DI > Ekonomi

Tuesday, 23 January, 02:46

DI - 21 aug 17 kl. 21:37

Råvaror: Oljepriser ner och basmetaller uppOljepriserna har sjunkit omkring 2 procent på måndagseftermiddagen och kvällen i kölvattnet av viss riskaversion på de finansiella marknaderna. Bland basmetallerna noteras dock stigande kurser med stöd av den senaste tidens dollarförsvagning..
Läs mer på DI

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Råvaror, Oljepriser, neroch , basmetallerupp
E24 - 14 nov 11 kl. 20:52

RÅvaror: oljepriser ned, basmetaller Överlag upp

Priset på basmetaller gick upp på måndagen medan priser på såväl olja som ädelmetaller gick ned. Detta under en dag då Europa åter upplevt ökad skuldkrisoro..

DI - 30 okt 13 kl. 08:04

Råvaror: Oljepriset ner

WTI-oljan handlas lägre medan basmetaller och guld överlag är upp under onsdagens inledning..

DI - 01 aug 14 kl. 19:08

Råvaror: Olja ner, guldet upp

Priserna på olja och basmetaller sjönk på fredagskvällen, medan guldet stärktes efter den amerikanska jobbrapporten vars utfall var lägre än väntat..

DI - 28 maj 13 kl. 20:40

Råvaror: Olja och basmetaller upp

Amerikansk statistik gav stöd åt marknaden på tisdagen. Olja och basmetaller steg medan ädelmetallerna, som fluktuerade kraftigt under dagen, noterades lägre..

DI - 01 aug 14 kl. 14:05

Råvaror: Olja och basmetaller tappar

Priserna på basmetaller och olja följer aktiemarknaderna lägre på fredagens handel, medan guldet klarar sig bäst på nära oförändrade nivåer..

DI - 01 sep 14 kl. 18:45

Råvaror: Olja och basmetaller ned

Priserna på råolja och basmetaller pekade nedåt på måndagen, medan ädelmetallerna handlades vid näst intill oförändrade nivåer..

DI - 21 nov 14 kl. 16:14

Råvaror: Olja och basmetaller starkast upp

Råvarupriserna försvarade sina uppgångar på fredagseftermiddagen, starkast utvecklades olja och basmetaller..

DI - 11 feb 15 kl. 12:36

Råvaror: Koppar leder basmetaller högre

Vid lunchtid på onsdagen var det relativt lugnt på råvarufronten.Koppar, som gått svagt den senaste tiden efter oro över efterfrågan, klättrade 1,3 procent och drog med sig övriga basmetaller uppåt..

DI - 24 feb 16 kl. 08:16

Råvaror: Olja och basmetaller ned

Priserna på såväl basmetaller som olja backade i onsdagens asiatiska handel, medan guldet var i stort sett oförändrat..

DI - 01 mar 17 kl. 11:26

Råvaror: Trump lyfter basmetaller

Priserna på basmetaller steg på bred front på onsdagsförmiddagen, sedan USA:s president Trump på tisdagen upprepat tidigare utfästelser om bland annat "massiva skattesänkningar", infrastrukturåtgärder för 1.000 miljarder dollar, förbättrad hälsovård i stället för Obamacare och en storsatsning på försvaret - men utan att ge några nya detaljer om hur detta ska gå till eller finansieras..

Fler nyheter från DI

DI - 3 timmar sedan

Biltest: Eclipse Cross är både törstig och egensinnig

Eclipse Cross är byggd på samma bottenplatta som Outlander, vilket hade gett möjligheter till att göra den som laddhybrid, men tyvärr valde Mitsubishi att lansera bilen enbart med konventionell förbränningsmotor.

DI - 4 timmar sedan

Netflix rusar tack vare nya tittare

Streamingföretaget Netflix rusar i efterhandeln efter att bolaget rapporterat starka tillväxttal för nya prenumeranter under det fjärde kvartalet..

DI - 4 timmar sedan

Här blir det överblivna brödet till läskande öl

Går det att göra öl på bröd? Det tror i varje fall det lilla skånska bryggeriet Charlis Brygghus som släpper en ny lättöl, bryggd på brödsvinnet från Dafgårds bagerier..

DI - 4 timmar sedan

Nordea: Därför går din lön så trögt

Hög arbetslöshet bland utrikesfödda bidrar till dämpade löner för alla löntagare, mitt i brinnande högkonjunktur. Det sätter också krokben för Riksbanken - som tvingas skjuta räntehöjningar på framtiden, skriver Nordea i en färsk analys.  .

DI - 4 timmar sedan

USA-börser: Nya rekord på Wall Street

Breda uppgångar noterades för New York-börserna under veckans första handelsdag. På måndagskvällen svensk tid röstades en tillfällig finansiering av statsapparaten fram i senaten som gäller fram till 8 februari och gör att federala myndigheter återigen kommer öppna..

DI - 5 timmar sedan

Så går bostadspriserna i januari

Bostadsmarknaden har fått ny fart efter årsskiftet – men priserna tycks inte hänga med i samma tempo. Det visar ny statistik över prisutvecklingen så här långt i januari..

DI - 5 timmar sedan

Snedvriden rekrytering till toppskolor

De personer som börjar studera vid svenska universitet och högskolor har i regel högutbildade föräldrar. Nära noll av de studenter som börjar på Handelshögskolan i Stockholm har lågutbildade föräldrar, skriver Svenska Dagbladet..

DI - 5 timmar sedan

Sveriges modebransch samlar sig

Sveriges två stora intresseorganisationer för modebranschen går nu samman. ASFB, Association of Swedish Fashion Brands, och Swedish Fashion Council bildar en ny stor verksamhet. I och med det kommer även Fashion Week Stockholm att påverkas till hösten..

DI - 5 timmar sedan

Nära klartecken för nödlån till Grekland

Eurogruppen gav i princip klartecken för nästa delutbetalning av nödlån till Grekland. Ett fåtal utestående villkor måste dock kontrolleras av statssekreterare från euroländerna..

DI - 5 timmar sedan

Geely plockar ut miljarder i utdelning från Volvo Cars

Geelys ägare Li Shufu har av allt att döma fått lägga ett pussel för att få ihop finansieringen på över 30 miljarder kronor för köpet av Cevians aktier i AB Volvo. För första gången har Geely plockat ut en miljardutdelning från Volvo Cars. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.