SVT > Inrikes

Thursday, 14 December, 23:35

SVT - 05 sep 17 kl. 20:42

Dan Eliasson bröt mot säkerhetsskyddsförordningenRikspolischef Dan Eliasson beslutade att ge ett privat företag åtkomst till hemlig och känslig information från Polismyndighetens personal- och lönesystem, vilket bröt mot säkerhetsskyddsförordningen, avslöjar Ekot och P4 Stockholm..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Eliasson, Dan Eliasson, Polismyndighetens, Ekot, P4 Stockholm

Dela artikeln

3525 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Dan, Eliassonbröt mot , säkerhetsskyddsförordningen
Cornucopia - 05 sep 17 kl. 20:07

BREAKING: Rikspolischefen Dan Eliasson frångick säkerheten - beslutade lämna ut känsligt data

SR Ekot avslöjade precis att rikspolischefen Dan Eliasson har gjort en "Transportstyrelsen" och beslutat att lämna ut hemlig och känslig information till det kanadensiska bolaget CGI utan kryptering och bryta mot Säkerhetsskyddsförordningen. Dags att få sparken eller godkänner regeringen nu sådant här?
Ser mörkt ut för Dan EliassonEkot sammanfattar:
"Eftersom det rör sig om hemliga uppgifter som har bäring på rikets säkerhet måste informationen, mellan polisen och företaget krypteras enligt ett system godkänt av Försvarsmakten.

SVT - 06 sep 17 kl. 18:56

Rikspolischef Dan Eliasson uttalar sig om brott mot säkerhetsskyddsförordningen

Rikspolischef Dan Eliasson hävdar att han inte har tagit något beslut som brutit mot säkerhetsskyddsförordningen. Däremot är han självkritisk till hur beslutet som han undertecknade är skrivet..

Expressen - 05 sep 17 kl. 20:04

Dan Eliasson bryter mot säkerhetsskyddsförordning

Dan Eliasson har beslutat att ge ett privat företag åtkomst till hemlig och känslig information från Polismyndighetens personal- och lönesystem. Det avslöjar Ekot. Beslutet bryter mot säkerhetsskyddsförordningen.

SR - 05 sep 17 kl. 20:00

Rikspolischefen frångick säkerhetsskyddsförordningen

Ekot och P4 Stockholm kan avslöja att rikspolischefen Dan Eliasson beslutat att ge ett privat företag åtkomst till hemlig och känslig information från Polismyndighetens personal- och lönesystem, på ett sätt som bryter mot Säkerhetsskyddsförordningen..

DN - 05 sep 17 kl. 20:25

Rikspolischefen bröt mot säkerhetsskyddsförordningen

Rikspolischefen Dan Eliasson beslutade att låta ett utländskt företag få tillgång till känslig och hemlig information rörande polisens personal- och lönesystem. Något som bryter mot säkerhetsskyddsförordningen, avslöjar Sveriges radio..

DN - 05 sep 17 kl. 20:25

SR: Rikspolischefen bröt mot säkerhetsskyddsförordningen

Rikspolischefen Dan Eliasson beslutade att låta ett utländskt företag få tillgång till känslig och hemlig information rörande polisens personal- och lönesystem. Något som bryter mot säkerhetsskyddsförordningen, avslöjar Sveriges radio..

DN - 06 sep 17 kl. 20:28

Dan Eliasson: Beslutet är olyckligt formulerat

Rikspolischefen Dan Eliasson menar att polisen inte brutit mot Säkerhetsskyddsförordningen när han fattade beslut om att använda en annan kryptering än Försvarsmaktens våren 2015. – När man läser formuleringarna till beslutet i dag, två och ett halvt år senare, är de olyckligt formulerade, säger Dan Eliasson till DN..

DN - 13 okt 17 kl. 08:38

Ingen förundersökning mot Dan Eliasson

Åklagare Anders Jakobsson har beslutat att inte inleda en förundersökning mot rikspolischef Dan Eliasson. Samtidigt konstaterar åklagaren att Eliasson agerat i strid mot säkerhetsskyddsförordningen..

GöteborgsPosten - 05 sep 17 kl. 20:51

Hårda kritiken mot rikspolischef Dan Eliasson

Rikspolischefen Dan Eliasson beslutade att ge ett privat företag åtkomst till hemlig och känslig information från Polismyndigheten utan godkänd kryptering. Han bröt därmed mot Säkerhetsskyddsförordningen, enligt Ekot och P4 Stockholm..

GöteborgsPosten - 06 sep 17 kl. 00:01

Rikspolischef Dan Eliasson frångick säkerhetsregler

Rikspolischefen Dan Eliasson beslutade att ge ett privat företag åtkomst till hemlig och känslig information från Polismyndigheten utan godkänd kryptering. Han bröt därmed mot Säkerhetsskyddsförordningen, enligt Ekot och P4 Stockholm..

Fler nyheter från SVT

SVT - 1 timme sedan

Camilla Björkbom, Djurens rätt: ”Jag tror svenska konsumenter känner sig lurade”

En oacceptabel metod där grisar kämpar för sina liv för att det är mest gynnsamt ekonomiskt för köttföretagen eller den bästa tillgängliga metoden där grisarna känner trygghet tillsammans när de sövs ned. Åsikterna gick isär när Djurens rätt och Svenska köttföretagen i Aktuellt 21 debatterade slaktmetoder..

SVT - 2 timmar sedan

Efter Väder-Nils: André Pops auktionerar ut soffplats under Vasaloppet

Efter att Väder-Nils la ut sin kända tröja med katt och blixtar har nu SVT-profilen André Pops erbjudit högsta budare att se Vasaloppet hemma hos honom..

SVT - 6 timmar sedan

Adaktusson (KD): ”Socialdemokraterna utnyttjas av antisemitiska grupper”

Brandbomber och dödshot – hat mot judar är en fråga som har aktualiserats flera gånger den senaste veckan. I kvällens Opinion live diskuterar bland andra Lars Adaktusson (KD) och Ann-Sofie Hermansson (S) antisemitismen, som alla tar avstånd från. Men Lars Adaktusson tycker att Socialdemokraternas fördömanden skorrar falskt..

SVT - 7 timmar sedan

Björn Söder (SD) skyller hatet mot judar på alla andra partier

Brandattacker mot judiska byggnader har väckt bred politisk avsky den senaste veckan. Riksdagens andre vice talman Björn Söder (SD) menar att de övriga riksdagspartierna och ”det svenska medieetablissemanget” bär skulden till att hatet mot judar ökar i Sverige..

SVT - 7 timmar sedan

Socialminister Annika Strandhäll kritisk mot bortre tidsgräns i sjukförsäkringen

Socialminister Annika Strandhäll (S) riktar hård kritik mot förslaget om att återinföra en bortre tidsgräns i sjukförsäkringen. Hon kallar det för ett slag i ansiktet på sjuka. – Det är helt absurt, säger hon..

SVT - 8 timmar sedan

Sverigedemokraterna ställer sig bakom bortre tidsgräns i sjukförsäkringen

Sverigedemokraterna kommer i eftermiddag att rösta med Alliansen för att återinföra en bortre tidsgräns i sjukförsäkringen. Därmed finns det majoritet i riksdagen för förslaget. Men det är fortfarande oklart vilken tidsgräns partierna vill ha..

SVT - 10 timmar sedan

SVT:s ekonomireporter om domen: De har gjort fel, men inte tillräckligt

Utfallet i rättegången mot den gamla ledningen i HQ bank var inte självklart. Det säger SVT:s ekonomireporter Kristina Lagerström i en analys..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.