YLE > Finland

Sunday, 19 November, 18:57

YLE - 19 aug 17 kl. 09:51

Polisen utreder Åboattacken som terrordåd – 18-årig marockan misstänktEnligt uppgifter till Yle utreder Centralkriminalpolisen fredagens knivattack i centrala Åbo som ett terrordåd. Polisen bekräftar uppgifterna i ett pressmeddelande. Tidigare utredde polisen fallet som mord men nu misstänker man att det handlar om terrorism. Enligt polisen är de misstänkta som nu vårdas på sjukhus en 18 år gammal marockansk medborgare. Den misstänkta vårdas på intensivvårdsavdelningen på Åbo universitetscentralsjukhus och hade på lördag morgon ännu inte kunnat höras.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Åboattacken, Yle, Centralkriminalpolisen, Åbo, Vid

Dela artikeln

2304 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Polisen, utreder, Åboattackensom , terrordåd, 18-årig, marockan, misstänkt
Helsingborgs Dagblad - 12 jun 16 kl. 11:51

Polisen: Skjutningen var terrordåd

Runt 20 människor har dödats och över 40 skadats i en skjutning på en gayklubb i Orlando i Florida. Polisen utreder händelsen som ett terrorbrott..

YLE - 23 aug 17 kl. 14:39

Polisen utreder dråp i Pargas

Polisen utreder ett dråp i Pargas som skedde natten till tisdagen. En mansperson hittades död i sin bostad på Tummelvägen i Tennby. En ambulans kom också till platsen men då fanns inte längre något som kunde göras för att rädda mannens liv.

YLE - 15 feb 16 kl. 15:12

Polisen utreder söndagens skoterolycka

Polisen utreder snöskoterolyckan som inträffade i Vasa skärgård natten till söndag. Två män omkom i olyckan. På måndagen eller tisdagen bärgas snöskotern som de två männen färdades med.

YLE - 22 okt 12 kl. 15:45

Polisen utreder två spädbarnsdråp i Klövskog

Polisen utreder ett fall med två dödade spädbarn i Klövskog i Nurmijärvi. Enligt Iltalehti har polisen utrett fallet i nästan två veckor men informerar om fallet först nu av utredningstekniska skäl. Polisen utreder fallet som två dråp.

Nyan - 05 jul 15 kl. 10:44

Polisen utreder misshandel

Polisen hade en hel del att göra natten till söndagen. Det här rapporterar man bland annat om : Anmäldes om 2 hästar som var på vägen i Jomala och innan polisen hann till platsen fick anmälaren tag i ägaren till hästarna. Fortkörning på Hammarlandsvägen i 117 km/h där högsta tillåtna hastigheten är 90 km/h, föraren delgavs böter för äventyrande av trafiksäkerheten.

BT - 05 jan 15 kl. 14:17

Polisen utreder bluffjobb i Växjö

Över hundra personer kan ha lurats i en härva om bluffjobb i Växjö. I morse samlades de utanför lager- och logistikföretaget Alwex i tron om att de skulle få information om sina nya arbeten. Men det fanns inga jobb.

YLE - 30 maj 13 kl. 15:25

Polisen utreder sextrakasserier per sms i Hangö

Polisen utreder misstankar om sexuella trakasserier per textmeddelanden i Hangö. En minderårig flicka och en vuxen kvinna i Hangö fick i vintras textmeddelanden där de erbjöds pengar i utbyte mot sexuella tjänster, uppger överkommissarie Mats Lagerstam. Polisen utreder nu vem som har skickat meddelandena.

YLE - 01 feb 15 kl. 13:47

IS: Polisen utreder våldtäkt på Viking Amorella

Polisen utreder ett misstänkt våldtäktsfall på Viking Lines fartyg Viking Amorella natten till lördagen, skriver tidningen Ilta-sanomat. Sex män har gripits misstänkta för grov våldtäkt. De gripna är bosatta i Sverige, liksom också offret.

YLE - 01 feb 15 kl. 13:47

Polisen utreder gruppvåldtäkt på Viking Amorella

Polisen utreder ett misstänkt våldtäktsfall på Viking Lines fartyg Viking Amorella natten till lördagen. Viking Lines kommunikationschef Johanna Boijer-Svahnström bekräftar att polisen utreder ett våldtäktsfall ombord. Åtta män har enligt svenska medier gripits misstänkta för grov våldtäkt.

Skånskan - 20 okt 15 kl. 14:00

Polisen utreder ny järnrörsmisshandel

hörby Polisen har fått in en anmälan om en ny järnrörsmisshandel i centrala Hörby. En 16-årig pojke ska ha blivit attackerad av 7-8 unga män beväpnade med järnrör och kniv när han skulle handla i en affär på Nya torg i fredags kväll.Två män har nyligen dömts till vardera ett och ett halvt års fängelse för den våldsamma järnrörsmisshandeln i Hörby den 24 april, då en man överfölls på öppen gata av ett gäng män.

Fler nyheter från YLE

YLE - 1 timme sedan

Småbarn tittar allt mer på Youtube – okänd youtuber i Finland har nu 1,44 miljarder videovisningar på sin barnkanal

Det har uppstått en ny grupp av inflytelserika kreatörer som skapar videoinnehåll för barn under sex år. Men innehållet är av kraftigt varierande kvalitet. Budskapet som förmedlas kan vara utmärkt, tvivelaktigt eller farligt - med riktad reklam före nästan varje video.

YLE - 3 timmar sedan

Hangö hade det förnämsta badhuset - i dag finns endast Casino kvar

Tunna ljusa gardiner hängs upp. Sandgångar krattas och pryds med snäckor. Badhuset och villorna i Hangö är redo för ryska prinsessor som impregnerar luften med sin parfym..

YLE - 8 timmar sedan

Flera gripna för skjutning i Björneborg

Polisen har gripit flera personer för skjutningen i Björneborgs centrum i natt. Polisen vill inte i det här skedet säga något om de gripnas roll eftersom saken utreds..

YLE - 8 timmar sedan

Man skjuten i centrala Björneborg - förd till sjukhus

Vid 02-tiden under natten mot söndagen fick nödcentralen ett meddelande om att en man var skjuten i centrala Björneborg..

YLE - 8 timmar sedan

Rivningen av gamla Soc&kom kan inledas nästa år - så här ska det se ut på Topeliusgatan 16 i framtiden

Tre hus med sammanlagt 55 bostäder ska byggas på tomten vid Topeliusgatan 16 i Bortre Tölö i Helsingfors. Svenska social- och kommunalhögskolans gamla byggnad ska rivas. Detaljplanen behandlas nu av politikerna..

YLE - 9 timmar sedan

Körkortsreformen oroar trafiklärare - säkerheten kan lida

Det ska bli billigare och smidigare att ta körkort, men regeringens reformförslag väcker oro vid trafikskolorna. Trafiklärare befarar att trafiksäkerheten äventyras..

YLE - 9 timmar sedan

Ulla ska locka barnfamiljer och turister till Houtskär - "Det här är drömjobbet"

Houtskär i utveckling har en ny projektledare i Ulla Mattsson-Wiklén. Houtskär ska inte längre vara en genomfartsort för turisterna, företagsamheten ska få ett lyft, och flera inflyttare ska lockas till skärgården..

YLE - 11 timmar sedan

Det första flygplanet har landat i Pyttis

Ett affärsflyg med åtta sittplatser gjorde en testlandning på det nya flygfältet i Pyttis på torsdagen. Det här trots att landningsbanan ännu inte har fått asfalt..

YLE - 12 timmar sedan

Förslag: Korruptionsbrott ska kunna anmälas anonymt

Finland föreslås få en tipstjänst för korruptionsbrott till vilken man anonymt ska kunna anmäla alla former av korruptionsmisstankar och misstankar om oetisk verksamhet..

YLE - 12 timmar sedan

Silvervatten säljs som botemedel men är farligt att dricka: "Jag ger det istället för antibiotika"

Allt flera finländare dricker kolloidalt silver – vatten med minimala nanopartiklar av silver i. Tillverkare och säljare hävdar att nanosilver botar sjukdomar. Men invärtes bruk är förbjudet inom EU, och forskare varnar för skador på inre organ..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.