YA > Lokalt

Monday, 19 March, 17:25

YA - 01 sep 17 kl. 12:41

Pendlare rasar över knökfulla bussar – oro för säkerhetenSkånetrafikens ersättningsbussar tar emot för många passagerare och körs ibland knökfulla mellan Tomelilla och Ystad. Nu kräver passagerare att något görs åt säkerheten..
Läs mer på YA
Läs mer om:
Tomelilla, Ystad

Dela artikeln

89 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Pendlare, rasaröver , knökfulla, bussar, oroför , säkerheten
YA - 05 nov 13 kl. 06:30

Pendlare trängs på bussarna

Foto: Mark Hanlon
Det har blivit trångt på den nya busspendeln till Lund, linje 160. I går satte Skånetrafiken in en förstärkningsbuss på en av avgångarna från Veberöd, och fler är planerade. I december tillkommer dessutom två nya morgonturer från Veberöd, vilket man hoppas ska lätta på trycket.

YA - 03 jun 14 kl. 04:00

Pendlare utan tuff tuff

Foto: Annica Jönsson
Arbetsgivare och fackförbund har ett stort ansvar för att lösa konflikten på Öresundstågen.
Ur högtalarsystemet hörs den entoniga kvinnorösten: ”Samtliga Öresundståg är i dag inställda. Detta beror på en arbetsmarknadskonflikt.

Expressen - 27 mar 17 kl. 11:32

Tvärbanan stängd – då rasar resenärerna

I dag är det första arbetsdagen som sedan Tvärbanan stängdes av. Stora delar av linjen ersätts med bussar – men flera resenärer är inte nöjda med hur SL löst avstängningen. ”Totalt kaos”, skriver en pendlare.

Sydsvenskan - 16 jun 11 kl. 06:30

Sena bussar och tåg kostar nära en miljard

Förseningar i trafiken för pendlare i Malmöregionen kostar samhället nästan en miljard kronor om året. I de tre storstadsregionerna handlar det om 8,5 miljarder. Skåningarna är lindrigt drabbade, men förseningar för tågpendlare är anmärkningsvärt vanligt.

YA - 04 okt 13 kl. 06:00

Många pendlare missar sina anslutningsbussar

Foto: Bass Nilsson
Många pendlare har reagerat på att de missar sina anslutande bussar i Sjöbo efter förändringarna som genomfördes i veckan. Skånetrafiken medger att de nya busslinjernas tidtabeller har brister och arbetar för att lösa dem.
I tisdags försvann Skåneexpressen 6 och därmed den direkta bussförbindelsen mellan Ystad och Lund.

BT - 01 okt 11 kl. 09:58

Pendlare ska slippa ståplats

Överfulla tåg med stående pendlare är inget som uppmuntrar till kollektivåkande. Socialdemokraterna kräver att Västtrafik löser problemet.
?

SvD - 04 jan 16 kl. 18:53

Id-kontroller orosmoln för tusentals pendlare

Det blev trångt och stökigt för många pendlare när de omdiskuterade id-kontrollerna infördes på resor från Danmark till Sverige. ”Hoppas verkligen inte det håller på mer än en månad", säger en pendlare till SvD på Kastrup. Danska regeringen reagerade snabbt med tillfälliga gränskontroller på färjor, bussar och tåg från Tyskland..

Kristianstadsbladet - 08 sep 12 kl. 14:16

Pendlare kritiska till förändringarna

?Skånetrafiken ändrar mycket till det sämre?. Den uppfattningen har Monica Grönlund som pendlar med bussen till och från jobbet varje dag.

Skånskan - 08 feb 14 kl. 10:30

Kräver fler bussar för pendlare


Kävlinge kommun måste ta fram en strategi för att förbättra kollektivtrafiken för pendlare. Det skriver Miljöpartiet i en motion som ska debatteras av fullmäktige på måndag..

Kristianstadsbladet - 28 apr 14 kl. 06:00

Pendlare riskerar sämre hälsa

Att ha långt till jobbet kan slita på både kropp och psyke. Ändå gör många som Marcus Boström.Han pendlar fem timmar varje dag.

Fler nyheter från YA

YA - 5 timmar sedan

Brott: Man stal verktyg i samma affär – igen

Mannen plockade med sig ett laserverktyg till ett värde av 6 000 kronor. Men personalen kände igen honom – han hade varit inne i samma ärende förut. .

YA - 6 timmar sedan

Sabotage av barstol kan vara misshandel – man föll och slog i huvudet

Mannen skulle just sätta sig och äta på McDonalds när stolen brakade sönder. .

YA - Igår: 16:57

Facklig kritik mot nya chefen: ”Borde ha hört med oss.”

Flera av de fackliga organisationerna på Ystads lasarett hade synpunkter på beslutet att utse Annika Malmquist till ny sjukhuschef..

YA - Igår: 14:55

Fotograf inkräktade på örnrevir: ”Allvarligt”

Fotografen smög sig på tok för nära kungsörnarnas bo. Men örnvaktaren ringde polisen som skickade en patrull till Fyledalen. Fotografen misstänks nu för brott mot områdesskyddet..

YA - Igår: 06:18

Ystads brev till statsministern: "Sverige krymper"

Kommunalråd Kent Mårtensson (S) har författat ett brev till statsministern och vädjar om hjälp med erosionen. ”Vi hoppas att en statlig myndighet ska ta ansvaret.”.

YA - I förrgår: 19:00

Ystads egen operastjärna drog fullt hus: ”Det är fantastiskt”

Det blev fullsatt i salongen när Stockholmsoperans Aïda visades på Cinema 3 i Ystad. I publiken fanns bland andra Lena och Sune Nilsson, föräldrar till huvudrollsinnehavaren Christina Nilsson..

YA - I förrgår: 15:00

Nya mötesplatsen öppnade upp för nyfikna

Ystad Studios Visitors Center slog upp portarna för allmänheten på lördagen med en stor invigningsfest. Hundratals barn tog tillfället att få träffa Pax från Vintergatan och Ola från Amigo..

YA - I förrgår: 08:57

Chef lämnar sjukhuset i Ystad: ”Arbetet ska vara lustfyllt”

Morten Ljungdahl slutar som chef för akuten och medicinavdelningen på lasarettet i Ystad i sommar. – Jag känner att jag vill göra något annat. Jag har jobbat fem år som chef, säger han..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.