DI > Ekonomi

Sunday, 27 May, 13:41

DI - 13 sep 17 kl. 07:11

Richard Bråse: Fingerprint har hoppat på fel hästNär Apple köpte fingersensorbolaget Authentec i juli 2012 för motsvarande 2,8 miljarder kronor gick det att köpa aktier i Fingerprint Cards för 69 öre stycket, justerat för aktiesplit. Det är över fem år sedan - och för investerarna som såg möjligheten är det över 4.500 procent sedan.  .
Läs mer på DI
Läs mer om:
Bråse, Apple, Authentec, Fingerprint Cards

Dela artikeln

121 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Richard, Bråse, Fingerprinthar , hoppat, fel, häst
DI - 05 nov 15 kl. 11:18

Richard Bråse: Fingerprint imponerar

Börsens mest inspirerande tillväxtresa fortsätter när Fingerprint Cards skruvar upp helårsprognosen för femte gången i år.Samtidigt drämmer vd:n Jörgen Lantto till med urstark bruttomarginal..

DI - 01 feb 17 kl. 14:21

Richard Bråse: Fingerprint tar ett viktigt steg

Förvärvet av irisigenkänningsföretaget Delta ID är strategiskt viktigt för Fingerprint Cards. Med köpet tar ett endimensionellt fingersensorbolag steget till att bli ett mer fullfjädrat biometribolag..

DI - 27 nov 17 kl. 10:46

Richard Bråse: Fingerprint kommer att behöva en partner

Förra veckan kom uppgifter om att Fingerprint Cards styrelse uppvaktats av en kinesisk budgivare, vilket åtminstone inledningsvis gav aktien en rejäl skjuts. När nu röken skingrats är dock slutsatsen om något att den blivit mindre attraktiv. Det säger Dagens Industris analytiker i Börsmorgon på måndagen..

DI - 26 apr 18 kl. 12:29

Richard Bråse: Fingerprint accepterar nu sin roll som ett skandalbolag

Cirkusen i Fingerprint Cards framstår i långa stycken som en enmansföreställning kretsande kring huvudägaren, tidigare vd:n och nu även tillträdande styrelseordföranden Johan Carlström..

DI - 10 okt 16 kl. 11:48

Richard Bråse: Fingerprint mognar när Janus lämnar

KOMMENTAR. Om det nu är möjligt att ge Janusansiktet ett ansikte är det en träffande beskrivning av vad Johan Carlström har gjort..

DI - 09 dec 15 kl. 06:41

Ödesstund för Fingerprint

Strax efter lunch på onsdagen "stannar Sverige" enligt Di:s börsexpert Richard Bråse. Då presenteras nämligen kursraketen Fingerprint Cards försäljningsprognos för 2016. Di rapporterar live om märkeshändelsen..

DI - 27 okt 16 kl. 11:43

Richard Bråse: Det spökar i Fingerprint

Fingerprint Cards står inte och faller med en negativ rörelseresultatavvikelse på 1 procent i ett enskilt kvartal. En så liten resultatavvikelse i ett bolag som växer med 93 procent får snarast tas som intäkt för att det har varit välguidat inför rapporten..

DI - 08 nov 16 kl. 15:19

Richard Bråse: Dåliga nyheter för Fingerprint

Precise Biometrics lyckas äntligen med något Fingerprint Cards inte klarat av - att skriva in Samsung i kundlistan..

DI - 28 nov 16 kl. 17:55

Richard Bråse: Ännu ett fiasko för Fingerprint

Fingerprint Cards har gjort bort sig. Igen. Måndagens optionsbakslag visar att cirkusen runt bolaget aldrig vill ta slut.

DI - 29 nov 16 kl. 17:59

Richard Bråse: Norrmännen redo att utmana Fingerprint

Sverige har hittills utklassat Norge i den nordiska biometrilandskampen. Efter Fingerprint Cards totaldominans i mobilsegmentet får de norska konkurrenterna Idex och Next Biometrics en ny chans när slaget om smarta kort avgörs. Bevisbördan ligger på utmanarna..

Fler nyheter från DI

DI - 1 timme sedan

Magnus Dagel: Ta rygg på vd:n – köp nedpressade byggjätten

Hög direktavkastning, stark balansräkning, stor förbättringspotential i byggverksamheten tillsammans med en ny hungrig vd gör byggaktien spännande. Vi ställer oss på köpsidan..

DI - 1 timme sedan

Miljöpartiet vill ha sänkt arbetstid

Miljöpartiets kongress har nu beslutat vilka sex frågor som ska vara prioriterade i valmanifestet. En av dem är att partiet vill sänka normalarbetstiden och öka människors möjligheter att påverka sin arbetstid. Att sänka normalarbetstiden stod inte med i partistyrelsens förslag..

DI - 1 timme sedan

Nya siffror: Rejält produktionslyft i Kinas industri

Kinas industriproduktion tog ett skutt uppåt i april. Produktionen steg 21,9 procent i april jämfört med samma period förra året..

DI - 1 timme sedan

Ryska soldater dödade i Syrien

Fyra ryska soldater har dödats i en attack mot en syrisk militärbas i provinsen Dayr al-Zawr i Syrien, uppger ryska försvarsdepartementet. Ytterligare fem ryska soldater ska ha skadats vid attacken..

DI - 1 timme sedan

Så femfaldigade industri-duon omsättningen

När hans tjänst förändrades tröttnade Michael Lyckhagen och sa upp sig för att starta eget. Sex år senare omsätter LN Industrimontage 26 miljoner kronor. ”Man måste jaga kunder och träffa folk, annars får man inget”, säger Michael Lyckhagen..

DI - 1 timme sedan

ZTE på agendan när Trump-administration reser till Kina

Trump-administrationen har bett kongressen att inte underminera kommande handelssamtal med Kina genom att blockera förslaget att lätta på sanktioner på ZTE. Det rapporterar Wall Street Journal..

DI - 2 timmar sedan

Oljeoro kan slå hårt mot semesterbilister

Bensinpriserna har den senaste veckan nått rekordnivåer på i en del fall över 16 kronor litern. Inför kommande sommarsemestrar kan de stiga ytterligare..

DI - 2 timmar sedan

Geely tror på starkt år – kan höja prognos

Biltillverkaren Geely kan komma att höja försäljningsprognosen för helåret, mot bakgrund av förbättrade bilförsäljningssiffror och att försäljningen av bilmodellen Lynk & Co kan öka efter kapacitetsförbättringar..

DI - 2 timmar sedan

Köper Chalmersknutna bolaget – ska växa inom heta trendtekniken

Telematikföretaget Vehco, som sysslar med flotthantering, köptes i veckan av kommunikationsföretaget Addsecure Group. Med ny finansiell styrka är tanken att tillväxttakten ska skruvas upp. .

DI - 3 timmar sedan

Smarta bilar nya måltavlan för hackare

Internet tog tidigt plats i bilen och med uppkopplad teknik i allt fler prylar ökar möjligheterna. Bilen kan se runt hörn, varna för halka eller ta emot beställda varor i bagaget. Men tekniken öppnar också för hackare och ­säkerhetsriskerna ger branschen frossa.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.