Kristianstadsbladet > Nyheter

Sunday, 09 December, 21:06

Kristianstadsbladet - 30 aug 17 kl. 00:01

Extra busskort för dyrt adminstreraI Östra Göinge kan gymnasieeleverna inte lägga till Skånetrafikens plustjänst på sitt busskort. Det innebär att de får betala dyrt för resor på helger och vardagskvällar..
Läs mer på Kristianstadsbladet
Läs mer om:
Östra Göinge, Skånetrafikens

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Extra busskortför , dyrt, adminstrera
Cornucopia - 2 timmar sedan

MP: Kärnkraft för dyrt - subventionerar solkraft med 79 öre per kWh

Miljöpartiets Isabella Lövin menade i sin intervju med Aftonbladet att pengar är viktigare än att rädda klimatet. Kärnkraften är nämligen ett för dyrt sätt att enligt henne. Istället subventionerar partiet solkraft med hela 79 öre per kWh.

Expressen - 10 okt 15 kl. 19:00

Hon måste köpa dyrt busskort till sin bebis

Jossi Orvoëns, 18, lilla dotter är för ung för att skrivas in på förskola och får därför följa med sin mamma till skolan. Men nu kräver Skånetrafiken att den sex månader gamla flickan ska ha  ett eget busskort för nästan 800 kronor i månaden. – I värsta fall måste jag avsluta mina studier vilket känns jättejobbigt, säger den unga ensamstående mamman..

SmålandsPosten - 26 aug 13 kl. 07:04

Ge eleverna busskort

Om skollagen anger att det är kommunens skyldighet att ombesörja skolskjuts om det kan ske utan organisatoriska eller ekonomiska hinder eller merkostnader så kan man undra vari skillnaden ligger om skolbarnen får ett busskort som gäller från Urshult till Ryd i?stället för från Urshult till Tingsryd, skriver Björn Hvornum, Tingsrydsalternativet ? det lite nyare partiet i Tingsryds kommun.

Sydsvenskan - 14 jan 14 kl. 06:30

Fel neka elev busskort

Att neka en Malmöelev busskort strider mot skollagen.Det har förvaltningsrätten kommit fram till, sedan elevens pappa överklagat Malmö kommuns grundskolenämnds beslut till förvaltningsrätten.Eleven, som bor i stadsområde Söder, skulle ha varit placerad på Lindängeskolan men går på Möllevångsskolan.

UT - 05 okt 17 kl. 01:00

Busskort för fler blir en miljövinst

Mattias Josefsson gav en mycket kortfattad motivering på Rein Kotkas insändare (UT 28/9) och antyder enfast att det är för dyrt med kort för 65+..

Dalarnas tidningar - 10 jan 11 kl. 05:03

2 000 busskort är ogiltiga

[Dalarna] I dag är den första stora bussdagen efter nyår för många som nu vänder åter till jobbet och skolan efter helgledigheterna. Men pass upp när du kliver på bussen, risken är stor att det piper till och ditt busskort är ogiltigt! 2 000 resenärer hos Dalatrafik har sedan nyår busskort som är ogiltiga.

Jönköpingsnytt - 11 sep 12 kl. 15:22

5,9 kilometer till skolan - elever utan busskort

Nytt för detta läsår är att en del elever på gymnasieskolor som tidigare varit berättigade till busskort inte får det längre. Anledningen är ett beslut från politikerna i utbildnings och arbetsmarknadsnämnden. Jnytt besökte Råslätt under dagen och träffade bland annat Seide Sauma, mamma till en dotter som hon numera får dela busskort med..

DalaDemokraten - 30 nov 99 kl. 00:00

Föräldrar kritiska till vem som får busskort eller inte

En pojke i årskurs fyra var fram till i våras berättigad till busskort av Gagnefs kommun. När höstterminen startade drogs det in trots att klasskompisar som bor närmare skolan fortfarande får busskort av kommunen..

SmålandsPosten - 12 sep 14 kl. 06:47

Alla bör få busskort i gymnasiet

I?dag har man rätt till att påbörja sin gymnasie­utbildning till och med det året man fyller 19 år, men efter det att man fyllt 20 så har kommunen bestämt att man inte har rätt till busskort längre.
Sudiebidraget ska räcka till så mycket mer än transporter.

ÖstersundsPosten - 30 jan 15 kl. 14:39

JO-anmäler kommunen för orättvisa busskort

Härjedalen kommuns JO-anmäls av en man i Funäsdalen som tycker att reglerna kring busskort för gymnasielever är diskriminerande. De elever som väljer gymnasieskola utanför kommunen måste själva betala för sina resor till exempelvis Östersund. De elever som i stället väljer Härjedalens gymnasieskola får både gratis busskort och hyressubvention enligt anmälan.

Fler nyheter från Kristianstadsbladet

Kristianstadsbladet - 45 minuter sedan

"Aquaman" gör succé före USA-premiären

Superhjältefilmen "Aquaman" har premiär i Sverige nästa vecka och i USA den 21 december. Men redan nu skördar den framgångar i Kina, där den spelade in 93,6 miljoner dollar under öppningshelgen.(TT).

Kristianstadsbladet - 30 minuter sedan

Ryska stjärnan: Det blir svårt för Sverige

Ryssland kan vara klart för EM-semifinal innan mötet med Sverige. Den ryska stjärnan Anna Vjachireva tror dock inte att Blågult går vidare när de måste förlita sig på hjälp från andra lag. - Jag tror att det kommer att bli svårt för Sverige, säger högernian.

Kristianstadsbladet - 15 minuter sedan

Mikael Gath om satsningen inför allettan: ”Jag ska ha ett snack med mig själv”

KIK-tränaren Mikael Gath var nöjd – men framför allt lättad efter segern mot Dalen. – Första målet var en plats i allettan och nu kan vi checka av det, sa han i samband med presskonferensen efter matchen..

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Bankgiroanställda går till CGI – Nytt avtal värt 300 miljoner tecknat

När CGI och Bankgirot skriver ett nytt avtal går Bankgirots it-anställda över till CGI. Det nya avtalet är värt cirka 300 miljoner kronor. .

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Så hög är granen i Bromölla – och Cecilia kröntes till lucia

Luciakröning, avslöjandet av granens höjd och prisöverräckning till årets kulturstipendiater. Allt detta och en rejäl dos julmys fick Bromöllaborna ta del av under årets julmarknad på Ifötorget..

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Förbundskapten Signell: "Jag är jäkligt stolt"

Skrällen i Nantes var inom räckhåll. Till slut fick dock Sverige nöja sig med 21-21 mot världsmästaren Frankrike i deras hemma-EM. - Jag är jäkligt stolt över prestationen, säger förbundskaptenen Henrik Signell.

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Så når Sverige EM-finalspelet i Paris

Hoppet om en EM-semifinal lever för Sverige, men det krävs seger mot Ryssland och hjälp av andra lag i mellanrundan. Här är två tänkbara scenarion som kan föra handbollslandslaget till Paris. Sverige måste under alla förutsättningar vinna mot Ryssland i avslutningen av EM:s mellanrunda på onsdag.

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Saudi vägrar lämna ut mordmisstänkta

Saudiarabiens utrikesminister Adel al-Jubeir meddelar att kungadömet inte kommer att lämna ut sina medborgare.(TT).

Kristianstadsbladet - 2 timmar sedan

En förd till sjukhus efter villabrand

En villa i Mölnlycke i Härryda kommun står i full brand och en person som befann sig inne i villan har förts till sjukhus med brännskador, enligt polisen. Ett antal gasflaskor ska även ha exploderat inne i den brinnande byggnaden. - Såvitt jag vet är ingen mer saknad.

Kristianstadsbladet - 2 timmar sedan

Anmälan om våldtäktsförsök i Järfälla

Polisen utreder ett misstänkt våldtäktsförsök i Jakobsberg i Järfälla. En kvinna ska ha blivit överfallen i ett grönområde. Kvinnan blev chockad av det inträffade, men det finns inga uppgifter om att hon ska ha blivit fysiskt skadad.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.