DI > Ekonomi

Friday, 25 May, 07:09

DI - 21 aug 17 kl. 20:26

Svensk teknik visar mörkretNär solen slocknar på måndag sänder CNN live – och tv-bolaget gör det med hjälp av svensk teknik..
Läs mer på DI
Läs mer om:
CNN

Dela artikeln

6 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Svensk teknikvisar , mörkret
DI - 20 aug 17 kl. 17:59

Svensk teknik visar mörkret

När solen slocknar på måndag sänder CNN live – och tv-bolaget gör det med hjälp av svensk teknik. ”För tittaren blir det som att ha med sig sin tv-skärm in i vr-upplevelsen”, säger Magnus Persson, vd för Voysys..

Barometern - 03 feb 14 kl. 06:30

Drömlik musik som lyser i vintermörkret

Lampor kan ge så mycket mer än ljus. De bär oväntade, sköna klanger och i lördags kväll fick publiken i Birgittakyrkan vara med om en musikupplevelse utöver det vanliga med slagverkaren Petter Berndalens 31 minuter långa verk Northern Lights.
Berndalen, uppväxt i Bollnäs, gick från hårdrock till folkmusik och är den förste slagverkaren med examen i svensk folkmusik.

Nyteknik - 13 jan 15 kl. 14:51

Ny Teknik i Arktis: En PC under vattnet gör jobbet lättare

KONGSFJORDEN. När klockan var 12 i dag gick jag ut på däck för att se på ljuset. Eller mörkret, snarare.

Dagens PS - 17 maj 18 kl. 12:08

”Demokratin dör i mörkret”

”Det är snyggt, sant och kaxigt”, skriver Birro, som gluttat i The Washington Post. Inte alls ”samma gamla höger.” Med anledning av en debattartikel i Aftonbladet, där försvarsminister Peter Hultqvist anklagar Moderaterna för att vara ”samma gamla höger”, skriver Widar Andersson i Folkbladet: ” ‘Samma gamla höger’ är en slapp och tankeslö attityd till såväl Fredrik Reinfeldts som Ulf Kristerssons moderater.

GöteborgsPosten - 29 nov 15 kl. 05:00

Ny teknik och förnybart ljusglimtar i klimatmörkret

Bästa vägen till ett internationellt klimatavtal och ett bättre klimat vore att förhandla om en minsta gemensam kostnad för koldioxidutsläpp. Och att ta bort alla subventioner av fossila bränslen, skriver Thomas Sterner, professor i miljöekonomi..

Kristianstadsbladet - 27 mar 13 kl. 16:47

I en rik värld av detaljer

Foto: Peter Åklundh
Konstnär Lisa D Manner vill röra sig fritt mellan dröm och verklighet när hon bygger sina detaljrika bildvärldar. I dag är det vernissage för hennes hittills största utställning. Plats: Kristianstads konsthall.

YLE - 31 mar 14 kl. 05:18

Finland sover fortfarande om natten

Ett samhälle som aldrig sover, där alla tjänster finns tillgängliga dygnet runt, och där den traditionella dygnsrytmen får ge vika för en otyglad flextid. Det här har länge ingått i våra framtidsvisioner, och är redan verklighet på många håll. Men hur ser det egentligen ut här i Finland?

Sydsvenskan - 16 maj 15 kl. 04:00

Möte med avgrunden

Ordet ”noir” hör till den samtida kritikens mest missbrukade. Det räcker att mörkret sänker sig för att klyschan ska fram. Så fort det saknas taklampor i filmversionen av en svensk deckare kallas det ”nordisk noir”.

Sydsvenskan - 07 apr 16 kl. 16:01

Lekfull analys av cyborgmänniskan

Inte förrän jag passerar entrédörren inser jag att jag felläst titeln på Nyxxx nya verk, ”Taktiska meditationer”. Jag har bokat biljett till ”taktila” meditationer. Frågan är nu om förväntningarna som formats genom en akt av konfabulering kommer att påverka mina intryck av denna teknikdrivna och interaktiva scenkonsthändelse, där publiken rör sig in och ut i bara strumplästen och där kroppens olika utsträckningar i rummet undersöks under ett softat ljus.

Skånskan - 17 maj 18 kl. 18:32

Imponerande om ett samhälle av kontraster

Scen/recension SCEN
Det nya riket
Samarbete mellan Malmö Dockteater, Folkteatern Gävleborg, Lumor
Scen: Malmö Dockteater, 16 april 2018
Dramatiker: Tove Olsson
Regi, scenografi: Erik Holmström
Dockmakare: Jenny Bjärkstedt
Dramaturger: Oskar Tunberg, Erik Uddenberg
Ljussättning, teknik, video: Olivia Grefve
Regiassistent: Lovisa Mispel
Skådespelare/dockspelare: Tove Olsson, Martin Pareto, Jonatan RodriguezDockan Tove samtalar med sin terapeut, dockan Frida. Tove beskriver hur hon får klaustrofobi av vatten i öronen. Frida hummar, nickar, antecknar och visar en ångestskala på miniatyrwhiteboarden mellan dem.

Fler nyheter från DI

DI - 10 minuter sedan

SBAB sänker boräntan

Bolåneinstitutet SBAB sänker listräntan för bolån med kort löptid den 25 maj. Därmed är räntebotten troligtvis nådd, konstaterar bankens vd Klas Danielsson..

DI - 10 minuter sedan

Räntor och valutor: Nordkorea öppnar för samtal

Yenen tappade marginellt under natten mot fredagen sedan Nordkorea sagt att man är redo för ett möte mellan Kim Jong-Un och amerikanske presidenten Donald Trump "när som helst". .

DI - 30 minuter sedan

Valmyndigheten: Sårbart och dyrt system

Vårt valsystem är sårbart, dyrt och dåligt för miljön, anser Valmyndigheten. "Det är mycket i systemet som inte är långsiktigt hållbart", säger kanslichef Anna Nyqvist..

DI - 1 timme sedan

Fed: Ser tre höjningar i år och tre nästa år

När året började spådde Fedchefen i Philadelphia, Patrick Harker, tre räntehöjningar i år och ytterligare tre nästa år, och ännu har han inte ändrat sig på den punkten..

DI - 1 timme sedan

Nordkorea: Villigt att föra samtal med USA "när som helst"

Nordkorea överraskades av amerikanske presidenten Donald Trumps beslut att ställa in mötet med Kim Jong-Un och är beredda att möta USA "när som helst" för samtal. .

DI - 1 timme sedan

Reinfeldt prickar rätt – Max Matthiessen ökar

Trots prispress och hot om skärpta provisionsregler ökar vinsten för pensions- och försäkringsförmedlaren Max Matthiessen. Bakom fjolårets resultat på 305 miljoner kronor ligger provisioner och fondavgifter..

DI - 8 timmar sedan

Gaps resultat under förväntan

Den amerikanska klädkedjan Gap redovisar ett resultat per aktie på 0:42 dollar för det första kvartalet (månad februari-april) i det brutna räkenskapsåret 2018/2019..

DI - 8 timmar sedan

USA-börser: Inhemska biltillverkare steg på Trumps tullhot

USA-börserna vände uppåt och tog igen något av nedgången tidigare under torsdagen tack vare en dämpad geopolitisk oro. Dippen i index efter ett par timmars handel var ett resultat av nyheten om att USA:s president Donald Trump har ställt in mötet mellan USA och Nordkorea som skulle ha ägt rum den 12 juni i Singapore. .

DI - 8 timmar sedan

Rusning till Turkietresor

Samtidigt som den turkiska liran kollapsar har svenskarna fått tillbaka suget på Turkietsemester. Inför semestern har bokningarna ökat med omkring 85 procent jämfört med samma period i fjol. .

DI - 9 timmar sedan

Hälften av svenskarna har tyckt att MP är "hemskt"

Nästan hälften av svenskarna har tyckt att Miljöpartiet är hemskt. I Sifos "hemskhetsindex" från 2017, som Svenska Dagbladet publicerar, svarade 49 procent detta..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.