DI > Ekonomi

Wednesday, 24 January, 10:49

DI - 13 sep 17 kl. 07:11

Richard Bråse: Fingerprint har hoppat på fel hästNär Apple köpte fingersensorbolaget Authentec i juli 2012 för motsvarande 2,8 miljarder kronor gick det att köpa aktier i Fingerprint Cards för 69 öre stycket, justerat för aktiesplit. Det är över fem år sedan - och för investerarna som såg möjligheten är det över 4.500 procent sedan.  .
Läs mer på DI
Läs mer om:
Bråse, Apple, Authentec, Fingerprint Cards

Dela artikeln

121 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Richard, Bråse, Fingerprinthar , hoppat, fel, häst
DI - 05 nov 15 kl. 11:18

Richard Bråse: Fingerprint imponerar

Börsens mest inspirerande tillväxtresa fortsätter när Fingerprint Cards skruvar upp helårsprognosen för femte gången i år.Samtidigt drämmer vd:n Jörgen Lantto till med urstark bruttomarginal..

DI - 01 feb 17 kl. 14:21

Richard Bråse: Fingerprint tar ett viktigt steg

Förvärvet av irisigenkänningsföretaget Delta ID är strategiskt viktigt för Fingerprint Cards. Med köpet tar ett endimensionellt fingersensorbolag steget till att bli ett mer fullfjädrat biometribolag..

DI - 27 nov 17 kl. 10:46

Richard Bråse: Fingerprint kommer att behöva en partner

Förra veckan kom uppgifter om att Fingerprint Cards styrelse uppvaktats av en kinesisk budgivare, vilket åtminstone inledningsvis gav aktien en rejäl skjuts. När nu röken skingrats är dock slutsatsen om något att den blivit mindre attraktiv. Det säger Dagens Industris analytiker i Börsmorgon på måndagen..

DI - 10 okt 16 kl. 11:48

Richard Bråse: Fingerprint mognar när Janus lämnar

KOMMENTAR. Om det nu är möjligt att ge Janusansiktet ett ansikte är det en träffande beskrivning av vad Johan Carlström har gjort..

DI - 09 dec 15 kl. 06:41

Ödesstund för Fingerprint

Strax efter lunch på onsdagen "stannar Sverige" enligt Di:s börsexpert Richard Bråse. Då presenteras nämligen kursraketen Fingerprint Cards försäljningsprognos för 2016. Di rapporterar live om märkeshändelsen..

DI - 27 okt 16 kl. 11:43

Richard Bråse: Det spökar i Fingerprint

Fingerprint Cards står inte och faller med en negativ rörelseresultatavvikelse på 1 procent i ett enskilt kvartal. En så liten resultatavvikelse i ett bolag som växer med 93 procent får snarast tas som intäkt för att det har varit välguidat inför rapporten..

DI - 08 nov 16 kl. 15:19

Richard Bråse: Dåliga nyheter för Fingerprint

Precise Biometrics lyckas äntligen med något Fingerprint Cards inte klarat av - att skriva in Samsung i kundlistan..

DI - 28 nov 16 kl. 17:55

Richard Bråse: Ännu ett fiasko för Fingerprint

Fingerprint Cards har gjort bort sig. Igen. Måndagens optionsbakslag visar att cirkusen runt bolaget aldrig vill ta slut.

DI - 29 nov 16 kl. 17:59

Richard Bråse: Norrmännen redo att utmana Fingerprint

Sverige har hittills utklassat Norge i den nordiska biometrilandskampen. Efter Fingerprint Cards totaldominans i mobilsegmentet får de norska konkurrenterna Idex och Next Biometrics en ny chans när slaget om smarta kort avgörs. Bevisbördan ligger på utmanarna..

DI - 27 feb 17 kl. 10:42

Richard Bråse: Prestigeförlust skakar Fingerprint

Fingerprint Cards kom till mobilmässan Mobile World Congress som en skakad marknadsledare.  Nyheten att man får samsas med kinesiska konkurrenten Goodix om leveranser till Huaweis nya flaggskepp gjorde inte saken bättre..

Fler nyheter från DI

DI - 30 minuter sedan

Di:s experter: Tio bolag du ska hålla extra koll på i rapportfloden

Behåller H&M sin utdelning trots försäljningsraset? Och kommer slumrande bjässen Telia bjuda aktieägarna på ännu en besvikelse?  Di:s experter synar tio tunga bolag inför boksluten.

DI - 15 minuter sedan

Volkswagen ser efterfrågan på ellastbilar

Tyska Volkswagen ser ett behov av eldrivna lastbilar för användning i stadsområden, för så kallade "last mile"-leveranser, den sista biten av en transportsträcka..

DI - 15 minuter sedan

Carnegie sänker JM

Carnegie sänker riktkursen på JM till 210 kronor (220), upprepar behåll - BN.

DI - 15 minuter sedan

Skingsley: Kan agera före ECB

Riksbanken har uppnått det de avsett att göra vad gäller inflationen, och det är rimligt att de kan agera före ECB med att höja räntan. Det sade vice riksbankschef Cecilia Skingsley i en intervju under Davos-mötet enligt Bloomberg News..

DI - 45 minuter sedan

Electrolux stiger efter tullbesked

Electrolux stiger som mest 1,9 procent på onsdagen då det visat sig att vitvarutillverkaren antagligen inte kommer påverkas av USA:s nya tullar på import av tvättmaskiner..

DI - 45 minuter sedan

EMU-KPI steg i januari

Ett snabbestimat över euroområdets kombinerade inköpschefsindex (Composite PMI) steg till 58,6 i januari, jämfört med 58,1 föregående månad. .

DI - 45 minuter sedan

Polens arbetslöshet ökar

Polens arbetslöshet ökade som väntat till 6,6 procent i december (6,5..

DI - 45 minuter sedan

Europabörserna viker nedåt

Europabörserna har inlett med mestadels försiktiga nedgångar på onsdagen. .

DI - 30 minuter sedan

Gita Nabavi föreslås leda Fi

Gita Nabavi föreslås till partiledare, vid sidan av Gudrun Schyman, för Feministiskt initiativ. Hon tror att Fi har goda chanser att ta steget in i riksdagen i valet i höst. "Jag ser chanserna som väldigt stora", säger Gita Nabavi till TT..

DI - 45 minuter sedan

Japans avvaktar med bitcointerminer

Japans finansiella tillsynsmyndighet har inte bråttom med att möjliggöra för listning av bitcointerminer, enligt en tjänsteman vid myndigheten som Bloomberg News pratat med. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.