YLE > Svenskfinland

Wednesday, 17 October, 07:45

YLE - 12 sep 17 kl. 10:42

Larmet går på Wasa Express på torsdag - stor olycksövning på Kvarken



På torsdag kan man såväl se som höra en storolycksövning utanför Vasa. Övningen inleds med en brand på bildäcket på Wasa Express. Flera myndigheter och frivilliga är involerade i övningen som går under namnet Sommarö. Utgångsläget för övningen är att det börjar brinna på bildäcket ombord på Wasa Express. Larmet går och det är här som storolycksövningen Sommarö inleds.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Wasa Express, Kvarken, Vasa, Sommarö, Wasalines, Peter Ståhlberg, Ståhlberg, Wasaline, Roger Källman, Kvarken Arrangör, Västra Finlands, Åbo, Finland, Samu Hiljanen, Express, Bonn, Gränsbevakningsväsendet, Uisko, Röda, Kalle Löövi, Finlands Röda Kors, Kytölä, Finlands, Österbottens, Kors Vanda, Svenska Kustbevakningen Estlands, Vasa Socialförvaltningen, Korsholm Korsholms, Trafiksäkerhetsverket Mirg, Helsingfors Vasa Sjöavdelning Finlands Sjöräddningssällskaps, Molpe, Vasa Frivilliga, Air Navigation Services Finland Oy, ANS Finland, VAMIA

Dela artikeln

173 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Larmet, går, Wasa, Express, torsdag, stor, olycksövning, på Kvarken
YLE - 14 sep 17 kl. 17:47

Stor olycksövning ombord på Wasa Express – 120 passagerare räddades från havet

På torsdag ordnades storolycksövningen Sommarö ombord på Wasa Express. Det är viktigt att öva så man är redo om olyckan är framme på riktigt, säger räddningsledare. På morgonen gick larmet vid räddningscentralen i Åbo.

YLE - 14 sep 17 kl. 17:47

Stor olycksövning ombord på Wasa Express – 120 passagerare räddades ur havet

På torsdag ordnades storolycksövningen Sommarö ombord på Wasa Express. Det är viktigt att öva så man är redo om olyckan är framme på riktigt, säger räddningsledare. På morgonen gick larmet vid räddningscentralen i Åbo.

DalaDemokraten - 18 jul 14 kl. 16:53

Befarad drunkning i Leksand

Larmet inkom till SOS strax innan klockan 16:30 på fredagen. Platsen är, enligt SOS Alarm, Strandvägen 31 vid fartyget Gustaf Wasa´s kajplats intill Leksandsbron..

GT - 29 okt 13 kl. 13:33

Ny storm är på ingång ? kan drabba Sverige

Under måndagen drog stormen Simone fram genom Europa som en ångvält och krävde minst 15 liv. Nu kommer larmet från engelska meteorloger: en ny storm kan vara på väg - som kan nå Sverige. ?

Fler nyheter från YLE

YLE - 45 minuter sedan

Nya inneluftsproblem i Oxhamns skola i Jakobstad

Problemen med inomhusluften i Oxhamns skola i Jakobstad fortsätter. Åtta av elva lärare lider av den dåliga luften, en av dem har förflyttats till andra utrymmen enligt rektor Peter Lindqvist.

YLE - 1 timme sedan

Alexanders studiepoäng vid Åbo Akademi i Vasa duger inte – måste studera ett extra år i Åbo för att få behörighet som engelskalärare

23-årige Alexander Nyman studerar till klasslärare i Vasa. Han vill också bli behörig som ämneslärare i engelska. Men för att bli det måste han flytta till Åbo för ett års extra studier.

YLE - 12 timmar sedan

Vattenägare vill bli hörda i fiskodlingsplaner utanför Jakobstad

Vattenägarna i Jakobstad har inte hörts om den planerade fiskodlingen på 950 ton utanför Jakobstad. Vestersundsby delägarlag lämnade i torsdags in ett besvär till Vasa förvaltningsdomstol..

YLE - 15 timmar sedan

Olycka var nära under älgjakten i Korsholm - "Vi fick långfingret när vi försökte varna bilisterna"

Under helgens älgjakt var det nära ögat att en större olycka skulle ha skett i Jungsund, Korsholm. I en farlig situation där en älgtjur var på väg att korsa Alskatvägen varnade jägarna bilisterna, men till ingen nytta. I stället fick de ilsket tutande och ett långfinger tillbaka..

YLE - 15 timmar sedan

Bildkonsten är mer än att rita en teckning - eleverna får med sig både experimentlust och bildanalys

Vuxna har en tendens att tänka på bildkonstundervisningen som den teckningsundervisning ämnet tidigare var, säger konstpedagogen Johanna Kull. Men i dag innehåller ämnet mer än att rita med penna och papper..

YLE - 18 timmar sedan

"Vi har ett väldigt bra läge nu" – Vasa gillar EU:s stöd till batteriindustrin

Europeiska unionen lovar miljarder euro till batteriindustrin för elbilar, skriver Financial Times enligt Talouselämä. En positiv sak säger man i Vasa..

YLE - 19 timmar sedan

Lång lista ska åtgärdas före Mellersta Österbottens förbund får dela ut pengar igen – flera projekt stampar på stället i väntan

En lista med 49 punkter ska åtgärdas innan Mellersta Österbottens förbund får tillbaka rätten att dela ut EU-projektpengar. Bland annat vill ministeriet att man ser över landskapsdirektörens befogenheter gällande projekt..

YLE - 20 timmar sedan

Kristian Bäck suktar efter nytändning – byter till brittisk succétränare

Längdhopparen Kristian Bäcks utvecklingskurva har stampat på stället. Det är orsaken till att han byter tränare. Britten Frank Attoh har lotsat en handfull friidrottare till stortävlingsmedaljörer.

YLE - Igår: 05:36

Vasa vill att sexuella minoriteter ska få likabehandling – gjorde studiebesök till Stockholm

Finland ligger efter när det gäller likabehandlingen för sexuella minoriteter. Det säger Marjo Hannu-Maja på projektet Rainbow Rights. Vasa stad är en av fem städer som är med Justitieministeriets pilotprojekt..

YLE - Igår: 06:54

Inga pengar till nyfödda i Vörå

Förslaget att ge alla nyfödda Vöråbor en gåva på 1 000 euro fick tummen ner i kommunstyrelsen. Styrelsen vill hellre att barnfamiljerna uppmärksammas på ett annat sätt. Förslaget kom från ett medborgarinitiativ..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder




Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.