YLE > Finland

Friday, 17 August, 15:04

YLE - 29 aug 17 kl. 08:33

Trafikpsykolog: Finland behöver ett nytt körtest för dem som regelbundet bryter mot trafikreglerFinland borde införa nytt medicinskt och psykologiskt test av körförmågan för vårdslösa bilförare. Det anser Sari Kukkamaa, specialist på neuropsykologi och medlem i Finlands psykologförbunds arbetsgrupp för trafikpsykologi. Ett sådant test finns bland annat i Tyskland där det kallas idiottest. I Finland följer man redan med bilförarnas hälsa och dess inverkan på körförmågan, men det finns inget sätt att stoppa friska förare som konstant bryter mot trafikreglerna. De får ett straff men det finns inget sätt att bedöma körförmåga utgående från attityder och beteende, säger Sari Kukkamaa.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Sari Kukkamaa, Finlands, Tyskland, Finland, Medizinisch-Psychologische Untersuchung, Kukkamaa, Europa, Det, Testet, Trafi, Marcus Ziemanns, Yle Uutiset

Dela artikeln

98 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Trafikpsykolog, Finlandbehöver ett , nytt, körtestför dem som , regelbundet bryter mot trafikregler

Fler nyheter från YLE

YLE - 30 minuter sedan

För mycket näring i Kyrkfjärden i Ingå - naturutredning föreslår bassänger i Ingå å

Sedimenteringsbassänger, våtmarker eller bevattningsbassänger längs Ingå å. Det föreslås i en naturutredning som visar att Kyrkfjärdens ekologiska status är försvarlig men kunde förbättras..

YLE - 2 timmar sedan

10 månader villkorligt fängelse för Jari Sillanpää - "Jag har aldrig varit i en liknande situation"

Det var ett stort medieuppbåd i dag när domen mot sångaren Jari Sillanpää föll. Sångaren stod åtalad på två olika punkter, bägge frågan om narkotikabrott..

YLE - 3 timmar sedan

Enastående utlåtande från Högsta förvaltningsdomstolen: Google tvungen att radera sökresultat

Högsta förvaltningsdomstolen har för första gången tillämpat EU-domstolens linje om sökresultat. Domstolen har beslutat om att Google måste ta bort sökresultat på en medborgares begäran..

YLE - 4 timmar sedan

Emil Roos ska susa nerför backe i lådbil - Raseborgs GP ordnas i Ekenäs centrum

Åttaåriga Emil Roos och brorsan Elis Roos, 5 år, ska tävla i Raseborgs GP i Ekenäs centrum på lördagen. Evenemanget är gratis..

YLE - 5 timmar sedan

Sista sommarhelgen? Passa på att njuta för det blir 20 grader och sol: "Varmt men omväxlande är veckoslutet i ett nötskal"

En av sommarens sista helger ser ut att gå i solens tecken med reservation för lokala åskskurar. Båtförare får ändå förbereda sig på blåsigt väder..

YLE - 5 timmar sedan

Strulig start för skolskjutsarna: Jenni har utrustat sin femåriga son med specialbehov med en GPS för att veta vart bilen kör honom

Det nya läsåret har börjat struligt för skolskjutsarna för barn med specialbehov i Helsingfors. Förseningar, bristfällig information och långa resor har varit vardag för Jenni Larres femåriga son som åker skolskjuts från hemmet i Drumsö till förskolan i Tölö, Helsingfors..

YLE - 10 timmar sedan

Trålhamnen i Lovisa förvandlas till företagskluster: ”Vi lever i symbios med varandra”

Det är buller och bång i trålhamnen i Lovisa. Grävmaskiner och andra arbetsfordon arbetar för fullt med att utvidga området så att allt fler företag kan flytta in..

YLE - 9 timmar sedan

Svårt att följa lagen och tjäna pengar på glass - "Man måste sälja en hel del bollar bara för att täcka hyreskostnader"

För företagare för glasskiosker kan det vara en så gott som omöjlig ekvation att ha en lukrativ verksamhet och samtidigt följa lagen kring arbetsvillkor. Därför valde Sallu Högberg att till största del sälja själv under de fem år hon hade en glasskiosk i Ekenäs. Den här arbetsgivaren har ingen koppling till fallen som nämns i artikeln om missförhållanden i glasskiosker..

YLE - 9 timmar sedan

Morgonkollen: Pentagon vill inte betala 90 miljoner för Trumps militärparad, och Jari Sillanpää får sin dom

Trump får ingen militärparad, kvinnor som tidigt diagnostiseras med typ 1-diabetes dör i snitt 18 år tidigare än andra, och regeringen får kritik för planerna om en ny livsmedelsmarknadsombudsman..

YLE - 9 timmar sedan

Ny ombudsman ska skydda lantbruksproducenterna – handeln reser ragg åt förslaget

Lantbruksproducenterna är för svaga när de förhandlar med industrin och handeln. Men behöver de en helt ny beskyddare?.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.