

Dagens PS - 3 timmar sedan

Swedbank-vd:n har miljarder skäl att le

Swedbank redovisar högre rörelseresultat än väntat i första kvartalet. Totala intäkter uppgick till 10 740 miljoner kronor (10 651) i första kvartalet, vilket var något bättre än väntat. Bloomberg analytikerkonsensus låg på 10 445 miljoner kronor.

Dagens PS - 3 timmar sedan

Volvo gasar – spöar förväntan

Verkstadsbolaget Volvo redovisar en omsättning som var högre än väntat under första kvartalet. Rörelseresultatet var bättre än väntat. Omsättningen uppgick till 89 143 miljoner kronor (76 930), att jämföra med Bloomberg analytikerkonsensus som låg på 86 327.

Dagens PS - 21 timmar sedan

BILTEST: MINI Cooper S – Uppgraderad nöjesmaskin

Det finns få klassiska bilmodeller fortfarande i produktion och en av dem är den odödliga Mini Cooper som efter 59 år och med hjälp av BMW, bevarar möjligheten att köra gokart på allmänna vägar. För ärligt talat: Det finns nog ingen roligare bil att köra! Sedan den första Minin, ritad av Sir Alexander Arnold Constantine Issigonis, rullade ut från BMC (British Motor Corporation) fabriken i Longbridge 1959, har den varit lite av en favorit bland de bilförare som förstått nöjet av att köra en bil som sitter lite tajt över axlarna och attackerar kurvor med en precision som man normalt bara hittar i en gokart.

Dagens PS - 23 timmar sedan

Good news: EU:s finanser rycker upp sig

Euroländernas samlade statsskuld och budgetunderskott sjönk i 2017, enligt statistik från Eurostat. Budgetunderskottet minskade till 0,9 procent av BNP, från 1,5 procent året innan. För EU-länderna sjönk underskottet från 1,6 till 1,0 procent.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.