YA > Lokalt

Thursday, 20 September, 10:38

Liknande nyheter

Taggar: Pendlare, rasaröver , knökfulla, bussar, oroför , säkerheten
YA - 05 nov 13 kl. 06:30

Pendlare trängs på bussarna

Foto: Mark Hanlon
Det har blivit trångt på den nya busspendeln till Lund, linje 160. I går satte Skånetrafiken in en förstärkningsbuss på en av avgångarna från Veberöd, och fler är planerade. I december tillkommer dessutom två nya morgonturer från Veberöd, vilket man hoppas ska lätta på trycket.

Sydsvenskan - 16 jun 11 kl. 06:30

Sena bussar och tåg kostar nära en miljard

Förseningar i trafiken för pendlare i Malmöregionen kostar samhället nästan en miljard kronor om året. I de tre storstadsregionerna handlar det om 8,5 miljarder. Skåningarna är lindrigt drabbade, men förseningar för tågpendlare är anmärkningsvärt vanligt.

YA - 04 okt 13 kl. 06:00

Många pendlare missar sina anslutningsbussar

Foto: Bass Nilsson
Många pendlare har reagerat på att de missar sina anslutande bussar i Sjöbo efter förändringarna som genomfördes i veckan. Skånetrafiken medger att de nya busslinjernas tidtabeller har brister och arbetar för att lösa dem.
I tisdags försvann Skåneexpressen 6 och därmed den direkta bussförbindelsen mellan Ystad och Lund.

YA - 03 jun 14 kl. 04:00

Pendlare utan tuff tuff

Foto: Annica Jönsson
Arbetsgivare och fackförbund har ett stort ansvar för att lösa konflikten på Öresundstågen.
Ur högtalarsystemet hörs den entoniga kvinnorösten: ”Samtliga Öresundståg är i dag inställda. Detta beror på en arbetsmarknadskonflikt.

Expressen - 27 mar 17 kl. 11:32

Tvärbanan stängd – då rasar resenärerna

I dag är det första arbetsdagen som sedan Tvärbanan stängdes av. Stora delar av linjen ersätts med bussar – men flera resenärer är inte nöjda med hur SL löst avstängningen. ”Totalt kaos”, skriver en pendlare.

BT - 01 okt 11 kl. 09:58

Pendlare ska slippa ståplats

Överfulla tåg med stående pendlare är inget som uppmuntrar till kollektivåkande. Socialdemokraterna kräver att Västtrafik löser problemet.
?

SvD - 04 jan 16 kl. 18:53

Id-kontroller orosmoln för tusentals pendlare

Det blev trångt och stökigt för många pendlare när de omdiskuterade id-kontrollerna infördes på resor från Danmark till Sverige. ”Hoppas verkligen inte det håller på mer än en månad", säger en pendlare till SvD på Kastrup. Danska regeringen reagerade snabbt med tillfälliga gränskontroller på färjor, bussar och tåg från Tyskland..

Kristianstadsbladet - 08 sep 12 kl. 14:16

Pendlare kritiska till förändringarna

?Skånetrafiken ändrar mycket till det sämre?. Den uppfattningen har Monica Grönlund som pendlar med bussen till och från jobbet varje dag.

Skånskan - 08 feb 14 kl. 10:30

Kräver fler bussar för pendlare


Kävlinge kommun måste ta fram en strategi för att förbättra kollektivtrafiken för pendlare. Det skriver Miljöpartiet i en motion som ska debatteras av fullmäktige på måndag..

Kristianstadsbladet - 28 apr 14 kl. 06:00

Pendlare riskerar sämre hälsa

Att ha långt till jobbet kan slita på både kropp och psyke. Ändå gör många som Marcus Boström.Han pendlar fem timmar varje dag.

Fler nyheter från YA

YA - 10 timmar sedan

Lars Mohlin: Tv-bilagan får ge plats åt nysatsningar och lokal journalistik

Hösten är tid för budgetarbete på YA. Nu bestämmer vi vad vi ska satsa våra resurser på nästa år. Och, tyvärr, även vad vi måste undvara..

YA - 12 timmar sedan

Två kvinnor kryssade sig in i fullmäktige i Ystad

Vänsterpartiets Annika Weitner och Kristdemokraternas Sofia Damm kryssade sig in i kommunfullmäktige i Ystad. Det visar sammanställningen av personkryssen när länsstyrelsen räknat färdigt..

YA - 12 timmar sedan

Smuggling: Man hade 190 000 cigaretter i bilen

Mannen smugglade in 190 000 cigaretter, men avslöjades av tullen i Ystad. Nu har han åtalats vid Ystads tingsrätt misstänkt för olovlig förflyttning av punktskattepliktiga varor, som brottet formellt heter..

YA - 14 timmar sedan

Säsongsavslutning: Frida Green uppträder på raggarträff

På fredag håller Yankee Car Club sin sista träff för säsongen för ung motorburen ungdom, och alla andra motorfrälsta. Sångerskan Frida Green kommer att framträda..

YA - 16 timmar sedan

Anmäler häktet: ”Tvingas stjäla mat av andra intagna”

En intagen JO-anmäler häktet i Ystad. Han redovisar en rad olika synpunkter på hur han tycker att mathållningen för de intagna missköts. Bland annat skriver han att de intagna tvingas stjäla mat av varandra för att bli mätta..

YA - 23 timmar sedan

Tegla kvartett spelar i Mariakyrkan

Tegla kvartett bjuder på lunchkonsert i Mariakyrkan på lördag klockan 12..

YA - Igår: 10:29

Trafik: Efterlängtade cykelvägen asfalteras nästa vecka

Den nybyggda cykelvägen mellan Sövestad och Hedeskoga har åter stängts av för allmänheten. Nu rullar vältar och andra fordon på grusvägen, som kommer att börja asfalteras på måndag..

YA - Igår: 00:01

Kommunen tar strid för att slippa avgift

Tekniska nämnden, som hotas av straffavgift för att ha tagit ner 17 träd i samband med bygget av p-platsen på Oskarsgatan, protesterar och vill undanta sex träd från avgiften. .

YA - Igår: 00:01

Peter Lindgren: Min pappa har vackrare händer än din pappa

Jag satte mig att börja skriva en krönika om minnets beskaffenhet, men kunde plötsligt inte slita mina ögon från mina händer. Plötsligt händer det. En plötslig krönika om händer..

YA - Igår: 18:01

Ystad vägrar ge upp sommaren: ”Det är ju sagolikt här”

Årets sommar slog många rekord vad det gäller värme och badtemperaturer. Hösten följer i samma fotspår. Om det ens går att kalla den 18 september i Ystad för en höstdag.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.