YA > Lokalt

Wednesday, 19 September, 19:34

Liknande nyheter

Taggar: Färdtjänsti , kommunal, regiutreds
Kristianstadsbladet - 15 mar 13 kl. 19:21

Inte billigare med egen färdtjänst

Utredningen om det skulle bli billigare och bättre att köra färdtjänst i egen regi för kommunen är klar. På tre sidor förklarar förvaltningen det sannolikt inte går att göra.
Det var efter ett yrkande från Sverigedemokraterna i slutet av december som omsorgsnämnden tillsatte en utredning kring pris- och kvalitetsskillnader mellan färdtjänst i egen regi jämfört med avtalet med Skånetrafiken.

Kristianstadsbladet - 01 feb 13 kl. 08:30

Färdtjänst svår att ta tillbaka

Regionen ansvarar för färdtjänstresorna i Bromölla, resor som har fått kritik av brukarna. Pensionärsföreningarna i Bromölla vill att kommunen ska ta tillbaka färdtjänsten i egen regi men Åke Hammarstedt (S) menar att det inte är så lätt.
På senaste kommunstyrelsesammanträdet lämnade Synskadades riksförbund (SRF) in en skrivelse om att kommunerna måste ta sitt ansvar för att färdtjänsten ska fungera.

YA - 05 nov 17 kl. 10:00

Kommunal färdtjänst har för- och nackdelar

Färdtjänst i kommunal regi har fler nackdelar än fördelar. Det konstateras i en utredning som politikerna ännu inte tagit ställning till..

YA - 28 mar 14 kl. 17:22

Färdtjänst kvar i Skånetrafikens regi

Merparten av de skånska kommunerna är liksom Skurup inbegripna i diskussioner med Skånetrafiken. På dagordningen står ett nytt avtal som ger mer makt åt kommunerna när det gäller färdtjänsten.
- Vi måste ha mer tumme i ögat på Skånetrafiken, säger Niklas Sjöberg (M), ordförande för kommunstyrelsen i Skurup.

BT - 28 okt 17 kl. 08:43

Därför blir färdtjänsthanteringen kvar i kommunal regi

Resandet med färdtjänst har ökat med 25 procent mellan åren 2008 och 2016, därmed också kostnaderna. Nu har tekniska nämnden utrett om verksamheten kan bli mer kostnadseffektiv..

Skånskan - 23 jul 18 kl. 10:51

Problem med långa väntetider för färdtjänst

Hässleholm I sommar har Skånetrafiken jobbat intensivt för att lösa problemen med långa väntetider i telefon vid beställning av sjukresor och färdtjänst.
Många anställda har fått avbryta sin semester på grund av bristen personal.Efter återkommande problem med serviceresor och färdtjänst tog Skånetrafiken över servicen i egen regi i år.

BT - 05 jan 13 kl. 11:01

Färdtjänst-bluff stod äldre dyrt

Äldre personer med färdtjänst kan ha blivit lurade på pengar av en taxichaufför som felaktigt utger sig för att köra sådan trafik åt Borås stad. ?Vi har fått information om några fall men tror att mörkertalet kan vara väldigt stort, säger arbetsledaren Maria Klug som handlägger färdtjänstfrågor på tekniska förvaltningen.

Uppsalanyheter.se - 03 feb 16 kl. 19:37

Tjänstemän tar färdtjänst vid tjänsteresor - kvalitetssäkring säger politikerna

Gatu- och samhällsmiljönämnden kommer beslutat att tjänstemän vid enheten för särskild kollektivtrafik ska få genomföra kvalitetsgranskningsresor med färdtjänst i samband med tjänstresor. Syftet är att få bättre kunskap om hur resorna fungerar och bidra till kvalitetssäkring av resor med särskild kollektivtrafik, färdtjänst.Gatu- och samhällsmiljönämnden kommer beslutat att tjänstemän vid enheten för särskild kollektivtrafik ska få genomföra kvalitetsgranskningsresor med färdtjänst i samband med tjänstresor.

Kristianstadsbladet - 31 jan 17 kl. 03:00

Färdtjänst kan drivas i egen regi

Skånetrafiken vill ha en egen beställningscentral i Skåne för att boka färdtjänst- och sjukresor. Missnöje med den nuvarande leverantören är en av anledningarna..

News55 - 07 feb 17 kl. 14:14

Funktionsnedsatt 87-åring kan nekas färdtjänst

Den 87-årige mannen är bosatt i Växjö och lider både av en ögonsjukdom och svår åderbråck. Det gör att han bara kan röra sig korta sträckor, vilket var anledningen till att mannen ansökte om och beviljades rätt till färdtjänst. Trots att mannen fick rätt i domstol tycker länstrafiken Kronoberg annorlunda.

Västerbottens Folkblad - 30 maj 16 kl. 19:00

[PLUS] Antog nya riktlinjer för färdtjänst

Kommunfullmäktige antog i går nya generella föreskrifter och villkor för kommunal färdtjänst i Umeå....

Fler nyheter från YA

YA - 4 timmar sedan

Medborgarförslag: ”Kommunen bör köpa in en FN-flagga”

Det finns gott om tillfällen under ett år att celebrera FN, till exempel med en flagga utanför stadshuset. Det anser en kommuninvånare i ett medborgarförslag..

YA - 5 timmar sedan

Trafikantveckan arrangeras i Simrishamn

Musik och tipsrunda präglar årets version av Europeiska trafikantveckan..

YA - 6 timmar sedan

Franskt drama på vita duken

På torsdag kväll blir det fransk film på Kiviks bio..

YA - 7 timmar sedan

Bedrägeri: Krävs på betalning för osedda filmer

En Gärsnäsbo krävs på betalning för filmer han aldrig sett. Nu polisanmäler han ett danskt företag för bedrägeri..

YA - Igår: 15:17

Förslag: Här vill invånarna ha bajamajor

Placera en bajamaja i Jonebergsparken, och en vid Gislövshammar. De förslagen har skickats in av kommuninvånare..

YA - Igår: 15:22

Kreativt skrivande för vuxna

Skriv och läs, skratta och diskutera. Torsdag kväll är skrivarkväll på biblioteket..

YA - Igår: 10:31

Polisanmälan: Två slagsmål på skolan – samma vecka

Två gånger samma vecka rök elever ihop och slog på varandra. Händelserna, som inträffade under skoltid på en skola i kommunen, är polisanmälda och utreds av skolans elevhälsa..

YA - Igår: 00:01

Läkare föreläser om egen utbrändhet

Morten Saksö är läkare. För ett par år sedan blev han utbränd. På onsdag berättar han i Österlengymnasiets aula om resan tillbaka till livet..

YA - I förrgår: 09:52

BROTT: Kvinna drabbad av kulstöld och otrevliga samtal

När kvinnan i fredags morse upptäckte att en träkula stulits från hennes staket satte hon det i samband med otrevliga telefonsamtal hon fått. Nu har hon polisanmält stölden och ofredandet..

YA - I förrgår: 09:52

SKADEGÖRELSE: Bil sönderslagen på garageuppfart

Kvinnan parkerade sin bil på den egna garageuppfarten i centrala Simrishamn. Morgonen därpå fann hon den i ett bedrövligt skick..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.