YLE > Finland

Friday, 22 September, 10:05

YLE - 19 aug 17 kl. 09:51

Polisen utreder Åboattacken som terrordåd – 18-årig marockan misstänktEnligt uppgifter till Yle utreder Centralkriminalpolisen fredagens knivattack i centrala Åbo som ett terrordåd. Polisen bekräftar uppgifterna i ett pressmeddelande. Tidigare utredde polisen fallet som mord men nu misstänker man att det handlar om terrorism. Enligt polisen är de misstänkta som nu vårdas på sjukhus en 18 år gammal marockansk medborgare. Den misstänkta vårdas på intensivvårdsavdelningen på Åbo universitetscentralsjukhus och hade på lördag morgon ännu inte kunnat höras.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Åboattacken, Yle, Centralkriminalpolisen, Åbo, Vid

Dela artikeln

2304 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Polisen, utreder, Åboattackensom , terrordåd, 18-årig, marockan, misstänkt
Helsingborgs Dagblad - 12 jun 16 kl. 11:51

Polisen: Skjutningen var terrordåd

Runt 20 människor har dödats och över 40 skadats i en skjutning på en gayklubb i Orlando i Florida. Polisen utreder händelsen som ett terrorbrott..

YLE - 23 aug 17 kl. 14:39

Polisen utreder dråp i Pargas

Polisen utreder ett dråp i Pargas som skedde natten till tisdagen. En mansperson hittades död i sin bostad på Tummelvägen i Tennby. En ambulans kom också till platsen men då fanns inte längre något som kunde göras för att rädda mannens liv.

YLE - 15 feb 16 kl. 15:12

Polisen utreder söndagens skoterolycka

Polisen utreder snöskoterolyckan som inträffade i Vasa skärgård natten till söndag. Två män omkom i olyckan. På måndagen eller tisdagen bärgas snöskotern som de två männen färdades med.

YLE - 22 okt 12 kl. 15:45

Polisen utreder två spädbarnsdråp i Klövskog

Polisen utreder ett fall med två dödade spädbarn i Klövskog i Nurmijärvi. Enligt Iltalehti har polisen utrett fallet i nästan två veckor men informerar om fallet först nu av utredningstekniska skäl. Polisen utreder fallet som två dråp.

Nyan - 05 jul 15 kl. 10:44

Polisen utreder misshandel

Polisen hade en hel del att göra natten till söndagen. Det här rapporterar man bland annat om : Anmäldes om 2 hästar som var på vägen i Jomala och innan polisen hann till platsen fick anmälaren tag i ägaren till hästarna. Fortkörning på Hammarlandsvägen i 117 km/h där högsta tillåtna hastigheten är 90 km/h, föraren delgavs böter för äventyrande av trafiksäkerheten.

BT - 05 jan 15 kl. 14:17

Polisen utreder bluffjobb i Växjö

Över hundra personer kan ha lurats i en härva om bluffjobb i Växjö. I morse samlades de utanför lager- och logistikföretaget Alwex i tron om att de skulle få information om sina nya arbeten. Men det fanns inga jobb.

YLE - 30 maj 13 kl. 15:25

Polisen utreder sextrakasserier per sms i Hangö

Polisen utreder misstankar om sexuella trakasserier per textmeddelanden i Hangö. En minderårig flicka och en vuxen kvinna i Hangö fick i vintras textmeddelanden där de erbjöds pengar i utbyte mot sexuella tjänster, uppger överkommissarie Mats Lagerstam. Polisen utreder nu vem som har skickat meddelandena.

YLE - 01 feb 15 kl. 13:47

IS: Polisen utreder våldtäkt på Viking Amorella

Polisen utreder ett misstänkt våldtäktsfall på Viking Lines fartyg Viking Amorella natten till lördagen, skriver tidningen Ilta-sanomat. Sex män har gripits misstänkta för grov våldtäkt. De gripna är bosatta i Sverige, liksom också offret.

YLE - 01 feb 15 kl. 13:47

Polisen utreder gruppvåldtäkt på Viking Amorella

Polisen utreder ett misstänkt våldtäktsfall på Viking Lines fartyg Viking Amorella natten till lördagen. Viking Lines kommunikationschef Johanna Boijer-Svahnström bekräftar att polisen utreder ett våldtäktsfall ombord. Åtta män har enligt svenska medier gripits misstänkta för grov våldtäkt.

YLE - 11 mar 16 kl. 14:28

Hangöbo misshandlades – polisen utreder som dråp

En man påträffades död i en bostad i centrala Hangö på torsdag kväll. Han hade misshandlats till döds. Polisen utreder fallet som dråp.

Fler nyheter från YLE

YLE - 45 minuter sedan

Bilförsäljningssida: Intresset för begagnade dieselbilar sjunker

Allt färre söker efter dieselbilar när de är på jakt efter ny bil..

YLE - 1 timme sedan

Könskorrigering, graviditet och slutligen enorm lycka: Här är historien om Emil och Olivia

Under två år hinner det hända mycket. Emil börjar en process för att korrigera sitt kön och samtidigt försöker paret bli gravida. Här är historien om Emil och Olivia..

YLE - 1 timme sedan

SvD: Nordea hotas av kundflykt i Sverige

Över en miljon svenska privatkunder överväger att lämna Nordea efter bankens beslut att flytta huvudkontoret till Finland, visar en ny undersökning..

YLE - 1 timme sedan

Utredning: Finländska flickor utsätts för omskärelse utomlands

Också finländska flickor tvingas åka utomlands för att könsstympas, visar en utredning som föreningen Fenix Helsinki publicerar..

YLE - 2 timmar sedan

Förhandlingarna om Trä-Anttila fortsätter

Yrkesutbildaren Luksia gör ett nytt försök att förhandla med den intresserade köparen till Trä-Anttila i Lojo centrum..

YLE - 3 timmar sedan

Nu töms flyktingförläggningen i Evitskog: "Invånarna är inte särskilt glada"

Fyra bussar med asylsökande körde på torsdagen i väg från flyktingförläggningen i Evitskog i Kyrkslätt. En del flyttades omkring 400 km bort till Kauhava i södra Österbotten och andra till Esbo och Vanda då Evitskogförläggningen ska stänga. "Jag åker inte till Kauhava eftersom jag har många vänner i Helsingfors", säger Alshmmry..

YLE - 3 timmar sedan

Svagt intresse för att köpa mat på nätet i Borgå

Köpmännen är säkra på att hemlevererad mat är framtiden, men ännu syns det inte i Borgåbornas inköpsvanor..

YLE - 4 timmar sedan

Det spökar på Villnäs slott i höst

Villnäs slott i Masku börjar med spökvandringar. Slottsbyggnaden härstammar från 1600-talet och är känd som marskalk Mannerheims barndomshem..

YLE - 4 timmar sedan

Mer regn behövs – grundvattnet mycket lågt i Egentliga Finland

På vissa ställen är vattennivån till och med 40 centimeter lägre än normalt. Det borde regna länge och stilla för att vi ska nå normala nivåer..

YLE - 4 timmar sedan

Pargas bildar ungdomsfullmäktige - elevkårerna nominerar kandidater

Nu ska det bildas ungdomsfullmäktige också i Pargas. Elevkårerna har en månad på sig att nominera sin kandidater..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.