Kristianstadsbladet > Nyheter

Friday, 23 March, 07:51

Kristianstadsbladet - 30 aug 17 kl. 00:01

Extra busskort för dyrt adminstreraI Östra Göinge kan gymnasieeleverna inte lägga till Skånetrafikens plustjänst på sitt busskort. Det innebär att de får betala dyrt för resor på helger och vardagskvällar..
Läs mer på Kristianstadsbladet
Läs mer om:
Östra Göinge, Skånetrafikens

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Extra busskortför , dyrt, adminstrera
Kristianstadsbladet - 7 timmar sedan

Snart gratis busskort för elever i Göinge

Östra Göinge har alltså bestämt att ge eleverna gratis busskort. Så att alla elever kan åka vanlig buss till skolan. .

Expressen - 10 okt 15 kl. 19:00

Hon måste köpa dyrt busskort till sin bebis

Jossi Orvoëns, 18, lilla dotter är för ung för att skrivas in på förskola och får därför följa med sin mamma till skolan. Men nu kräver Skånetrafiken att den sex månader gamla flickan ska ha  ett eget busskort för nästan 800 kronor i månaden. – I värsta fall måste jag avsluta mina studier vilket känns jättejobbigt, säger den unga ensamstående mamman..

SmålandsPosten - 26 aug 13 kl. 07:04

Ge eleverna busskort

Om skollagen anger att det är kommunens skyldighet att ombesörja skolskjuts om det kan ske utan organisatoriska eller ekonomiska hinder eller merkostnader så kan man undra vari skillnaden ligger om skolbarnen får ett busskort som gäller från Urshult till Ryd i?stället för från Urshult till Tingsryd, skriver Björn Hvornum, Tingsrydsalternativet ? det lite nyare partiet i Tingsryds kommun.

Sydsvenskan - 14 jan 14 kl. 06:30

Fel neka elev busskort

Att neka en Malmöelev busskort strider mot skollagen.Det har förvaltningsrätten kommit fram till, sedan elevens pappa överklagat Malmö kommuns grundskolenämnds beslut till förvaltningsrätten.Eleven, som bor i stadsområde Söder, skulle ha varit placerad på Lindängeskolan men går på Möllevångsskolan.

UT - 05 okt 17 kl. 01:00

Busskort för fler blir en miljövinst

Mattias Josefsson gav en mycket kortfattad motivering på Rein Kotkas insändare (UT 28/9) och antyder enfast att det är för dyrt med kort för 65+..

Dalarnas tidningar - 10 jan 11 kl. 05:03

2 000 busskort är ogiltiga

[Dalarna] I dag är den första stora bussdagen efter nyår för många som nu vänder åter till jobbet och skolan efter helgledigheterna. Men pass upp när du kliver på bussen, risken är stor att det piper till och ditt busskort är ogiltigt! 2 000 resenärer hos Dalatrafik har sedan nyår busskort som är ogiltiga.

Jönköpingsnytt - 11 sep 12 kl. 15:22

5,9 kilometer till skolan - elever utan busskort

Nytt för detta läsår är att en del elever på gymnasieskolor som tidigare varit berättigade till busskort inte får det längre. Anledningen är ett beslut från politikerna i utbildnings och arbetsmarknadsnämnden. Jnytt besökte Råslätt under dagen och träffade bland annat Seide Sauma, mamma till en dotter som hon numera får dela busskort med..

DalaDemokraten - 30 nov 99 kl. 00:00

Föräldrar kritiska till vem som får busskort eller inte

En pojke i årskurs fyra var fram till i våras berättigad till busskort av Gagnefs kommun. När höstterminen startade drogs det in trots att klasskompisar som bor närmare skolan fortfarande får busskort av kommunen..

SmålandsPosten - 12 sep 14 kl. 06:47

Alla bör få busskort i gymnasiet

I?dag har man rätt till att påbörja sin gymnasie­utbildning till och med det året man fyller 19 år, men efter det att man fyllt 20 så har kommunen bestämt att man inte har rätt till busskort längre.
Sudiebidraget ska räcka till så mycket mer än transporter.

ÖstersundsPosten - 30 jan 15 kl. 14:39

JO-anmäler kommunen för orättvisa busskort

Härjedalen kommuns JO-anmäls av en man i Funäsdalen som tycker att reglerna kring busskort för gymnasielever är diskriminerande. De elever som väljer gymnasieskola utanför kommunen måste själva betala för sina resor till exempelvis Östersund. De elever som i stället väljer Härjedalens gymnasieskola får både gratis busskort och hyressubvention enligt anmälan.

Fler nyheter från Kristianstadsbladet

Kristianstadsbladet - 15 minuter sedan

Fastkilad puck blev mål: "Det sjukaste"

Arizona-backen Alex Goligoski blev målskytt i NHL utan att ens ha träffat målet. Det bisarra målet gjordes genom att pucken fastnade under Carolinamålvakten Cam Wards skridsko utan att han själv märkte det när han gick ut till kortsargen.(TT).

Kristianstadsbladet - 15 minuter sedan

Macrons popularitet dalar i ny mätning

Frankrikes president Emmanuel Macrons popularitetssiffror dalar. I en ny mätning från opinionsföretaget BVA får Macron bara stöd av 40 procent av fransmännen - den lägsta siffran någonsin för honom i en sådan undersökning.(TT).

Kristianstadsbladet - 15 minuter sedan

"Satc"-kollegorna stöttar Nixons nya karriär

Från "Sex and the city" till politiken. Skådespelaren Cynthia Nixon meddelade tidigare i veckan att hon ställer upp i guvernörsvalet i New York senare i år. Nu stöttas hon i sitt karriärval av sina gamla kollegor från succéserien.

Kristianstadsbladet - 30 minuter sedan

Larm om singelolycka – bil voltat

Kristianstadsbladet - 45 minuter sedan

Droger bland både gäster och personal

Narkotikaanvändningen ökar på krogarna i Stockholm, bland både gäster och personal, enligt en rapport från Stad (Stockholm förebygger Alkohol- och Drogproblem). 78 procent av de kroganställda har sett narkotikapåverkade gäster det senaste halvåret och 43 procent sett någon ta narkotika.(TT).

Kristianstadsbladet - 30 minuter sedan

Rogen gör komedispecial för välgörenhet

"Seth Rogen's hilarity for charity". Det är titeln på skådespelaren Seth Rogens kommande komedispecial på Netflix. Syftet är att samla in pengar till demensforskning, något Rogen har gjort i flera år men i år är det första gången evenemanget sänds på strömningstjänsten.

Kristianstadsbladet - 45 minuter sedan

Insamling gav totalt 4 500 kronor

Kristianstadsbladet - 45 minuter sedan

MTG-styrelse vill splitta upp bolaget

Stenbecksfärens mediekoncern MTG:s styrelse vill dela upp bolaget i två bolag: Modern Times Group MTG AB och Nordic Entertainment Group, skriver MTG i ett pressmeddelande.(TT).

Kristianstadsbladet - 45 minuter sedan

Unga marscherar för - och emot - skjutvapen

Den ena vill förbjuda vapen helt, den andre ser vapeninnehav som en rättighet och den tredje är less på hela situationen. Men high school-eleverna är ense om att ingen skolelev i USA ska behöva frukta för sitt liv. - Nästa gång kan det vara vi.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.