DI > Ekonomi

Tuesday, 22 May, 12:06

DI - 19 aug 17 kl. 11:36

Tryck på alliansen att fälla regeringenStå på er och stoppa regeringens planerade skattehöjningar. Den uppmaningen riktas nu mot alliansen från landets två ledande näringslivsorganisationer..
Läs mer på DI

Dela artikeln

415 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tryck, alliansenatt , fälla, regeringen
DI - 21 aug 17 kl. 21:00

Dan Olofsson: När ska alliansen fälla regeringen?

DEBATT. Alliansens kan i längden inte acceptera att deras partier utgör stödpatrull för regeringens företagsfientliga vänsterpolitik. Misstroendeförklaringarna speglar detta.

Cornucopia - 01 feb 16 kl. 18:04

Anna Kinberg Batra beredd fälla regeringen genom ny alliansbudget

Moderaternas partiledare sägs nu vara beredd att de facto fälla regeringen genom att lägga en ny alliansbudget. Därmed kan den röstas igenom i riksdagen, om Sverigedemokraterna stöder det budgetförslaget.
Anna Kinberg BatraDagens Industri rapporterar att en "central källa inom Moderaterna" uppger att Anna Kinberg Batra (m) nu stöder att alliansen lägger en egen budget.

Dagens PS - 08 dec 16 kl. 10:34

SD ska hjälpa M fälla regeringen

Dagens PS har tidigare rapporterat om att Moderaterna planerat att fälla regeringen – enligt olika bedömare – men fortfarande styrs Sverige av statsminister Stefan Löfvens S- och MP-kabinett. Nu pågår nya diskussioner om ett sådant här scenario. Flera moderata företrädare i Västsverige är enligt Göteborgs-Posten öppna för samtal med SD för att manövrera ut den rödgröna minoritetsregeringen.

DI - 13 jun 16 kl. 10:10

Adaktusson: "Hög tid för alliansen att fälla regeringen"

Regeringens tid vid makten har präglats av löftesbrott. Det menar Europaparlamentarikern Lars Adaktusson (KD) som vill att alliansen ska fälla regeringen genom att lägga ett gemensamt budgetförslag i höst..

Västerbottens Folkblad - 01 feb 17 kl. 20:00

Alliansen borde fälla regeringen snart

Sverige är på väg åt fel håll och Alliansen bör lägga en gemensam budget och fälla regeringen så snart som möjligt. Det skriver riksdagsledamot Edward Riedl (M). Sverige är på väg åt fel håll.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Då kommer Centerpartiet fälla regeringen

I en intervju med P4 extra under Centerpartiets dag i Almedalen säger Annie Lööf att hon inte vill vara stödhjul åt Regeringen. Hon står fast vid sitt tidigare uttalande: att hon hellre äter upp sin ena sko. – Det säger jag fortfarande, säger Lööf.

SvD - 09 feb 16 kl. 06:52

Sex av tio alliansväljare vill fälla regeringen

Trycket hårdnar för att Alliansen ska gå fram med en gemensam budget och fälla regeringen. I en ny undersökning från Aftonbladet/Inizio vill sex av tio alliansväljare att så ska ske. Starkast är viljan att fälla regeringen hos kristdemokrater..

SmålandsPosten - 13 jan 16 kl. 16:26

Brännström (M) stöder kravet på att fälla regeringen

Moderata riksdagsledamoten Katarina Brännström från Växjö står bakom Moderata ungdomsförbundets (Muf) krav på Alliansen att försöka fälla regeringen. Även med hjälp av sverigedemokratiska röster på en alliansbudget..

Expressen - 24 jan 16 kl. 20:36

Moderatförbund vill fälla regeringen

Protesterna växer inom leden i Moderaterna. Nu kräver allt fler länsförbund att Anna Kinberg Batra och alliansen agerar. Men den moderata partiledningen har inga planer på att fälla regeringen - trots rekordlåga siffror för S.

SvD - 01 feb 16 kl. 23:31

Statsvetare: Svårare fälla regeringen efter helgens händelser

Tanken på att fälla regeringen lever i den moderata partiledningen, enligt uppgifter i Aftonbladet. För det krävs stöd av Sverigedemokraterna. Enligt statsvetaren Jonas Hinnfors underlättar inte helgens händelser, där SD kopplats till demonstrationen med högerextremister närvarande, för dem inom Alliansen som vill ta över..

Expressen - 04 feb 16 kl. 21:41

Avråder Kinberg Batra att fälla regeringen

Nu ger sig förra moderata försvarsministern Sten Tolgfors sig in i debatten om huruvida alliansen ska verka för att fälla regeringen för att bilda en ny minoritetsregering - något han är skeptisk till. "En ny minoritetsregering skulle nämligen hamna i samma mycket svåra parlamentariska situation som Stefan Löfven och riskera att regera sönder sig före 2018", skriver han på Facebook..

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Rekordhögt bensinpris: Så slår det mot din plånbok

Bensinpriset noterar nytt rekord på 16,16 kr. På ett år har bensinnotan blivit nära 2.000 kr dyrare för en genomsnittlig bilägare..

DI - 30 minuter sedan

Löfven bjuder kollegor på surströmming

På bryggan i Docksta vid höga kusten tar statsminister Stefan Löfven (S) nu emot sina nordiska kollegor för ett två dagar långt informellt möte i Örnsköldsvik. Mötet inleds med en båttur till Ulvön..

DI - 15 minuter sedan

Han får årets Piratenpris

Humorstjärnan Johan Glans blir den 30:e i ordningen att tilldelas Piratenpriset. Att få tillhöra listan med pristagare gör komikern både stolt och omtumlad..

DI - 15 minuter sedan

Euron stärks – Europabörserna upp

Spredarna i euroområdet krymper på tisdagen samtidigt som euron stärks mot dollarn. Europabörserna är generellt upp. .

DI - 45 minuter sedan

Tyska åklagare vill lämna ut Puigdemont

Tyska åklagare i Schleswig-Holstein har beslutat sig för att de vill lämna ut den tidigare regionpresidenten i Katalonien, Carles Puigdemont, till Spanien. Det rapporterar flera tyska och spanska medier..

DI - 45 minuter sedan

Varian budar inte på Sirtex

Varian avser inte att lägga ett konkurrerande bud på det australiska bolaget Sirtex Medical, efter att kinesiska CDH Investment lagt ett konkurrerande bud.  Det framgår av ett pressmeddelande. .

DI - 45 minuter sedan

LO:s krav: 25 extra välfärdsmiljarder

Varken regeringens eller alliansens miljardlöften till välfärden räcker. Ytterligare 25 miljarder krävs under nästa mandatperiod, hävdar LO i samband med en ny konjunkturrapport..

DI - 45 minuter sedan

Kina sänker tullavgifter på bilar

Kina meddelar att tullar på importerade bilar sänks till 15 procent från tidigare 25 procent, från och med den 1 juli. Nyheten från landets finansdepartement kommer dagen efter beskedet att hoten om nya tullar mellan USA och Kina har blåsts av..

DI - 45 minuter sedan

LO saknar välfärden i valrörelsen

Migration och trygghetsfrågor har hittills slagit ut välfärdsfrågorna i valrörelsen. Det är illa, tycker LO. "Många människor riskerar bli besvikna om inte de här frågorna kommer upp i valrörelsen", säger LO:s chefsekonom Ola Pettersson..

DI - 1 timme sedan

Ericsson och Nokia tappar – börsen svagt ned

Stockholmsbörsen öppnade något upp men befäste sig sedan strax under nollstrecket. Bankerna noterades på plus medan Ericsson liksom Nokia sjönk. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.