YA > Lokalt

Monday, 17 December, 06:03

YA - 01 sep 17 kl. 12:41

Pendlare rasar över knökfulla bussar – oro för säkerhetenSkånetrafikens ersättningsbussar tar emot för många passagerare och körs ibland knökfulla mellan Tomelilla och Ystad. Nu kräver passagerare att något görs åt säkerheten..
Läs mer på YA
Läs mer om:
Tomelilla, Ystad

Dela artikeln

89 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Pendlare, rasaröver , knökfulla, bussar, oroför , säkerheten
YA - 05 nov 13 kl. 06:30

Pendlare trängs på bussarna

Foto: Mark Hanlon
Det har blivit trångt på den nya busspendeln till Lund, linje 160. I går satte Skånetrafiken in en förstärkningsbuss på en av avgångarna från Veberöd, och fler är planerade. I december tillkommer dessutom två nya morgonturer från Veberöd, vilket man hoppas ska lätta på trycket.

Sydsvenskan - 16 jun 11 kl. 06:30

Sena bussar och tåg kostar nära en miljard

Förseningar i trafiken för pendlare i Malmöregionen kostar samhället nästan en miljard kronor om året. I de tre storstadsregionerna handlar det om 8,5 miljarder. Skåningarna är lindrigt drabbade, men förseningar för tågpendlare är anmärkningsvärt vanligt.

YA - 04 okt 13 kl. 06:00

Många pendlare missar sina anslutningsbussar

Foto: Bass Nilsson
Många pendlare har reagerat på att de missar sina anslutande bussar i Sjöbo efter förändringarna som genomfördes i veckan. Skånetrafiken medger att de nya busslinjernas tidtabeller har brister och arbetar för att lösa dem.
I tisdags försvann Skåneexpressen 6 och därmed den direkta bussförbindelsen mellan Ystad och Lund.

YA - 03 jun 14 kl. 04:00

Pendlare utan tuff tuff

Foto: Annica Jönsson
Arbetsgivare och fackförbund har ett stort ansvar för att lösa konflikten på Öresundstågen.
Ur högtalarsystemet hörs den entoniga kvinnorösten: ”Samtliga Öresundståg är i dag inställda. Detta beror på en arbetsmarknadskonflikt.

Expressen - 27 mar 17 kl. 11:32

Tvärbanan stängd – då rasar resenärerna

I dag är det första arbetsdagen som sedan Tvärbanan stängdes av. Stora delar av linjen ersätts med bussar – men flera resenärer är inte nöjda med hur SL löst avstängningen. ”Totalt kaos”, skriver en pendlare.

BT - 01 okt 11 kl. 09:58

Pendlare ska slippa ståplats

Överfulla tåg med stående pendlare är inget som uppmuntrar till kollektivåkande. Socialdemokraterna kräver att Västtrafik löser problemet.
?

SvD - 04 jan 16 kl. 18:53

Id-kontroller orosmoln för tusentals pendlare

Det blev trångt och stökigt för många pendlare när de omdiskuterade id-kontrollerna infördes på resor från Danmark till Sverige. ”Hoppas verkligen inte det håller på mer än en månad", säger en pendlare till SvD på Kastrup. Danska regeringen reagerade snabbt med tillfälliga gränskontroller på färjor, bussar och tåg från Tyskland..

Kristianstadsbladet - 08 sep 12 kl. 14:16

Pendlare kritiska till förändringarna

?Skånetrafiken ändrar mycket till det sämre?. Den uppfattningen har Monica Grönlund som pendlar med bussen till och från jobbet varje dag.

Skånskan - 08 feb 14 kl. 10:30

Kräver fler bussar för pendlare


Kävlinge kommun måste ta fram en strategi för att förbättra kollektivtrafiken för pendlare. Det skriver Miljöpartiet i en motion som ska debatteras av fullmäktige på måndag..

Kristianstadsbladet - 28 apr 14 kl. 06:00

Pendlare riskerar sämre hälsa

Att ha långt till jobbet kan slita på både kropp och psyke. Ändå gör många som Marcus Boström.Han pendlar fem timmar varje dag.

Fler nyheter från YA

YA - Igår: 11:02

Film från luften när Jas-planen flyger in över Svarte

Se när flygplanen passerar över Svarte..

YA - I förrgår: 06:00

De blev avtackade från skolans värld

Det blev ett uppsluppet sorl på Klostret när kultur- och utbildningsförvaltningen avtackade anställda som gått i pension eller gått vidare till andra anställningar..

YA - I förrgår: 18:58

Efter åtta år i Sverige: Mahmoud hotas av utvisning

Efter nästan åtta år i Sverige hotas Mahmoud Hamed av utvisning. Han och barnen hänvisas till Irak medan hans fru och barnens mamma utvisas till Marocko. – Jag hoppas fortfarande att det ska lösa sig, säger Mahmoud Hamed som många Ystadsbor känner som torghandlare.

YA - I förrgår: 19:00

Utvisningsbeslutet ska överklagas

Beslutet att utvisa Mahmoud Hamed och hans familj överraskar advokat Christine Kock. – Jag ska överklaga, men hoppas att Migrationsverket omprövar sitt beslut, säger hon..

YA - I förrgår: 09:26

Smugglare hade tre miljoner cigg i lasten – avslöjades med röntgenkamera

De sa att de kom tomhänta. Men i själva verket var långtradaren packad med tre miljoner smuggelcigaretter. Nu åtalas männen.

YA - 13 dec 18 kl. 18:00

Sfi-eleverna bjöd på annorlunda luciatåg

Klädseln varierade, men sången och inlevelsen gick inte att ta fel på när sfi-eleverna arrangerade luciatåg. För många var det deras första i livet..

YA - 13 dec 18 kl. 12:20

Lärare åtalas för sexuellt ofredande: Skickade kärleks-meddelanden till 9-åring

En lärare i Ystads kommun åtalas för att ha skickat ett stort antal kärleksmeddelanden till en 9-årig elev på skolan där han arbetat. Läraren ska också ha pussat eleven på munnen vid flera tillfällen..

YA - 13 dec 18 kl. 12:00

SMHI: Mer snö att vänta i veckan

På torsdagsmorgonen föll det snö över delar av sydöstra Skåne. Och det är fler snöbyar att vänta i veckan – men ännu ingen riktig vinter, enligt SMHI. .

YA - 13 dec 18 kl. 10:17

Polisen söker gäng som jagade skolelev

Polisen vill ha hjälp med iakttagelser från fredagen 7 december då ett gäng jagade en elev på väg till skolan. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.