SR > Nyheter

Saturday, 16 December, 08:15

SR - 20 aug 17 kl. 02:14

Muslimer i Katalonien i manifestation mot terrorismI Barcelona har en imam hamnat i centrum för utredningen av terrordådet i torsdags. Samtidigt har muslimer från hela Katalonien demonstrerat mot terrorism..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Katalonien, Barcelona

Dela artikeln

522 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Muslimeri , Katalonieni , manifestationmot , terrorism
YLE - 18 apr 15 kl. 16:31

Manifestation mot terrorism förde samman muslimerna

Muslimer, kristna och bahá'í troende, barn och vuxna, politiker och fredsfolk. Det var en brokig skara människor som samlats till Senatstorget i Helsingfors på lördagen för att delta i evenemanget tillsammans mot terrorism. Finlands irakiska kulturforum ordnade tillställningen, som började med ett muslimskt böneutrop på domkyrkotrappan.

Dagen - 17 aug 11 kl. 03:00

Kristen terrorism?

Är det rimligt att kalla Anders Behring Breivik en "kristen terrorist"? Det finns bra argument för både ett ja och ett nej.

För många kristna kändes det nog svårt att höra den norska polisen beskriva Anders Behring Breivik, misstänkt för terror-dåden i Oslo och Utöya, som en "kristen fundamentalist".

Dagen - 21 jan 11 kl. 03:00

Hur kan vi motverka terrorism?

Vi kristna har missat chanser att bygga broar till den muslimska världen. Resultatet av det ser vi i dag. Men finns det en väg bort från den terrorism som breder ut sig?

BT - 11 sep 14 kl. 14:02

Barcelona laddar för manifestation

Dagens nationaldag i Katalonien, La Diada, blir enormt symbolladdad. Det är precis 300 år sedan Felipe V krossade Kataloniens oberoende och inom kort får befolkningen i regionen rösta om självständighet i en "konsultation"- om inte domstolarna stoppar det. Under La Diada för två år sedan kulminerade katalanernas krav på att själva få avgöra sin framtid.

Sydsvenskan - 29 okt 17 kl. 03:24

Manifestation för ett enat Spanien

En manifestation för ett enat Spanien kommer att hållas i Barcelona i Katalonien i dag. Dagens demonstration, med sin slogan "Vi är alla Katalonien!", inleds vid lunchtid.

Helsingborgs Dagblad - 29 okt 17 kl. 03:24

Manifestation för ett enat Spanien

En manifestation för ett enat Spanien kommer att hållas i Barcelona i Katalonien i dag. Dagens demonstration, med sin slogan "Vi är alla Katalonien!", inleds vid lunchtid.

Dagen - 02 apr 11 kl. 17:41

Politisk oenighet om USA:s muslimer

Är USA:s muslimska befolkning grogrund för terrorism - eller en utsatt religiös grupp? Det pågår en dragkamp om bilden av muslimer i USA och kristna extremgrupper, såsom pastor Terry Jones kyrka, deltar gärna i den.

20 mars brändes ett exemplar av koranen i pastor Jones kyrka i Gainesville i Florida.

Newsmill - 04 jan 11 kl. 08:39

Sverige bör samarbeta med moderata muslimer snarare än med USA

Hittills är det mest muslimer som drabbats av extremgruppers terrorvåld. Sverige bör samarbeta med moderata muslimer och hålla fast vid sin neutralitetspolitik samt arbeta effektivt emot terrorism, snarare än bli en del av den jakt USA för mot terrorism. Det skriver Imad Rasan som studerar sociologi vid Göteborgs universitet..

SVT Debatt - 14 dec 13 kl. 12:00

Reinfeldt, sluta slentrianövervaka oss muslimer

ÖVERVAKNING I snart 13 år har USA och deras allierade i EU utsatt europeiska muslimer för diskriminering och – mer och mer tydligt – övervakning. De har spionerat i gudstjänstlokaler såväl som i våra hem. Men trots att det runtom i Europa höjs röster mot USA:s övervakning av medborgare, har den svenska regeringen och Fredrik Reinfeldt inte sett över sitt USA-samarbete.

Fler nyheter från SR

SR - 4 timmar sedan

Energidrycker kan få åldersgräns

Regeringen vill se över behovet av att införa en åldersgräns för energidrycker. I dag finns det enbart en rekommendation på att den som köper ska vara minst 15 år gammal..

SR - 5 timmar sedan

Stora sömnproblem ger snabbt växande marknad för receptbelagda sömnmedel

Marknaden för sömnmedel växer. Men trots en stor efterfrågan och kritik mot biverkningar läggs inga stora resurser på att ta fram nya preparat..

SR - 6 timmar sedan

Stora skattesänkningar för företag och höginkomsttagare snart i hamn

I USA finns det nu ett färdigt skatteförslag som båda kamrar i kongressen väntas rösta om nästa vecka. Företag får den största skattesänkningen..

SR - 9 timmar sedan

Klart med ny regering i Österrike

I Österrike har konservativa och högerpopulister enats om att bilda en ny koalitionsregering. Det meddelade den blivande förbundskanslern Sebastian Kurz och FPÖ-ledaren Heinz-Christian Strache ikväll..

SR - 12 timmar sedan

USA skärper tonen mot Nordkorea – igen

USA skärper tonen något igen mot Nordkorea efter kommentarerna tidigare i veckan om att Vita huset är berett till förutsättningslösa samtal..

SR - 12 timmar sedan

Jordbävning i Indonesien – rapporter om dödsoffer

En kraftig jordbävning har skakat Indonesiens huvudstad Jakarta och andra städer på ön Java..

SR - 13 timmar sedan

Hotfull man sköts av militärpolis på Amsterdams flygplats

Militärpolis vid Shiphol-flygplatsen utanför Amsterdam sköt en man som hotat med kniv vid 17-tiden i kväll..

SR - 13 timmar sedan

Oljeanalytiker om Venezuelas skuldberg: Maduro har begått politiskt självmord

Venezuela får allt svårare att betala sina skulder, och den venzolanska statskassan sinar. Internationella långivare börjar nu diskutera hur de ska få tillbaka sina pengar, ifall landet ställer in betalningarna helt..

SR - 14 timmar sedan

Klartecken för nästa steg i brexit: May gick med på allt

EU:s stats- och regeringschefer gav i dag – som väntat – klartecken till att inleda nästa fas i brexitförhandlingarna med Storbritannien. – Det här hade aldrig varit möjligt utan den enighet som EU visat prov på, sa EU:s ordförande Donald Tusk efter toppmötet..

SR - 14 timmar sedan

M vill ha hårdare straff i nytt terrorförslag

Regeringen vill förbjuda deltagande i terrororganisationer och samröre med dem, efter ett utredningsförslag. Straffet blir fängelse i högst två år och vid grovt brott upp till sex år. Moderaterna välkomnar förbudet men tycker att straffet är för lågt..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.