DI > Ekonomi

Saturday, 18 November, 05:29

DI - 19 aug 17 kl. 11:36

Tryck på alliansen att fälla regeringenStå på er och stoppa regeringens planerade skattehöjningar. Den uppmaningen riktas nu mot alliansen från landets två ledande näringslivsorganisationer..
Läs mer på DI

Dela artikeln

418 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tryck, alliansenatt , fälla, regeringen
DI - 21 aug 17 kl. 21:00

Dan Olofsson: När ska alliansen fälla regeringen?

DEBATT. Alliansens kan i längden inte acceptera att deras partier utgör stödpatrull för regeringens företagsfientliga vänsterpolitik. Misstroendeförklaringarna speglar detta.

Cornucopia - 01 feb 16 kl. 18:04

Anna Kinberg Batra beredd fälla regeringen genom ny alliansbudget

Moderaternas partiledare sägs nu vara beredd att de facto fälla regeringen genom att lägga en ny alliansbudget. Därmed kan den röstas igenom i riksdagen, om Sverigedemokraterna stöder det budgetförslaget.
Anna Kinberg BatraDagens Industri rapporterar att en "central källa inom Moderaterna" uppger att Anna Kinberg Batra (m) nu stöder att alliansen lägger en egen budget.

Dagens PS - 08 dec 16 kl. 10:34

SD ska hjälpa M fälla regeringen

Dagens PS har tidigare rapporterat om att Moderaterna planerat att fälla regeringen – enligt olika bedömare – men fortfarande styrs Sverige av statsminister Stefan Löfvens S- och MP-kabinett. Nu pågår nya diskussioner om ett sådant här scenario. Flera moderata företrädare i Västsverige är enligt Göteborgs-Posten öppna för samtal med SD för att manövrera ut den rödgröna minoritetsregeringen.

DI - 13 jun 16 kl. 10:10

Adaktusson: "Hög tid för alliansen att fälla regeringen"

Regeringens tid vid makten har präglats av löftesbrott. Det menar Europaparlamentarikern Lars Adaktusson (KD) som vill att alliansen ska fälla regeringen genom att lägga ett gemensamt budgetförslag i höst..

Västerbottens Folkblad - 01 feb 17 kl. 20:00

Alliansen borde fälla regeringen snart

Sverige är på väg åt fel håll och Alliansen bör lägga en gemensam budget och fälla regeringen så snart som möjligt. Det skriver riksdagsledamot Edward Riedl (M). Sverige är på väg åt fel håll.

SvD - 09 feb 16 kl. 06:52

Sex av tio alliansväljare vill fälla regeringen

Trycket hårdnar för att Alliansen ska gå fram med en gemensam budget och fälla regeringen. I en ny undersökning från Aftonbladet/Inizio vill sex av tio alliansväljare att så ska ske. Starkast är viljan att fälla regeringen hos kristdemokrater..

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Då kommer Centerpartiet fälla regeringen

I en intervju med P4 extra under Centerpartiets dag i Almedalen säger Annie Lööf att hon inte vill vara stödhjul åt Regeringen. Hon står fast vid sitt tidigare uttalande: att hon hellre äter upp sin ena sko. – Det säger jag fortfarande, säger Lööf.

SmålandsPosten - 13 jan 16 kl. 16:26

Brännström (M) stöder kravet på att fälla regeringen

Moderata riksdagsledamoten Katarina Brännström från Växjö står bakom Moderata ungdomsförbundets (Muf) krav på Alliansen att försöka fälla regeringen. Även med hjälp av sverigedemokratiska röster på en alliansbudget..

Expressen - 24 jan 16 kl. 20:36

Moderatförbund vill fälla regeringen

Protesterna växer inom leden i Moderaterna. Nu kräver allt fler länsförbund att Anna Kinberg Batra och alliansen agerar. Men den moderata partiledningen har inga planer på att fälla regeringen - trots rekordlåga siffror för S.

SvD - 01 feb 16 kl. 23:31

Statsvetare: Svårare fälla regeringen efter helgens händelser

Tanken på att fälla regeringen lever i den moderata partiledningen, enligt uppgifter i Aftonbladet. För det krävs stöd av Sverigedemokraterna. Enligt statsvetaren Jonas Hinnfors underlättar inte helgens händelser, där SD kopplats till demonstrationen med högerextremister närvarande, för dem inom Alliansen som vill ta över..

Expressen - 04 feb 16 kl. 21:41

Avråder Kinberg Batra att fälla regeringen

Nu ger sig förra moderata försvarsministern Sten Tolgfors sig in i debatten om huruvida alliansen ska verka för att fälla regeringen för att bilda en ny minoritetsregering - något han är skeptisk till. "En ny minoritetsregering skulle nämligen hamna i samma mycket svåra parlamentariska situation som Stefan Löfven och riskera att regera sönder sig före 2018", skriver han på Facebook..

Fler nyheter från DI

DI - 6 timmar sedan

De vände krisbolaget och trefaldigade omsättningen

LINKÖPING. Med sina markmiljösatsningar vill tillväxtprisade EWGroup vara en nagel i ögat på konkurrenterna. Men omsättningslyftet har också skett via udda uppköp av ett insomnat bolag i Storfors med usel orderingång och ett senapsbolag med förpackningar som knappast flirtat med kunderna..

DI - 6 timmar sedan

USA-börser: Detaljhandelsbolag rusade på dystert Wall Street

New York-börserna avslutade fredagens handel med nedgångar, efter att ha stärkts på torsdagen..

DI - 7 timmar sedan

Flowery gror med prenumerationer på snittblommor

Inspirerade av matleveranser erbjuder Flowery prenumerationer för snittblommor. Ägarna Sandra Ekegren och Madeleine Arayae tar hellre till Instagram än traditionell marknadsföring och struntar i blomkonstens alla regler..

DI - 7 timmar sedan

Adidas backar svenska stjärnskottets första långfilm

Som 12-åring började han animera med hjälp av en webbkamera. I dag, 27 år gammal, vinner Maceo Frost ett internationellt prestigepris och släpper snart sin första långfilm, backad av sportjätten Adidas..

DI - 7 timmar sedan

L vill göra om arbetsrätten radikalt

Liberalerna vill driva igenom den största reformeringen av svensk arbetsrätt på flera decennier. Nya flexiblare regler ska öka rörligheten och få fler företag att växa..

DI - 7 timmar sedan

Veteranen som vägrar vika sig

Nyfikenhet har drivit Tony Cragg att göra konst i 50 år. Nu är den brittiske skulptören åter Sverigeaktuell. Denna gång med verk som mer än någonsin går på djupet av hur vår värld är uppbyggd..

DI - 8 timmar sedan

Nu krävs mer för att vara rikare än halva världens befolkning

I fjol krävdes det tillgångar om drygt 20.000 kronor för att vara mer förmögen än halva jordens befolkning. Men till följd av globala tillgångsökningar krävs nu betydligt mer..

DI - 8 timmar sedan

Mitteregger om börsjätten: ”Då kommer den här aktien att flyga”

H&M har gått svagt på börsen i år och faller ytterligare 3,7 procent på fredagen efter att SEB Equities gett aktien en säljrekommendation, men hedgefonden Gladiators förvaltare Max Mitteregger tror att det finns en stor uppåtpotential i aktien..

DI - 9 timmar sedan

Nya vd:n vände usel trend – med fotbollstaktik

VÄXJÖ. Efter några månader som nyrekryterad vd insåg Mattias Söderqvist hur illa det var: Personalen trivdes inte. Med en tydlig strategi – och en hel del fotbollsreferenser – har nu både arbetsklimat och omsättning rusat i höjden på Alutrade..

DI - 9 timmar sedan

Frida Wallnor: Låt britter och katalaner ångra sina självskadeprojekt

LEDARE. Kan Storbritannien återkomma som medlem i EU efter brexit? I takt med att förhandlingarna med Bryssel går trögt verkar i alla fall fler och fler britter ångra sig om beslutet att lämna unionen, enligt opinionsundersökningarna.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.