DI > Ekonomi

Thursday, 23 November, 12:04

DI - 21 aug 17 kl. 20:01

Läkemedelsbolag sänker sin vinstprognosDet danska läkemedelsbolaget Alk-Abello sänker sin vinstprognos för helåret med anledning av att bolaget kommer att genomföra accelererade investeringar för att stödja tidigarelagda lanseringar av vissa preparat i USA och Kanada. Det framgår av ett pressmeddelande..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Alk-Abello, USA, Kanada

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Läkemedelsbolag, sänkersin , vinstprognos
DI - 15 nov 16 kl. 07:20

Tyskt läkemedelsbolag höjer vinstprognos

Det tyska läkemedelsbolaget höjer sin vinstprognos för helåret och spår nu ett ebitda-resultat exklusive engångsposter i intervallet 4,45-4,6 miljarder euro..

BT - 13 aug 14 kl. 17:38

Kanada skänker oprövat ebolavaccin

Kanada skickar ett experimentellt ebolavaccin till det drabbade Västafrika. Utbrottet har försatt miljontals människor i skräck. 12-åriga Fatu Sherrif låstes in tillsammans med sin döda mamma i en vecka av bybor i liberianska Ballajah som fruktade att själva smittas, rapporterar AFP:s korrespondent på plats.

BT - 07 maj 14 kl. 13:56

Cameron vill utreda Pfizer-affär

Storbritanniens premiärminister David Cameron ser skäl till att låta näringsdepartementet undersöka effekterna av en fusion mellan Pfizer och Astra Zeneca. Han tycker inte jobblöftena från Pfizer räcker till. Pfizer vill köpa Astra Zeneca, som har sagt nej, men Pfizers intresse består.

Affärsvärlden - 08 maj 14 kl. 13:27

Analytikernas senaste aktieråd

Bland dagens rekommendations- och riktkursförändringar råder det olika åsikter om ett Lläkemedelsbolag där en bank höjer rekommendationen och en annan sänker..

BT - 18 aug 14 kl. 22:06

"Är inte mänskligt"

Fångar som kippar efter luft, vrider sig och plågas svårt – ibland timmar efter dödssprutan. De utdragna avrättningar som ägt rum i USA i år har fört upp dödsstraffet på agendan igen. För Seth Penalver och Herman Lindsey, som båda suttit på Floridas ökända "death row" rör avrättningarna upp särskilt starka känslor.

Cornucopia - 30 apr 17 kl. 17:09

Vilda fåglar stora spridaren av resistenta bakterier - köp svenskt kött

En studie som skulle visa på hur resistenta bakteriegener är vanligare nära sjukhus har istället nu visat att resistenta bakteriegener hittas där det finns vilda fåglar. Knappast överraskande med tanke på det enorma bruket av antibiotika inom industriell djurhållning utomlands, inklusive de av "miljövännerna" så hyllade kycklingköttet.

Inom industriköttuppfödningen utomlands, som svenskar gladeligen köper kött ifrån och som svenska myndigheter, kommuner och skolor köper kött från för att det är billigare, används enorma mängder antibiotika.

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Kite Lake ökar i Haldex

Kite Lake Capital har ökat sitt innehav i Haldex till 5,12 procent av kapital och röster. Det framgår av ett flaggningsmeddelande med den 17 november som transaktionsdatum..

DI - 30 minuter sedan

Statslåneräntan fastställd

Statslåneräntan per den 30 november 2017 är fastställd till 0,49 procent. Det skriver Riksgälden i ett pressmeddelande på torsdagen..

DI - 30 minuter sedan

Storblankaren går på nit i Fingerprint

Fingerprint Cards rusar på torsdagen i spåren av budrykten. Kursuppgången är dåliga nyheter för en storblankare som nyligen kortat aktien..

DI - 30 minuter sedan

Sparekonom om FPC: Man betalar inte mer för ett haveri

Hade storägaren Johan Carlström valt att sälja Fingerprint Cards för ett par år sedan hade han och övriga aktieägare kunnat håva in en rejäl slant men i dagsläget kommer man max få ut 20-25 kronor per aktie. Det säger Avanzas sparekonom Claes Hemberg till Di TV på torsdagen efter uppgifter om att ett kinesiskt bolag förbereder ett bud på bolaget. ”Man betalar inte mer för ett haveri”, säger han..

DI - 30 minuter sedan

Fingerprint bekräftar Di:s uppgifter

Fingerprint Cards bekräftar Di:s uppgifter att bolaget har fått ett brev avseende förberedande av ett offentligt uppköpserbjudande avseende bolagets aktier.    .

DI - 30 minuter sedan

Preems VD vill utvecklas med streetsmart mentor från Fryshuset

Petter Holland, vd i Preem sedan 2012, är en av flera chefer som blir adepter i Fryshusets Up & Coming Executive Program. Programmet bygger på att streetsmarta mentorer blir coacher åt vd:ar och chefer under ett år..

DI - 30 minuter sedan

Gunnebo landar Kinaorder värd 30 Mkr

Gunnebo har fått en order på 2.000 automatiserade bankfack och 17 valvdörrar till en fastighet i Kinas huvudstad Peking, med ett ordervärde på cirka 3 miljoner euro, motsvarande 29,6 Mkr, och leverans från och med slutet av det första kvartalet 2018..

DI - 1 timme sedan

Alexander Stubb: Trollen kräver ökad vaksamhet

Är sociala medier ett hot mot demokratin? TidskriftenThe Economist ställde denna fråga i sitt nummer i början av november. Frågan må vara provokativ, men är samtidigt högst relevant, inte minst ur tre perspektiv..

DI - 1 timme sedan

Jays sätter höga finansiella mål

Jays har beslutat om finansiella mål för de kommande tre åren. Koncernen ska under perioden 2018-2019 öka omsättningen med 500 procent under lönsamhet och till och med år 2020 nå en årlig omsättning om minst 300 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande..

DI - 1 timme sedan

Larv slår hårt mot Indiens bomullsproduktion

Indiens export av bomull kommer sannolikt att minska med en femtedel i år, sedan en stor del av skörden har angripits av fiberätande larver, uppger branschbedömare..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.