YLE > Svenskfinland

Tuesday, 19 June, 04:36

YLE - 12 sep 17 kl. 10:42

Larmet går på Wasa Express på torsdag - stor olycksövning på KvarkenPå torsdag kan man såväl se som höra en storolycksövning utanför Vasa. Övningen inleds med en brand på bildäcket på Wasa Express. Flera myndigheter och frivilliga är involerade i övningen som går under namnet Sommarö. Utgångsläget för övningen är att det börjar brinna på bildäcket ombord på Wasa Express. Larmet går och det är här som storolycksövningen Sommarö inleds.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Wasa Express, Kvarken, Vasa, Sommarö, Wasalines, Peter Ståhlberg, Ståhlberg, Wasaline, Roger Källman, Kvarken Arrangör, Västra Finlands, Åbo, Finland, Samu Hiljanen, Express, Bonn, Gränsbevakningsväsendet, Uisko, Röda, Kalle Löövi, Finlands Röda Kors, Kytölä, Finlands, Österbottens, Kors Vanda, Svenska Kustbevakningen Estlands, Vasa Socialförvaltningen, Korsholm Korsholms, Trafiksäkerhetsverket Mirg, Helsingfors Vasa Sjöavdelning Finlands Sjöräddningssällskaps, Molpe, Vasa Frivilliga, Air Navigation Services Finland Oy, ANS Finland, VAMIA

Dela artikeln

173 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Larmet, går, Wasa, Express, torsdag, stor, olycksövning, på Kvarken
YLE - 14 sep 17 kl. 17:47

Stor olycksövning ombord på Wasa Express – 120 passagerare räddades från havet

På torsdag ordnades storolycksövningen Sommarö ombord på Wasa Express. Det är viktigt att öva så man är redo om olyckan är framme på riktigt, säger räddningsledare. På morgonen gick larmet vid räddningscentralen i Åbo.

YLE - 14 sep 17 kl. 17:47

Stor olycksövning ombord på Wasa Express – 120 passagerare räddades ur havet

På torsdag ordnades storolycksövningen Sommarö ombord på Wasa Express. Det är viktigt att öva så man är redo om olyckan är framme på riktigt, säger räddningsledare. På morgonen gick larmet vid räddningscentralen i Åbo.

DalaDemokraten - 18 jul 14 kl. 16:53

Befarad drunkning i Leksand

Larmet inkom till SOS strax innan klockan 16:30 på fredagen. Platsen är, enligt SOS Alarm, Strandvägen 31 vid fartyget Gustaf Wasa´s kajplats intill Leksandsbron..

GT - 29 okt 13 kl. 13:33

Ny storm är på ingång ? kan drabba Sverige

Under måndagen drog stormen Simone fram genom Europa som en ångvält och krävde minst 15 liv. Nu kommer larmet från engelska meteorloger: en ny storm kan vara på väg - som kan nå Sverige. ?

Fler nyheter från YLE

YLE - 10 timmar sedan

Vindkraften kan gå förbi kärnkraften - men först om tjugo år

Vindkraften är en konkurrenskraftig energiform, och den kommer att öka kraftigt under de kommande tjugo åren. Samtidigt kommer kärnkraftens konkurrenskraft att minska. Det här innebär stora förändringar inom energifältet..

YLE - 13 timmar sedan

Vasa centralsjukhus får PET-CT apparat – "stödet genom pengainsamlingen är unikt i landet"

Vasa centralsjukhus får en PET-CT apparatur för cancerdiagnostik. Det här är unikt i landet säger sjukvårdsdistriktets fullmäktigeordförande Gösta Willman om den insamling som gjordes för att få apparaturen anskaffad..

YLE - 14 timmar sedan

Minns du midsommarvädret sedan 80-talet? Det har varit varmast i S:t Karins och kallast på Kallan visar vår app – också i år ser det ut att bli ostadigt

Kolla hur midsommarvädret varit på kuststationerna från åttiotalet fram till idag. Vi har kartlagt hurdant vädret längs kusten har varit under midsommarhelgen..

YLE - 14 timmar sedan

Flera kraftigt berusade bilförare fast i Karleby – en med ett litet barn i bilen

Under helgen tog polisen fast flera kraftigt berusade bilförare i Karleby. Tre personer blåste över 3 promille. En 26-årig man, som blåste 1.

YLE - 15 timmar sedan

”En fars” – Jaro avgjorde mot KTP med uppenbar hands, medger det till och med själv

FF Jaro besegrade KTP på bortaplan med 1–0 under lördagens omgång i fotbollens division 1. Problemet? Målet var solklar hands.

YLE - 16 timmar sedan

Turister ska lockas till Kvarkenregionen genom nytt projekt

Nu ska företag gå samman för att kunna locka fler turister till Kvarkenregionen. De ska utveckla gemensamma produktpaket som ska locka folk både från utlandet och Finland. Det kan vara upplevelser, utflykter, restaurangbesök och inkvartering..

YLE - Igår: 12:54

80 frivilliga sökte efter försvunnen man i Kronoby – mannen har nu hittats

En man försvann från en bostad i Nedervetil, Kronoby på lördag kväll innan klockan 21. Mannen har nu hittats i gott skick i närheten av den bostad han försvann från. Polis och ett 80-tal frivilliga deltog i efterspaningen..

YLE - 23 timmar sedan

Byggnadsavfall brann i Närpes – allmänheten uppmanades hålla fönstren stängda

En brand härjade i en hög med byggnadsavfall på Högbackens industriområde i Närpes på söndag kväll. Strax före klockan 22 kom larmet till räddningsverket..

YLE - 23 timmar sedan

Fullt ös i båtbranschen i Österbotten

Det går bra för båttillverkarna i Österbotten. Orderböckerna är fulla och i Korsholm har en ny båttillverkare just lanserat sin första modell..

YLE - 23 timmar sedan

Vårdare och läkare i Karlebyregionen kan få en halv miljon euro – pengarna ska hjälpa dem att orka

Det är svårt att få vikarier och personalen måste göra extra skiften. Vardagen på vårdsamkommunen Soite i Karlebyregionen har gjort att de anställda är trötta. Men nu kan de få en halv miljon för att orka bättre..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.