SR > Vetenskap

Monday, 21 May, 09:27

SR - 13 sep 17 kl. 06:00

Elever kollar in höstlövens utvecklingNär får träden sina höstlöv? Det ska uppemot 15000 skolelever ta reda på. I Höstförsöket ska de dokumentera lövens utveckling och rapportera till Sveriges lantbruksuniversitet, SLU..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Höstförsöket, Sveriges, SLU

Dela artikeln

40 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Elever, kollarin , höstlövens, utveckling
Kristianstadsbladet - 09 okt 13 kl. 09:37

Skolbarn hjälper forskare

Foto: Annica Jönsson
Lövens väg från gröna till bruna noteras flitigt av förstaklassarna på Dalaskolan Norra. De är med i ett massexperiment som ingår i forskning om årstidernas skiftningar.
Ett 30-tal skånska skolor och totalt 18 000 elever runt om i landet är med i projektet Höstförsöket, som går ut på att dokumentera lövens utveckling.

YA - 08 sep 12 kl. 06:30

Fler bananer till Österlen

När regeringen släpper loss investeringar i räls och väg gäller det att haka på. Regionerna slåss för att framhålla den underliggande tillväxtförmåga som missas om inte pengarna tillfaller just dem.
I söder har vi svårt att förstå när miljarder slängs ut till dödfödda regionalstödsprojekt i Norrlands inland.

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

KTH-forskare utvecklar världens starkaste biomaterial

Kungliga Tekniska Högskolar meddelar att de tillsammans med ett internationellt forskateam har tagit fram världens starkaste biomaterial..

SR - 2 timmar sedan

Sverige tar ställning för öppen tillgång av vetenskapliga artiklar

Efter 20 år säger de svenska forskningbiblioteken upp avtalet med det stora vetenskapliga förlaget Elsevier. Anledningen är att förlaget inte tillgodoser kraven på öppen tillgång..

SR - 3 timmar sedan

Forskare: Allt mer individens ansvar att hitta jobb

Samhället lägger allt större ansvar på individen när det gäller att hitta jobb. Det menar Tora Nord, doktor i arbetsvetenskap, som i sitt avhandlingsarbete analyserat politiska policydokument och intervjuat erfarna arbetsförmedlare..

SR - 3 timmar sedan

Slaktavfall som gödsel gör ekologiska odlingar dyrare

En ökad användning av slaktavfall har inneburit ekonomiska problem för odlare av ekologiska grönsaker och spannmål. Detta eftersom många av dem använder slaktrester som gödsel..

SR - 18 maj 18 kl. 07:55

Lutande tornets frågetecken rätas ut

Det lutande tornet i Pisa har länge förbryllat experter och allmänhet. Hur kan byggnaden ha klarat sig från en kollaps så länge? Nu kan en expertgrupp ha kommit på en förklaring..

SR - 18 maj 18 kl. 07:17

Störd dygnsrytm kan påverka din psykiska hälsa

Att störa kroppens cirkadiska rytm skulle kunna öka risken för att drabbas av psykisk ohälsa. Det visar en ny stor studie från Storbritannien..

SR - 18 maj 18 kl. 06:00

Så påverkar människan skyddade landytor

Runt 15 procent av världens landyta är skyddad. Men på många ställen påverkar människan ändå naturen genom lantbruk, vägar eller elektricitet..

SR - 18 maj 18 kl. 06:00

Osådda rutor får lärkan att trivas bättre

Sånglärkan har minskat kraftigt i jordbrukslandskapet. Men något som kallas för lärkrutor hjälper lärkorna att trivas bättre, enligt en ny rapport..

SR - 17 maj 18 kl. 07:01

Bakterier oväntat hjälpsamma vid vattenrening

Många svenskars dricksvatten filtreras genom sand och grus. Nu visar en ny studie från Lunds universitet att gamla sandfilter kanske är effektivare än nya filter..

SR - 17 maj 18 kl. 06:13

Det gröna blodets hemlighet

På Nya Guinea finns det ödlor med grönt blod. Nu har forskare börjat bena ut deras ursprung..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.