YLE > Finland

Thursday, 16 July, 19:10

YLE - 10 sep 17 kl. 09:13

De gröna och Vänsterförbundet godkänner civil olydnad för att hjälpa papperslösaDe gröna och Vänsterförbundet uppger att civil olydnad kan vara en acceptabel metod för att hjälpa papperslösa personer. Partierna understryker samtidigt till FNB att de inte i något fall godkänner våld. Civil olydnad betyder i det här fallet till exempel att en person som hjälper papperslösa inte följer ett avvisningsbeslut som känns orättvist. - Civil olydnad kan vara acceptabelt om det är fråga om fall där en människa till exempel är rädd för sitt liv som en följd av en avvisning, uppger Vänsterförbundets ordförande Li Andersson till FNB. Papperslösa personer kan ha ett avvisningsbeslut som vunnit laga kraft.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Vänsterförbundet, FNB, Vänsterförbundets, Li Andersson, Ordföranden, De, Krista Mikkonen, Merparten, Centerns, Markus Lohi, Finland, Sannfinländarnas, Jussi Halla, Joona Räsänen, SDP

Dela artikeln

51 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: De grönaoch , Vänsterförbundet, godkänner, civil, olydnadför att , hjälpa papperslösa
YLE - 25 mar 14 kl. 19:30

Vänsterförbundet godkänner inte budgetuppgörelsen

Vänsterförbundet godkänner inte uppgörelsen om budgeten för nästa år. Partiet har nyss meddelat att det lämnar regeringen. Partiordförande Paavo Arhinmäki meddelade om partiets regeringssorti på tisdag kväll i Ständerhuset.

YLE - 25 mar 14 kl. 19:30

Vänsterförbundet godkänner inte budgeten

Vänsterförbundet godkänner inte uppgörelsen om budgeten för nästa år. Vänsterförbundet kräver korrigeringar i uppgörelsen, annars går partier ut ur regeringen. Partiet är särksilt missnöjd med de beslut som berör barnfamiljerna.

YLE - 25 mar 14 kl. 19:30

Vänsterförbundet lämnar regeringen

Vänsterförbundet godkänner inte uppgörelsen om budgeten för nästa år. Partiet har nyss meddelat att det går ur regeringen. Partiet godkänner inte regeringens uppgörelse om budgeten för nästa år.

YLE - 26 mar 14 kl. 15:00

Vänsterförbundet gjorde rätt i att lämna regeringen

Beskurna barnbidrag, dyrare läkemedel, inga indexjusteringar i pensioner. Listan är lång och drabbar de svagaste, säger Vänsterförbundets Jarmo Ittonen i Jakobstad. - Vi kan inte sitta i en regering som godkänner detta.

YLE - 21 maj 14 kl. 06:00

Henrik Nyholm: Därför gillar jag Vänsterförbundet

Rubriken kunde vara: varför gillar jag Vänsterförbundet? Då skulle svaret vara: varför inte? Vänstern har alltid arbetat för stora massor.

YLE - 16 aug 15 kl. 08:00

”Centern godkänner ingen extremism”

I en Centerledd regering finns inte utrymme för extremism, säger nyvalda österbottniska riksdagsledamoten Antti Kurvinen (C). Det är ändå varje partis uppgift att hålla rent i eget hus, säger den 29-åriga Kauhavapolitikern. Att ytterhögern höjt sin profil på sistone är något som oroar Antti Kurvinen.

YLE - 16 jan 20 kl. 15:49

Kommentar: Vem har rätt att definiera antisemitism? Motstridiga budskap inom Vänsterförbundet

Minoriteten har alltid rätt när den känner sig förtryckt. Så tycker många vänsterförbundare - men i fallet Anna Kontula fick man svårt att hålla linjen..

HBL - 20 aug 12 kl. 06:18

Tvistefrågorna som delar regeringen om budgeten

Dimensioneringen av vårdpersonalen, skattefria kilometerersättningar, hushållsavdrag och finansiering av allmänbildande utbildning. Dessa är de största stötestenarna i budgetförhandlingarna i slutet av augusti.Den hetaste potatisen torde vara frågan om minimipersonal i äldrevården, där huvudregeringspartierna SDP och Samlingspartiet råkat i luven på varandra.

YLE - 10 jun 16 kl. 19:06

Vänsterförbundare bubblar av framtidstro

Alla talar om framtiden på Vänsterförbundets partikongress. Partiets nya ansikte utåt är framtidshoppet Li Andersson. Nu behövs bara ett nytt tilltal för det gamla budskapet om jämlikhet och solidaritet.

YLE - 27 okt 16 kl. 03:40

Helsingfors fullmäktige godkände omstridd generalplan

Helsingfors stadsfullmäktige beslöt natten till torsdag att godkänna den nya generalplanen med sina omstridda ingredienser. Beslutet fattades efter en lång diskussion och flera omröstningar. De delar av generalplanen som väckte mest debatt i fullmäktigesalen var att den tillåter att bostadsområden i Centralparken, att infartsleder görs om till stadsboulevarder och bostadsbyggandet på Malms flygfält.

Fler nyheter från YLE

YLE - 1 timme sedan

Bästa hemknuten i Svenskfinland: Billnäs

"Här är det trevligt att bo!".

YLE - 3 timmar sedan

Coronavåren drabbade biograferna hårt - men vid Finlands äldsta biograf ger man inte upp

Under sommaren visas de uteblivna filmerna från våren..

YLE - 7 timmar sedan

Sju skadade i bilolycka i Birkaland – flera av dem allvarligt

Två personbilar och en lastbil krockade..

YLE - 8 timmar sedan

Närskogarna i Raseborg fick skötselplan - men nu skall den på ny runda

Också andra än tekniska nämnden ska få säga sitt om planen..

YLE - 9 timmar sedan

Coronaläget fortsatt lugnt i Finland – allt fler testas för viruset

Förekomsten av covid-19 har minskat i de flesta vårddistrikt.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.