Sydsvenskan > Inrikes

Thursday, 21 September, 14:19

Liknande nyheter

Taggar: Den socialdemokratiskt, ledda, regeringenmåste nu , förverkliga, vallöftet, om en höjning av barnbidraget
Helsingborgs Dagblad - 22 aug 17 kl. 04:00

"Den socialdemokratiskt ledda regeringen måste nu förverkliga vallöftet om en höjning av barnbidraget."

Niklas Karlsson, ordförande för Socialdemokraterna i Skåne..

HBL - 18 feb 14 kl. 14:22

Tehy vill sätta fart på regeringen

Vårdfacket Tehys ordförande Rauno Vesivalo vill se regeringen förverkliga social- och hälsovårdsreformen samt kommunreformen i stället för vidare nedskärningar. Vesivalo är orolig för att kommunernas ekonomiska situation försvagas ytterligare om strukturförändringen förblir oförverkligad och att de följaktligen tar till kortsiktiga sparåtgärder.
– Krav ställs på arbetstagarna angående semesterpengar och oavlönad semester, eller så kallad talkoledighet.

Regeringen - 17 nov 16 kl. 10:18

Energimyndigheten får i uppdrag att förverkliga Hammarby Sjöstad som nationell exportplattform för miljö- och klimatteknik

Regeringen ger Statens energimyndighet (Energimyndigheten) i uppdrag att under perioden 2016 – 2018 ge stöd till arbetet med att främja svensk export av miljö- och klimatteknik genom export- och investeringsplattformen Hammarby Sjöstad 2.0..

YLE - 16 dec 14 kl. 16:18

Revisionsverket sågar regeringen

Statens revisionsverk kritiserar regeringen för att ha misslyckats med att stabilisera Finlands ekonomi. Befolkningen åldras, produktiviteten har minskat och den ekonomiska krisen håller i sig. Regeringen har i sina beslut ofta räknat med en orealistisk ekonomisk tillväxt.

YLE - 31 jan 14 kl. 12:23

"Regeringen trasslar in sig i reformer"

Vänsterförbundets ordförande Paavo Arhinmäki anser att det är dålig ekonomisk politik att just nu avkorta statsskulden. Samlingaprtiets riksdagsledamot Eero Lehti kräver mer sporrande företagsbeskattning. Oppositionspartiet Centerns Mauri Pekkarinen tror att förtida riksdagsval blir allt mer sannolikt.

YLE - 22 okt 15 kl. 04:22

Regeringen ger pengar men tar ännu mer av ungdomarna

Det är inte många år sedan Tolifastigheten i Karis fylldes av liv då bland annat ungdomsverkstaden Koi flyttade in där. Men om det fortsätter vara liv i luckan på Koi om några år är oklart. Regeringen vill satsa och ge pengar men tar samtidigt bort mycket mer än den ger.

YLE - 01 maj 16 kl. 11:44

Vänstern läste lusen av regeringen

Regeringen fick sig som väntat en stor skopa ovett i vänsterns traditionella förstamajtal på söndagen. Sannfinländarna skröt däremot på vad de åstadkommit i regeringsposition. Socialdemokraternas ordförande Antti Rinne anklagade regeringen för att köra ned välfärdssamhället i Finland i riktning mot det som är den samlingspartistiska högerfalangens dröm.

YLE - 24 apr 17 kl. 15:33

Regeringen hoppfull över ökad sysselsättning

Regeringen har under sina halvtidsöverläggningar konstaterat att det inte behövs några nya nedskärningar. Dessutom är man överens om en ny apoteksreform och sparåtgärder för en miljard euro inom den offentliga sektorn. Statsminister Juha Sipilä (C), finansminister Pettrei Orpo (Saml) och utrikesminister Timo Soini (Sannf) presenterade resultaten av dagens diskussioner vid en presskonferens på måndag eftermiddag.

Sydsvenskan - 29 mar 16 kl. 18:39

Vilka som tror på regeringen? Inte ens alla ministrar.

Det kostar på att regera. För partier som sitter vid makten räcker det inte att ge fagra löften – de måste leverera för att få folkets förtroende. För de rödgröna tycks regerandet ha varit sällsynt dyrt.

YLE - 09 jan 15 kl. 10:12

Arbetsgrupp föreslår ny verksamhetsmodell för regeringen

Regeringens politik skulle stärkas av ett nytt, strategiskt regeringsprogram och en handlingsplan. Det konstaterar en arbetsgrupp som har utrett hur statens styrsystem kunde utvecklas. Slutrapporten har framställts av OHRA, finansministeriets och statsrådets kanslis gemensamma projekt.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Nu kan du abonnera på en Volvo

”Avtalet löper under 24 månader och sedan får kunden en ny bil.”.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Ta tåget till Østerport station och följ med på en rundtur på Østerbro

Glass, naturviner och ett räddat torg är några saker vi möter på vägen..

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Ali Smith håller ett försvarstal för de tusen bibliotek som har stängts i Storbritannien

Magnus Eriksson läser en underbar hyllning till läsning, böcker och bibliotek..

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Die Partei går till val på att bygga upp muren igen

Carl Undéhn skriver om satirpartiet som sticker ut i världens tråkigaste valrörelse..

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Andelen uppklarade våldtäkter sjunker

Fler våldtäktsutredningar som konkurrerar med andra grova brott gör att våldtäkterna tar lång tid att klara upp. Ny statistik från Brå visar en kraftig nedgång av uppklarade våldtäkter. Bara åtta procent av de våldtäkter som har lett till en polisutredn.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Paktkamp om EU:s medicinmyndighet

Låt oss rösta på varandra, manar Grekland till övriga sydeuropéer inför höstens val av nytt säte för EU:s medicinmyndighet, EMA. Om två månader ska EU-länderna rösta om vart EMA och bankmyndigheten EBA ska flyttas, då de inte längre kan vara kvar i Lond.

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Debutanten Angie Thomas har skrivit en modern klassiker om rasismen i USA

Alice Kassius Egger får lust att slåss för ett återtagande av ordet identitetspolitik..

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Ny ledarutmärkelse vill lyfta fram goda exempel

Den åttonde december är det premiär för 8till5:s nyinstiftade utmärkelse Årets skånska ledare. Pontus Jeppsson är produktchef för 8till5 och ligger bakom utmärkelsen..

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Svenska skjuten – i Köpenhamn

En svensk kvinna har skottskadats i Köpenhamn, meddelar dansk polis enligt P4 Malmöhus. Kvinnan sköts i natt och en 26-årig man är gripen, misstänkt för skjutningen, uppger Ekstrabladet. Hennes tillstånd uppges vara stabilt..

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Förundersökning mot dejtingsajt

Åklagaren har inlett en förundersökning om koppleri efter flera anmälningar mot dejtingsajten Rich meet beautiful, rapporterar Metro. Sajten blev nyligen uppmärksammad för sin reklamkampanj vid Chalmers tekniska högskola i Göteborg. Reklambilden visade.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.