DI > Ekonomi

Saturday, 22 September, 20:32

DI - 13 sep 17 kl. 07:11

Richard Bråse: Fingerprint har hoppat på fel hästNär Apple köpte fingersensorbolaget Authentec i juli 2012 för motsvarande 2,8 miljarder kronor gick det att köpa aktier i Fingerprint Cards för 69 öre stycket, justerat för aktiesplit. Det är över fem år sedan - och för investerarna som såg möjligheten är det över 4.500 procent sedan.  .
Läs mer på DI
Läs mer om:
Bråse, Apple, Authentec, Fingerprint Cards

Dela artikeln

121 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Richard, Bråse, Fingerprinthar , hoppat, fel, häst
DI - 05 nov 15 kl. 11:18

Richard Bråse: Fingerprint imponerar

Börsens mest inspirerande tillväxtresa fortsätter när Fingerprint Cards skruvar upp helårsprognosen för femte gången i år.Samtidigt drämmer vd:n Jörgen Lantto till med urstark bruttomarginal..

DI - 01 feb 17 kl. 14:21

Richard Bråse: Fingerprint tar ett viktigt steg

Förvärvet av irisigenkänningsföretaget Delta ID är strategiskt viktigt för Fingerprint Cards. Med köpet tar ett endimensionellt fingersensorbolag steget till att bli ett mer fullfjädrat biometribolag..

DI - 27 nov 17 kl. 10:46

Richard Bråse: Fingerprint kommer att behöva en partner

Förra veckan kom uppgifter om att Fingerprint Cards styrelse uppvaktats av en kinesisk budgivare, vilket åtminstone inledningsvis gav aktien en rejäl skjuts. När nu röken skingrats är dock slutsatsen om något att den blivit mindre attraktiv. Det säger Dagens Industris analytiker i Börsmorgon på måndagen..

DI - 26 apr 18 kl. 12:29

Richard Bråse: Fingerprint accepterar nu sin roll som ett skandalbolag

Cirkusen i Fingerprint Cards framstår i långa stycken som en enmansföreställning kretsande kring huvudägaren, tidigare vd:n och nu även tillträdande styrelseordföranden Johan Carlström..

DI - 10 okt 16 kl. 11:48

Richard Bråse: Fingerprint mognar när Janus lämnar

KOMMENTAR. Om det nu är möjligt att ge Janusansiktet ett ansikte är det en träffande beskrivning av vad Johan Carlström har gjort..

DI - 09 dec 15 kl. 06:41

Ödesstund för Fingerprint

Strax efter lunch på onsdagen "stannar Sverige" enligt Di:s börsexpert Richard Bråse. Då presenteras nämligen kursraketen Fingerprint Cards försäljningsprognos för 2016. Di rapporterar live om märkeshändelsen..

DI - 27 okt 16 kl. 11:43

Richard Bråse: Det spökar i Fingerprint

Fingerprint Cards står inte och faller med en negativ rörelseresultatavvikelse på 1 procent i ett enskilt kvartal. En så liten resultatavvikelse i ett bolag som växer med 93 procent får snarast tas som intäkt för att det har varit välguidat inför rapporten..

DI - 08 nov 16 kl. 15:19

Richard Bråse: Dåliga nyheter för Fingerprint

Precise Biometrics lyckas äntligen med något Fingerprint Cards inte klarat av - att skriva in Samsung i kundlistan..

DI - 28 nov 16 kl. 17:55

Richard Bråse: Ännu ett fiasko för Fingerprint

Fingerprint Cards har gjort bort sig. Igen. Måndagens optionsbakslag visar att cirkusen runt bolaget aldrig vill ta slut.

DI - 29 nov 16 kl. 17:59

Richard Bråse: Norrmännen redo att utmana Fingerprint

Sverige har hittills utklassat Norge i den nordiska biometrilandskampen. Efter Fingerprint Cards totaldominans i mobilsegmentet får de norska konkurrenterna Idex och Next Biometrics en ny chans när slaget om smarta kort avgörs. Bevisbördan ligger på utmanarna..

Fler nyheter från DI

DI - 10 minuter sedan

Miljardaffären är klar – Comcast bjuder över Fox

Den dramatiska auktionen om Sky ser ut att ha fått en vinnare. Comcast ska ha lagt det högsta budet i auktionen och köper därmed tv-jätten Sky, det skriver CNBC..

DI - 10 minuter sedan

Miljardaffären uppges vara klar – Comcast bjuder över Fox

Den dramatiska auktionen om Sky ser ut att ha fått en vinnare. Comcast ska ha lagt det högsta budet i auktionen, det skriver CNBC..

DI - 45 minuter sedan

Feltryckt frimärke sålt för 300 000 kronor

Ett ovanligt exemplar av Sveriges första frimärke har sålts på auktion i helgen. Frimärket 3 Skilling Banco gick under klubban för 29..000 euro, nästan 300 000 kronor..

DI - 1 timme sedan

Sociala medier gör hästjobb för hennes ridmärke

Med sociala medier som främsta marknadsföringskanal är ridmodeföretaget Equestrian Stockholm efter tre år världens snabbast växande ridvarumärke på Instagram. I augusti nominerades grundaren Johanna Ingelsson till Årets unga entreprenör..

DI - 1 timme sedan

Manusförfattaren blev deckarstjärna

Stefan Ahnhem är manusförfattaren som blev framgångsrik deckarförfattare. Nu släpps hans fjärde bok, Motiv X. ”Jag tror att vi manusförfattare är duktiga på att driva på handlingen och skapa bladvändare”, säger han.

DI - 1 timme sedan

Tusentals demonstrerade i Moskva mot höjd pensionsålder

En demonstration mot regeringens impopulära lagförslag om höjd pensionsålder samlade cirka 3.000 människor i Moskva på lördagen. Deltagarna marscherade fram med bildplakat på höga ryska politiker, däribland premiärminister Dmitrij Medvedev, och budskap som "Folkfiende" samt "Skam"..

DI - 1 timme sedan

USA bygger Mexikomur i Texas

Amerikanska myndigheter påbörjar under lördagen bygget av en liten del av president Donald Trumps utlovade mur mot Mexiko. Det nu aktuella bygget gäller sex kilometer mur som ska ersätta ett stängsel mellan El Paso i Texas och Ciudad Juárez i Mexiko..

DI - 2 timmar sedan

Krogtest: Ny nisch och höga ambitioner

På Nisch serveras en fast sexrättsmeny som visar sig vara ett riktigt fynd..

DI - 2 timmar sedan

Siklöja på kritisk nivå – Kalixromen hotas

Siklöjebeståndet i Bottenviken ligger på en mycket låg nivå. Forskare föreslår därför att fisket minskar kraftigt. Det kan hota den åtråvärda Kalixlöjromen.

DI - 3 timmar sedan

Kinesisk protest mot USA-sanktioner

Kina har överlämnat en officiell protest till USA:s ambassadör Terry Branstad över sanktionerna mot inköpsenheten EDD inom det kinesiska försvaret, samt dess chef..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.