Kristianstadsbladet > Lokalt

Monday, 23 July, 08:15

Kristianstadsbladet - 24 aug 17 kl. 10:00

Färdtjänsten i Skåne fungerar normalt igenPå onsdagen blev det tekniska problem för bland annat Skånetrafikens färdtjänst och sjukresor. Fler hundra resenärer har drabbats under gårdagen och på torsdagsmorgonen meddelade att problemen var åtgärdade..
Läs mer på Kristianstadsbladet
Läs mer om:
Skåne, Skånetrafikens

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Färdtjänsteni , Skåne, fungerar, normalt, igen
Kristianstadsbladet - 18 aug 14 kl. 07:00

Färdtjänsten får pensionärskritik

Foto: Bosse Nilsson
De lokala pensionärsföreningarna är mycket kritiska till hur färdtjänsten fungerar. I Kristianstads kommun är meningarna delade.
– Medlemmarna är mycket kritiska mot färdtjänsten.

Kristianstadsbladet - 06 maj 14 kl. 08:12

Våga tänka nytt i färdtjänsten


Region Skåne bör införa valmöjlighet inom färdtjänsten för att ge Skånes färdtjänstresenärer mer makt över sin vardag och för att säkra bättre färdtjänst.Det finns idag valmöjligheter inom många viktiga områden. Till exempel kan personer som bor i Kristianstads kommun och som beviljats hemtjänst själva få välja huruvida personal från kommunen eller från något företag ska komma och utföra hemtjänsten.

Kristianstadsbladet - 09 maj 14 kl. 06:40

Färdtjänsten behöver offentlig drift

Replik på Ingrid Karlsson ”Våga tänka nytt i färdtjänsten”, 6/5.
Efter åtta års vanskötsel av färdtjänsten har Centerpartiets Ingrid Karlsson till sist insett att något behöver göras. Tyvärr kan jag bara konstatera att hon börjar i helt fel ända av problemet.

Sydsvenskan - 08 okt 15 kl. 13:14

Det finns ingen som kan sköta färdtjänsten bättre

Att färdtjänsten i Lund inte fungerar bra är något som jag som ordförande i tekniska nämnden är mycket väl medveten om och som gör mig upprörd och frustrerad. Utöver min egen inlevelseförmåga i vilka problem detta medför för färdtjänstresenärerna så får jag genom min dialog med brukarna regelbundet konkreta exempel på hur detta drabbar personer som redan befinner sig i en utsatt situation. Att få in dessa rapporter ger oss viktig information som vi kan använda för att ställa krav på vår leverantör.

YA - 19 jun 14 kl. 09:58

Färdtjänsten kvar i Region Skånes regi

Färdtjänsten i Skurup stannar kvar i Region Skånes regi även efter årsskiftet. Det tillhörande löftet är en uppföljning av hur verksamheten fungerar om cirka ett halvårs tid.
Beslutet klubbades i kommunfullmäktige på onsdagskvällen, efter att representanter från Lindahls advokatbyrå redovisat de möjligheter och risker man funnit med ett nytt avtal med Region Skåne, respektive en egen upphandling.

UNT - 08 mar 15 kl. 07:02

Har färdtjänsten förbättrat miljö och ekonomi?

Färdtjänsten Nu har också den röd-gröna majoriteten gett sin bild av hur den nya färdtjänsten (inte) fungerar (UNT 3..

GöteborgsPosten - 07 okt 15 kl. 10:43

Dagen efter: Färdtjänsten igång igen

Efter tisdagen it-haveri fungerar Färdtjänsten i Göteborg som vanligt igen. Nu ska Färdtjänsten analysera konsekvenserna av resstoppet..

Dalarnas tidningar - 16 dec 14 kl. 20:55

Nu ska färdtjänsten utredas

Synskadades Riksförbund och Handikappförbundens Samarbetsorgan i Dalarna demonstrerade i dag mot hur färdtjänsten fungerar, eller snarare inte fungerar, för bland annat synskadade när Region Dalarna hade årets sista möte med direktionen..

Norrtelje Tidning - 11 jun 13 kl. 07:33

Färdtjänsten kritiseras

Färdtjänsten fungerar inte tillräckligt bra. Det påpekar Norrtälje kommuns pensionärsråd (KPR) i en skrivelse till landstingets trafiknämnd..

YA - 24 aug 17 kl. 10:00

Skåne: Färdtjänsten fungerar normalt igen

På onsdagen blev det tekniska problem för bland annat Skånetrafikens färdtjänst och sjukresor. Fler hundra resenärer har drabbats under gårdagen och på torsdagsmorgonen meddelade att problemen var åtgärdade..

Fler nyheter från Kristianstadsbladet

Kristianstadsbladet - 8 timmar sedan

"Nu kan vi snart njuta av faktumet att Åhus Beachhandboll 2018 är över”

Handboll är synonymt med Kristianstad och särskilt på senare tid när både IFK Kristianstad och Åhus Beachhandboll blivit stora tillställningar. Finns det några i Kristianstad som inte uppskattar handboll? Ja, tro det eller ej, vi finns..

Kristianstadsbladet - 12 timmar sedan

Årets bästa helg för Åhus

Den här helgen har Åhus blomstrat med mest människor och bäst rullians på handeln. Vi träffar cafépersonal, fikasugna besökare, båtturister och glassätare för att höra hur deras Åhus-helg såg ut..

Kristianstadsbladet - 14 timmar sedan

Motorcykeltema på GP-museet

Under söndagens öppet hus på Grand Prix-museet var det motorcykeltema. Besökarna fick umgås och diskutera bilar och motorcyklar och en del motorcyklar hade varit med om mycket..

Kristianstadsbladet - 15 timmar sedan

Singelolycka på väg 23 – begränsad framkomlighet

På väg 23 från Ballingslöv är en personbil inblandad i en trafikolycka. .

Kristianstadsbladet - 17 timmar sedan

Keramik mest populärt på Degeberga marknad

Det var slut på både försäljningsplatser och parkeringsplatser när Degeberga marknad anordnades för 37e året i rad. Årets mest populära föremål var keramik. .

Kristianstadsbladet - 20 timmar sedan

Rattfylleri: En person omhändertogs av polis

På söndagsförmiddagen stoppade polisen en personbil i Nosaby. En person togs med misstänkt för rattfylleri. .

Kristianstadsbladet - 22 timmar sedan

De förlorade sin son efter en felbehandling under förlossningen

Barnstolen står kvar vid matbordet. Men inget barn sitter i den. För Johanna Adolfssons och Jakob Alfténs lille Elliot finns inte mer..

Kristianstadsbladet - 22 timmar sedan

Bränder: Risk för bråk mellan stressade rovdjur

Kristianstadsbladet - Igår: 18:22

Trafik: Flera bilar inblandade i krock

Enligt SOS Alarm är flera bilar inblandade i en trafikolycka vid Vallgatan/Skrågatan i Åhus. .

Kristianstadsbladet - Igår: 13:56

Skogsbränder: Regn krävs för att släcka bränderna

Stora bränder härjar fortfarande i skogarna i en rad län. Räddningstjänsten kan inte släcka bränderna utan ihållande regn, men bara enstaka skurar väntas..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.