DI > Ekonomi

Monday, 25 June, 07:54

DI - 21 aug 17 kl. 20:01

Läkemedelsbolag sänker sin vinstprognosDet danska läkemedelsbolaget Alk-Abello sänker sin vinstprognos för helåret med anledning av att bolaget kommer att genomföra accelererade investeringar för att stödja tidigarelagda lanseringar av vissa preparat i USA och Kanada. Det framgår av ett pressmeddelande..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Alk-Abello, USA, Kanada

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Läkemedelsbolag, sänkersin , vinstprognos
DI - 15 nov 16 kl. 07:20

Tyskt läkemedelsbolag höjer vinstprognos

Det tyska läkemedelsbolaget höjer sin vinstprognos för helåret och spår nu ett ebitda-resultat exklusive engångsposter i intervallet 4,45-4,6 miljarder euro..

BT - 13 aug 14 kl. 17:38

Kanada skänker oprövat ebolavaccin

Kanada skickar ett experimentellt ebolavaccin till det drabbade Västafrika. Utbrottet har försatt miljontals människor i skräck. 12-åriga Fatu Sherrif låstes in tillsammans med sin döda mamma i en vecka av bybor i liberianska Ballajah som fruktade att själva smittas, rapporterar AFP:s korrespondent på plats.

BT - 07 maj 14 kl. 13:56

Cameron vill utreda Pfizer-affär

Storbritanniens premiärminister David Cameron ser skäl till att låta näringsdepartementet undersöka effekterna av en fusion mellan Pfizer och Astra Zeneca. Han tycker inte jobblöftena från Pfizer räcker till. Pfizer vill köpa Astra Zeneca, som har sagt nej, men Pfizers intresse består.

Affärsvärlden - 08 maj 14 kl. 13:27

Analytikernas senaste aktieråd

Bland dagens rekommendations- och riktkursförändringar råder det olika åsikter om ett Lläkemedelsbolag där en bank höjer rekommendationen och en annan sänker..

BT - 18 aug 14 kl. 22:06

"Är inte mänskligt"

Fångar som kippar efter luft, vrider sig och plågas svårt – ibland timmar efter dödssprutan. De utdragna avrättningar som ägt rum i USA i år har fört upp dödsstraffet på agendan igen. För Seth Penalver och Herman Lindsey, som båda suttit på Floridas ökända "death row" rör avrättningarna upp särskilt starka känslor.

Cornucopia - 30 apr 17 kl. 17:09

Vilda fåglar stora spridaren av resistenta bakterier - köp svenskt kött

En studie som skulle visa på hur resistenta bakteriegener är vanligare nära sjukhus har istället nu visat att resistenta bakteriegener hittas där det finns vilda fåglar. Knappast överraskande med tanke på det enorma bruket av antibiotika inom industriell djurhållning utomlands, inklusive de av "miljövännerna" så hyllade kycklingköttet.

Inom industriköttuppfödningen utomlands, som svenskar gladeligen köper kött ifrån och som svenska myndigheter, kommuner och skolor köper kött från för att det är billigare, används enorma mängder antibiotika.

Fler nyheter från DI

DI - 5 minuter sedan

Norwegians vd: För tidigt att sälja bolaget

Det är ännu för tidigt att sälja Norwegian till något annat flygbolag. Det sade vd Bjørn Kjos i en intervju med NRK enligt Bloomberg First Word..

DI - 30 minuter sedan

USA: Kombinerat PMI sjönk i juni

Markits kombinerade inköpschefsindex (Composite PMI) sjönk till preliminära 56,0 i juni, jämfört med 56,6 föregående månad, rapporterar Reuters. .

DI - 30 minuter sedan

Eurområdets kombinerade inköpschefsindex steg

Ett snabbestimat över euroområdets kombinerade inköpschefsindex (Composite PMI) steg till 54,8 i juni, jämfört med 54,1 föregående månad. .

DI - 30 minuter sedan

Franska industrins sammanvägda inköpschefsindex steg oväntat

Den franska industrins sammanvägda inköpschefsindex (Composite PMI) steg till 55,6 i juni jämfört med 54,2 föregående månad..

DI - 30 minuter sedan

Ökad optimism i japansk tillverkningsindustri

Inköpschefsindex för den japanska tillverkningsindustrin steg till 53,1 i juni enligt preliminär statistik, jämfört med 52,8 föregående månad. .

DI - 30 minuter sedan

Japanska konsumentpriser steg i linje med förväntan

Kärn-KPI (KPI exklusive färska livsmedel) för hela Japan steg 0,7 procent i maj jämfört med samma månad året före. Analytiker väntade sig att kärn-KPI skulle ha stigit 0,7 procent jämfört med samma månad föregående år, enligt Reuters snittprognos..

DI - 30 minuter sedan

Frankrikes BNP steg 0,2 procent

Frankrikes BNP steg 0,2 procent under första kvartalet jämfört med föregående kvartal. Jämfört med motsvarande kvartal ett år tidigare steg BNP med 2,2 procent. .

DI - 30 minuter sedan

Gladare inköpschefer i tysk industri

Den tyska industrins sammanvägda inköpschefsindex (Composite PMI) steg till 54,2 i juni från 53,4 föregående månad..

DI - 1 timme sedan

Räntor och valutor: Yenen stärks

Inledningen på veckan präglas av viss "risk av" i spåren av fortsatt eskalerande handelsspänningar och oro för gryende tecken på effekter på den reala ekonomin..

DI - 1 timme sedan

Utbudet av nyproduktioner fortsätter svälla

Produktionen av nya bostadsrätter är som en supertanker som det tar lång tid att få stopp på. I mitten av juni var 12.617 nya bostadsrätter till salu i Sverige, en ökning med 57 procent jämfört med samma tid förra året och den högsta siffran på fem år, visar statistik från bostadssajten Hemnet..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.