DI > Ekonomi

Thursday, 21 September, 14:22

DI - 21 aug 17 kl. 20:01

Läkemedelsbolag sänker sin vinstprognosDet danska läkemedelsbolaget Alk-Abello sänker sin vinstprognos för helåret med anledning av att bolaget kommer att genomföra accelererade investeringar för att stödja tidigarelagda lanseringar av vissa preparat i USA och Kanada. Det framgår av ett pressmeddelande..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Alk-Abello, USA, Kanada

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Läkemedelsbolag, sänkersin , vinstprognos
DI - 15 nov 16 kl. 07:20

Tyskt läkemedelsbolag höjer vinstprognos

Det tyska läkemedelsbolaget höjer sin vinstprognos för helåret och spår nu ett ebitda-resultat exklusive engångsposter i intervallet 4,45-4,6 miljarder euro..

BT - 13 aug 14 kl. 17:38

Kanada skänker oprövat ebolavaccin

Kanada skickar ett experimentellt ebolavaccin till det drabbade Västafrika. Utbrottet har försatt miljontals människor i skräck. 12-åriga Fatu Sherrif låstes in tillsammans med sin döda mamma i en vecka av bybor i liberianska Ballajah som fruktade att själva smittas, rapporterar AFP:s korrespondent på plats.

BT - 07 maj 14 kl. 13:56

Cameron vill utreda Pfizer-affär

Storbritanniens premiärminister David Cameron ser skäl till att låta näringsdepartementet undersöka effekterna av en fusion mellan Pfizer och Astra Zeneca. Han tycker inte jobblöftena från Pfizer räcker till. Pfizer vill köpa Astra Zeneca, som har sagt nej, men Pfizers intresse består.

Affärsvärlden - 08 maj 14 kl. 13:27

Analytikernas senaste aktieråd

Bland dagens rekommendations- och riktkursförändringar råder det olika åsikter om ett Lläkemedelsbolag där en bank höjer rekommendationen och en annan sänker..

BT - 18 aug 14 kl. 22:06

"Är inte mänskligt"

Fångar som kippar efter luft, vrider sig och plågas svårt – ibland timmar efter dödssprutan. De utdragna avrättningar som ägt rum i USA i år har fört upp dödsstraffet på agendan igen. För Seth Penalver och Herman Lindsey, som båda suttit på Floridas ökända "death row" rör avrättningarna upp särskilt starka känslor.

Cornucopia - 30 apr 17 kl. 17:09

Vilda fåglar stora spridaren av resistenta bakterier - köp svenskt kött

En studie som skulle visa på hur resistenta bakteriegener är vanligare nära sjukhus har istället nu visat att resistenta bakteriegener hittas där det finns vilda fåglar. Knappast överraskande med tanke på det enorma bruket av antibiotika inom industriell djurhållning utomlands, inklusive de av "miljövännerna" så hyllade kycklingköttet.

Inom industriköttuppfödningen utomlands, som svenskar gladeligen köper kött ifrån och som svenska myndigheter, kommuner och skolor köper kött från för att det är billigare, används enorma mängder antibiotika.

Fler nyheter från DI

DI - 1 timme sedan

Finanschef lämnar Bambuser

Bambuser, som handlas på First North, meddelar att finanschefen Emil Rönnbäck har beslutat sig för att lämna bolaget. Han började på Bambuser i januari 2017 och kommer att kvarstå i sin nuvarande roll fram till slutet av året..

DI - 1 timme sedan

Underskott på kopparmarknaden

Marknadsdata visar att det rådde ett underskott på kopparmarknaden under juni månad, det vill säga konsumtionen var högre än produktionen. Marknadsbalansen uppgick till -70 000 ton i juni..

DI - 1 timme sedan

Bankkris skakar rysk finanssektor

Rysslands centralbank har tagit över kontrollen av två privata ryska storbanker de gångna veckorna. Bankernas kris har tagit fart sedan statliga ryska bolag börjat tömma sina bankkonton..

DI - 1 timme sedan

Ryanair höjer pilotlöner

Ryanair kommer att erbjuda piloter vid flygbolagets största baser ett lönelyft på 10.000 euro om året, för att undvika att fler säger upp sig och går till konkurrerande Norwegian. Det sade vd Michael O'Leary i samband med flygbolagets årsstämma..

DI - 1 timme sedan

Tele2 vinner avtal med Euromaster

Tele2 uppger i ett pressmeddelande att bolaget har vunnit en ny kund då Euromaster Sverige ger teleoperatören förtroendet att samordna företagets operatörs- och växeltjänster. Det totala värdet på avtalet uppgår till cirka 10 miljoner kronor..

DI - 2 timmar sedan

Tuff match väntar nya Volvo-modellen

MILANO Nya XC40 helt avgörande för Volvo möjligheter att nå målet 800.000 bilar år 2020. När Håkan Samuelsson, vd för Volvo Cars, presenterade bilen i Milano på torsdagen förklarade han också att bilen ska konkurrera i den kanske snabbast växande bilklassen i världen just nu – kompakta premium-suvar, där Audi Q3, BMW X1 och Mercedes GLA sedan länge är etablerade..

DI - 2 timmar sedan

Huvudägare Lage Jonason miljonsäljer aktier i Invisio

Invisios huvudägare Lage Jonason har sålt 169.866 aktier för 81:50 kronor styck, vilket ger en likvid på drygt 13,8 miljoner kronor..

DI - 2 timmar sedan

Bättre fart på världshandeln

Världshandeln har fått ett uppsving tack vare stark efterfrågan på varor i Asien och Nordamerika, enligt en ny prognos från Världshandelsorganisationen (WTO)..

DI - 2 timmar sedan

Daimler uppges planera miljardinvestering i USA

Tyska fordonsjätten Daimler har planer på att investera 1 miljard dollar i sin fabrik i den amerikanska delstaten Alabama. Tanken är att inleda produktion av en eldriven SUV i början av nästa årtionde, enligt uppgifter till affärstidningen..

DI - 2 timmar sedan

Nordea Fonder ökar i Academedia

Nordea Fonder har ökat sitt ägande i Academedia till 11,1 procent av kapital och röster, eller 10,5 miljoner aktier..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.