DN > Sport

Thursday, 22 February, 15:27

DN - 19 aug 17 kl. 06:00

Felicia var död i 15 minuter – nu rider hon EMHon var 17 år när olyckan inträffade. Felicia Grimmenhag blev påkörd av en bil och hennes liv var i fara. När hon vaknade upp hade läkarna tvingats amputera båda benen. Sex år senare är Felicia en av Sveriges bästa ryttare i paradressyr. Nästa vecka mästerskapsdebuterar hon i EM som avgörs i Göteborg..
Läs mer på DN
Läs mer om:
EM, Grimmenhag, Felicia, Sveriges, Göteborg

Dela artikeln

461 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Feliciavar död i 15 , minuternu , riderhon EM
Expressen - 09 jul 15 kl. 15:03

Felicias hjärta stod stilla – i 15 minuter

FALSTERBO. Hon blev påkörd av en bil i 120 kilometer i timmen - och dog. Läkarna fick liv i henne och nu lever 21-åriga Felicia Grimmenhag utan ben.

Aftonbladet - 06 nov 11 kl. 09:45

?Jag var död i 15 minuter?

Felicia, 17, förlorade benen i bilolyckan ? nu rider hon igen?Jag ser det som att en dörr har stängts ?

Nyheter 24 - 05 jul 12 kl. 10:22

VIDEOEXTRA: Luleå-Boden på åtta minuter ? nu talar nya "Ghost rider" ut


I hastigheter upp till 300 kilometer i timmen åker nya "Ghost rider" från Luleå till Boden på åtta minuter. "Jag har alltid gjort dumma grejer". LULEÅ.

Expressen - 21 aug 17 kl. 12:17

Vaknade upp utan ben – nu tar Felicia revansch

GÖTEBORG. Felicia Grimmenhag var 17 år när hon blev påkörd av en bil i 120 kilometer i timmen.Hennes hjärta slutade slå i 15 minuter – innan läkarna fick liv i henne.

Kristianstadsbladet - 17 jan 12 kl. 06:30

Felicia tar ordet

Felicia Feldt ser sin svarta uppväxtskildring som en väg till upprättelse. Den är hennes sätt att ta ansvar. Utan att kunna kontrollera konsekvenserna ville hon en gång för alla ge röst åt det stumma barnets vrede, sin egen.

YLE - 11 jan 14 kl. 10:00

Felicia packar minst i The Heartbeat Band

Vasabandet The Heartbeat Bands enda kvinna ser framemot en ny skiva samt en turné under 2014. Först stod hon gråtande på Wasa teaters stora scen efter att hon inte fick en roll i musikalen Fighting Star, sedan blev hon student. Hon hade planerat att ta ett mellanår men kände att hon ville komma bort från Vasa så det blev en flytt till Stockholm för att studera på Kulturama och en ettårig singer-songwriter utbildnig.

Sydsvenskan - 04 jan 11 kl. 12:00

Felicia Karlsson till LDB

17-åriga Felicia Karlsson har skrivit kontrakt med LDB FC Malmö.
Det framgår av ett pressmeddelande från klubben. Felicia Karlsson kommer ursprungligen från BK Sport.

Kristianstadsbladet - 16 aug 13 kl. 09:49

"Felicia försvann" blir teater


När Felicia Feldts bok "Felicia försvann" kom ut 2011 orsakade den stor debatt. Inte minst rasade hennes mamma, Anna Wahlgren, över barndomsskildringen som hon menar är osann och orättvis. Nu blir boken teater på Stockholms stadsteater i regi av Gunilla Röör och med Sofia Helleday i den enda rollen.

Trelleborgs Allehanda - 16 aug 13 kl. 09:49

"Felicia försvann" blir teater


När Felicia Feldts bok "Felicia försvann" kom ut 2011 orsakade den stor debatt. Inte minst rasade hennes mamma, Anna Wahlgren, över barndomsskildringen som hon menar är osann och orättvis. Nu blir boken teater på Stockholms stadsteater i regi av Gunilla Röör och med Sofia Helleday i den enda rollen.

Trelleborgs Allehanda - 13 dec 13 kl. 10:39

"Felicia ska tala till alla"

När Felicia Feldt gav ut sin självbiografiska uppgörelse med modern och uppfostringsexperten Anna Wahlgren väckte den stor uppståndelse. Nu blir boken teatermonolog på Stockholm stadsteater.
Pjästiteln är densamma som bokens, "Felicia försvann", men den som väntar sig skvallriga detaljer eller en utredning av exakt vad som hände och inte, är fel ute, enligt regissören Gunilla Röör.

Fler nyheter från DN

DN - 5 minuter sedan

”Folk tror att vi är några riktiga lallare” – 16 stjärnor om fördomarna mot OS-sporterna

PYEONGCHANG. Skidåkarna är ett gäng asketer, skidskyttarna avdankade längdåkare och freeskiingåkarna några riktiga ”lallare”. Så svarar några av Sveriges största OS-stjärnor på frågan ”vilken är den största fördomen mot din sport?

DN - 10 minuter sedan

De kallas avdankade längdåkare – men i resten av Europa är skidskyttet störst

PYEONGCHANG. I Sverige har de kallats avdankade längdåkare. Men i resten av Europa är skidskytte en större sport än längd.

DN - 1 timme sedan

Den perfekta stenen tog Sverige till OS-final

GANGNEUNG. Sverige har säkrat minst en medalj i den olympiska curlingturneringen. Lag Niklas Edin gjorde processen kort med Schweiz i semifinalen och vann med 9-3..

DN - 2 timmar sedan

Supersträcka av Hanna Öberg bäddade för ny svensk skidskyttemedalj

Medalj såg ut att vara utom räckhåll. Men OS-sensationen Hanna Öberg trotsade de svåra väderförhållandena och sköt fullt. Sverige tog silver..

DN - 5 timmar sedan

Sven Gustavsson: I idrotten poppar USA:s rasism upp till ytan

  TAMPA. Vad händer i USA? På bara några dagar har rasismen kommit upp till ytan inom amerikansk sport på ett sätt vi inte sett på åratal.

DN - 7 timmar sedan

Anja Pärson rörd till tårar efter Myhrers guld

Pyeongchang. På läktaren stod kung Carl Gustaf och hejade. I målfållan stod en gammal slalomdrottning och njöt.

DN - 7 timmar sedan

Även en sjundeplats kan vara guld värd

Pyeongchang. Lycka är att se sin kompis och förebild ta olympiskt guld. Lycka är att göra sitt livs bästa resultat i den största tävlingen.

DN - 8 timmar sedan

Därför är André Myhrer OS-guldmedaljör i slalom

PYEONGHANG. Han har tagit brons, han har varit fyra och han har kokat av ilska efter att ha kört ur. Men nu är André Myhrer OS-guldmedaljör i slalom.

DN - 17 timmar sedan

Upplagt för Hirscher – då vill svenskarna rubba favoriten

PYEONGCHANG. Han är tung favorit och hans egen tränare sätter banan i första åket. Men när det gäller som allra mest hoppas André Myhrer och Mattias Hargin kunna rubba österrikiska giganten Marcel Hirscher.

DN - 22 timmar sedan

Johan Esk: Fiaskot fullbordade männens mardrömsdag

PYEONGCHANG. Det här var de svenska OS-männens mardrömsdag. Från början till slut.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.