YA > Lokalt

Saturday, 23 June, 08:29

YA - 01 sep 17 kl. 12:41

Pendlare rasar över knökfulla bussar – oro för säkerhetenSkånetrafikens ersättningsbussar tar emot för många passagerare och körs ibland knökfulla mellan Tomelilla och Ystad. Nu kräver passagerare att något görs åt säkerheten..
Läs mer på YA
Läs mer om:
Tomelilla, Ystad

Dela artikeln

89 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Pendlare, rasaröver , knökfulla, bussar, oroför , säkerheten
YA - 05 nov 13 kl. 06:30

Pendlare trängs på bussarna

Foto: Mark Hanlon
Det har blivit trångt på den nya busspendeln till Lund, linje 160. I går satte Skånetrafiken in en förstärkningsbuss på en av avgångarna från Veberöd, och fler är planerade. I december tillkommer dessutom två nya morgonturer från Veberöd, vilket man hoppas ska lätta på trycket.

YA - 03 jun 14 kl. 04:00

Pendlare utan tuff tuff

Foto: Annica Jönsson
Arbetsgivare och fackförbund har ett stort ansvar för att lösa konflikten på Öresundstågen.
Ur högtalarsystemet hörs den entoniga kvinnorösten: ”Samtliga Öresundståg är i dag inställda. Detta beror på en arbetsmarknadskonflikt.

Sydsvenskan - 16 jun 11 kl. 06:30

Sena bussar och tåg kostar nära en miljard

Förseningar i trafiken för pendlare i Malmöregionen kostar samhället nästan en miljard kronor om året. I de tre storstadsregionerna handlar det om 8,5 miljarder. Skåningarna är lindrigt drabbade, men förseningar för tågpendlare är anmärkningsvärt vanligt.

YA - 04 okt 13 kl. 06:00

Många pendlare missar sina anslutningsbussar

Foto: Bass Nilsson
Många pendlare har reagerat på att de missar sina anslutande bussar i Sjöbo efter förändringarna som genomfördes i veckan. Skånetrafiken medger att de nya busslinjernas tidtabeller har brister och arbetar för att lösa dem.
I tisdags försvann Skåneexpressen 6 och därmed den direkta bussförbindelsen mellan Ystad och Lund.

Expressen - 27 mar 17 kl. 11:32

Tvärbanan stängd – då rasar resenärerna

I dag är det första arbetsdagen som sedan Tvärbanan stängdes av. Stora delar av linjen ersätts med bussar – men flera resenärer är inte nöjda med hur SL löst avstängningen. ”Totalt kaos”, skriver en pendlare.

BT - 01 okt 11 kl. 09:58

Pendlare ska slippa ståplats

Överfulla tåg med stående pendlare är inget som uppmuntrar till kollektivåkande. Socialdemokraterna kräver att Västtrafik löser problemet.
?

SvD - 04 jan 16 kl. 18:53

Id-kontroller orosmoln för tusentals pendlare

Det blev trångt och stökigt för många pendlare när de omdiskuterade id-kontrollerna infördes på resor från Danmark till Sverige. ”Hoppas verkligen inte det håller på mer än en månad", säger en pendlare till SvD på Kastrup. Danska regeringen reagerade snabbt med tillfälliga gränskontroller på färjor, bussar och tåg från Tyskland..

Kristianstadsbladet - 08 sep 12 kl. 14:16

Pendlare kritiska till förändringarna

?Skånetrafiken ändrar mycket till det sämre?. Den uppfattningen har Monica Grönlund som pendlar med bussen till och från jobbet varje dag.

Skånskan - 08 feb 14 kl. 10:30

Kräver fler bussar för pendlare


Kävlinge kommun måste ta fram en strategi för att förbättra kollektivtrafiken för pendlare. Det skriver Miljöpartiet i en motion som ska debatteras av fullmäktige på måndag..

Kristianstadsbladet - 28 apr 14 kl. 06:00

Pendlare riskerar sämre hälsa

Att ha långt till jobbet kan slita på både kropp och psyke. Ändå gör många som Marcus Boström.Han pendlar fem timmar varje dag.

Fler nyheter från YA

YA - 8 timmar sedan

Här kan du se VM-matchen mellan Sverige och Tyskland ikväll

På puben, på storbild eller i ett tält? YA listar de ställen där du kan se VM-matcherna i Skurup, Simrishamn och Ystad. .

YA - 8 timmar sedan

Ystads djurparksläger - här lär sig barnen djurskötselråd

På Ystads djurpark får barn mellan 9 och 14 år prova på att vara en djurskötare för en dag under hela sommaren. .

YA - 13 timmar sedan

Asatroende firade midsommar vid Ales stenar

Blothornet var fyllt av hembrygd mjöd och i den mänskliga ringen åkallades Oden, Tor och Freja. På midsommaraftons eftermiddag firade Nordiska asa-samfundet Midsommarblot vid Ales stenar..

YA - Igår: 08:18

Han fick p-böter när han var på akuten

När Bo Erman kom ut från akutbesöket satt det en böteslapp på bilen. Han hade betalat för fem timmar men eftersom besöket dragit ut på tiden var han 15–20 minuter sen. – Där låg jag på en brits under observation med sladdar i kroppen, säger han..

YA - Igår: 00:01

Få koll på en av Sveriges viktigaste högtider – midsommar

Varför äter vi alltid sill, vad gjorde midsommarparet och vad symboliserar egentligen midsommarstången? Här får du stenkoll på sommarens stora högtid. .

YA - Igår: 16:23

Äldre får rätt att vara ute mer

Ystads äldre ska få bestämma mer. Socialnämnden har beslutat om nya riktlinjer för både äldre som har hemtjänst och för dem som bor i särskilt boende..

YA - I förrgår: 00:01

Rymdresor: Hon satsar allt på att resa till Mars

Jasleen Josan, 25 år, har ett ovanligt mål som hon satsar till hundra procent på: Hon vill bli den första indiska kvinnan som åker till Mars. Men just nu är den aspirerande astronauten på Österlen för att fira midsommar med sin släkt..

YA - I förrgår: 19:00

Efter osäkerheten: Nu kommer klara besked om midsommarvädret

Tidigare i veckan var prognosen för midsommarvädret skiftande och osäkert enligt SMHI men nu får vi klara besked om hur vädret blir under midsommarhelgen. .

YA - I förrgår: 16:57

Magiskt midsommarmöte på Ales stenar

I 33 år i rad har de stått mellan stenarna och sjungit på den riktiga midsommaren. Ett magiskt möte mellan Harmonikören, naturen och historien..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.