Kristianstadsbladet > Lokalt

Monday, 21 January, 06:32

Kristianstadsbladet - 24 aug 17 kl. 10:00

Färdtjänsten i Skåne fungerar normalt igenPå onsdagen blev det tekniska problem för bland annat Skånetrafikens färdtjänst och sjukresor. Fler hundra resenärer har drabbats under gårdagen och på torsdagsmorgonen meddelade att problemen var åtgärdade..
Läs mer på Kristianstadsbladet
Läs mer om:
Skåne, Skånetrafikens

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Färdtjänsteni , Skåne, fungerar, normalt, igen
Kristianstadsbladet - 18 aug 14 kl. 07:00

Färdtjänsten får pensionärskritik

Foto: Bosse Nilsson
De lokala pensionärsföreningarna är mycket kritiska till hur färdtjänsten fungerar. I Kristianstads kommun är meningarna delade.
– Medlemmarna är mycket kritiska mot färdtjänsten.

Kristianstadsbladet - 06 maj 14 kl. 08:12

Våga tänka nytt i färdtjänsten


Region Skåne bör införa valmöjlighet inom färdtjänsten för att ge Skånes färdtjänstresenärer mer makt över sin vardag och för att säkra bättre färdtjänst.Det finns idag valmöjligheter inom många viktiga områden. Till exempel kan personer som bor i Kristianstads kommun och som beviljats hemtjänst själva få välja huruvida personal från kommunen eller från något företag ska komma och utföra hemtjänsten.

Kristianstadsbladet - 09 maj 14 kl. 06:40

Färdtjänsten behöver offentlig drift

Replik på Ingrid Karlsson ”Våga tänka nytt i färdtjänsten”, 6/5.
Efter åtta års vanskötsel av färdtjänsten har Centerpartiets Ingrid Karlsson till sist insett att något behöver göras. Tyvärr kan jag bara konstatera att hon börjar i helt fel ända av problemet.

Sydsvenskan - 08 okt 15 kl. 13:14

Det finns ingen som kan sköta färdtjänsten bättre

Att färdtjänsten i Lund inte fungerar bra är något som jag som ordförande i tekniska nämnden är mycket väl medveten om och som gör mig upprörd och frustrerad. Utöver min egen inlevelseförmåga i vilka problem detta medför för färdtjänstresenärerna så får jag genom min dialog med brukarna regelbundet konkreta exempel på hur detta drabbar personer som redan befinner sig i en utsatt situation. Att få in dessa rapporter ger oss viktig information som vi kan använda för att ställa krav på vår leverantör.

YA - 19 jun 14 kl. 09:58

Färdtjänsten kvar i Region Skånes regi

Färdtjänsten i Skurup stannar kvar i Region Skånes regi även efter årsskiftet. Det tillhörande löftet är en uppföljning av hur verksamheten fungerar om cirka ett halvårs tid.
Beslutet klubbades i kommunfullmäktige på onsdagskvällen, efter att representanter från Lindahls advokatbyrå redovisat de möjligheter och risker man funnit med ett nytt avtal med Region Skåne, respektive en egen upphandling.

UNT - 08 mar 15 kl. 07:02

Har färdtjänsten förbättrat miljö och ekonomi?

Färdtjänsten Nu har också den röd-gröna majoriteten gett sin bild av hur den nya färdtjänsten (inte) fungerar (UNT 3..

GöteborgsPosten - 07 okt 15 kl. 10:43

Dagen efter: Färdtjänsten igång igen

Efter tisdagen it-haveri fungerar Färdtjänsten i Göteborg som vanligt igen. Nu ska Färdtjänsten analysera konsekvenserna av resstoppet..

Dalarnas tidningar - 16 dec 14 kl. 20:55

Nu ska färdtjänsten utredas

Synskadades Riksförbund och Handikappförbundens Samarbetsorgan i Dalarna demonstrerade i dag mot hur färdtjänsten fungerar, eller snarare inte fungerar, för bland annat synskadade när Region Dalarna hade årets sista möte med direktionen..

Norrtelje Tidning - 11 jun 13 kl. 07:33

Färdtjänsten kritiseras

Färdtjänsten fungerar inte tillräckligt bra. Det påpekar Norrtälje kommuns pensionärsråd (KPR) i en skrivelse till landstingets trafiknämnd..

Sydsvenskan - 30 sep 18 kl. 11:30

Färdtjänsten i Lund har fått en egen chef

”Generellt sett fungerar färdtjänsten överlag rätt så bra.”.

Fler nyheter från Kristianstadsbladet

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Hamnens vd fortfarande bäst betald - men skillnaderna minskar

Hamnens vd, Fredrik Åsare, har högst lön bland cheferna för de kommunala bolagen. Men skillnaden i lönekuvertet bland chefskollegorna har minskat något de senaste två åren. Kristianstad.

Kristianstadsbladet - 9 timmar sedan

Bil körde av vägen och in i träd

En singelolycka har inträffat på söndagskvällen i Lönsboda där en personbil med tre personer i körde av vägen och in i ett träd..

Kristianstadsbladet - 9 timmar sedan

Bedrägerier: Falska 500-kronorssedlar i omlopp i södra Sverige

Det cirkulerar falska 500-kronorssedlar i södra Sverige. Under helgen har två liknande bedrägeriet anmälts, enligt polisens region Syd, där de drabbade personerna lagt ut mobiltelefoner till försäljning på olika annonssajter..

Kristianstadsbladet - 10 timmar sedan

Slagdängor slåss om att få vara del av show

Tusentals svenska låtar har strömmat ut i etern sedan programmet ”Svensktoppen” startade år 1962. Nu har en bråkdel av dem vaskats fram och bildar showen ”En hyllning till svenska hits” med premiär på Kulturkvarteret inom kort. .

Kristianstadsbladet - 10 timmar sedan

Zero – hunden med fler liv än en katt

Zero går omkring vid jaktstugan och är mest sur för att han inte fick följa med på jakten. Dagen innan höll han på att drunkna när han gick ner sig på Immelns is. Och för några år sedan satt han fast i flera dygn i en klippskreva..

Kristianstadsbladet - 14 timmar sedan

Barnvagnspromenad förbyttes till panik – sexdagars bebis slutade andas

De nyblivna föräldrarna var ute och gick barnvagnspromenad vid ett vintersoligt Ekenabben. Då förmörkades plötsligt hela tillvaron. Sonen Frank slutade andas.

Kristianstadsbladet - 14 timmar sedan

Med falkblick för örn i siktet

Minst sju olika örnar visade upp sig för allmänheten när just havsörn stod i blickfånget i Tosteberga. Men även en kungsörn sällade sig till fågellivet..

Kristianstadsbladet - 15 timmar sedan

Brand: Torvtäkt antänd igen – räddningstjänst fick rycka ut

Räddningstjänsten i Hörby och en styrka från Tollarp fick under söndagen rycka ut till ett välbekant mål – en torvtäkt i Linderöd. .

Kristianstadsbladet - Igår: 05:00

Färre betalade sina p-böter

Det utfärdades färre p-böter i Kristianstad i fjol jämfört med 2017, men samtidigt var det en lägre andel av dem som betalades. Bäst i nordöstra Skåne på att betala sina böter är man i Östra Göinge. .

Kristianstadsbladet - Igår: 20:10

Kyrkans lindar hamlades

Den gångna veckan hamlades lindarna vid Everöds kyrka. Arbete utfördes av Degeberga-Everöds församlings egna kyrkvaktmästare, Marie Louise Karlsson, Daniel Lönnborg och Mats Jönsson. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.