DI > Ekonomi

Sunday, 24 September, 05:00

DI - 19 aug 17 kl. 11:36

Tryck på alliansen att fälla regeringenStå på er och stoppa regeringens planerade skattehöjningar. Den uppmaningen riktas nu mot alliansen från landets två ledande näringslivsorganisationer..
Läs mer på DI

Dela artikeln

418 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tryck, alliansenatt , fälla, regeringen
DI - 21 aug 17 kl. 21:00

Dan Olofsson: När ska alliansen fälla regeringen?

DEBATT. Alliansens kan i längden inte acceptera att deras partier utgör stödpatrull för regeringens företagsfientliga vänsterpolitik. Misstroendeförklaringarna speglar detta.

Cornucopia - 01 feb 16 kl. 18:04

Anna Kinberg Batra beredd fälla regeringen genom ny alliansbudget

Moderaternas partiledare sägs nu vara beredd att de facto fälla regeringen genom att lägga en ny alliansbudget. Därmed kan den röstas igenom i riksdagen, om Sverigedemokraterna stöder det budgetförslaget.
Anna Kinberg BatraDagens Industri rapporterar att en "central källa inom Moderaterna" uppger att Anna Kinberg Batra (m) nu stöder att alliansen lägger en egen budget.

Dagens PS - 08 dec 16 kl. 10:34

SD ska hjälpa M fälla regeringen

Dagens PS har tidigare rapporterat om att Moderaterna planerat att fälla regeringen – enligt olika bedömare – men fortfarande styrs Sverige av statsminister Stefan Löfvens S- och MP-kabinett. Nu pågår nya diskussioner om ett sådant här scenario. Flera moderata företrädare i Västsverige är enligt Göteborgs-Posten öppna för samtal med SD för att manövrera ut den rödgröna minoritetsregeringen.

DI - 13 jun 16 kl. 10:10

Adaktusson: "Hög tid för alliansen att fälla regeringen"

Regeringens tid vid makten har präglats av löftesbrott. Det menar Europaparlamentarikern Lars Adaktusson (KD) som vill att alliansen ska fälla regeringen genom att lägga ett gemensamt budgetförslag i höst..

Västerbottens Folkblad - 01 feb 17 kl. 20:00

Alliansen borde fälla regeringen snart

Sverige är på väg åt fel håll och Alliansen bör lägga en gemensam budget och fälla regeringen så snart som möjligt. Det skriver riksdagsledamot Edward Riedl (M). Sverige är på väg åt fel håll.

SvD - 09 feb 16 kl. 06:52

Sex av tio alliansväljare vill fälla regeringen

Trycket hårdnar för att Alliansen ska gå fram med en gemensam budget och fälla regeringen. I en ny undersökning från Aftonbladet/Inizio vill sex av tio alliansväljare att så ska ske. Starkast är viljan att fälla regeringen hos kristdemokrater..

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Då kommer Centerpartiet fälla regeringen

I en intervju med P4 extra under Centerpartiets dag i Almedalen säger Annie Lööf att hon inte vill vara stödhjul åt Regeringen. Hon står fast vid sitt tidigare uttalande: att hon hellre äter upp sin ena sko. – Det säger jag fortfarande, säger Lööf.

SmålandsPosten - 13 jan 16 kl. 16:26

Brännström (M) stöder kravet på att fälla regeringen

Moderata riksdagsledamoten Katarina Brännström från Växjö står bakom Moderata ungdomsförbundets (Muf) krav på Alliansen att försöka fälla regeringen. Även med hjälp av sverigedemokratiska röster på en alliansbudget..

Expressen - 24 jan 16 kl. 20:36

Moderatförbund vill fälla regeringen

Protesterna växer inom leden i Moderaterna. Nu kräver allt fler länsförbund att Anna Kinberg Batra och alliansen agerar. Men den moderata partiledningen har inga planer på att fälla regeringen - trots rekordlåga siffror för S.

SvD - 01 feb 16 kl. 23:31

Statsvetare: Svårare fälla regeringen efter helgens händelser

Tanken på att fälla regeringen lever i den moderata partiledningen, enligt uppgifter i Aftonbladet. För det krävs stöd av Sverigedemokraterna. Enligt statsvetaren Jonas Hinnfors underlättar inte helgens händelser, där SD kopplats till demonstrationen med högerextremister närvarande, för dem inom Alliansen som vill ta över..

Expressen - 04 feb 16 kl. 21:41

Avråder Kinberg Batra att fälla regeringen

Nu ger sig förra moderata försvarsministern Sten Tolgfors sig in i debatten om huruvida alliansen ska verka för att fälla regeringen för att bilda en ny minoritetsregering - något han är skeptisk till. "En ny minoritetsregering skulle nämligen hamna i samma mycket svåra parlamentariska situation som Stefan Löfven och riskera att regera sönder sig före 2018", skriver han på Facebook..

Fler nyheter från DI

DI - 8 timmar sedan

Israel reagerar på Iransk provskjutning

Iran har med framgång provskjutit en medeldistansrobot, rapporterar statliga medier i Teheran. Uppskjutningen kommer bara dagar efter USA:s president Donald Trumps hotfulla tongångar..

DI - 8 timmar sedan

Di Maio utsedd att leda Femstjärnerörelsen

Det blev som väntat. Den 31-årige Luigi Di Maio har utsetts att leda italienska Femstjärnerörelsen i parlamentsvalet nästa år..

DI - 9 timmar sedan

Amerikanska bombplan nära Nordkoreas gräns

Amerikanska bombplan och jaktflyg har flugit närmare Nordkoreas kust än på över 20 år. Enligt försvarshögkvarteret Pentagon sänder det budskapet att president Donald Trump har "många militära alternativ.".

DI - 8 timmar sedan

Matleverans direkt till kylen testas i USA

Matkassar levererade till bostaden är inget nytt — men i USA kan kunden nu dessutom få varorna uppackade rakt in i skafferiet och kylskåpet utan att någon är hemma, rapporterar CNN..

DI - 9 timmar sedan

Amerikanska bombplan nära Nordkorea-gränsen

Flera amerikanska B1-B bombplan flyger över havet nära gränsen till Nordkorea för att markera att "presidenten har flera militära möjligheter" enligt Pentagon. .

DI - 9 timmar sedan

Regimen i Syrien spår snar seger

Syriens utrikesminister Walid al-Muallim luftar optimism om regimens krigsframgångar och tror att slutet på den sex år gamla konflikten kan vara nära..

DI - 9 timmar sedan

Hundraårskalas ledde till tårtkaos

Ica firar 100 år i den svenska handeln. Under lördagen bjöds kunder på tårta och nedsatta priser på vissa varor. Något som ledde till att kaos bröt ut på olika håll..

DI - 10 timmar sedan

Trendbrott när e-handeln slår ut köpcentrum

Köpcentrumen fortsätter att dominera den fysiska detaljhandeln, men planerna på nybyggen minskar när e-handeln tar en allt större del av handelskakan. Ett trendbrott kan vara i sikte, enligt nya siffror..

DI - 13 timmar sedan

Handeln tar kliv mot digitala kvitton

Papperskvitton kan snart vara ett minne blott. Handeln har börjat ta digitala kliv. "Det är på gång", säger Bengt Nilervall, betalexpert på Svensk Handel..

DI - 10 timmar sedan

Hög tid att köpa tågbiljetter till julresan

Julen närmar sig med stormsteg och det börjar bli dags att tänka på julresan. “Köp dina biljetter så fort som möjligt. I mitten av november är det redan ganska utplockat”, säger Niclas Härenstam, presschef på SJ..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.