SR > Nyheter

Sunday, 22 October, 14:00

Liknande nyheter

Taggar: Muslimeri , Katalonieni , manifestationmot , terrorism
YLE - 18 apr 15 kl. 16:31

Manifestation mot terrorism förde samman muslimerna

Muslimer, kristna och bahá'í troende, barn och vuxna, politiker och fredsfolk. Det var en brokig skara människor som samlats till Senatstorget i Helsingfors på lördagen för att delta i evenemanget tillsammans mot terrorism. Finlands irakiska kulturforum ordnade tillställningen, som började med ett muslimskt böneutrop på domkyrkotrappan.

Dagen - 17 aug 11 kl. 03:00

Kristen terrorism?

Är det rimligt att kalla Anders Behring Breivik en "kristen terrorist"? Det finns bra argument för både ett ja och ett nej.

För många kristna kändes det nog svårt att höra den norska polisen beskriva Anders Behring Breivik, misstänkt för terror-dåden i Oslo och Utöya, som en "kristen fundamentalist".

Dagen - 21 jan 11 kl. 03:00

Hur kan vi motverka terrorism?

Vi kristna har missat chanser att bygga broar till den muslimska världen. Resultatet av det ser vi i dag. Men finns det en väg bort från den terrorism som breder ut sig?

BT - 11 sep 14 kl. 14:02

Barcelona laddar för manifestation

Dagens nationaldag i Katalonien, La Diada, blir enormt symbolladdad. Det är precis 300 år sedan Felipe V krossade Kataloniens oberoende och inom kort får befolkningen i regionen rösta om självständighet i en "konsultation"- om inte domstolarna stoppar det. Under La Diada för två år sedan kulminerade katalanernas krav på att själva få avgöra sin framtid.

Dagen - 02 apr 11 kl. 17:41

Politisk oenighet om USA:s muslimer

Är USA:s muslimska befolkning grogrund för terrorism - eller en utsatt religiös grupp? Det pågår en dragkamp om bilden av muslimer i USA och kristna extremgrupper, såsom pastor Terry Jones kyrka, deltar gärna i den.

20 mars brändes ett exemplar av koranen i pastor Jones kyrka i Gainesville i Florida.

SR - 11 timmar sedan

Starka reaktioner i Katalonien på Rajoys besked om nyval

I Katalonien blev det starka reaktioner på den spanske premiärministern Rajoys besked att han vill avsätta den katalanske ledaren Carles Puigdemont och utlysa nyval..

SVT Debatt - 14 dec 13 kl. 12:00

Reinfeldt, sluta slentrianövervaka oss muslimer

ÖVERVAKNING I snart 13 år har USA och deras allierade i EU utsatt europeiska muslimer för diskriminering och – mer och mer tydligt – övervakning. De har spionerat i gudstjänstlokaler såväl som i våra hem. Men trots att det runtom i Europa höjs röster mot USA:s övervakning av medborgare, har den svenska regeringen och Fredrik Reinfeldt inte sett över sitt USA-samarbete.

Newsmill - 04 jan 11 kl. 08:39

Sverige bör samarbeta med moderata muslimer snarare än med USA

Hittills är det mest muslimer som drabbats av extremgruppers terrorvåld. Sverige bör samarbeta med moderata muslimer och hålla fast vid sin neutralitetspolitik samt arbeta effektivt emot terrorism, snarare än bli en del av den jakt USA för mot terrorism. Det skriver Imad Rasan som studerar sociologi vid Göteborgs universitet..

DalaDemokraten - 22 jul 14 kl. 14:20

Debatt: Bra med JK-anmälan från Sveriges unga muslimer

Nyligen JK-anmäldes SvD av ordföranden för Sveriges unga muslimer Rashid Musa efter en ledarblogg där Ivar Arpi insinuerar att Musa stödjer terrorism. I vår rapport till FN:s rasdiskrimineringskommitté lyfter Nätverket svenska muslimer i samarbete mediebilden av muslimer. Enligt en studie har bara 2 procent av svenskar en positiv syn på islam medan 65 procent har antingen en negativ eller mycket negativ syn.

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

Här är Kinas nya ideologi

Just nu pågår i Peking det kinesiska kommunistpartiets stora kongress. Den varar i en knapp vecka och hålls bara vart femte år. Kongressen inleddes i onsdags med ett öppningstal av landets ledare Xi Jinping.

SR - 1 timme sedan

Populistparti mot nya framgångar

På söndag är det lokalval i Kosovo, och precis som i parlamentsvalet som hölls i somras väntas det radikala "Partiet för självbestämmande" gå starkt framåt..

SR - 3 timmar sedan

#metoo: Detta har hänt

Det började med ett avslöjande om sextrakasserier i Hollywood och växte på nolltid till en enorm rörelse på internet, och sedan ut på gator och torg. Det här är #metoo..

SR - 3 timmar sedan

Jimmy Carter vill förhandla med Kim Jong-Un

USA:s ex-president Jimmy Carter är beredd att åka till Nordkorea och förhandla, om Trumpregeringen vill. Det säger 93-årige Carter i en intervju med The New York Times..

SR - 4 timmar sedan

Manifestationer i hela landet mot övergrepp

Tusentals personer världen över diskuterar fortfarande #metoo på sociala medier. Flödena pulserar av personliga historier som kommer fram i ljuset, historier som tillsammans tecknar en bild av ett utbrett samhällsproblem med sexuella trakasserier och övergrepp..

SR - 6 timmar sedan

Mystiskt dödsfall dominerar valkampanjen i Argentina

Idag är det kongressval i Argentina, och valkampanjen domineras helt av fallet med en 28-årig man som försvann för tre månader i samband med en demonstration..

SR - 7 timmar sedan

Anhöriga till terrorresenärer luras på pengar

Familjer med terrorresenärer bland sina anhöriga löper risk att utsättas för ekonomisk brottslighet, enligt Magnus Normark, analytiker på Försvarshögskolan..

SR - 10 timmar sedan

Kritiken: Utredning missar viktig del av klimatanpassningen

Regeringens klimatanpassningsutredning får skarp kritik från berörda myndigheter som menar att förslagen är alltför begränsade..

SR - 11 timmar sedan

Starka reaktioner i Katalonien på Rajoys besked om nyval

I Katalonien blev det starka reaktioner på den spanske premiärministern Rajoys besked att han vill avsätta den katalanske ledaren Carles Puigdemont och utlysa nyval..

SR - 19 timmar sedan

Mogadishu mobiliserar mot våldet

I dag är det en vecka sedan bombdådet i Somalias huvudstad Mogadishu som enligt de senaste uppgifterna dödade minst 358 människor..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.