YA > Lokalt

Friday, 23 March, 08:12

Liknande nyheter

Taggar: Färdtjänsti , kommunal, regiutreds
Kristianstadsbladet - 15 mar 13 kl. 19:21

Inte billigare med egen färdtjänst

Utredningen om det skulle bli billigare och bättre att köra färdtjänst i egen regi för kommunen är klar. På tre sidor förklarar förvaltningen det sannolikt inte går att göra.
Det var efter ett yrkande från Sverigedemokraterna i slutet av december som omsorgsnämnden tillsatte en utredning kring pris- och kvalitetsskillnader mellan färdtjänst i egen regi jämfört med avtalet med Skånetrafiken.

Kristianstadsbladet - 01 feb 13 kl. 08:30

Färdtjänst svår att ta tillbaka

Regionen ansvarar för färdtjänstresorna i Bromölla, resor som har fått kritik av brukarna. Pensionärsföreningarna i Bromölla vill att kommunen ska ta tillbaka färdtjänsten i egen regi men Åke Hammarstedt (S) menar att det inte är så lätt.
På senaste kommunstyrelsesammanträdet lämnade Synskadades riksförbund (SRF) in en skrivelse om att kommunerna måste ta sitt ansvar för att färdtjänsten ska fungera.

YA - 05 nov 17 kl. 10:00

Kommunal färdtjänst har för- och nackdelar

Färdtjänst i kommunal regi har fler nackdelar än fördelar. Det konstateras i en utredning som politikerna ännu inte tagit ställning till..

YA - 28 mar 14 kl. 17:22

Färdtjänst kvar i Skånetrafikens regi

Merparten av de skånska kommunerna är liksom Skurup inbegripna i diskussioner med Skånetrafiken. På dagordningen står ett nytt avtal som ger mer makt åt kommunerna när det gäller färdtjänsten.
- Vi måste ha mer tumme i ögat på Skånetrafiken, säger Niklas Sjöberg (M), ordförande för kommunstyrelsen i Skurup.

BT - 28 okt 17 kl. 08:43

Därför blir färdtjänsthanteringen kvar i kommunal regi

Resandet med färdtjänst har ökat med 25 procent mellan åren 2008 och 2016, därmed också kostnaderna. Nu har tekniska nämnden utrett om verksamheten kan bli mer kostnadseffektiv..

BT - 05 jan 13 kl. 11:01

Färdtjänst-bluff stod äldre dyrt

Äldre personer med färdtjänst kan ha blivit lurade på pengar av en taxichaufför som felaktigt utger sig för att köra sådan trafik åt Borås stad. ?Vi har fått information om några fall men tror att mörkertalet kan vara väldigt stort, säger arbetsledaren Maria Klug som handlägger färdtjänstfrågor på tekniska förvaltningen.

Uppsalanyheter.se - 03 feb 16 kl. 19:37

Tjänstemän tar färdtjänst vid tjänsteresor - kvalitetssäkring säger politikerna

Gatu- och samhällsmiljönämnden kommer beslutat att tjänstemän vid enheten för särskild kollektivtrafik ska få genomföra kvalitetsgranskningsresor med färdtjänst i samband med tjänstresor. Syftet är att få bättre kunskap om hur resorna fungerar och bidra till kvalitetssäkring av resor med särskild kollektivtrafik, färdtjänst.Gatu- och samhällsmiljönämnden kommer beslutat att tjänstemän vid enheten för särskild kollektivtrafik ska få genomföra kvalitetsgranskningsresor med färdtjänst i samband med tjänstresor.

Västerbottens Folkblad - 30 maj 16 kl. 19:00

[PLUS] Antog nya riktlinjer för färdtjänst

Kommunfullmäktige antog i går nya generella föreskrifter och villkor för kommunal färdtjänst i Umeå....

Kristianstadsbladet - 31 jan 17 kl. 03:00

Färdtjänst kan drivas i egen regi

Skånetrafiken vill ha en egen beställningscentral i Skåne för att boka färdtjänst- och sjukresor. Missnöje med den nuvarande leverantören är en av anledningarna..

News55 - 07 feb 17 kl. 14:14

Funktionsnedsatt 87-åring kan nekas färdtjänst

Den 87-årige mannen är bosatt i Växjö och lider både av en ögonsjukdom och svår åderbråck. Det gör att han bara kan röra sig korta sträckor, vilket var anledningen till att mannen ansökte om och beviljades rätt till färdtjänst. Trots att mannen fick rätt i domstol tycker länstrafiken Kronoberg annorlunda.

Trelleborgs Allehanda - 22 feb 13 kl. 06:30

Taxi Trelleborg vann kamp om färdtjänst

Arkivbild: Lollo Bark
Taxi Trelleborg har vunnit upphandlingen om att köra färdtjänst åt Trelleborgs kommun. Bolaget ska ta över efter Palmstadens Taxi i augusti. Men striden om det åtråvärda mångmiljonkontraktet är inte över.

Fler nyheter från YA

YA - 8 timmar sedan

Hönsen intar Joneberg Plaza

När Jane Bellevik gick i pension blev hon keramiker. Lagom till påsk ställer hon ut sina keramikhönor på Joneberg Plaza. På torsdagen kom barn från förskolan Backstugan, som bidrog med egna keramiska ägg..

YA - 8 timmar sedan

Stolpe för snabbladdning invigd

En halvtimmes laddning - sen går det att köra ända till Malmö. På torsdagen invigdes Simrishamns första snabbladdstolpe..

YA - 10 timmar sedan

2,6 miljoner

Sankt Olofs fjärdeklassare ska i fortsättningen kunna gå kvar på byskolan. Den beslutade förändringen ser dock ut att bli betydligt dyrare än man trott från början..

YA - 15 timmar sedan

Stölddrabbade butiksägaren irriterad: ”Förundersökningarna läggs ner direkt”

När Markus Jonasson, ägare till 1910, ringde polisen för att få stopp på stöldligan fanns ingen patrull på plats. ”I Ystad hade det kommit en bil på fem minuter”, menar han..

YA - 19 timmar sedan

Tonårsliga identifierad – stal kläder och smink för flera tusen

När tonårstjejerna gick in för att stjäla i den ena butiken lämnade de efter sig förpackningar från en tidigare stöld. Alla fyra tjejer är nu polisanmälda..

YA - 23 timmar sedan

Föredrag om rosgrannar

Växter som framhäver rosorna ska det handla om på Österlens museum på söndag..

YA - Igår: 20:00

Högläsning för vuxna på biblioteket

Noveller och dikter serveras till kaffet, när det bjuds på ännu en stunds högläsning..

YA - Igår: 00:01

Sandstorm i rondell: ”Ska forma sig efter väder och vind”

En lokal sandstorm uppstod vid västra infartens rondell under helgens blåsiga väder. Efter sig lämnade vindarna växter med blottade rötter. Tanken är dock att utsmyckningen ska forma sig efter väder och vind..

YA - Igår: 15:23

Filmquiz på biblioteket

På fredag eftermiddag blir det möjlighet att testa filmkunskaperna..

YA - Igår: 13:49

Kvinna bestulen när hon skänkte pengar: ”Ny variant på åldringsbrott”

En äldre kvinna bestals på sina guldsmycken i samband med att hon skänkte pengar till välgörenhet. Polisen varnar nu för påstridiga bedragare..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.