DI > Ekonomi

Friday, 22 September, 10:09

Liknande nyheter

Taggar: Lotta, Engzell-Larsson, Företag, bör, fylla, politiskt, vakuum
DI - 03 mar 17 kl. 21:00

Lotta Engzell-Larsson: Företag bör satsa på lojala medarbetare

LEDARE. I veckan kom LO med en rapport som visar hur antalet tidsbegränsade anställningar har ökat sedan 1990-talet. Framför allt en undergrupp har stigit dramatiskt de senaste åren - timlönarna..

DI - 14 okt 16 kl. 21:00

Lotta Engzell-Larsson: Universitet ska inte styras som företag

LEDARE. Det pågår en infekterad debatt om hur universitet och högskolor ska styras, där Uppsala universitet åter står i fokus..

DI - 21 nov 16 kl. 21:00

Lotta Engzell-Larsson: Lägre rot och rut krossar småföretag

LEDARE. Tio månader efter att regeringens beslut att minska rut- och rotavdragen trädde i kraft står det klart att småföretagen har drabbats hårt..

DI - 12 maj 17 kl. 21:00

Lotta Engzell-Larsson: Jaga inte viktiga företag ur landet

LEDARE. Det kommer att krävas stora resurser för att klara åtagandena inom välfärd, polis och försvar de närmaste åren. Det klargjorde finansminister Magdalena Andersson i en intervju i Di 10/5..

Kristianstadsbladet - 28 feb 14 kl. 13:00

Kriser och kapitalister

Foto: Petros Giannakouris
Två nya böcker närmar sig samhällsekonomin utifrån två perspektiv. I ena fallet handlar det om svenska riskkapitalister, som utan risk tjänade stora pengar, i andra boken en tro på att satsa är rätta sättet att lämna en lågkonjuktur. Frilansjournalist Per Erik Tell har läst.

Sydsvenskan - 04 mar 15 kl. 04:00

Dessa coola kvinnliga företagare

Det slog mig nyligen när jag satt och pratade framtidsutveckling med två av de tre centrumassistenterna i kommunen att jag träffat väldigt många kvinnliga företagare sedan Hallå startade i Vellinge i höstas.I serien om de som håller liv i centrum har jag skrivit om Janette Lundberg Larsson som drivit Drink & Wear i 20 år, om de tre systrarna Anna, Åsa och Marie Berggen som tagit över föräldrarnas företag Annas bageri, om systrarna Sofi Edstrand Ahlqvist och Lisa Edstrand Hjort som haft butiken Holken i ihop i snart 25 år, jag har skrivit om Kerstin Nilsson som startade Systerbilen på Näset och om Lotta Engvall som tillsammans med de andra centrumassistenterna Cecilia Lindhe och Susanne Neuhaus driver egna butiker.Det kan vara en slump.

Kristianstadsbladet - 25 feb 13 kl. 22:14

Valfrihet ledde till lång debatt

Alliansen menade att det redan är bestämt att lagen om valfrihet, LOV, ska införas i Bromölla. Men vid kommunfullmäktiges sammanträde i?gårkväll fick S, med stöd av V och MP, igenom sitt förslag att inte införa LOV och att den del av budgeten som rör lagen upphävs.

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Hongkong får sänkt kreditbetyg

Di TV sänder nyheter varje heltimme på vardagar mellan 06-17..

DI - 15 minuter sedan

Teliachefer åtalas

Tre tidigare Teliachefer åtalas för mutbrott i Uzbekistan, enligt ett pressmeddelande från åklagarmyndigheten..

DI - 15 minuter sedan

Råvaror: Basmetaller fortsätter falla

Basmetallpriserna föll rejält på fredagen och rundade därmed av en vecka med klart sjunkande kurser. Oro kring efterfrågan i Kina samt förväntningar om ett generellt stigande utbud sätter priset under press, skriver Bloomberg News..

DI - 45 minuter sedan

FI-chefen välkomnar boprisdämpning

Tecknen på avmattning i nyproduktionen får inte FI-chefen Erik Thedéen att ligga sömnlös. ”Det är inget samhällsekonomiskt problem om vi får en viss dämpning på husprismarknaden”, säger han till Di.  .

DI - 30 minuter sedan

Tyskland: Kombinerat PMI överraskade positivt

Den tyska industrins sammanvägda inköpschefsindex (Composite PMI) steg till 57,8 i augusti från 55,8 föregående månad. Det visar preliminär statistik. Enligt Bloomberg News prognosenkät väntades ett index på 55,7..

DI - 30 minuter sedan

SCB: Fortsatt högt sparande i hushållen

Hushållens finansiella sparande uppgick till 81 miljarder kronor under andra kvartalet, vilket var en fortsatt hög nivå. Det framgår av Finansräkenskaperna från Statistiska centralbyrån, SCB..

DI - 30 minuter sedan

Kina manar till besinning om Nordkorea

Kina manar samtliga parter att besinna sig efter att Nordkoreas utrikesminister uppges ha sagt att han tror att Nordkorea överväger att genomföra ett test av en vätebomb i Stilla havet. Det rapporterar Reuters och citerar Lu Kang, talesperson för Kinas utrikesdepartement..

DI - 15 minuter sedan

SEB: Valutamotvind sänker Alimak

Ökad valutamotvind från den amerikanska dollarn gör att SEB sänker sina estimat för Alimaks vinst per aktie med 5 procent för 2018 och med 4 procent för 2019. Det framgår av den analys där SEB sänkt sin rekommendation för Alimak-aktien från köp till behåll och justerat ned riktkursen från 160 till 153 kronor, vilket Nyhetsbyrån Direkt har rapporterat om tidigare på fredagen..

DI - 1 timme sedan

Tidigare Sverigechefen lämnar Tieto

Per Johansson, som är chef för It-företaget Tietos affärsområde Financial Services och som fram till i våras var Tietos Sverigechef, lämnar bolaget för att gå vidare till andra utmaningar. Det framgår av ett pressmeddelande..

DI - 1 timme sedan

Forskningsbolaget stiger på börsen efter att ha identifierat genmutation

Forskningsbolaget Annexin Pharmaceuticals har identifierat det första patientfallet med en så kallad "loss of function"-mutation med Annexin A5-genen och samtidigt allvarlig återkommande hjärt- och kärlsjukdom. Det framgår av ett pressmeddelande..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.