SR > Vetenskap

Wednesday, 24 January, 10:43

SR - 13 sep 17 kl. 06:00

Elever kollar in höstlövens utvecklingNär får träden sina höstlöv? Det ska uppemot 15000 skolelever ta reda på. I Höstförsöket ska de dokumentera lövens utveckling och rapportera till Sveriges lantbruksuniversitet, SLU..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Höstförsöket, Sveriges, SLU

Dela artikeln

40 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Elever, kollarin , höstlövens, utveckling
Kristianstadsbladet - 09 okt 13 kl. 09:37

Skolbarn hjälper forskare

Foto: Annica Jönsson
Lövens väg från gröna till bruna noteras flitigt av förstaklassarna på Dalaskolan Norra. De är med i ett massexperiment som ingår i forskning om årstidernas skiftningar.
Ett 30-tal skånska skolor och totalt 18 000 elever runt om i landet är med i projektet Höstförsöket, som går ut på att dokumentera lövens utveckling.

YA - 08 sep 12 kl. 06:30

Fler bananer till Österlen

När regeringen släpper loss investeringar i räls och väg gäller det att haka på. Regionerna slåss för att framhålla den underliggande tillväxtförmåga som missas om inte pengarna tillfaller just dem.
I söder har vi svårt att förstå när miljarder slängs ut till dödfödda regionalstödsprojekt i Norrlands inland.

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

Domstolen: Obesvarade frågor kring slutförvar av kärnbränslet

Mark- och miljödomstolen rekommenderar inte regeringen att godkänna slutförvaret av använt kärnbränsle. Bland annat ifrågasätter domstolen vem som ska ha det långsiktiga ansvaret..

SR - 2 timmar sedan

Skandinaviens första förarlösa busslinje

Idag invigs Skandinaviens första självkörande buss i trafik på allmän väg i Kista i norra Stockholm. Den lilla bussen med plats för 12 passagerare använder så kallad Lidar för att läsa av trafiksituationen och följer en programmerad rutt på 1,5 kilometer..

SR - 4 timmar sedan

Global koll på invasiva arter

Ett nytt register för att få mer koll på världens invasiva arter. Nu lanseras ett sådant och avslöjar direkt hur vissa arter tar väl mycket plats..

SR - 4 timmar sedan

Energieffektivt byggande i nya Kiruna

Forskningen spelar en viktig roll när de stora förändringarna i Malmfälten blir allt mer tydliga. Det handlar om att gruvsamhället Malmberget ska avvecklas helt medan centrala Kiruna rivs och byggs upp på en ny plats..

SR - Igår: 06:41

Social snedrekrytering på svenska universitet

Studenter på svenska universitet och högskolor snedrekryteras – en större andel har högutbildade föräldrar än i hela befolkningen..

SR - Igår: 08:34

Flyger på dammsugare i tyngdlöshet

Kosmonauten Anton Shkaplerov, just nu ombord på Internationella rymdstationen ISS, har postat en video på Twitter där han flyger på en dammsugare. Klicka här så kommer du till filmen..

SR - Igår: 07:57

Växterna som slingrar sig om benen – därför är de så många

Orsakerna bakom framgången för undervattensväxten vattenpest i Europa har undersökts i en ny doktorsavhandling..

SR - Igår: 07:09

Intygsskrivande tar allt mer läkartid

Många läkare upplever svårigheter i kontakten med Försäkringskassan vid sjukskrivningar, enligt en ny rapport från Karolinska institutet. Det handlar om att läkarnas utlåtanden i sjukintygen inte anses tillräckliga..

SR - Igår: 07:10

Utlåtande om slutförvaret väntas idag

Idag kommer Mark- och miljödomstolen och Strålsäkerhetsmyndigheten att lämna sin syn på hur de ser på kärnkraftsindustrins planerade metod för att slutförvara använt kärnbränsle..

SR - Igår: 06:00

Kiruna bygger för framtid utan bilar

När Kiruna nu flyttas och den nuvarande stadens centrum rivs, byggs en helt  ny stadskärna öster om det nuvarande Kiruna - en stadskärna som ska bli bilfri..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.