DI > Ekonomi

Monday, 20 November, 13:02

DI - 21 aug 17 kl. 21:37

Råvaror: Oljepriser ner och basmetaller uppOljepriserna har sjunkit omkring 2 procent på måndagseftermiddagen och kvällen i kölvattnet av viss riskaversion på de finansiella marknaderna. Bland basmetallerna noteras dock stigande kurser med stöd av den senaste tidens dollarförsvagning..
Läs mer på DI

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Råvaror, Oljepriser, neroch , basmetallerupp
E24 - 14 nov 11 kl. 20:52

RÅvaror: oljepriser ned, basmetaller Överlag upp

Priset på basmetaller gick upp på måndagen medan priser på såväl olja som ädelmetaller gick ned. Detta under en dag då Europa åter upplevt ökad skuldkrisoro..

DI - 30 okt 13 kl. 08:04

Råvaror: Oljepriset ner

WTI-oljan handlas lägre medan basmetaller och guld överlag är upp under onsdagens inledning..

DI - 01 aug 14 kl. 19:08

Råvaror: Olja ner, guldet upp

Priserna på olja och basmetaller sjönk på fredagskvällen, medan guldet stärktes efter den amerikanska jobbrapporten vars utfall var lägre än väntat..

DI - 28 maj 13 kl. 20:40

Råvaror: Olja och basmetaller upp

Amerikansk statistik gav stöd åt marknaden på tisdagen. Olja och basmetaller steg medan ädelmetallerna, som fluktuerade kraftigt under dagen, noterades lägre..

DI - 01 aug 14 kl. 14:05

Råvaror: Olja och basmetaller tappar

Priserna på basmetaller och olja följer aktiemarknaderna lägre på fredagens handel, medan guldet klarar sig bäst på nära oförändrade nivåer..

DI - 01 sep 14 kl. 18:45

Råvaror: Olja och basmetaller ned

Priserna på råolja och basmetaller pekade nedåt på måndagen, medan ädelmetallerna handlades vid näst intill oförändrade nivåer..

DI - 21 nov 14 kl. 16:14

Råvaror: Olja och basmetaller starkast upp

Råvarupriserna försvarade sina uppgångar på fredagseftermiddagen, starkast utvecklades olja och basmetaller..

DI - 11 feb 15 kl. 12:36

Råvaror: Koppar leder basmetaller högre

Vid lunchtid på onsdagen var det relativt lugnt på råvarufronten.Koppar, som gått svagt den senaste tiden efter oro över efterfrågan, klättrade 1,3 procent och drog med sig övriga basmetaller uppåt..

DI - 24 feb 16 kl. 08:16

Råvaror: Olja och basmetaller ned

Priserna på såväl basmetaller som olja backade i onsdagens asiatiska handel, medan guldet var i stort sett oförändrat..

DI - 01 mar 17 kl. 11:26

Råvaror: Trump lyfter basmetaller

Priserna på basmetaller steg på bred front på onsdagsförmiddagen, sedan USA:s president Trump på tisdagen upprepat tidigare utfästelser om bland annat "massiva skattesänkningar", infrastrukturåtgärder för 1.000 miljarder dollar, förbättrad hälsovård i stället för Obamacare och en storsatsning på försvaret - men utan att ge några nya detaljer om hur detta ska gå till eller finansieras..

Fler nyheter från DI

DI - 3 minuter sedan

Gigantisk affär pausad - rekordplanets framtid i fara

Airbus preliminära jätteaffär med flygbolaget Emirates gick förra veckan i stå, precis innan kontrakten skulle undertecknas i Dubai. För Airbus modell A380, världens största passagerarjetplan, är nu framtiden oviss, skriver Reuters..

DI - 5 minuter sedan

DNB stäms på 690 miljoner – ska ha vilselett sparare

Den norska banken DNB stäms på 690 miljoner norska kronor för att ha vilselett fondsparare. Bakom stämningen står Forbrukerrådet, en statligt finansierad konsumentorganisation, som i det här målet representerar 180.000 sparare vilket gör det till Norges hittills största grupptalan..

DI - 30 minuter sedan

Rapporteringsmiss i Fingerprint

På söndagen rapporterades ett insynsköp, som gjordes i somras, i Fingerprint Cards. Men enligt bolagets ir-chef Stefan Pettersson har det skett ett misstag och köpet ska makuleras. ”Vid köptillfället var personen inte registrerad som insynsperson”, säger han..

DI - 45 minuter sedan

Aktiestrategen: Köp Nordea och få rekordhög direktavkastning

Svenska bankaktier är generellt sett billiga och framförallt Nordeas aktie framstår som extra köpvärd då den för närvarande har en rekordhög direktavkastning i relation till övriga Stockholmsbörsen. Det säger SEB:s aktiestrateg Esbjörn Lundevall i måndagens Börsmorgon..

DI - 1 timme sedan

Tangiamo Touchs grundare och vd avgår

Styrelsen för det sedan i våras First North-listade Tangiamo Touch, som utvecklar elektroniska spelbord baserat på teknik som gör det möjligt för flera personer att samtidigt använda en pekskärm, har utsett Linh Thai till vd, med tillträde under det första kvartalet 2018..

DI - 1 timme sedan

Stark arbetsmarknad väntar drönarstudenter

Det surrar konstant i den gråkalla novemberluften när Sveriges första drönarklass har praktik på flygfältet i Ljungbyhed i Skåne. För de 25 studenterna spås en gyllene arbetsmarknad..

DI - 1 timme sedan

Estniska aktieägare i uppror mot Telia

Telia anklagas för att ägna sig åt ”skolgårdsmobbning” av småsparare i den utdragna rättsprocessen efter köpet av estniska Eesti Telekom, där den svenska telejätten har dömts att betala kompensation till minoritetsägarna. Men Telia uppger att de följer domstolens beslut..

DI - 1 timme sedan

Merkel kämpar för att undvika nyval

Fiaskot i de tyska regeringsförhandlingarna krymper manöverutrymmet för förbundskansler Angela Merkel, som väntas vädja till Socialdemokraterna för att undvika nyval..

DI - 1 timme sedan

Därför lämnar Attendos vd: "Vill ha nya utmaningar"

Attendos aktie faller på beskedet att vd:n Henrik Borelius lämnar posten.  "Jag är en nyfiken person som vill ha nya utmaningar", säger han till Di..

DI - 1 timme sedan

Tre budgivare på musiktidningen Rolling Stone

Antalet budgivare på musiktidningen Rolling Stone uppges ha kortats ned till tre stycken, enligt källor till Recode..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.