SR > Nyheter

Friday, 20 July, 14:25

Liknande nyheter

Taggar: Muslimeri , Katalonieni , manifestationmot , terrorism
YLE - 18 apr 15 kl. 16:31

Manifestation mot terrorism förde samman muslimerna

Muslimer, kristna och bahá'í troende, barn och vuxna, politiker och fredsfolk. Det var en brokig skara människor som samlats till Senatstorget i Helsingfors på lördagen för att delta i evenemanget tillsammans mot terrorism. Finlands irakiska kulturforum ordnade tillställningen, som började med ett muslimskt böneutrop på domkyrkotrappan.

Dagen - 17 aug 11 kl. 03:00

Kristen terrorism?

Är det rimligt att kalla Anders Behring Breivik en "kristen terrorist"? Det finns bra argument för både ett ja och ett nej.

För många kristna kändes det nog svårt att höra den norska polisen beskriva Anders Behring Breivik, misstänkt för terror-dåden i Oslo och Utöya, som en "kristen fundamentalist".

Dagen - 21 jan 11 kl. 03:00

Hur kan vi motverka terrorism?

Vi kristna har missat chanser att bygga broar till den muslimska världen. Resultatet av det ser vi i dag. Men finns det en väg bort från den terrorism som breder ut sig?

BT - 11 sep 14 kl. 14:02

Barcelona laddar för manifestation

Dagens nationaldag i Katalonien, La Diada, blir enormt symbolladdad. Det är precis 300 år sedan Felipe V krossade Kataloniens oberoende och inom kort får befolkningen i regionen rösta om självständighet i en "konsultation"- om inte domstolarna stoppar det. Under La Diada för två år sedan kulminerade katalanernas krav på att själva få avgöra sin framtid.

Sydsvenskan - 29 okt 17 kl. 03:24

Manifestation för ett enat Spanien

En manifestation för ett enat Spanien kommer att hållas i Barcelona i Katalonien i dag. Dagens demonstration, med sin slogan "Vi är alla Katalonien!", inleds vid lunchtid.

Helsingborgs Dagblad - 29 okt 17 kl. 03:24

Manifestation för ett enat Spanien

En manifestation för ett enat Spanien kommer att hållas i Barcelona i Katalonien i dag. Dagens demonstration, med sin slogan "Vi är alla Katalonien!", inleds vid lunchtid.

Dagen - 02 apr 11 kl. 17:41

Politisk oenighet om USA:s muslimer

Är USA:s muslimska befolkning grogrund för terrorism - eller en utsatt religiös grupp? Det pågår en dragkamp om bilden av muslimer i USA och kristna extremgrupper, såsom pastor Terry Jones kyrka, deltar gärna i den.

20 mars brändes ett exemplar av koranen i pastor Jones kyrka i Gainesville i Florida.

Newsmill - 04 jan 11 kl. 08:39

Sverige bör samarbeta med moderata muslimer snarare än med USA

Hittills är det mest muslimer som drabbats av extremgruppers terrorvåld. Sverige bör samarbeta med moderata muslimer och hålla fast vid sin neutralitetspolitik samt arbeta effektivt emot terrorism, snarare än bli en del av den jakt USA för mot terrorism. Det skriver Imad Rasan som studerar sociologi vid Göteborgs universitet..

SVT Debatt - 14 dec 13 kl. 12:00

Reinfeldt, sluta slentrianövervaka oss muslimer

ÖVERVAKNING I snart 13 år har USA och deras allierade i EU utsatt europeiska muslimer för diskriminering och – mer och mer tydligt – övervakning. De har spionerat i gudstjänstlokaler såväl som i våra hem. Men trots att det runtom i Europa höjs röster mot USA:s övervakning av medborgare, har den svenska regeringen och Fredrik Reinfeldt inte sett över sitt USA-samarbete.

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

Ytterligare åtta års fängelse för ex-presidenten

Sydkoreas avsatta president, Park Geun-hye döms till ytterligare åtta års fängelse. Park avtjänar redan ett längre fängelsestraff efter korruptionsanklagelser som även ledde till att hon avsattes förra året..

SR - 1 timme sedan

Präst: Det triggar igång mycket känslor

Svenska kyrkan öppnar ett kriscenter i Färila som ligger i Ljusdal, som är hårt drabbat av bränderna..

SR - 1 timme sedan

Sänkt straff för bluffläkaren

Hovrätten ogillar åtalet i elva åtalspunkter och sänker straffet för den så kallade bluffläkaren som i tingsrätten dömdes till sex år och elva månaders fängelse för att ha lurat äldre att köpa falska mediciner..

SR - 2 timmar sedan

Räddningstjänsten: Kårböle är räddat

Ekot rapporterade i morse att Sverige kan få hjälp via Nato med bränderna, som har transportplan med vattentankar, men inte har begärt den hjälpen..

SR - 2 timmar sedan

Brandläget just nu – Ljusdal fortsatt värst drabbat

Enligt MSB-chefen Dan Eliasson handlar det nu om att begränsa spridning tills vädret slår om. Läs senaste nytt om bränderna som är inne på sin femte dag..

SR - 3 timmar sedan

Eliasson: De största bränderna går inte att släcka

De största skogsbränderna kommer inte gå att släcka i nuläget, säger MSB:s generaldirektör Dan Eliasson. – Fokus är att fördröja och begränsa utbredning och skador, tills dess att vädret slår om. Det kan ta flera veckor..

SR - 3 timmar sedan

MSB: Bränderna går inte att släcka

Strax efter klockan tio höll MSB:s generaldirektör Dan Eliasson och statsminister Stefan Löfven presskonferens angående de omfattande bränderna..

SR - 4 timmar sedan

Näringsministern kritisk mot Telias köp av TV4

Näringsminister Mikael Damberg är kritisk mot att Telia köper TV4:s moderbolag. – Jag menar att sista ordet inte är sagt, säger Mikael Damberg..

SR - 4 timmar sedan

IMF:s utvärderingsarbete får kritik

Internationella valutafonden, IMF, är dåligt på att ta till sig rekommendationer från sitt egna utvärderingsorgan, enligt en ny rapport från oberoende experter..

SR - 5 timmar sedan

Sverige begär inte brandhjälp av Nato

Trots att Sverige är ett av försvarsalliansen Natos partnerländer har Sverige inte begärt hjälp för att bekämpa skogsbränderna via Natos krissamordningscentral..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.