YLE > Finland

Friday, 25 May, 07:13

YLE - 19 aug 17 kl. 09:51

Polisen utreder Åboattacken som terrordåd – 18-årig marockan misstänktEnligt uppgifter till Yle utreder Centralkriminalpolisen fredagens knivattack i centrala Åbo som ett terrordåd. Polisen bekräftar uppgifterna i ett pressmeddelande. Tidigare utredde polisen fallet som mord men nu misstänker man att det handlar om terrorism. Enligt polisen är de misstänkta som nu vårdas på sjukhus en 18 år gammal marockansk medborgare. Den misstänkta vårdas på intensivvårdsavdelningen på Åbo universitetscentralsjukhus och hade på lördag morgon ännu inte kunnat höras.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Åboattacken, Yle, Centralkriminalpolisen, Åbo, Vid

Dela artikeln

2303 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Polisen, utreder, Åboattackensom , terrordåd, 18-årig, marockan, misstänkt
Helsingborgs Dagblad - 12 jun 16 kl. 11:51

Polisen: Skjutningen var terrordåd

Runt 20 människor har dödats och över 40 skadats i en skjutning på en gayklubb i Orlando i Florida. Polisen utreder händelsen som ett terrorbrott..

YLE - 23 aug 17 kl. 14:39

Polisen utreder dråp i Pargas

Polisen utreder ett dråp i Pargas som skedde natten till tisdagen. En mansperson hittades död i sin bostad på Tummelvägen i Tennby. En ambulans kom också till platsen men då fanns inte längre något som kunde göras för att rädda mannens liv.

YLE - 15 feb 16 kl. 15:12

Polisen utreder söndagens skoterolycka

Polisen utreder snöskoterolyckan som inträffade i Vasa skärgård natten till söndag. Två män omkom i olyckan. På måndagen eller tisdagen bärgas snöskotern som de två männen färdades med.

YLE - 22 okt 12 kl. 15:45

Polisen utreder två spädbarnsdråp i Klövskog

Polisen utreder ett fall med två dödade spädbarn i Klövskog i Nurmijärvi. Enligt Iltalehti har polisen utrett fallet i nästan två veckor men informerar om fallet först nu av utredningstekniska skäl. Polisen utreder fallet som två dråp.

Nyan - 05 jul 15 kl. 10:44

Polisen utreder misshandel

Polisen hade en hel del att göra natten till söndagen. Det här rapporterar man bland annat om : Anmäldes om 2 hästar som var på vägen i Jomala och innan polisen hann till platsen fick anmälaren tag i ägaren till hästarna. Fortkörning på Hammarlandsvägen i 117 km/h där högsta tillåtna hastigheten är 90 km/h, föraren delgavs böter för äventyrande av trafiksäkerheten.

BT - 05 jan 15 kl. 14:17

Polisen utreder bluffjobb i Växjö

Över hundra personer kan ha lurats i en härva om bluffjobb i Växjö. I morse samlades de utanför lager- och logistikföretaget Alwex i tron om att de skulle få information om sina nya arbeten. Men det fanns inga jobb.

YLE - 30 maj 13 kl. 15:25

Polisen utreder sextrakasserier per sms i Hangö

Polisen utreder misstankar om sexuella trakasserier per textmeddelanden i Hangö. En minderårig flicka och en vuxen kvinna i Hangö fick i vintras textmeddelanden där de erbjöds pengar i utbyte mot sexuella tjänster, uppger överkommissarie Mats Lagerstam. Polisen utreder nu vem som har skickat meddelandena.

YLE - 01 feb 15 kl. 13:47

IS: Polisen utreder våldtäkt på Viking Amorella

Polisen utreder ett misstänkt våldtäktsfall på Viking Lines fartyg Viking Amorella natten till lördagen, skriver tidningen Ilta-sanomat. Sex män har gripits misstänkta för grov våldtäkt. De gripna är bosatta i Sverige, liksom också offret.

YLE - 01 feb 15 kl. 13:47

Polisen utreder gruppvåldtäkt på Viking Amorella

Polisen utreder ett misstänkt våldtäktsfall på Viking Lines fartyg Viking Amorella natten till lördagen. Viking Lines kommunikationschef Johanna Boijer-Svahnström bekräftar att polisen utreder ett våldtäktsfall ombord. Åtta män har enligt svenska medier gripits misstänkta för grov våldtäkt.

YLE - 11 mar 16 kl. 14:28

Hangöbo misshandlades – polisen utreder som dråp

En man påträffades död i en bostad i centrala Hangö på torsdag kväll. Han hade misshandlats till döds. Polisen utreder fallet som dråp.

Fler nyheter från YLE

YLE - 15 minuter sedan

Borgåförsamlingarna letar efter en ny företagare till Pellinge kursgård

Verksamheten på Pellinge kursgård i Borgå ska konkurrensutsättas på nytt. Det beslöt gemensamma kyrkorådet på torsdagen..

YLE - 2 timmar sedan

Spånförråd vid gamla Käkikoski såg i Lappträsk totalförstördes i eldsvåda

Räddningsverket larmades till före detta Käkikoski såg i Porlom i Lappträsk vid 19-tiden på torsdagskvällen. Man lyckades hindra eldsvådan från att sprida sig men spånförrådet totalförstördes..

YLE - 1 timme sedan

Morgonkollen: GDPR är här, Macron är i S:t Petersburg och Kim Jong-un vill vara där Donald Trump är

Läs också Ingemo Lindroos analys av SFP:s stundande partidag och om Irlands folkomröstning om abort som ordnas i dag..

YLE - 1 timme sedan

Busholmens landmärke fortfarande orört - är rätten att besvära sig viktigare än idrottsutrymmen och simhall för invånarna?

Skolbarnen är utan idrottsutrymmen vid skolstarten. Busholmsborna får sin simhall tidigast 2023. Orsaken är besvär om Helsingfors stads beslut att sälja Bunkern till byggbolaget SRV.

YLE - 1 timme sedan

Åbo Akademis hedersdoktor Jonas Gardell: "Kampen för sexuella minoriteter är aldrig över"

På fredagen promoveras författaren Jonas Gardell till filosofie hedersdoktor vid Åbo Akademi för sitt engagemang för sexuella minoriteter..

YLE - 1 timme sedan

Ujula vill att nya Tolkis skola bantas ner rejält: Färre elever och inga öppna läromiljöer

Tolkis nya skola ser ut att bli dyrare än Borgå stad hade väntat. Nu måste skolbygget endera få mer pengar, eller bantas ner. Stadsdirektören föreslår att skolan byggs för 120 elever i stället för 140..

YLE - 1 timme sedan

Filmen Fingerpori spelas in i Åbo för staden är så underbart ful

– Det svåra är att få den tecknade serien att bli levande, särskilt då det är en så känd serie. Alla har sin egen bild av hur det ska se ut, men jag tycker vi har lyckats jättebra i att hämta karaktärerna till liv, säger regiassistenten Emma Heino från Solar Films..

YLE - 2 timmar sedan

Kimitoön vill ha fett i skolmjölken även i framtiden

EU-stödet för lättmjölk ändrades i fjol och nu måste kommuner och städer fatta egna beslut om man själv vill betala för att barnen ska få annat än fettfri mjölk i skolorna..

YLE - 2 timmar sedan

Spånförråd vid gamla Käkikoski såg i Lappträsk brann

Larmet till räddningsverket gick klockan 19.02, då en eldsvåda började i ett spånförråd vid före detta Käkikoski såg i Porlom i Lappträsk..

YLE - 2 timmar sedan

Lång lista med åtgärder för att förbättra läget inom barnskyddet i Pargas - räcker de?

Barnskyddet i Pargas har under vintern och våren fått kritik från flera håll. Efter det har barnskyddet kunnat anställa personer igen, men stadsstyrelsen ville ha en utredning av stadsdirektören..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.