LV > Nyheter

Thursday, 23 November, 11:49

LV - 22 aug 17 kl. 19:00

Sista arbetsveckan för Nils-Henrik SikströmNils-Henrik Sikström, älskad församlingspräst i Hjorted, gör denna vecka sin sista officiella arbetsvecka inom prästämbetet. På söndag avtackas han i Hjorted kyrka och har därefter semester till och med sista november. Fredagen den första december lämnar han Svenska Kyrkan. Inte rent bokstavligt förstås, han går i pension..
Läs mer på LV
Läs mer om:
Nils-Henrik Sikström, Henrik Sikström, Hjorted, Svenska Kyrkan

Dela artikeln

94 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sista arbetsveckanför , Nils-Henrik, Sikström
LV - 15 jan 15 kl. 08:45

Nils-Henrik präst i snart 40 år

Hjorted var inte drömplatsen för Nils-Henrik Sikström när han lämnade tjänsten i Törnsfalls församling. Men nu har han varit präst i Hjorteds församling i snart 30 år, trivs väldigt bra och fortsätter gärna några år till.
- Jag hoppas bara att den nya organisationen sätter sig lite bättre.

Helsingborgs Dagblad - 13 apr 17 kl. 06:00

Gravt autistiske Nils-Henrik i Ängelholm tvångsflyttad till Perstorp

Systern Elisabeth Lindström är en av flera som protesterar: "Det är en mardröm.".

Vimmerby Tidning - 30 okt 17 kl. 16:05

Församlingspräst i Hjorted välkomnades

På söndagen var det extra högtidligt i Hjorted kyrka. Då hölls mässa där den nya församlingsprästen Anette Lindblom-Franzén välkomnades till församlingen. Hon efterträder Nils-Henrik Sikström som avgått med pension..

YLE - 22 jan 16 kl. 20:25

Topeliuspriset till Henrik Othman

Topeliuspriset - det finlandssvenska publicistpriset - går i år till Henrik Othman, biträdande chefredaktör på Österbottens tidning. I prismotiveringen sägs det att Othman med sitt intelligenta och allmänbildande resonemang tar ställning för jämlikhet och mänskliga rättigheter samt för de medborgargrupper som tenderar att bli bortglömda. Vidare beskrivs Henrik Othman som en sann publikens tjänare som skriver om dagsaktuella frågor opartiskt och analytiskt och som kan placera in företeelser i större sammanhang.

P3 - 11 mar 14 kl. 14:16

JUST NU: Extrasändning med Korrerapporten efter Nils Horners död

Korrerapporten sänder extra med anledning av att Sveriges Radios Asienkorrespondent Nils Horner skjutits ihjäl i Kabul. Med Henrik Torehammar och Paloma Vangpreecha..

Barometern - 06 sep 13 kl. 16:58

Kristina och Henrik Berglund

Kalmar, fick den 13 augusti en son som heter Nils. Vikt 4 115 g, längd 52 cm. Syskon: Olle..

NSD - 27 feb 15 kl. 09:00

Nils Johansson: Samehatet skrämmer mig

Samtidigt som jojkaren Jon Henrik sätter tonårshjärtan i brand frodas samehatet i Norrbotten..

YA - 13 jun 14 kl. 14:30

Lusten till lustspel är fortfarande lika stor

Foto: Sprisse Nilsson
Sedan starten 1989 har Ramslif hunnit spela runt 40 olika föreställningar. På söndag är det premiär för sommarens drama ”Grevarna på Säfstaholm”– ett folklustspel som bjuder på både grevar och stjärnor.
Det har gått 25 år sedan Ramslif spelade upp sitt allra första folklustspel.

YLE - 25 mar 17 kl. 09:00

Åboland för hundra år sedan: Kimito centrum

Kyrkklockorna klingar över bygden. Ljudet av hästhovar mot gruset varvas med stegen från människor på väg hem från kyrkan. Antagligen är det söndag.

HBL - 20 maj 14 kl. 09:04

Här är vårens studenter 2014

Vi publicerar namnen på vårens studenter i Svenskfinland. Saknas ditt gymnasium? Skicka oss uppgifterna till studenter@hbl.

Fler nyheter från LV

LV - just nu

Döms för grov rattfylla i Hultsfred

Mannen bråkade med sin fru och tog bilen till en sjö trots att han hade druckit. vid sjön drack han ännu mer. när polisen stoppade honom i centrala Hultsfred hade han 1,4 promille i blodet..

LV - 15 minuter sedan

Vittne berättar om inbrottet i Citybutiken

- Det var mycket märkligt att möta två män ute vid fem-tiden på måndagsmorgonen, säger vittnet till vår tidning. Hon själv var ute och rastade hunden när hon såg männen gå upp mot Hallströmsgatan..

LV - 30 minuter sedan

"Privata aktörer brister i journalföring"

Landstinget anmäler fyra fysioterapeuter i länet till Inspektionen för vård och omsorg (IVO) för allvarliga brister i journalföringen..

LV - 45 minuter sedan

VSGF/JAIK:s årsfest gjorde comeback

Det är några år sedan nu, som VSGF/JAIK hade en ”riktig” avslutningsfest. När den gjorde comeback visade de aktiva att initiativet var uppskattat..

LV - 1 timme sedan

Så är läget i VSGF/JAIK

VSGF/JAIK gjorde en stark säsong i division sex. Nu är det klart att huvudtränaren Emir Asic fortsätter även 2018. Till sin hjälp får han hemvändaren Joakim Svensson..

LV - 17 timmar sedan

Flera stölder från personalen

Under tisdagseftermiddagen var någon inne på Folktandvården i Gamleby och stal två mobiltelefoner och en plånbok från några ur personalen..

LV - 18 timmar sedan

"Granen är donerad av Blekhem"

I måndags eftermiddag sattes den stora Julgranen upp på Stora torget i Västervik. I år är det Blekhems egendom som har donerat granen..

LV - 19 timmar sedan

SD svarar Glennfalk

Så trevligt att du skriver om SD, men känner att jag måste bemöta det för att jag ser en del oklarheter och felaktigheter..

LV - 21 timmar sedan

Alliansen och SD försämrar för vanligt folk

Både Alliansen och SD påstår att man lägger en budget för vanligt folk. Granskar man deras budgetförslag blir det uppenbart att sanningen är en annan..

LV - 23 timmar sedan

Alla måste med på tåget

All kommunikation till och från Kalmar län måste bli bättre! Vi måste sluta att prata om avstånd, utan istället titta på restiden och förkorta den. Om du reser kollektivt ska det inte ta längre tid än 40 minuter till Växjö och två timmar till Linköping.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.