Kristianstadsbladet > Nyheter

Tuesday, 19 June, 14:30

Liknande nyheter

Taggar: Extra busskortför , dyrt, adminstrera
Expressen - 10 okt 15 kl. 19:00

Hon måste köpa dyrt busskort till sin bebis

Jossi Orvoëns, 18, lilla dotter är för ung för att skrivas in på förskola och får därför följa med sin mamma till skolan. Men nu kräver Skånetrafiken att den sex månader gamla flickan ska ha  ett eget busskort för nästan 800 kronor i månaden. – I värsta fall måste jag avsluta mina studier vilket känns jättejobbigt, säger den unga ensamstående mamman..

SmålandsPosten - 26 aug 13 kl. 07:04

Ge eleverna busskort

Om skollagen anger att det är kommunens skyldighet att ombesörja skolskjuts om det kan ske utan organisatoriska eller ekonomiska hinder eller merkostnader så kan man undra vari skillnaden ligger om skolbarnen får ett busskort som gäller från Urshult till Ryd i?stället för från Urshult till Tingsryd, skriver Björn Hvornum, Tingsrydsalternativet ? det lite nyare partiet i Tingsryds kommun.

Sydsvenskan - 14 jan 14 kl. 06:30

Fel neka elev busskort

Att neka en Malmöelev busskort strider mot skollagen.Det har förvaltningsrätten kommit fram till, sedan elevens pappa överklagat Malmö kommuns grundskolenämnds beslut till förvaltningsrätten.Eleven, som bor i stadsområde Söder, skulle ha varit placerad på Lindängeskolan men går på Möllevångsskolan.

UT - 05 okt 17 kl. 01:00

Busskort för fler blir en miljövinst

Mattias Josefsson gav en mycket kortfattad motivering på Rein Kotkas insändare (UT 28/9) och antyder enfast att det är för dyrt med kort för 65+..

Dalarnas tidningar - 10 jan 11 kl. 05:03

2 000 busskort är ogiltiga

[Dalarna] I dag är den första stora bussdagen efter nyår för många som nu vänder åter till jobbet och skolan efter helgledigheterna. Men pass upp när du kliver på bussen, risken är stor att det piper till och ditt busskort är ogiltigt! 2 000 resenärer hos Dalatrafik har sedan nyår busskort som är ogiltiga.

Jönköpingsnytt - 11 sep 12 kl. 15:22

5,9 kilometer till skolan - elever utan busskort

Nytt för detta läsår är att en del elever på gymnasieskolor som tidigare varit berättigade till busskort inte får det längre. Anledningen är ett beslut från politikerna i utbildnings och arbetsmarknadsnämnden. Jnytt besökte Råslätt under dagen och träffade bland annat Seide Sauma, mamma till en dotter som hon numera får dela busskort med..

DalaDemokraten - 30 nov 99 kl. 00:00

Föräldrar kritiska till vem som får busskort eller inte

En pojke i årskurs fyra var fram till i våras berättigad till busskort av Gagnefs kommun. När höstterminen startade drogs det in trots att klasskompisar som bor närmare skolan fortfarande får busskort av kommunen..

SmålandsPosten - 12 sep 14 kl. 06:47

Alla bör få busskort i gymnasiet

I?dag har man rätt till att påbörja sin gymnasie­utbildning till och med det året man fyller 19 år, men efter det att man fyllt 20 så har kommunen bestämt att man inte har rätt till busskort längre.
Sudiebidraget ska räcka till så mycket mer än transporter.

ÖstersundsPosten - 30 jan 15 kl. 14:39

JO-anmäler kommunen för orättvisa busskort

Härjedalen kommuns JO-anmäls av en man i Funäsdalen som tycker att reglerna kring busskort för gymnasielever är diskriminerande. De elever som väljer gymnasieskola utanför kommunen måste själva betala för sina resor till exempelvis Östersund. De elever som i stället väljer Härjedalens gymnasieskola får både gratis busskort och hyressubvention enligt anmälan.

Sydsvenskan - 27 jul 15 kl. 06:58

Gratis busskort till asylsökande

Alla asylsökande i Kalmar län får ett gratis busskort som gäller i hela länet. Tanken är att satsningen ska minska isoleringen för dem som bor långt ifrån större samhällen, rapporterar SVT Nyheter Småland.Kalmar är först ut i landet med gratis busskort.

Fler nyheter från Kristianstadsbladet

Kristianstadsbladet - 15 minuter sedan

Red Bull byter Renault mot Honda

Formel 1-teamet Red Bull avslutar sitt samarbete med Renault. Från och med 2019 kommer stallet att tävla med motorer från Honda. Ett tolv år långt samarbete som har gett åtta VM-titlar avslutas.

Kristianstadsbladet - 15 minuter sedan

Coleman nobbar EM

Simstjärnan Michelle Coleman avstår EM i Glasgow i augusti, skriver SVT. - Jag har inte de förberedelserna i ryggen för att vara med och tävla om medaljerna. Jag har valt att inte ställa upp tyvärr, säger hon.

Kristianstadsbladet - 30 minuter sedan

Mannen luktade illa - tvingas flytta

Varje gång den 60-årige mannen öppnar dörren till sin lägenhet sprider sig en odör i trappuppgången. Det hävdar grannarna hos en privat hyresvärd i södra Värmland som i flera år klagat över att mannen inte sköter sin personliga hygien och att de drabbas av en obehaglig lukt i trapphuset.(TT).

Kristianstadsbladet - 30 minuter sedan

Samarbete om resurser ledde till miljöpris

I över 45 år har danska Kalundborg symbiosis samarbetat med andra företag för att återvinna resurser där ett företags avfall blivit ett annats tillgång. Därför är det just de som får ta emot årets pris i Win win Gothenburg sustainability award för hållbar utveckling.(TT).

Kristianstadsbladet - 30 minuter sedan

Tiotusen kycklingar gasas efter olycka

Tiotusen kycklingar som fraktades i en lastbil med släp som välte i förmiddags ska avlivas genom gasning och sedan slängas, skriver P4 Sörmland.(TT).

Kristianstadsbladet - 30 minuter sedan

Skolinspektionen stänger gymnasieskola

Skolinspektionen stänger den fristående gymnasieskolan Thorén Innovation School Stockholm på grund av allvarliga brister. Beslutet att dra tillbaka skolans godkännande påverkar 283 elever. Skälet till att Skolinspektionen stänger skolan är att brister som påpekats inte har åtgärdats.

Kristianstadsbladet - 45 minuter sedan

Löfven: Svårt nå enighet på toppmötet

Löfven tog på tisdagen emot EU:s permanente ordförande Donald Tusk i Stockholm under ett lunchmöte. - Det blir mycket svårt att komma överens på toppmötet, säger statsminister Stefan Löfven om migrationsfrågan som skulle avgöras på EU:s toppmöte i Bryssel om en dryg vecka.(TT).

Kristianstadsbladet - 45 minuter sedan

Dödssiffran stiger efter japanskt skalv

Fem personer miste livet i jordbävningen som drabbade Osakaregionen i Japan under måndagen. Under måndagen var dödssiffran tre personer men den har stigit sedan en man i 60-årsåldern och en kvinna i 80-årsåldern hittats döda i sina hem. De hade klämts under hyllor som föll omkull.

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Hetekivi Olsson-monolog spelas under bro

Den 17 augusti är det premiär för Eija Hetekivi Olssons nyskrivna monolog "Nationalsången" på Teatern under bron i Stockholm. Scenföreställningen kretsar kring en pappas kamp för sitt barns rätt till ett rättvist samhälle och ett likvärdigt liv och rollen spelas av Zardasht Rad.(TT).

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Olle Jönsson och Björn Ranelid i unikt samarbete

I går uppträdde han i lackskor och vita snyggebyxor på Taubescenen på Liseberg. I dagarna kommer nya Lasse Stefanz–skivan där Olle Jönsson sjunger en text av Björn Ranelid. Och i höst uppträder de inför en sittande publik på Kristianstad konserthus.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.