Sydsvenskan > Inrikes

Thursday, 22 February, 15:21

Liknande nyheter

Taggar: Den socialdemokratiskt, ledda, regeringenmåste nu , förverkliga, vallöftet, om en höjning av barnbidraget
Helsingborgs Dagblad - 22 aug 17 kl. 04:00

"Den socialdemokratiskt ledda regeringen måste nu förverkliga vallöftet om en höjning av barnbidraget."

Niklas Karlsson, ordförande för Socialdemokraterna i Skåne..

HBL - 18 feb 14 kl. 14:22

Tehy vill sätta fart på regeringen

Vårdfacket Tehys ordförande Rauno Vesivalo vill se regeringen förverkliga social- och hälsovårdsreformen samt kommunreformen i stället för vidare nedskärningar. Vesivalo är orolig för att kommunernas ekonomiska situation försvagas ytterligare om strukturförändringen förblir oförverkligad och att de följaktligen tar till kortsiktiga sparåtgärder.
– Krav ställs på arbetstagarna angående semesterpengar och oavlönad semester, eller så kallad talkoledighet.

Regeringen - 17 nov 16 kl. 10:18

Energimyndigheten får i uppdrag att förverkliga Hammarby Sjöstad som nationell exportplattform för miljö- och klimatteknik

Regeringen ger Statens energimyndighet (Energimyndigheten) i uppdrag att under perioden 2016 – 2018 ge stöd till arbetet med att främja svensk export av miljö- och klimatteknik genom export- och investeringsplattformen Hammarby Sjöstad 2.0..

YLE - 16 dec 14 kl. 16:18

Revisionsverket sågar regeringen

Statens revisionsverk kritiserar regeringen för att ha misslyckats med att stabilisera Finlands ekonomi. Befolkningen åldras, produktiviteten har minskat och den ekonomiska krisen håller i sig. Regeringen har i sina beslut ofta räknat med en orealistisk ekonomisk tillväxt.

YLE - 31 jan 14 kl. 12:23

"Regeringen trasslar in sig i reformer"

Vänsterförbundets ordförande Paavo Arhinmäki anser att det är dålig ekonomisk politik att just nu avkorta statsskulden. Samlingaprtiets riksdagsledamot Eero Lehti kräver mer sporrande företagsbeskattning. Oppositionspartiet Centerns Mauri Pekkarinen tror att förtida riksdagsval blir allt mer sannolikt.

YLE - 22 okt 15 kl. 04:22

Regeringen ger pengar men tar ännu mer av ungdomarna

Det är inte många år sedan Tolifastigheten i Karis fylldes av liv då bland annat ungdomsverkstaden Koi flyttade in där. Men om det fortsätter vara liv i luckan på Koi om några år är oklart. Regeringen vill satsa och ge pengar men tar samtidigt bort mycket mer än den ger.

YLE - 01 maj 16 kl. 11:44

Vänstern läste lusen av regeringen

Regeringen fick sig som väntat en stor skopa ovett i vänsterns traditionella förstamajtal på söndagen. Sannfinländarna skröt däremot på vad de åstadkommit i regeringsposition. Socialdemokraternas ordförande Antti Rinne anklagade regeringen för att köra ned välfärdssamhället i Finland i riktning mot det som är den samlingspartistiska högerfalangens dröm.

YLE - 24 apr 17 kl. 15:33

Regeringen hoppfull över ökad sysselsättning

Regeringen har under sina halvtidsöverläggningar konstaterat att det inte behövs några nya nedskärningar. Dessutom är man överens om en ny apoteksreform och sparåtgärder för en miljard euro inom den offentliga sektorn. Statsminister Juha Sipilä (C), finansminister Pettrei Orpo (Saml) och utrikesminister Timo Soini (Sannf) presenterade resultaten av dagens diskussioner vid en presskonferens på måndag eftermiddag.

Sydsvenskan - 29 mar 16 kl. 18:39

Vilka som tror på regeringen? Inte ens alla ministrar.

Det kostar på att regera. För partier som sitter vid makten räcker det inte att ge fagra löften – de måste leverera för att få folkets förtroende. För de rödgröna tycks regerandet ha varit sällsynt dyrt.

YLE - 09 jan 15 kl. 10:12

Arbetsgrupp föreslår ny verksamhetsmodell för regeringen

Regeringens politik skulle stärkas av ett nytt, strategiskt regeringsprogram och en handlingsplan. Det konstaterar en arbetsgrupp som har utrett hur statens styrsystem kunde utvecklas. Slutrapporten har framställts av OHRA, finansministeriets och statsrådets kanslis gemensamma projekt.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 30 minuter sedan

Tjuvfiske i Sallerupsdammen - en iskall sportlovsaktivitet

Vanligtvis räknas det som tjuvfiske att agna med räkor i Sallerupsdammarna. Men inte nu..

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Arvtagarna till "Bron" radar upp sig

Michael Tapper ser de nya svenska kriminalserierna "Gråzon" och "Advokaten"..

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Delad silverglädje för Kalla och Nilsson

Det var kallt och blåsigt på Medal plaza i vanlig ordning – men Charlotte Kalla och Stina Nilsson led inte av det när de fick sina fjärde respektive tredje medaljer i OS i Pyeongchang efter gårdagens sprintstafett. – Det är fantastiskt att få komma hit.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Stora förändringar i busstrafiken i Lund i helgen

Nya resvägar till Botulfsplatsen när Klostergatan stängs av..

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Bortförda barn hittades i lägenhet i Malmö – nu åtalas två män

Fördes bort i närheten av en skola i Emmaboda kommun..

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

En ordsensualistisk återförtrollare i den torftiga samtiden

Eva Ström läser Erik Vernerssons poesidebut..

Sydsvenskan - 5 timmar sedan

Malmö får en egen burgarnatt – provsmaka åtta burgare på en kväll

När Internationella Burgardagen firas den 28 maj så blir det premiär för Burgarnatten i Malmö..

Sydsvenskan - 5 timmar sedan

Samhall kritiseras för underleverantörer

Samhall använder sig av underleverantörer för att klara av bemanningen vid flera av sina uppdrag, skriver Dagens Arbete. Det statsägda bolaget uppger att det totalt anlitat ett 30-tal mindre företag, bland annat vid städuppdrag på SF:s biografer i Stock.

Sydsvenskan - 5 timmar sedan

Kursfall för Internationella engelska skolan

Friskolekoncernen Internationella engelska skolan redovisar ett vinstfall för det andra kvartalet i bolagets brutna räkenskapsår, avslutat i december. Bolagets aktie faller med 5 procent på Stockholmsbörsen efter beskedet. Skolans vinst före skatt för k.

Sydsvenskan - 5 timmar sedan

Anja Pärson tagen av Myhrers guld

Anja Pärson har gjort det, stått där, upplevt alla de omtumlande känslorna i triumfens ögonblick. Därför kom tårarna. På plats har hon sett Frida Hansdotter och André Myhrer göra det hon gjorde i Turin 2006.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.