DI > Ekonomi

Thursday, 24 May, 10:11

Liknande nyheter

Taggar: Lotta, Engzell-Larsson, Företag, bör, fylla, politiskt, vakuum
DI - 03 mar 17 kl. 21:00

Lotta Engzell-Larsson: Företag bör satsa på lojala medarbetare

LEDARE. I veckan kom LO med en rapport som visar hur antalet tidsbegränsade anställningar har ökat sedan 1990-talet. Framför allt en undergrupp har stigit dramatiskt de senaste åren - timlönarna..

DI - 29 dec 17 kl. 19:30

Lotta Engzell-Larsson: Återinför revisorer i småbolag

LEDARE. 2010 slopades revisionsplikten för småföretag. .

DI - 02 maj 18 kl. 19:30

Lotta Engzell-Larsson: Höjd skatt på kapital ger ingen effekt

LEDARE. Svenska entreprenörer levererar. När Financial Times den 30/4 presenterade sin lista över Europas 1.

DI - 14 okt 16 kl. 21:00

Lotta Engzell-Larsson: Universitet ska inte styras som företag

LEDARE. Det pågår en infekterad debatt om hur universitet och högskolor ska styras, där Uppsala universitet åter står i fokus..

DI - 21 nov 16 kl. 21:00

Lotta Engzell-Larsson: Lägre rot och rut krossar småföretag

LEDARE. Tio månader efter att regeringens beslut att minska rut- och rotavdragen trädde i kraft står det klart att småföretagen har drabbats hårt..

DI - 12 maj 17 kl. 21:00

Lotta Engzell-Larsson: Jaga inte viktiga företag ur landet

LEDARE. Det kommer att krävas stora resurser för att klara åtagandena inom välfärd, polis och försvar de närmaste åren. Det klargjorde finansminister Magdalena Andersson i en intervju i Di 10/5..

DI - 14 okt 17 kl. 19:30

Lotta Engzell-Larsson: Alla företag måste investera i AI-teknik

LEDARE. När Alphabets (Google) ordförande Eric Schmidt på tisdagen framträdde vid ett seminarium om framtidens jobb konstaterade han att det de flesta människor vill att robotar ska kunna göra är städa och diska.  .

DI - 19 mar 18 kl. 19:30

Lotta Engzell-Larsson: Landsbygden behöver frihet och företag

LEDARE. På måndagen presenterade regeringen den kommande landsbygdspropositionen "Mål för näringar, landsbygd och livsmedel". .

Dagens PS - 11 apr 18 kl. 08:23

Ledarkollen: Vargskräck, Borg-comeback och SD-flykt

Detta är en opinionstext. I texten är det skribentens åsikter som förs fram, inte Dagens PS. Anders Borg is back Det är spännande när näringsliv och politik blandas.

Dagens PS - 11 apr 18 kl. 08:23

Ledarkollen: Vargskräck, Borg-comeback och SD-flykt

Författaren och skribenten Marcus Birro sammanfattar och kommenterar för Dagens PS räkning morgonens ledarsidor – både i Sverige och internationellt. I dag står Anders Borgs comeback, ”högerns sönderfall” och den svenska vargskräcken i fokus. Anders Borg is back Det är spännande när näringsliv och politik blandas.

Fler nyheter från DI

DI - 10 minuter sedan

Skogsboom – så tar du rygg på lyftet

Den svenska skogen blir allt tätare, visar en ny undersökning.  Samtidigt har efterfrågan på skogsprodukter ökat kraftigt de senaste åren. För den som vill investera i skogen finns två alternativ.

DI - 15 minuter sedan

Nordea utreds för penningtvättbrott i Danmark

Nordea utreds för penningtvätt i Danmark efter uppgifter om att banken under flera år ska ha levererat sammanlagt omkring en miljard danska kronor i kontanter, framförallt i 500-eurosedlar, till kriminella växlingskontor där pengarna bland annat ska ha använts till penningtvätt rörande narkotikahandel..

DI - 15 minuter sedan

Oro för USA-tullar pressar fordonssektorns aktier

Europeiska och asiatiska fordonstillverkare var under press under torsdagens handel, efter att USA börjat granska importen av bilar och lastbilar vilket eventuellt kan leda till nya tullar på utländska fordon..

DI - 30 minuter sedan

Smolteks resultat minus 2,2 miljoner

Smoltek, som handlas på Spotlight (fd Aktietorget) redovisar ett resultat före skatt om minus 2,2 miljoner kronor (minus 1,3) för det första kvartalet..

DI - 30 minuter sedan

Prevas satsar inom Life Science

Med 30 års erfarenhet av projekt och produktutveckling inom Life Science har Prevas profilerat sig som en kompetent partner i utveckling av medicintekniska produkter. Nu genomför företaget en dedikerad satsning inom Life Science..

DI - 30 minuter sedan

Ecoclimes ebitda-marginal 24 procent

Ecoclime, som handlas på Spotlight (fd Aktietorget) redovisar en nettoomsättning på 9,9 miljoner kronor för det första kvartalet (0,3). .

DI - 30 minuter sedan

SCB: Producentpriserna steg 0,6 procent i april

Producentpriserna steg med 0,6 procent i april jämfört med månaden före och 4,9 procent jämfört med samma månad föregående år, enligt statistik från SCB..

DI - 30 minuter sedan

SCB: Antalet anställda ökade 2,4 procent

Antalet anställda ökade totalt med 2,4 procent under det första kvartalet, jämfört med motsvarande kvartal året före..

DI - 45 minuter sedan

Antalet aktieägare i Sverige steg i första kvartalet

Aktieägandet i Sverige fortsätter att öka. Under första kvartalet 2018 tillkom 9.774 nya ägare av aktier noterade i Sverige..

DI - 45 minuter sedan

Emma Stenström: GDPR - Gladaste Dagen På Riktigt?

De senaste dagarna har jag tänkt att GDPR måste vara bland det bästa som hänt. Sällan har jag blivit så glad som när jag öppnat mejlen och sett alla meddelanden, som säger att vi från och med fredag inte längre kommer att hålla kontakt. Tänk så underbart skönt att slippa!

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.