DI > Ekonomi

Wednesday, 24 January, 06:39

DI - 21 aug 17 kl. 21:08

Tobias Wikström: Shekarabis populism skadar näringslivetLEDARE. I helgen bekräftade civilminister Ardalan Shekarabi att regeringen kommer att lägga fram ett förslag till vinsttak för välfärdsföretag..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Wikström, Ledare, Ardalan Shekarabi

Dela artikeln

80 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tobias, Wikström, Shekarabis, populism, skadar, näringslivet
Dagens PS - 18 nov 16 kl. 08:18

Politik: Han gör ”absurd tolkning”

Tre forskare som bidragit till material i den regeringsbeställda utredningen – som nyligen lades fram – tar nu avstånd från Ilmar Reepalus sätt att använda resultatet, skriver Di på ledarplats. Där beskrivs välfärdsutredningen – som enligt ledarartikeln innebär totalt stopp för vinster för en del privata välfärdsföretag – som ”kvasivetenskaplig”. Dagens PS har tidigare skrivit om att en klar majoritet av S-kommunalråden vill ha en lag som hindrar välfärdsföretag från att plocka ut vinster.

Politologerna - 11 dec 16 kl. 08:00

Lucka #11: Samverkan som forskningens överordnade mål?

Följande text är författad av Shirin Ahlbäck Öberg, docent i Statskunskap och prodekan vid Samhällsvetenskapliga fakulteten, Uppsala universitet. Texten är en fortsättning på en text publicerad den 10 december där delar av 2016 års forskningsproposition (Prop. 2016/17:50) diskuteras.

Sydsvenskan - 28 jan 12 kl. 06:30

Tuffa tag när KD ska forma framtiden

Efter en smutsig valkamp avgörs det idag: Ska Göran Hägglund fortsätta leda KD eller besegras han av utmanaren Mats Odell? Vinnaren ska ena ett splittrat pytteparti - men vart ska det gå? I Malmö hoppas unga kristdemokrater på ett mer konservativt KD som slåss för hårdare straff.

Kristianstadsbladet - 03 jun 13 kl. 12:58

Hot om bidragsturism får fart igen

Debatten om bidragsturism har blossat upp igen, alltså att EU-medborgare söker sig till andra EU-länder för att utnyttja generösa välfärdssystem.Frågan kommer upp när migrationsminister Tobias Billström (M) och hans EU-kollegor möts i veckan, sedan Storbritannien, Tyskland, Österrike och Nederländerna krävt att få upp frågan på dagordningen.
Billström känner inte alls igen sig i verklighetsbeskrivningen.

Politologerna - 11 dec 13 kl. 11:32

Att vara demokrat är att vara ödmjuk

I mars 2015 är det tänkt att jag ska disputera. Då kommer jag att ha läst om politik på universitet i över 10 år, och tagit 640 högskolepoäng. Jag kommer att ha en Fil.

Fler nyheter från DI

DI - 1 timme sedan

Fler sanktioner mot Kina att vänta efter Trumps rapport

HONGKONG. Donald Trump väntas presentera rapport om att Kina stjäl immateriella tillgångar under World Economic Forum i Davos..

DI - 1 timme sedan

Mest nedåt på Asiens ledande börser

Tokyobörsen har gått ned trots uppgångar på Wall Street. Japanska exportörer tyngs av en stark yen..

DI - 1 timme sedan

USA vill koppla upp fler kubaner

Det amerikanska utrikesdepartementet har upprättat en arbetsgrupp som ska jobba för att främja "det fria och oreglerade informationsflödet" på Kuba..

DI - 1 timme sedan

Krocktestare nonchalerar fortfarande kvinnor

Trots att en prototyp för en kvinnlig krockdocka finns framtagen används den fortfarande inte. Det innebär att krocktester med bilar blir missvisande för hälften av befolkningen..

DI - 1 timme sedan

Politiska höjdare präglar Davosmötet

Det av maktelit och snö överfyllda Davosmötet går in på sin andra dag på onsdagen. Dagens möteshöjdpunkter blir återigen en rad politiker, som Brasiliens president Michel Temer och Tysklands förbundskansler Angela Merkel..

DI - 1 timme sedan

Nye Fed-chefen Jerome Powell godkänd av senaten

Fed-guvernören Jerome Powell godkändes med bred marginal i den amerikanska senaten på tisdagen till att ta över som chef för Federal Reserve. .

DI - 1 timme sedan

Japans export ökade med 9,3 procent i december jämfört med föregående år

Den japanska exporten ökade med 9,3 procent i december jämfört med samma månad året före..

DI - 1 timme sedan

Jeff Sessions utfrågad av Mueller – Trump kan vara på tur

Den särskilde åklagaren i USA, Robert Mueller, har frågat ut justitieminister Jess Sessions om eventuell kopplingar mellan Ryssland och president Donald Trumps valkampanj 2016..

DI - 1 timme sedan

Asiatiska länder går vidare med TPP-11

Japan och tio andra länder har beslutat att gå vidare med det frihandelsavtal som USA tidigare dragit sig ur. .

DI - 15 minuter sedan

Kina kör om USA i forskning

HONGKONG. En ny amerikansk larmrapport varnar för att USA är på väg att tappa sin dominans inom ny teknik..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.