SR > Nyheter

Monday, 19 March, 02:25

SR - 20 aug 17 kl. 02:14

Muslimer i Katalonien i manifestation mot terrorismI Barcelona har en imam hamnat i centrum för utredningen av terrordådet i torsdags. Samtidigt har muslimer från hela Katalonien demonstrerat mot terrorism..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Katalonien, Barcelona

Dela artikeln

522 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Muslimeri , Katalonieni , manifestationmot , terrorism
YLE - 18 apr 15 kl. 16:31

Manifestation mot terrorism förde samman muslimerna

Muslimer, kristna och bahá'í troende, barn och vuxna, politiker och fredsfolk. Det var en brokig skara människor som samlats till Senatstorget i Helsingfors på lördagen för att delta i evenemanget tillsammans mot terrorism. Finlands irakiska kulturforum ordnade tillställningen, som började med ett muslimskt böneutrop på domkyrkotrappan.

Dagen - 17 aug 11 kl. 03:00

Kristen terrorism?

Är det rimligt att kalla Anders Behring Breivik en "kristen terrorist"? Det finns bra argument för både ett ja och ett nej.

För många kristna kändes det nog svårt att höra den norska polisen beskriva Anders Behring Breivik, misstänkt för terror-dåden i Oslo och Utöya, som en "kristen fundamentalist".

Dagen - 21 jan 11 kl. 03:00

Hur kan vi motverka terrorism?

Vi kristna har missat chanser att bygga broar till den muslimska världen. Resultatet av det ser vi i dag. Men finns det en väg bort från den terrorism som breder ut sig?

BT - 11 sep 14 kl. 14:02

Barcelona laddar för manifestation

Dagens nationaldag i Katalonien, La Diada, blir enormt symbolladdad. Det är precis 300 år sedan Felipe V krossade Kataloniens oberoende och inom kort får befolkningen i regionen rösta om självständighet i en "konsultation"- om inte domstolarna stoppar det. Under La Diada för två år sedan kulminerade katalanernas krav på att själva få avgöra sin framtid.

Sydsvenskan - 29 okt 17 kl. 03:24

Manifestation för ett enat Spanien

En manifestation för ett enat Spanien kommer att hållas i Barcelona i Katalonien i dag. Dagens demonstration, med sin slogan "Vi är alla Katalonien!", inleds vid lunchtid.

Helsingborgs Dagblad - 29 okt 17 kl. 03:24

Manifestation för ett enat Spanien

En manifestation för ett enat Spanien kommer att hållas i Barcelona i Katalonien i dag. Dagens demonstration, med sin slogan "Vi är alla Katalonien!", inleds vid lunchtid.

Dagen - 02 apr 11 kl. 17:41

Politisk oenighet om USA:s muslimer

Är USA:s muslimska befolkning grogrund för terrorism - eller en utsatt religiös grupp? Det pågår en dragkamp om bilden av muslimer i USA och kristna extremgrupper, såsom pastor Terry Jones kyrka, deltar gärna i den.

20 mars brändes ett exemplar av koranen i pastor Jones kyrka i Gainesville i Florida.

Newsmill - 04 jan 11 kl. 08:39

Sverige bör samarbeta med moderata muslimer snarare än med USA

Hittills är det mest muslimer som drabbats av extremgruppers terrorvåld. Sverige bör samarbeta med moderata muslimer och hålla fast vid sin neutralitetspolitik samt arbeta effektivt emot terrorism, snarare än bli en del av den jakt USA för mot terrorism. Det skriver Imad Rasan som studerar sociologi vid Göteborgs universitet..

SVT Debatt - 14 dec 13 kl. 12:00

Reinfeldt, sluta slentrianövervaka oss muslimer

ÖVERVAKNING I snart 13 år har USA och deras allierade i EU utsatt europeiska muslimer för diskriminering och – mer och mer tydligt – övervakning. De har spionerat i gudstjänstlokaler såväl som i våra hem. Men trots att det runtom i Europa höjs röster mot USA:s övervakning av medborgare, har den svenska regeringen och Fredrik Reinfeldt inte sett över sitt USA-samarbete.

Fler nyheter från SR

SR - 2 timmar sedan

Kommunal: Kan behövas lag om lägstabemanning

Fackförbundet Kommunals medlemsundersökning visar att många förskolor är underbemannade. Riksdagen kan behöva lagstifta enligt Kommunals ordförande..

SR - 5 timmar sedan

Moderaternas Hanif Bali lämnar partistyrelsen

Riksdagsledamoten Hanif Bali lämnar Moderaternas partistyrelse efter en intern utredning, uppger partisekreteraren för TT..

SR - 5 timmar sedan

Galleria utrymd efter brand i ventilation

Kista galleria i nordvästra Stockholm har fått utrymmas efter brand i ventilationssystemet. Larmet kom in till räddningstjänsten vid 19.50 på söndagen..

SR - 7 timmar sedan

Sverige ofta skäl för faktagranskning i Norge

I Norge har samarbetet mellan olika medier om faktagranskning, Faktisk.no fått stort genomslag. Negativa uppgifter om Sverige är så vanligt i den dagliga norska debatten nu att det blivit ett av de stora ämnena att granska påståenden om..

SR - 8 timmar sedan

Centern kritiserar MP-utspel

Miljöpartiet vill gå längre än regeringen vad gäller stödet till glesbygden och föreslår ett särskilt grundavdrag i utsatta glesbygdskommuner..

SR - 8 timmar sedan

SD:s valplattform antagen

Förbättrad sjukvård, tuffare kriminalpolitik och skärpt migrationspolitik är några av de frågor som står i fokus..

SR - 9 timmar sedan

Förskoleupproret publicerar berättelser från förskolans vardag

Förskolan beskrivs genom gruppen "Förskoleupproret" som ett sjunkande skepp. Berättelser om arbetssituationen på förskolor runt om i hela landet kommer nu att publiceras offentligt för att synliggöra arbetsmiljön och ge barnen en röst..

SR - 9 timmar sedan

Ryssland röstar – Putin väntas gå mot storseger

I dag går Ryssland till presidentval. Vladimir Putin som suttit vid makten sedan år 1999 väntas vinna stort. Sju kandidater förutom Putin kandiderar till posten men ingen av dem väntas ha en chans mot Putin.

SR - 9 timmar sedan

Ryssland röstar – fåtal timmar kvar innan vallokalerna stänger

Om knappt två timmar stänger de sista vallokalerna i presidentvalet i Ryssland. Att Vladimir Putin kommer att vinna har i praktiken varit klart på förhand men kritik har kommit för att myndigheterna försöker få upp valdeltagandet genom att med hårda påtryckningar förmå väljarna att rösta..

SR - 12 timmar sedan

Turkiet har tagit kontroll över Afrin

Turkiska styrkor har tagit över av staden Afrin i norra syrien, meddelar Turkiets president Erdogan. Turkiet inledde offensiven som kallats Olivkvisten mot Afrin för två månader sedan. Målet var att bekämpa den kuridiska YPG-milisen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.