YA > Lokalt

Tuesday, 19 June, 14:30

Liknande nyheter

Taggar: Färdtjänsti , kommunal, regiutreds
Kristianstadsbladet - 15 mar 13 kl. 19:21

Inte billigare med egen färdtjänst

Utredningen om det skulle bli billigare och bättre att köra färdtjänst i egen regi för kommunen är klar. På tre sidor förklarar förvaltningen det sannolikt inte går att göra.
Det var efter ett yrkande från Sverigedemokraterna i slutet av december som omsorgsnämnden tillsatte en utredning kring pris- och kvalitetsskillnader mellan färdtjänst i egen regi jämfört med avtalet med Skånetrafiken.

Kristianstadsbladet - 01 feb 13 kl. 08:30

Färdtjänst svår att ta tillbaka

Regionen ansvarar för färdtjänstresorna i Bromölla, resor som har fått kritik av brukarna. Pensionärsföreningarna i Bromölla vill att kommunen ska ta tillbaka färdtjänsten i egen regi men Åke Hammarstedt (S) menar att det inte är så lätt.
På senaste kommunstyrelsesammanträdet lämnade Synskadades riksförbund (SRF) in en skrivelse om att kommunerna måste ta sitt ansvar för att färdtjänsten ska fungera.

YA - 05 nov 17 kl. 10:00

Kommunal färdtjänst har för- och nackdelar

Färdtjänst i kommunal regi har fler nackdelar än fördelar. Det konstateras i en utredning som politikerna ännu inte tagit ställning till..

YA - 28 mar 14 kl. 17:22

Färdtjänst kvar i Skånetrafikens regi

Merparten av de skånska kommunerna är liksom Skurup inbegripna i diskussioner med Skånetrafiken. På dagordningen står ett nytt avtal som ger mer makt åt kommunerna när det gäller färdtjänsten.
- Vi måste ha mer tumme i ögat på Skånetrafiken, säger Niklas Sjöberg (M), ordförande för kommunstyrelsen i Skurup.

BT - 28 okt 17 kl. 08:43

Därför blir färdtjänsthanteringen kvar i kommunal regi

Resandet med färdtjänst har ökat med 25 procent mellan åren 2008 och 2016, därmed också kostnaderna. Nu har tekniska nämnden utrett om verksamheten kan bli mer kostnadseffektiv..

BT - 05 jan 13 kl. 11:01

Färdtjänst-bluff stod äldre dyrt

Äldre personer med färdtjänst kan ha blivit lurade på pengar av en taxichaufför som felaktigt utger sig för att köra sådan trafik åt Borås stad. ?Vi har fått information om några fall men tror att mörkertalet kan vara väldigt stort, säger arbetsledaren Maria Klug som handlägger färdtjänstfrågor på tekniska förvaltningen.

Uppsalanyheter.se - 03 feb 16 kl. 19:37

Tjänstemän tar färdtjänst vid tjänsteresor - kvalitetssäkring säger politikerna

Gatu- och samhällsmiljönämnden kommer beslutat att tjänstemän vid enheten för särskild kollektivtrafik ska få genomföra kvalitetsgranskningsresor med färdtjänst i samband med tjänstresor. Syftet är att få bättre kunskap om hur resorna fungerar och bidra till kvalitetssäkring av resor med särskild kollektivtrafik, färdtjänst.Gatu- och samhällsmiljönämnden kommer beslutat att tjänstemän vid enheten för särskild kollektivtrafik ska få genomföra kvalitetsgranskningsresor med färdtjänst i samband med tjänstresor.

Kristianstadsbladet - 31 jan 17 kl. 03:00

Färdtjänst kan drivas i egen regi

Skånetrafiken vill ha en egen beställningscentral i Skåne för att boka färdtjänst- och sjukresor. Missnöje med den nuvarande leverantören är en av anledningarna..

News55 - 07 feb 17 kl. 14:14

Funktionsnedsatt 87-åring kan nekas färdtjänst

Den 87-årige mannen är bosatt i Växjö och lider både av en ögonsjukdom och svår åderbråck. Det gör att han bara kan röra sig korta sträckor, vilket var anledningen till att mannen ansökte om och beviljades rätt till färdtjänst. Trots att mannen fick rätt i domstol tycker länstrafiken Kronoberg annorlunda.

Västerbottens Folkblad - 30 maj 16 kl. 19:00

[PLUS] Antog nya riktlinjer för färdtjänst

Kommunfullmäktige antog i går nya generella föreskrifter och villkor för kommunal färdtjänst i Umeå....

Trelleborgs Allehanda - 22 feb 13 kl. 06:30

Taxi Trelleborg vann kamp om färdtjänst

Arkivbild: Lollo Bark
Taxi Trelleborg har vunnit upphandlingen om att köra färdtjänst åt Trelleborgs kommun. Bolaget ska ta över efter Palmstadens Taxi i augusti. Men striden om det åtråvärda mångmiljonkontraktet är inte över.

Fler nyheter från YA

YA - 2 timmar sedan

Stöld: Restauranggäst bestals på plånbok

Mannen hade hängt sin kavaj på stolen när han satt och på en uteservering i Simrishamn. När han kom hem var plånboken borta..

YA - 2 timmar sedan

Orkestrar konserterar i Vallby kyrka

Simrishamns Musikkår och Tomelilla Ungdomsorkester ger en gemensam konsert i Vallby kyrka på onsdag kväll..

YA - 2 timmar sedan

Snuskigt klotter på musikscenen: ”Inte bra reklam”

I mer än ett år har klottret tjänat kuliss vid olika evenemang i Brunnsparken. Skandal, anser Musikkårens Lars Holm. Kommunen lovar nu att ta bort de obscena texterna bums..

YA - Igår: 13:26

Hällristningsvandring på årets längsta dag

Sommarsolståndet uppmärksammas på torsdag av Österlens museum, som anordnar en hällristningsvandring..

YA - Igår: 11:31

Skadegörelse: Fick nyckelhålet igenspacklat

När kvinnan kom hem kunde hon inte ta sig in. Någon hade spacklat igen nyckelhålet..

YA - Igår: 11:32

Äldre kvinna bestulen på träd

När den äldre kvinnan kom hem efter en veckas resa saknades ett träd på hennes tomt..

YA - Igår: 11:32

Brott: Män stal märkesbågar

Långt efter att de båda männen lämnat glasögonbutiken upptäckte personalen att flera bågar var borta..

YA - Igår: 11:27

Förare försvann efter dramatisk biljakt

I uppåt 130 kilometer i timmen färdades bilen på Simrishamns gator när polisen tog upp jakten. Bilen hittades senare på industriområdet. Men föraren var försvunnen..

YA - Igår: 10:59

Beskedet: Återvinningsstation tas bort

I sommar får källsorterande Hammenhögsbor ta bilen till grannbyn för att bli av med sina sopor. Återvinningsstationen tas bort den 29 juni och någon ersättningsplats har ännu inte hittats..

YA - Igår: 19:20

Grand final av den nya Hästrundan

Konstrundan och Matrundan är två populära utflyktsmål i sydöstra Skåne. Nu finns även Hästrundan. Under söndagen var det Grand final av arrangemanget på Svabesholms Kungsgård.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.