Kristianstadsbladet > Nyheter

Wednesday, 19 September, 19:06

Liknande nyheter

Taggar: Extra busskortför , dyrt, adminstrera
Expressen - 10 okt 15 kl. 19:00

Hon måste köpa dyrt busskort till sin bebis

Jossi Orvoëns, 18, lilla dotter är för ung för att skrivas in på förskola och får därför följa med sin mamma till skolan. Men nu kräver Skånetrafiken att den sex månader gamla flickan ska ha  ett eget busskort för nästan 800 kronor i månaden. – I värsta fall måste jag avsluta mina studier vilket känns jättejobbigt, säger den unga ensamstående mamman..

SmålandsPosten - 26 aug 13 kl. 07:04

Ge eleverna busskort

Om skollagen anger att det är kommunens skyldighet att ombesörja skolskjuts om det kan ske utan organisatoriska eller ekonomiska hinder eller merkostnader så kan man undra vari skillnaden ligger om skolbarnen får ett busskort som gäller från Urshult till Ryd i?stället för från Urshult till Tingsryd, skriver Björn Hvornum, Tingsrydsalternativet ? det lite nyare partiet i Tingsryds kommun.

Sydsvenskan - 14 jan 14 kl. 06:30

Fel neka elev busskort

Att neka en Malmöelev busskort strider mot skollagen.Det har förvaltningsrätten kommit fram till, sedan elevens pappa överklagat Malmö kommuns grundskolenämnds beslut till förvaltningsrätten.Eleven, som bor i stadsområde Söder, skulle ha varit placerad på Lindängeskolan men går på Möllevångsskolan.

UT - 05 okt 17 kl. 01:00

Busskort för fler blir en miljövinst

Mattias Josefsson gav en mycket kortfattad motivering på Rein Kotkas insändare (UT 28/9) och antyder enfast att det är för dyrt med kort för 65+..

Dalarnas tidningar - 10 jan 11 kl. 05:03

2 000 busskort är ogiltiga

[Dalarna] I dag är den första stora bussdagen efter nyår för många som nu vänder åter till jobbet och skolan efter helgledigheterna. Men pass upp när du kliver på bussen, risken är stor att det piper till och ditt busskort är ogiltigt! 2 000 resenärer hos Dalatrafik har sedan nyår busskort som är ogiltiga.

Jönköpingsnytt - 11 sep 12 kl. 15:22

5,9 kilometer till skolan - elever utan busskort

Nytt för detta läsår är att en del elever på gymnasieskolor som tidigare varit berättigade till busskort inte får det längre. Anledningen är ett beslut från politikerna i utbildnings och arbetsmarknadsnämnden. Jnytt besökte Råslätt under dagen och träffade bland annat Seide Sauma, mamma till en dotter som hon numera får dela busskort med..

DalaDemokraten - 30 nov 99 kl. 00:00

Föräldrar kritiska till vem som får busskort eller inte

En pojke i årskurs fyra var fram till i våras berättigad till busskort av Gagnefs kommun. När höstterminen startade drogs det in trots att klasskompisar som bor närmare skolan fortfarande får busskort av kommunen..

SmålandsPosten - 12 sep 14 kl. 06:47

Alla bör få busskort i gymnasiet

I?dag har man rätt till att påbörja sin gymnasie­utbildning till och med det året man fyller 19 år, men efter det att man fyllt 20 så har kommunen bestämt att man inte har rätt till busskort längre.
Sudiebidraget ska räcka till så mycket mer än transporter.

ÖstersundsPosten - 30 jan 15 kl. 14:39

JO-anmäler kommunen för orättvisa busskort

Härjedalen kommuns JO-anmäls av en man i Funäsdalen som tycker att reglerna kring busskort för gymnasielever är diskriminerande. De elever som väljer gymnasieskola utanför kommunen måste själva betala för sina resor till exempelvis Östersund. De elever som i stället väljer Härjedalens gymnasieskola får både gratis busskort och hyressubvention enligt anmälan.

Sydsvenskan - 27 jul 15 kl. 06:58

Gratis busskort till asylsökande

Alla asylsökande i Kalmar län får ett gratis busskort som gäller i hela länet. Tanken är att satsningen ska minska isoleringen för dem som bor långt ifrån större samhällen, rapporterar SVT Nyheter Småland.Kalmar är först ut i landet med gratis busskort.

Fler nyheter från Kristianstadsbladet

Kristianstadsbladet - 5 minuter sedan

Quattro ger mer ljus på klassisk musik

På torsdag kväll är det dags för höstpremiären av Quattro, satsningen på klassisk musik i Hässleholm kulturhus. Resultatet hittills är tydligt: genren har fått mer ljus på sig och konsertpubliken har ökat. .

Kristianstadsbladet - 5 minuter sedan

TT-FLASH:Szyber lämnar partistyrelse

Riksdagsledamoten Caroline Szyber lämnar KD:s partistyrelse efter besked om brottsutredning, uppger partisekreteraren för TT.(TT).

Kristianstadsbladet - 15 minuter sedan

THQ Nordic köper "Alone in the dark"

Det svenska spelbolaget THQ Nordic köper skräckspelserien "Alone in the dark" och strategispelserien "Act of war" från franska Atari Europe, enligt ett pressmeddelande. Det första "Alone in the dark"-spelet kom 1992 och utvecklades ursprungligen av Infogrames.(TT).

Kristianstadsbladet - 15 minuter sedan

Misstänkt seriebedragare härjar i Dalarna

De senaste dagarna har ett antal äldre kvinnor i Dalarna blivit uppringda av en man som säger sig jobba för Elgiganten eller Handelsbanken. Mannen har försökt lura kvinnorna på pengar och en kvinna har blivit av med över hundratusen.(TT).

Kristianstadsbladet - 15 minuter sedan

Skottdrama i Wisconsin - allmänheten varnas

Polisen i Madison i den amerikanska delstaten Wisconsin varnar allmänheten för en "aktiv skytt" efter larm om skottlossning, meddelar den lokala polisen i ett pressmeddelande. Händelsen ska äga rum i en butiksbyggnad i ett område i stadens västra delar.(TT).

Kristianstadsbladet - 15 minuter sedan

Eiffeltornet i mängder beslagtogs av polis

Det finns bevisligen mer än ett exemplar av Eiffeltornet i Paris. I ett tillslag mot illegal försäljning av souvenirer har fransk polis beslagtagit över 1 000 lådor innehållande totalt 20 ton små torn.(TT).

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Cancerframkallande mögelgift hittat i nötter

Höga halter av mögelgiftet aflatoxin har hittats i jordnötter från nötproducenten Albina Snacks.(TT).

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Kommunalråd tar plats i riksdagen – är både förväntansfull och nervös

Hon identifierar så mycket som Sölvesborgs kommunalråd. Men nu ska Heléne Björklund byta fokus. De kommande fyra åren är det riksdagen som gäller..

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Zambisk minister sparkas för biståndsfiffel

Zambias regering sparkar utvecklingsminister Emerine Kabanshi. Det sker en dag efter det att Sverige, Storbritannien och flera andra länder i Europa stoppat sitt bistånd till landet på grund av misstankar om korruption.(TT).

Kristianstadsbladet - 45 minuter sedan

Två personer skjutna i Örebro

Två män har skjutits i stadsdelen Markbacken i Örebro, uppger polisen. - Vi har två fall av försök till mord, säger Stefan Dangardt, presstalesperson vid polisen, till TT. Larmet kom klockan 17.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.