YA > Lokalt

Sunday, 09 December, 21:40

YA - 12 sep 17 kl. 00:01

Färdtjänst i kommunal regi utredsSkånetrafikens nota för färdtjänsten föreslås öka från 6,5 miljoner till 9 miljoner kronor. Nu utreder kommunen kostnaden för att ta över färdtjänsten i egen regi..
Läs mer på YA

Dela artikeln

10 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Färdtjänsti , kommunal, regiutreds
Kristianstadsbladet - 15 mar 13 kl. 19:21

Inte billigare med egen färdtjänst

Utredningen om det skulle bli billigare och bättre att köra färdtjänst i egen regi för kommunen är klar. På tre sidor förklarar förvaltningen det sannolikt inte går att göra.
Det var efter ett yrkande från Sverigedemokraterna i slutet av december som omsorgsnämnden tillsatte en utredning kring pris- och kvalitetsskillnader mellan färdtjänst i egen regi jämfört med avtalet med Skånetrafiken.

Kristianstadsbladet - 01 feb 13 kl. 08:30

Färdtjänst svår att ta tillbaka

Regionen ansvarar för färdtjänstresorna i Bromölla, resor som har fått kritik av brukarna. Pensionärsföreningarna i Bromölla vill att kommunen ska ta tillbaka färdtjänsten i egen regi men Åke Hammarstedt (S) menar att det inte är så lätt.
På senaste kommunstyrelsesammanträdet lämnade Synskadades riksförbund (SRF) in en skrivelse om att kommunerna måste ta sitt ansvar för att färdtjänsten ska fungera.

YA - 05 nov 17 kl. 10:00

Kommunal färdtjänst har för- och nackdelar

Färdtjänst i kommunal regi har fler nackdelar än fördelar. Det konstateras i en utredning som politikerna ännu inte tagit ställning till..

YA - 28 mar 14 kl. 17:22

Färdtjänst kvar i Skånetrafikens regi

Merparten av de skånska kommunerna är liksom Skurup inbegripna i diskussioner med Skånetrafiken. På dagordningen står ett nytt avtal som ger mer makt åt kommunerna när det gäller färdtjänsten.
- Vi måste ha mer tumme i ögat på Skånetrafiken, säger Niklas Sjöberg (M), ordförande för kommunstyrelsen i Skurup.

Skånskan - 03 nov 18 kl. 07:00

Kostnad för färdtjänst ökar

ESLÖV I juni beslutade Regionfullmäktige om en ny modell för fortsatt finansiering av färdtjänst och riksfärdtjänst. Samtidigt beslutade man att säga upp dagens finansieringsmodell.
Nu föreslår kommunstyrelsen att kommunfullmäktige ska teckna ett nytt avtal med 24 månaders uppsägningstid.

BT - 28 okt 17 kl. 08:43

Därför blir färdtjänsthanteringen kvar i kommunal regi

Resandet med färdtjänst har ökat med 25 procent mellan åren 2008 och 2016, därmed också kostnaderna. Nu har tekniska nämnden utrett om verksamheten kan bli mer kostnadseffektiv..

Skånskan - 23 jul 18 kl. 10:51

Problem med långa väntetider för färdtjänst

Hässleholm I sommar har Skånetrafiken jobbat intensivt för att lösa problemen med långa väntetider i telefon vid beställning av sjukresor och färdtjänst.
Många anställda har fått avbryta sin semester på grund av bristen personal.Efter återkommande problem med serviceresor och färdtjänst tog Skånetrafiken över servicen i egen regi i år.

BT - 05 jan 13 kl. 11:01

Färdtjänst-bluff stod äldre dyrt

Äldre personer med färdtjänst kan ha blivit lurade på pengar av en taxichaufför som felaktigt utger sig för att köra sådan trafik åt Borås stad. ?Vi har fått information om några fall men tror att mörkertalet kan vara väldigt stort, säger arbetsledaren Maria Klug som handlägger färdtjänstfrågor på tekniska förvaltningen.

Uppsalanyheter.se - 03 feb 16 kl. 19:37

Tjänstemän tar färdtjänst vid tjänsteresor - kvalitetssäkring säger politikerna

Gatu- och samhällsmiljönämnden kommer beslutat att tjänstemän vid enheten för särskild kollektivtrafik ska få genomföra kvalitetsgranskningsresor med färdtjänst i samband med tjänstresor. Syftet är att få bättre kunskap om hur resorna fungerar och bidra till kvalitetssäkring av resor med särskild kollektivtrafik, färdtjänst.Gatu- och samhällsmiljönämnden kommer beslutat att tjänstemän vid enheten för särskild kollektivtrafik ska få genomföra kvalitetsgranskningsresor med färdtjänst i samband med tjänstresor.

Kristianstadsbladet - 31 jan 17 kl. 03:00

Färdtjänst kan drivas i egen regi

Skånetrafiken vill ha en egen beställningscentral i Skåne för att boka färdtjänst- och sjukresor. Missnöje med den nuvarande leverantören är en av anledningarna..

News55 - 07 feb 17 kl. 14:14

Funktionsnedsatt 87-åring kan nekas färdtjänst

Den 87-årige mannen är bosatt i Växjö och lider både av en ögonsjukdom och svår åderbråck. Det gör att han bara kan röra sig korta sträckor, vilket var anledningen till att mannen ansökte om och beviljades rätt till färdtjänst. Trots att mannen fick rätt i domstol tycker länstrafiken Kronoberg annorlunda.

Fler nyheter från YA

YA - 8 timmar sedan

Kreativ julbasar drog fulla hus

En av Sophiaskolans största höjdpunkter är den traditionsenliga julbasaren med pepparkakshus-utlottningen som kronan på verket. I år lottades tio kreativa skapelser ut och intresset för dem var jättestort..

YA - Igår: 14:00

Elevkåren ordnade framtidslektioner på Nova

Jämkning. Tabellskatt. Kontrolluppgift.

YA - I förrgår: 13:32

20-åring döms för narkotikabrott

Påverkad av cannabis körde den knivförsedda 20-årige mannen bil. Nu döms han till böter på 7 000 kronor..

YA - I förrgår: 13:27

Granskning: Ojämna resultat i Simrishamns grundskolor

Inrikes födda barn lyckas bättre i grundskolan än nyanlända, och flickornas resultat är betydligt bättre än pojkarnas. Ändå lyckas skolorna i Simrishamn bättre än man kan förvänta sig, enligt SKL:s nya statistik..

YA - I förrgår: 12:28

Miljöbrott: Eldning anmäld till miljöförbundet

Enligt ett anonym anmälan eldar en lantbrukare avfall på sin mark. Nu måste han förklara sig för miljöförbundet..

YA - I förrgår: 09:41

Brott: Verktyg stulna på reningsverk

Verktyg och maskiner för 53 000 kronor stals natten till fredagen på reningsverket i Simrishamn..

YA - I förrgår: 09:00

”Utan Carina hade jag aldrig klarat det”

Aldrig trodde Nils-Åke Åkesson att han skulle klara sig hemma efter den omfattande operationen. Visst behöver han fortsatt hjälp, men han känner sig trygg. Och tacksam..

YA - I förrgår: 09:00

Hemteamet lotsar åter till tryggheten

Deras uppdrag är att lotsa människor tillbaka till sin vardag. Carina Jöers och Cecilia Andersson är undersköterskorna som förväntas jobba med händerna på ryggen. De utgör Hemteamet - socialförvaltningens nya satsning..

YA - 06 dec 18 kl. 14:23

Inbrott i fritidshus nära Löderup

Via källaren hade tjuvarna tagit sig in i fritidshuset. Inbrottet upptäcktes i onsdags..

YA - 06 dec 18 kl. 12:22

Just nu: Omfattande brand i bostadshus

Det började brinna i en källare i ett hus i Gärsnäs strax före lunchtid på torsdagen. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.