DI > Ekonomi

Saturday, 24 February, 01:30

DI - 21 aug 17 kl. 20:01

Läkemedelsbolag sänker sin vinstprognosDet danska läkemedelsbolaget Alk-Abello sänker sin vinstprognos för helåret med anledning av att bolaget kommer att genomföra accelererade investeringar för att stödja tidigarelagda lanseringar av vissa preparat i USA och Kanada. Det framgår av ett pressmeddelande..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Alk-Abello, USA, Kanada

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Läkemedelsbolag, sänkersin , vinstprognos
DI - 15 nov 16 kl. 07:20

Tyskt läkemedelsbolag höjer vinstprognos

Det tyska läkemedelsbolaget höjer sin vinstprognos för helåret och spår nu ett ebitda-resultat exklusive engångsposter i intervallet 4,45-4,6 miljarder euro..

BT - 13 aug 14 kl. 17:38

Kanada skänker oprövat ebolavaccin

Kanada skickar ett experimentellt ebolavaccin till det drabbade Västafrika. Utbrottet har försatt miljontals människor i skräck. 12-åriga Fatu Sherrif låstes in tillsammans med sin döda mamma i en vecka av bybor i liberianska Ballajah som fruktade att själva smittas, rapporterar AFP:s korrespondent på plats.

BT - 07 maj 14 kl. 13:56

Cameron vill utreda Pfizer-affär

Storbritanniens premiärminister David Cameron ser skäl till att låta näringsdepartementet undersöka effekterna av en fusion mellan Pfizer och Astra Zeneca. Han tycker inte jobblöftena från Pfizer räcker till. Pfizer vill köpa Astra Zeneca, som har sagt nej, men Pfizers intresse består.

Affärsvärlden - 08 maj 14 kl. 13:27

Analytikernas senaste aktieråd

Bland dagens rekommendations- och riktkursförändringar råder det olika åsikter om ett Lläkemedelsbolag där en bank höjer rekommendationen och en annan sänker..

BT - 18 aug 14 kl. 22:06

"Är inte mänskligt"

Fångar som kippar efter luft, vrider sig och plågas svårt – ibland timmar efter dödssprutan. De utdragna avrättningar som ägt rum i USA i år har fört upp dödsstraffet på agendan igen. För Seth Penalver och Herman Lindsey, som båda suttit på Floridas ökända "death row" rör avrättningarna upp särskilt starka känslor.

Cornucopia - 30 apr 17 kl. 17:09

Vilda fåglar stora spridaren av resistenta bakterier - köp svenskt kött

En studie som skulle visa på hur resistenta bakteriegener är vanligare nära sjukhus har istället nu visat att resistenta bakteriegener hittas där det finns vilda fåglar. Knappast överraskande med tanke på det enorma bruket av antibiotika inom industriell djurhållning utomlands, inklusive de av "miljövännerna" så hyllade kycklingköttet.

Inom industriköttuppfödningen utomlands, som svenskar gladeligen köper kött ifrån och som svenska myndigheter, kommuner och skolor köper kött från för att det är billigare, används enorma mängder antibiotika.

Fler nyheter från DI

DI - 2 timmar sedan

Trump uppges vilja ha 24 procent importtull på stål

Amerikanske presidenten Donald Trump har sagt till närstående att han vill ha en importtull på 24 procent på stålimporter.  Det rapporterar Bloomberg News med hänvisning tre källor med insyn i ärendet..

DI - 3 timmar sedan

USA-börser: Dämpad inflationsoro lyfte börserna

New York-börserna avslutade veckan positivt med stöd från uppgångar i IT-aktier och en sjunkande räntor efter att oron för att Fed-ledamöter dämpat oron för mer aggressiva räntehöjningar under året till följd av stigande inflation. .

DI - 3 timmar sedan

Miljardinvasion på nollräntekontot – här är bästa alternativen

Svenska hushåll sparar som aldrig förr. Men en stor del av sparandet går in på nollräntekonton. Här går Di igenom bättre alternativ för långsiktigt sparande..

DI - 3 timmar sedan

Enkät: Experternas bästa spartips

Här är tre experters bästa råd om långsiktigt sparande..

DI - 3 timmar sedan

Vita Huset stängde ner efter att fordon kört in i avspärrning

Ett fordon har kört in i en säkerhetsavspärrning utanför Vita huset. Bilen har inte forcerat avspärrningen och den kvinnliga föraren har omhändertagits, enligt Secret Service, som ansvarar för Vita husets säkerhet..

DI - 3 timmar sedan

Styrelseledamot miljonsäljer i Thule

Thules styrelseledamot Hans Eckerström har sålt 15.000 aktier för motsvarande nästan 2,7 miljoner kronor..

DI - 3 timmar sedan

Daimler välkomnar Geely – och stiger i efterhandeln

Geelys storköp i Daimler välkomnas av den tyska biljätten som dessutom steg i efterhandeln på Frankfurtbörsen..

DI - 3 timmar sedan

Volvoägare tagna på sängen: "förvåning"

Nyblivna Volvoägaren Geelys storoffensiv i huvudkonkurrenten Daimler överraskar AB Volvos övriga ägare. Fåordiga kommentarer gör gällande att den kinesiska jättens framfart var oväntad..

DI - 4 timmar sedan

Ännu en pensionsbolagstopp flyttar till Portugal

Ännu en pensionsbolagstopp valde nyligen att sälja bostaden och flytta till Portugal. Utslagsgivande för den tidigare mångårige börs-vd:n och AMF-ordföranden Göran Gezelius var den skattefria tjänstepensionen. .

DI - 4 timmar sedan

Facklig vrede mot Portugalflyttar

Att en lång rad makthavare i pensionsbranschen har valt att flytta till Portugal av skatteskäl är ”omoraliskt, osolidariskt och oansvarigt.”  Det anser Kommunals ordförande Tobias Baudin. Liknande kritik kommer från centralt LO-håll..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.