DI > Ekonomi

Monday, 22 January, 16:59

Liknande nyheter

Taggar: Tryck, alliansenatt , fälla, regeringen
DI - 21 aug 17 kl. 21:00

Dan Olofsson: När ska alliansen fälla regeringen?

DEBATT. Alliansens kan i längden inte acceptera att deras partier utgör stödpatrull för regeringens företagsfientliga vänsterpolitik. Misstroendeförklaringarna speglar detta.

Cornucopia - 01 feb 16 kl. 18:04

Anna Kinberg Batra beredd fälla regeringen genom ny alliansbudget

Moderaternas partiledare sägs nu vara beredd att de facto fälla regeringen genom att lägga en ny alliansbudget. Därmed kan den röstas igenom i riksdagen, om Sverigedemokraterna stöder det budgetförslaget.
Anna Kinberg BatraDagens Industri rapporterar att en "central källa inom Moderaterna" uppger att Anna Kinberg Batra (m) nu stöder att alliansen lägger en egen budget.

Dagens PS - 08 dec 16 kl. 10:34

SD ska hjälpa M fälla regeringen

Dagens PS har tidigare rapporterat om att Moderaterna planerat att fälla regeringen – enligt olika bedömare – men fortfarande styrs Sverige av statsminister Stefan Löfvens S- och MP-kabinett. Nu pågår nya diskussioner om ett sådant här scenario. Flera moderata företrädare i Västsverige är enligt Göteborgs-Posten öppna för samtal med SD för att manövrera ut den rödgröna minoritetsregeringen.

DI - 13 jun 16 kl. 10:10

Adaktusson: "Hög tid för alliansen att fälla regeringen"

Regeringens tid vid makten har präglats av löftesbrott. Det menar Europaparlamentarikern Lars Adaktusson (KD) som vill att alliansen ska fälla regeringen genom att lägga ett gemensamt budgetförslag i höst..

Västerbottens Folkblad - 01 feb 17 kl. 20:00

Alliansen borde fälla regeringen snart

Sverige är på väg åt fel håll och Alliansen bör lägga en gemensam budget och fälla regeringen så snart som möjligt. Det skriver riksdagsledamot Edward Riedl (M). Sverige är på väg åt fel håll.

SvD - 09 feb 16 kl. 06:52

Sex av tio alliansväljare vill fälla regeringen

Trycket hårdnar för att Alliansen ska gå fram med en gemensam budget och fälla regeringen. I en ny undersökning från Aftonbladet/Inizio vill sex av tio alliansväljare att så ska ske. Starkast är viljan att fälla regeringen hos kristdemokrater..

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Då kommer Centerpartiet fälla regeringen

I en intervju med P4 extra under Centerpartiets dag i Almedalen säger Annie Lööf att hon inte vill vara stödhjul åt Regeringen. Hon står fast vid sitt tidigare uttalande: att hon hellre äter upp sin ena sko. – Det säger jag fortfarande, säger Lööf.

SmålandsPosten - 13 jan 16 kl. 16:26

Brännström (M) stöder kravet på att fälla regeringen

Moderata riksdagsledamoten Katarina Brännström från Växjö står bakom Moderata ungdomsförbundets (Muf) krav på Alliansen att försöka fälla regeringen. Även med hjälp av sverigedemokratiska röster på en alliansbudget..

Expressen - 24 jan 16 kl. 20:36

Moderatförbund vill fälla regeringen

Protesterna växer inom leden i Moderaterna. Nu kräver allt fler länsförbund att Anna Kinberg Batra och alliansen agerar. Men den moderata partiledningen har inga planer på att fälla regeringen - trots rekordlåga siffror för S.

SvD - 01 feb 16 kl. 23:31

Statsvetare: Svårare fälla regeringen efter helgens händelser

Tanken på att fälla regeringen lever i den moderata partiledningen, enligt uppgifter i Aftonbladet. För det krävs stöd av Sverigedemokraterna. Enligt statsvetaren Jonas Hinnfors underlättar inte helgens händelser, där SD kopplats till demonstrationen med högerextremister närvarande, för dem inom Alliansen som vill ta över..

Expressen - 04 feb 16 kl. 21:41

Avråder Kinberg Batra att fälla regeringen

Nu ger sig förra moderata försvarsministern Sten Tolgfors sig in i debatten om huruvida alliansen ska verka för att fälla regeringen för att bilda en ny minoritetsregering - något han är skeptisk till. "En ny minoritetsregering skulle nämligen hamna i samma mycket svåra parlamentariska situation som Stefan Löfven och riskera att regera sönder sig före 2018", skriver han på Facebook..

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Kina hånar USA efter regeringskris

HONGKONG. Kinesisk statskontrollerad media är inte nådig i sin kritik mot Donald Trump och västerländsk demokrati i och med USA:s regeringskris..

DI - 15 minuter sedan

PAXMAN erhåller rörelsekredit om 10 MSEK till finansiell buffert för att kunna öka expansionstakten i USA

PAXMAN meddelar att bolaget har erhållit en rörelsekredit om 10 MSEK till en finansiell buffert för att säkerställa initiala åtaganden relaterade till tecknade kontrakt i USA, och samtidigt ha möjlighet att öka expansionstakten på denna viktiga marknad. Rörelsekrediten beräknas vara mer än tillräcklig tills PAXMAN-koncernen kan leverera ett positivt kassaflöde..

DI - 15 minuter sedan

Positiva rörelser i New York – men Apple tappar

Positiva rörelser noterades på New York-börserna i inledningen av veckans första handelsdag. .

DI - 1 timme sedan

Styrelseledamot säljer aktier i IBT

Anders Ekblom har på måndagen sålt totalt 192.843 stycken aktier i Infant Bacterial Therapeutics där han är styrelseledamot. Aktierna såldes till ett totalt pris av cirka 222.

DI - 30 minuter sedan

Bank of America: Mifid II en utmaning för aktiemiljön

Det nya finansregelverket Mifid II, som trädde i kraft vid årsskiftet om än med viss infasning, innebär en utmaning för aktiemiljön, bedömer Bank of America - Merrill Lynch..

DI - 30 minuter sedan

Europaräntorna steg – valutor sidledes

Europaräntor steg 1-2 punkter i längre löptider och dollarn handlades sidledes. Den amerikanska tioåringen sjönk 1 punkt för dagen medan den steg lika mycket jämfört med fredagens svenska stängning till 2,64 procent. .

DI - 1 timme sedan

Kinas ambassadör kallas upp om Gui Minhai-ärendet

UD kallar upp Kinas ambassadör i ärendet om Gui Minhai, berättr utrikesminister Margot Wallström (S)..

DI - 1 timme sedan

LO-basen: ”Trump är den 543:e personen jag vill träffa”

De tyska socialdemokraternas ja till regeringsförhandlingar var viktigt även för Sverige. Det säger LO-basen Karl-Petter Thorwaldsson, på väg till toppmötet i Davos. Han räknar inte med att stöta på USA:s president Donald Trump – och vill det inte heller.

DI - 1 timme sedan

IMF skriver upp global prognos

Världsekonomins uppsving fortsätter, spår Internationella valutafonden IMF. Framför allt USA, Tyskland och Japan bedöms ha stärkt sina kort sedan i höstas. Samtidigt byggs riskerna upp för ett rejält bakslag, varnar IMF:s ekonomer..

DI - 1 timme sedan

Förbifart Stockholm pausat

En dispyt mellan Trafikverket och NCC har fått arbetet med förbifart Stockholm att pausas tillsvidare i Häggvik, skriver verket i ett pressmeddelande..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.