DI > Ekonomi

Wednesday, 24 January, 05:02

DI - 21 aug 17 kl. 21:00

Lotta Engzell-Larsson: Företag bör fylla politiskt vakuumLEDARE. När Donald Trump tillträdde var osäkerheten om vad han skulle använda sitt ämbete till monumental..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Engzell-Larsson, Ledare, Donald Trump

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Lotta, Engzell-Larsson, Företag, bör, fylla, politiskt, vakuum
DI - 03 mar 17 kl. 21:00

Lotta Engzell-Larsson: Företag bör satsa på lojala medarbetare

LEDARE. I veckan kom LO med en rapport som visar hur antalet tidsbegränsade anställningar har ökat sedan 1990-talet. Framför allt en undergrupp har stigit dramatiskt de senaste åren - timlönarna..

DI - 29 dec 17 kl. 19:30

Lotta Engzell-Larsson: Återinför revisorer i småbolag

LEDARE. 2010 slopades revisionsplikten för småföretag. .

DI - 14 okt 16 kl. 21:00

Lotta Engzell-Larsson: Universitet ska inte styras som företag

LEDARE. Det pågår en infekterad debatt om hur universitet och högskolor ska styras, där Uppsala universitet åter står i fokus..

DI - 21 nov 16 kl. 21:00

Lotta Engzell-Larsson: Lägre rot och rut krossar småföretag

LEDARE. Tio månader efter att regeringens beslut att minska rut- och rotavdragen trädde i kraft står det klart att småföretagen har drabbats hårt..

DI - 12 maj 17 kl. 21:00

Lotta Engzell-Larsson: Jaga inte viktiga företag ur landet

LEDARE. Det kommer att krävas stora resurser för att klara åtagandena inom välfärd, polis och försvar de närmaste åren. Det klargjorde finansminister Magdalena Andersson i en intervju i Di 10/5..

DI - 14 okt 17 kl. 19:30

Lotta Engzell-Larsson: Alla företag måste investera i AI-teknik

LEDARE. När Alphabets (Google) ordförande Eric Schmidt på tisdagen framträdde vid ett seminarium om framtidens jobb konstaterade han att det de flesta människor vill att robotar ska kunna göra är städa och diska.  .

Kristianstadsbladet - 28 feb 14 kl. 13:00

Kriser och kapitalister

Foto: Petros Giannakouris
Två nya böcker närmar sig samhällsekonomin utifrån två perspektiv. I ena fallet handlar det om svenska riskkapitalister, som utan risk tjänade stora pengar, i andra boken en tro på att satsa är rätta sättet att lämna en lågkonjuktur. Frilansjournalist Per Erik Tell har läst.

Sydsvenskan - 04 mar 15 kl. 04:00

Dessa coola kvinnliga företagare

Det slog mig nyligen när jag satt och pratade framtidsutveckling med två av de tre centrumassistenterna i kommunen att jag träffat väldigt många kvinnliga företagare sedan Hallå startade i Vellinge i höstas.I serien om de som håller liv i centrum har jag skrivit om Janette Lundberg Larsson som drivit Drink & Wear i 20 år, om de tre systrarna Anna, Åsa och Marie Berggen som tagit över föräldrarnas företag Annas bageri, om systrarna Sofi Edstrand Ahlqvist och Lisa Edstrand Hjort som haft butiken Holken i ihop i snart 25 år, jag har skrivit om Kerstin Nilsson som startade Systerbilen på Näset och om Lotta Engvall som tillsammans med de andra centrumassistenterna Cecilia Lindhe och Susanne Neuhaus driver egna butiker.Det kan vara en slump.

Kristianstadsbladet - 25 feb 13 kl. 22:14

Valfrihet ledde till lång debatt

Alliansen menade att det redan är bestämt att lagen om valfrihet, LOV, ska införas i Bromölla. Men vid kommunfullmäktiges sammanträde i?gårkväll fick S, med stöd av V och MP, igenom sitt förslag att inte införa LOV och att den del av budgeten som rör lagen upphävs.

Fler nyheter från DI

DI - 6 timmar sedan

Överraskande uppgång för amerikanska råoljelager

De amerikanska lagren av råolja ökade med 4,8 miljoner fat under föregående vecka. Det uppger branschorganisationen American Petroleum Institute, API. Väntat var en nedgång med 1,6 miljoner fat enligt Reuters..

DI - 6 timmar sedan

Rollspels-comeback som ger vinst direkt

I fjol sattes nytt rekord i gräsrotsfinansiering av fantasyprodukter. Trenden håller i sig. Nu siktar svenska entusiaster på att berätta storyn om Mutant, en ikon bland rollspelsfantaster, som också blivit en internationell franchise..

DI - 5 timmar sedan

Maduro ställer upp om partiet vill ha honom

Venezuelas starkt kritiserade president Nicolás Maduro är redo att ställa upp i presidentvalet för en andra period på posten, om det styrande socialistpartiet vill ha honom..

DI - 6 timmar sedan

Texas Instruments prickar förväntningarna

Elektronikföretaget Texas Instruments redovisar intäkter på 3,75 miljarder dollar för det fjärde kvartalet 2017. Väntat här var intäkter på 3,74 miljarder, enligt Bloomberg News snittprognos..

DI - 6 timmar sedan

USA-börser: Whirlpool steg efter Trumps tullbesked

De amerikanska börserna rörde sig mestadels högre i tisdagens handel, efter breda plusnoteringar på måndagen. Teknikaktier fortsatte att gå bräschen för uppgångarna.

DI - 6 timmar sedan

Samordnare för sjukförsäkring utses

Stödet för personer som är sjukskrivna måste förbättras och myndigheter måste samarbeta bättre för att förhindra att sjukskrivna faller mellan stolarna, anser socialminister Annika Strandhäll (S)..

DI - 6 timmar sedan

Sverige sjätte bästa landet att bo i

Sverige är världens sjätte bästa land att leva i. Och bäst bland de nordiska länderna. Det enligt US News & World Report, som presenteras i samband med världsekonomiskt forum i Davos..

DI - 6 timmar sedan

Avanzas finanschef säljer aktier

Avanzas finanschef Birgitta Hagenfeldt har sålt totalt 2.400 aktier i nätbanken den 23 januari..

DI - 7 timmar sedan

Statligt miljonregn över startupbolag

Startupbolag inom life science brottas ofta med kapitalproblem under sin utvecklingsfas. En fond-i-fond-investering på 160 miljoner kronor från statliga Saminvest ska nu råda bot på problemet..

DI - 7 timmar sedan

Amra största kapitalmagneten

Många startups inom life science-sektorn väljer att gå till börsen i sin jakt på livsviktigt kapital. Magnetkamerabolaget Amra förlitar sig i stället på starka industriella ägare. Bolaget tog in 80 miljarder kronor i en investeringsrunda i fjol..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.