DI > Ekonomi

Sunday, 19 November, 18:58

DI - 21 aug 17 kl. 21:00

Lotta Engzell-Larsson: Företag bör fylla politiskt vakuumLEDARE. När Donald Trump tillträdde var osäkerheten om vad han skulle använda sitt ämbete till monumental..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Engzell-Larsson, Ledare, Donald Trump

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Lotta, Engzell-Larsson, Företag, bör, fylla, politiskt, vakuum
DI - 03 mar 17 kl. 21:00

Lotta Engzell-Larsson: Företag bör satsa på lojala medarbetare

LEDARE. I veckan kom LO med en rapport som visar hur antalet tidsbegränsade anställningar har ökat sedan 1990-talet. Framför allt en undergrupp har stigit dramatiskt de senaste åren - timlönarna..

DI - 14 okt 16 kl. 21:00

Lotta Engzell-Larsson: Universitet ska inte styras som företag

LEDARE. Det pågår en infekterad debatt om hur universitet och högskolor ska styras, där Uppsala universitet åter står i fokus..

DI - 21 nov 16 kl. 21:00

Lotta Engzell-Larsson: Lägre rot och rut krossar småföretag

LEDARE. Tio månader efter att regeringens beslut att minska rut- och rotavdragen trädde i kraft står det klart att småföretagen har drabbats hårt..

DI - 12 maj 17 kl. 21:00

Lotta Engzell-Larsson: Jaga inte viktiga företag ur landet

LEDARE. Det kommer att krävas stora resurser för att klara åtagandena inom välfärd, polis och försvar de närmaste åren. Det klargjorde finansminister Magdalena Andersson i en intervju i Di 10/5..

DI - 14 okt 17 kl. 19:30

Lotta Engzell-Larsson: Alla företag måste investera i AI-teknik

LEDARE. När Alphabets (Google) ordförande Eric Schmidt på tisdagen framträdde vid ett seminarium om framtidens jobb konstaterade han att det de flesta människor vill att robotar ska kunna göra är städa och diska.  .

Kristianstadsbladet - 28 feb 14 kl. 13:00

Kriser och kapitalister

Foto: Petros Giannakouris
Två nya böcker närmar sig samhällsekonomin utifrån två perspektiv. I ena fallet handlar det om svenska riskkapitalister, som utan risk tjänade stora pengar, i andra boken en tro på att satsa är rätta sättet att lämna en lågkonjuktur. Frilansjournalist Per Erik Tell har läst.

Sydsvenskan - 04 mar 15 kl. 04:00

Dessa coola kvinnliga företagare

Det slog mig nyligen när jag satt och pratade framtidsutveckling med två av de tre centrumassistenterna i kommunen att jag träffat väldigt många kvinnliga företagare sedan Hallå startade i Vellinge i höstas.I serien om de som håller liv i centrum har jag skrivit om Janette Lundberg Larsson som drivit Drink & Wear i 20 år, om de tre systrarna Anna, Åsa och Marie Berggen som tagit över föräldrarnas företag Annas bageri, om systrarna Sofi Edstrand Ahlqvist och Lisa Edstrand Hjort som haft butiken Holken i ihop i snart 25 år, jag har skrivit om Kerstin Nilsson som startade Systerbilen på Näset och om Lotta Engvall som tillsammans med de andra centrumassistenterna Cecilia Lindhe och Susanne Neuhaus driver egna butiker.Det kan vara en slump.

Kristianstadsbladet - 25 feb 13 kl. 22:14

Valfrihet ledde till lång debatt

Alliansen menade att det redan är bestämt att lagen om valfrihet, LOV, ska införas i Bromölla. Men vid kommunfullmäktiges sammanträde i?gårkväll fick S, med stöd av V och MP, igenom sitt förslag att inte införa LOV och att den del av budgeten som rör lagen upphävs.

Fler nyheter från DI

DI - 30 minuter sedan

General Electric byter ut halva styrelsen

Den krisande jätten General Electric (GE) är inne i en omstrukturering. Det innebär bland annat att hälften av bolagsstyrelsens 18 ledamöter får sluta, skriver Wall Street Journal..

DI - 1 timme sedan

Uppgifter: Mugabe lämnar presidentposten

Zimbabwes president Robert Mugabe har gått med på att lämna presidentposten, enligt Reuters. Nyhetsbyrån hänvisar till källor med insyn i förhandlingarna mellan Mugabe och landets militära ledning.  .

DI - 1 timme sedan

S får mothugg av Fridolin om friskolor

Socialdemokraterna kallar Liberalernas beslut om att förbjuda nyetablering av religiösa friskolor för ”en halvmesyr”. ”Socialdemokraterna får stå för sin partilinje”, säger utbildningsminister Gustav Fridolin, MP..

DI - 1 timme sedan

Matkedjan i desperat jakt på personal

Släppta språkkrav och hijab med företagets logotyp. I många företag är nyanlända en av lösningarna i den desperata jakten på personal..

DI - 1 timme sedan

Krångligt pussel i jobbjakten

Tiotusentals lediga jobb och nästan tre gånger så många arbetslösa, sida vid sida. Sveriges största arbetsmarknad är ett intrikat pussel där bitarna inte passar ihop..

DI - 2 timmar sedan

Höjd pensionsålder inte lösningen för framtida pensioner

Just nu diskuteras höjd pensionsålder i Sverige och skarpa lagförslag väntas till nästa år. Att människor lever allt längre och därför också måste jobba längre är bara en liten del av pensionssystemets utmaningar. Bristande kunskap, avsaknad av tjänstepension och lågt förtroende för systemet är minst lika stora frågor att lösa framöver, skriver Johan Nystedt och Karin Lidman, Nordea..

DI - 2 timmar sedan

Volvo måste tänka om

I förra veckan drabbades New Delhi av den hittills värsta smogen i stadens historia. Halterna av partiklar i luften var 30 gånger högre än vad som anses säkert. Sikten var 10 meter.

DI - 2 timmar sedan

S-politiker: Myt att vårdkrisen beror på resursbrist

Ofta hör vi att vården behöver mer pengar, fler händer, mer utbildad personal och att det är lika illa överallt. Det är helt fel, skriver ERIKA ULLBERG, oppositionslandstingsråd (S) i Stockholms län. Huvudproblemet är vårdens styrning..

DI - 2 timmar sedan

Säcken är full med tecken

Var är vi i konjunktur- och börscykeln? I veckan ges nya svar av färska företagsenkäter och på bolagens kapitalmarknadsdagar. Men håll även koll på vad som blir årets julklapp..

DI - 3 timmar sedan

Stjärnförvaltaren: Billiga aktien ger 5 procent av Sverige

Simon Blecher, stjärnförvaltaren som har hand om Carnegie Fonders Sverigefond, ser stor potential i en lågt värderad börsklenod..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.