DI > Ekonomi

Monday, 28 May, 03:19

DI - 21 aug 17 kl. 21:37

Råvaror: Oljepriser ner och basmetaller uppOljepriserna har sjunkit omkring 2 procent på måndagseftermiddagen och kvällen i kölvattnet av viss riskaversion på de finansiella marknaderna. Bland basmetallerna noteras dock stigande kurser med stöd av den senaste tidens dollarförsvagning..
Läs mer på DI

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Råvaror, Oljepriser, neroch , basmetallerupp
E24 - 14 nov 11 kl. 20:52

RÅvaror: oljepriser ned, basmetaller Överlag upp

Priset på basmetaller gick upp på måndagen medan priser på såväl olja som ädelmetaller gick ned. Detta under en dag då Europa åter upplevt ökad skuldkrisoro..

DI - 30 okt 13 kl. 08:04

Råvaror: Oljepriset ner

WTI-oljan handlas lägre medan basmetaller och guld överlag är upp under onsdagens inledning..

DI - 01 aug 14 kl. 19:08

Råvaror: Olja ner, guldet upp

Priserna på olja och basmetaller sjönk på fredagskvällen, medan guldet stärktes efter den amerikanska jobbrapporten vars utfall var lägre än väntat..

DI - 28 maj 13 kl. 20:40

Råvaror: Olja och basmetaller upp

Amerikansk statistik gav stöd åt marknaden på tisdagen. Olja och basmetaller steg medan ädelmetallerna, som fluktuerade kraftigt under dagen, noterades lägre..

DI - 01 aug 14 kl. 14:05

Råvaror: Olja och basmetaller tappar

Priserna på basmetaller och olja följer aktiemarknaderna lägre på fredagens handel, medan guldet klarar sig bäst på nära oförändrade nivåer..

DI - 01 sep 14 kl. 18:45

Råvaror: Olja och basmetaller ned

Priserna på råolja och basmetaller pekade nedåt på måndagen, medan ädelmetallerna handlades vid näst intill oförändrade nivåer..

DI - 21 nov 14 kl. 16:14

Råvaror: Olja och basmetaller starkast upp

Råvarupriserna försvarade sina uppgångar på fredagseftermiddagen, starkast utvecklades olja och basmetaller..

DI - 11 feb 15 kl. 12:36

Råvaror: Koppar leder basmetaller högre

Vid lunchtid på onsdagen var det relativt lugnt på råvarufronten.Koppar, som gått svagt den senaste tiden efter oro över efterfrågan, klättrade 1,3 procent och drog med sig övriga basmetaller uppåt..

DI - 24 feb 16 kl. 08:16

Råvaror: Olja och basmetaller ned

Priserna på såväl basmetaller som olja backade i onsdagens asiatiska handel, medan guldet var i stort sett oförändrat..

DI - 01 mar 17 kl. 11:26

Råvaror: Trump lyfter basmetaller

Priserna på basmetaller steg på bred front på onsdagsförmiddagen, sedan USA:s president Trump på tisdagen upprepat tidigare utfästelser om bland annat "massiva skattesänkningar", infrastrukturåtgärder för 1.000 miljarder dollar, förbättrad hälsovård i stället för Obamacare och en storsatsning på försvaret - men utan att ge några nya detaljer om hur detta ska gå till eller finansieras..

Fler nyheter från DI

DI - 4 timmar sedan

Jenny Petersson: Välj bort bankernas dyra lösning

Paketerade fonder säljs in som en bekväm lösning och är populära hos spararna. Men FI ser flera problem med fonderna.  Det finns bättre – och enkla - lösningar för många sparare..

DI - 4 timmar sedan

Amerikanska höjdare besöker Nordkorea – ska rädda toppmötet

En grupp högt uppsatta företrädare för USA har rest till Nordkorea för att bland annat samtala med landets vice utrikesminister. Tidigare under dagen hälsade Sydkoreas president Moon Jae-in att Kim Jong-un är inställd på att träffa USA:s president Donald Trump..

DI - 4 timmar sedan

Skuldexperten varnar för sårbara tillväxtmarknader

Tillväxtmarknader är mer sårbara i dag än 2008 enligt Harvardekonomen och skuldsättningsexperten Carmen Reinhart. De länder som är bättre rustade för stigande räntor, en stark dollar och svagare tillväxt är också svårast att investera i..

DI - 5 timmar sedan

LP-trenden växer – nu öppnar Sveriges enda vinylfabrik

Svenska artister behöver inte längre vända sig till utländska aktörer för att få sina vinylskivor pressade. På lördagen invigdes Spinroad Vinyl Factory, Sveriges enda vinylfabrik, i Lindome utanför Göteborg..

DI - 5 timmar sedan

Pressade First North-bolaget sparkar vd:n

Styrelsen i ytbeläggningsföretaget Impact Coatings sparkar vd:n och grundaren Henrik Ljungcrantz. Det skriver bolaget i ett pressmeddelande sent på söndagskvällen..

DI - 5 timmar sedan

Debatt: Riksbanken bör fira 350 år med att höja räntan

DEBATT. En bra penningpolitik är något mer än bara låg och stabil inflation. Ytterst borde den stärka förutsägbarheten i ekonomin.

DI - 6 timmar sedan

Jätteaffär i skogen – "ska bli spännande att se intresset"

Henry Sténson, hans syskon och kusiner bjuder ut Långvinds Bruk med 5.500 hektar skog i Hälsingland till försäljning. Med ett utgångspris på nära en kvarts miljard kronor är det den största privata skogsaffären i Sverige på fyra år..

DI - 6 timmar sedan

Johan Carlström: ”Jag kommer aldrig bli dömd för något”

Fingerprints storägare Johan Carlström, som är föreslagen till ny styrelseordförande för bolaget, är övertygad om att han inte kommer dömas för de sju fall av misstänkt grovt insiderbrott som han står åtalad för. Det uppger han i en intervju med Svenska Dagbladet..

DI - 7 timmar sedan

Italiens Conte ger upp regeringsbildning – kan leda till nyval

Italiens tilltänkte premiärminister Guiseppe Conte ger upp försöken bilda en ny regering, enligt uppgifter från landets presidentkansli. Det kan leda till att nyval utlyses..

DI - 7 timmar sedan

Moderaterna sågar bensinskatten

Höjningen av bensinskatten har varit skadlig.  Det menar Moderaterna, som i stället vill söka andra vägar i klimatpolitiken..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.