YLE > Svenskfinland

Saturday, 23 February, 16:19

YLE - 12 sep 17 kl. 10:42

Larmet går på Wasa Express på torsdag - stor olycksövning på KvarkenPå torsdag kan man såväl se som höra en storolycksövning utanför Vasa. Övningen inleds med en brand på bildäcket på Wasa Express. Flera myndigheter och frivilliga är involerade i övningen som går under namnet Sommarö. Utgångsläget för övningen är att det börjar brinna på bildäcket ombord på Wasa Express. Larmet går och det är här som storolycksövningen Sommarö inleds.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Wasa Express, Kvarken, Vasa, Sommarö, Wasalines, Peter Ståhlberg, Ståhlberg, Wasaline, Roger Källman, Kvarken Arrangör, Västra Finlands, Åbo, Finland, Samu Hiljanen, Express, Bonn, Gränsbevakningsväsendet, Uisko, Röda, Kalle Löövi, Finlands Röda Kors, Kytölä, Finlands, Österbottens, Kors Vanda, Svenska Kustbevakningen Estlands, Vasa Socialförvaltningen, Korsholm Korsholms, Trafiksäkerhetsverket Mirg, Helsingfors Vasa Sjöavdelning Finlands Sjöräddningssällskaps, Molpe, Vasa Frivilliga, Air Navigation Services Finland Oy, ANS Finland, VAMIA

Dela artikeln

173 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Larmet, går, Wasa, Express, torsdag, stor, olycksövning, på Kvarken
YLE - 14 sep 17 kl. 17:47

Stor olycksövning ombord på Wasa Express – 120 passagerare räddades från havet

På torsdag ordnades storolycksövningen Sommarö ombord på Wasa Express. Det är viktigt att öva så man är redo om olyckan är framme på riktigt, säger räddningsledare. På morgonen gick larmet vid räddningscentralen i Åbo.

YLE - 14 sep 17 kl. 17:47

Stor olycksövning ombord på Wasa Express – 120 passagerare räddades ur havet

På torsdag ordnades storolycksövningen Sommarö ombord på Wasa Express. Det är viktigt att öva så man är redo om olyckan är framme på riktigt, säger räddningsledare. På morgonen gick larmet vid räddningscentralen i Åbo.

DalaDemokraten - 18 jul 14 kl. 16:53

Befarad drunkning i Leksand

Larmet inkom till SOS strax innan klockan 16:30 på fredagen. Platsen är, enligt SOS Alarm, Strandvägen 31 vid fartyget Gustaf Wasa´s kajplats intill Leksandsbron..

GT - 29 okt 13 kl. 13:33

Ny storm är på ingång ? kan drabba Sverige

Under måndagen drog stormen Simone fram genom Europa som en ångvält och krävde minst 15 liv. Nu kommer larmet från engelska meteorloger: en ny storm kan vara på väg - som kan nå Sverige. ?

Fler nyheter från YLE

YLE - 7 timmar sedan

#femtioelvafrågor: "Partierna är experter på att kalibrera synen på vad som är ett bra eller dåligt valresultat" ...men avgår Sipilä?

Axel Ridberg frågar om Juha Sipilä kommer att avgå ifall det går dåligt för Centern i riksdagsvalet. Professor Åsa von Schoultz säger att det är svårt att definiera ett "dåligt" valresultat..

YLE - 7 timmar sedan

Brand i bilhallsbyggnad i Kristinestad

En brand bröt ut tidigt på lördag morgon i en service- och bilhallsbyggnad i Tjöck i Kristinestad. Flera fordon fanns inne i byggnaden när branden började, men de flesta hann flyttas ut, undan branden..

YLE - 22 timmar sedan

Trafikolycka i Kvevlax - en person till sjukhus

En långtradare och en personbil krockade i Kvevlaxkorsningen i Korsholm på fredag kväll. Polisen dirigerade trafiken. Personbilens förare fördes till sjukhus..

YLE - 22 timmar sedan

Trafikolycka i Kvevlax - långtradare och bil krockade

En långtradare och en personbil krockade i Kvevlaxkorsningen i Korsholm på fredag kväll. Polisen dirigerar trafiken..

YLE - 22 timmar sedan

Trafikolycka i Kvevlax - långtradare och bil kolliderade

En långtradare och en personbil kolliderade i Kvevlaxkorsningen i Korsholm på fredag kväll. Polisen dirigerar trafiken..

YLE - Igår: 16:08

Vbl: polisen brottsutreder kaplanens insändare

Polisen har inlett en förundersökning kring kaplan Markus Engströms insändare om homosexualitet. Det skriver Vasabladet..

YLE - Igår: 13:26

Westenergy blir renast i Europa – investering på sju miljoner minskar mängden farliga utsläpp

Westenergy investerar sju miljoner euro i en rökgasskrubber. Skrubbern minskar på mängden farliga utsläpp i rökgaserna och tar samtidigt tillvara värmen i rökgaserna..

YLE - Igår: 07:04

Egnahemshus brann i Jeppo - barnfamilj tog sig ut oskadd

Strax före klockan sju i morse kom larmet om branden på Kiitolavägen i Jeppo centrum i Nykarleby. Det brann i ett tvåvåningshus och 11 enheter från räddningsverket deltog i släckningsarbetet. Ingen skadades i branden..

YLE - Igår: 10:16

Finländarna flockas i och kring storstäderna år 2040 - bara Helsingfors, Åbo och Tammerfors växer medan Vasa krymper

Över 67 procent av finländarna bor i eller kring de 10 största städerna år 2040. Det förutspår en färsk rapport som konsultbyrån MDI har gjort..

YLE - Igår: 07:04

Egnahemshus brinner i Jeppo centrum

Strax före klockan sju på fredagsmorgonen kom larmet om en brand på Kiitolavägen i Jeppo centrum i Nykarleby. Det brinner i ett tvåvåningshus..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.