DN > Inrikes

Friday, 22 September, 10:01

DN - 22 aug 17 kl. 17:44

Nya interna krav på Kinberg Batras avgång



Nu kommer nya krav på att moderatledaren Anna Kinberg Batra avgår. Solnas kommunalråd Pehr Granfalks anser att hon bör bytas ut före valet. I mitten av oktober samlas det näst största riksdagspartiet till stämma..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Kinberg Batras, Anna Kinberg Batra, Pehr Granfalks

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nya interna, krav, Kinberg, Batras, avgång
Expressen - 30 maj 17 kl. 21:05

Interna kritiken: Kinberg Batras framtid hotad

Tålamodet med Anna Kinberg Batra krymper i takt med de sjunkande opinionssiffrorna.Nu börjar hennes framtid som moderatledare ifrågasättas internt, uppger flera moderatkällor för Expressen på tisdagskvällen.– Anna Kinberg Batra kommer ryka.

Alliansfritt Sverige - 02 nov 12 kl. 07:48

Anna Kinberg Batras stipendium delas ut av Anna Kinberg Batra

 Anna Kinberg Batra.
Stipendieutdelare.STIPENDIUM.

Expressen - 01 jun 17 kl. 06:10

Siffran som kan avgöra Kinberg Batras framtid

Oron är stor i flera av riksdagens partier när SCB publicerar sin stora partisympatimätning i dag klockan 9.30.Men för en partiledare kan siffrorna vara avgörande.

SR - 23 mar 17 kl. 09:10

Flera moderater kräver Anna Kinberg Batras avgång

Dagen före Moderaternas stora Sverigemöte kommer en handfull lokala krav på partiledare Anna Kinberg Batras avgång. En av dem som vill byta ut henne är Kerstin Franzen, moderat och andre vice ordförande i kommunfullmäktige i Sollefteå..

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Anna Kinberg Batras gamla nakenbildstrick dyker upp igen

I dagarna har en gammal artikel som publicerades i Aftonbladet 2002, med rubriken "Moderatpolitiker säljer sig med sex", åter börjat delas flitigt. Anledningen? Huvudpersonen är den dåvarande riksdagsledamoten Anna Kinberg.

Supermiljöbloggen - 11 jan 15 kl. 12:52

Klimatet enda miljöfrågan i Kinberg Batras installationstal

Nya Moderaternas fick i går en ny partiordförande. I går valdes Anna Kinberg Batra till ny partiordförande för Moderaterna på den extra partistämman som hölls i Solna. I sitt cirka 40 minuter långa installationstal, med titeln ”Sverige kan mer”, nämnde Anna Kinberg Batra miljöfrågan, då specifikt klimatfrågan, två gånger, båda gångerna kopplade till säkerhetspolitiska läget i världen.

Expressen - 31 maj 17 kl. 10:50

Kinberg Batras kris– plan efter USA–resan

Tre män och två kvinnor pekas internt redan ut som möjliga efterträdare till Anna Kinberg Batra.Men Moderatledaren har inga planer på att avgå. Kinberg Batras krisplan efter USA-resan är i stället ett "medialt framträdande" i slutet av veckan, kan Expressen berätta.

Helsingborgs Dagblad - 24 aug 17 kl. 12:58

Åtta förbund kräver Kinberg Batras avgång

Även Stockholms stad kräver nu Moderatledaren Anna Kinberg Batras avgång. Kravet för ett nytt partiledarval på stämman i oktober är då uppfyllt. "Det är med blandade känslor jag meddelar att vi vill att Anna Kinberg Batra avgår", säger Moderaterna i Sto.

Sydsvenskan - 24 aug 17 kl. 14:31

Åtta förbund kräver Kinberg Batras avgång

Även Stockholms stad kräver nu Moderatledaren Anna Kinberg Batras avgång. Kravet för ett nytt partiledarval på stämman i oktober är då uppfyllt. "Det är med blandade känslor jag meddelar att vi vill att Anna Kinberg Batra avgår", säger Moderaterna i Sto.

Expressen - 26 aug 17 kl. 08:48

Åkesson: Kinberg Batras avgång "inte bra" för SD

Experter menar att en ny M-ledare måste tydligt bestämma hållning till Sverigedemokraterna. Kinberg Batras avgång kan vara negativt för SD, tror Jimmie Åkesson.– Anna Kinberg Batra har varit den av partiledarna inom borgerligheten som har varit mest nykter det senaste året i förhållande till oss, säger Åkesson till DN..

SvD - 09 dec 14 kl. 19:09

MP positivt till Kinberg Batras besked

Anna Kinberg Batras besked kring migrationspolitiken välkomnas av Miljöpartiet. – Det är bra att vi får svar i en så viktig fråga, säger Maria Ferm, migrationspolitisk talesperson. .

Fler nyheter från DN

DN - 3 timmar sedan

Bildt får kritik av kidnappads familj

Familjen till Johan Gustafsson, som kidnappades i Mali 2011, riktar kritik mot den dåvarande utrikesministern Carl Bildt (M) i en ny radiodokumentär om fallet..

DN - 4 timmar sedan

Kim Jong-Un: Trump får betala dyrt

Nordkoreas ledare Kim Jong-Un säger att han kommer att tvinga USA:s president Donald Trump att ”betala dyrt” för att han hotat med att förstöra Nordkorea. Efter Trumps uppmärksammade FN-tal i veckan kallar diktatorn honom ”mentalt störd” och ”senil”..

DN - 19 timmar sedan

Skolverket utvecklar digitala prov

Nästa höst är det dags för de första nationella proven i digital form. Då ska eleverna i årskurs nio och på gymnasiet i ett första steg, skriva uppsatsdelarna i svenska, svenska som andraspråk och engelska på dator, enligt den proposition som regeringen nyligen överlämnade till riksdagen..

DN - 19 timmar sedan

Evakuering i Borgholm på grund av brand

Ett 30-tal fastigheter evakueras i Borgholm på Öland på grund av en brinnande lastbil. Branden har spridit sig från lastbilen till fasaden på livsmedelsbutik som den står parkerad vid..

DN - Igår: 20:46

”Polis ska inte avgöra skuldfrågan”

Att väcka bevistalan, en domstolsliknande process för minderåriga misstänkta för allvarliga brott, borde vara en grundprincip. Det anser en av landets tyngsta jurister, Svea hovrätts president Fredrik Wersäll. – Om det visar sig finnas brister i rättsäkerheten för unga lagöverträdare är jag öppen för att titta närmare på frågan, säger justitieminister Morgan Johansson (S)..

DN - Igår: 16:50

Regeringen: Kommunal omsorg ska inte tillståndsprövas

Regeringen har beslutat att äldreboenden som drivs i kommunal regi inte behöver få tillstånd från Inspektionen för vård och omsorg, IVO. Det framgår av den nya budgetpropositionen.  Att tillståndsprövningen endast gäller för privata vårdgivare har tidigare kritiserats.

DN - Igår: 15:02

Ny misstänkt it-säkerhetsrisk på svensk myndighet

Ytterligare en stor säkerhetsrisk har upptäckts på en svensk myndighet. DN kan nu avslöja att det finns misstänkta brister i it-säkerheten på Ekobrottsmyndigheten. Bristerna bedöms vara så allvarliga att Åklagarmyndigheten har beslutat att kasta ut Ekobrottsmyndigheten från det gemensamma nätverket..

DN - Igår: 13:20

Barnfamiljer glada över höjt barnbidrag

Barnbidraget höjs med 200 kronor i månaden nästa år. Ett välkommet besked för familjen Andersson i Hägerstensåsen. – Då kan du få en cykel eller något annat roligt, säger Håkan Andersson till sin ettåriga son Hjalmar..

DN - I förrgår: 08:22

Lavrov om Sverige: Paranoida uttalanden

I maj lovade USA:s försvarsminister till DN att man skulle försvara Sverige vid ett eventuellt ryskt angrepp. Nu uttalar sig Rysslands utrikesminister Sergej Lavrov om den svenska oron – som han kallar ”paranoid”.

DN - I förrgår: 22:09

En man skottskadad i Malmö

En 25-årig man med skottskador har hittats på Västra Skrävlingevägen i Malmö..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder




Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.