LV > Nyheter

Wednesday, 24 January, 12:29

LV - 18 aug 17 kl. 16:00

Projektet ska ge bättre evenemangAstrid Lindgrens hembygd i Vimmerby kommun får stöd från EU:s landsbygdsprogam med max 550 00 kronor för ett utvecklingsprojekt för bättre evenemang. Astrid Lindgrens Hembygd beviljar ytterligare 270 000 kronor till projektet..
Läs mer på LV
Läs mer om:
Lindgrens, Vimmerby, EU, Lindgrens Hembygd

Dela artikeln

3 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Projektetska ge bättre , evenemang
Nya Wermlands Tidningen - 30 mar 16 kl. 12:24

Evenemang får bidrag

Med anledning av att Sunne Turism får en ny ägare den 1 april och att projektet Stora Möten kommer att läggas ner 2016 beslutade styrelsen för Sunne Turism att de pengar som är kvar i projektet ska användas till marknadsföring av ett antal viktiga evenemang i Sunne..

Barometern - 30 jan 14 kl. 06:09

Chockhöjning av hyror för evenemang

Nu kan det kosta mer än sju gånger så mycket för tävlingen Ironman att hyra Stortorget. Från drygt 7 000 till 50 000. Så stor är prisskillnaden efter att servicenämnden beslutat att höja dygnsavgiften för evenemang på Stortorget.

YLE - 09 aug 17 kl. 14:48

Stort evenemang kring sjösäkerhet i Vasa

Om två veckor ordnas ett stort säkerhetsevenemang i Inre hamnen i Vasa. Allmänheten får testa sjöräddning och första hjälp, bekanta sig med försvaret, se hur droghundar arbetar och mycket annat. Temat för evenemanget som äger rum den 23 augusti är säkerhet till sjöss.

YLE - 21 jun 17 kl. 05:10

"De största riskerna vid stora evenemang i Finland handlar inte om terrorattacker"

Hotbilden mot Finland har förändrats. En hotbild som nog också till och med kan stoppa en del från att besöka sommarens stora evenemang. Men frågar man ett av landets största säkerhetsföretag och polisen står de stora evenemangen i Finland väl rustade med bra säkerhetsplaner.

Trelleborgs Allehanda - 12 okt 11 kl. 09:33

Steg för steg: Så lägger du in ett evenemang


Att tänka på: Evenemangen ska läggas in senast torsdagen veckan innan de ska vara med i kalendariet i papperstidningen och på webben. Redaktionen måste godkänna alla evenemang som läggs in innan de publiceras. Det gör att det tar upp mot en vecka innan de syns ut i kalendariet på webben.

YLE - 13 jul 16 kl. 05:40

Turistnäringen behöver evenemang

Det är högsäsong för flera turistaktörer i Österbotten. Det ostabila vädret har gjort att säsongen i Vasa inletts svagare än förväntat. Turistaktörer ser gärna att flera evenemang ordnas i Vasa.

YLE - 13 jul 16 kl. 05:40

Turismnäringen behöver evenemang

Det är högsäsong för flera turismaktörer i Österbotten. Det ostabila vädret har gjort att säsongen i Vasa inletts svagare än förväntat. Turismföretagen ser gärna att flera evenemang ordnas i Vasa.

YLE - 20 jul 17 kl. 05:01

Stora evenemang betyder mycket för företagarna i Åbo

Under sommaren ordnas flera stora evenemang i staden som lockar till sig hundratusentals besökare. Nu i helgen ordnas Tall Ship’s Races och det förväntas komma kring en halv miljon människor till Åbo. Det betyder blomstrande handel för företagarna i staden och en ekonomisk vinst på över 20 miljoner euro åt regionen.

YLE - 19 maj 17 kl. 07:12

Nu ska det bli lättare att hitta evenemang inom Pargas stad

Från och med i dag, fredag, ska det bli lättare att hitta evenemang och service inom Pargas stad. Med hjälp av en ny webbtjänst, pargas.today, kan besökare och ortsbor hitta vad som är på gång inom staden.

YLE - 17 jul 17 kl. 05:02

Skärpt säkerhet kring österbottniska evenemang

Arrangörer och polisen har skärpt säkerheten kring de evenemang som ordnas i Österbotten på grund av terrordåd och illdåd som förekommit i världen. Ett villkor för att polisen ska bevilja tillstånd för ett evenemang kan vara att gator runt festplatsen spärras av. Tillståndsservicechef Hans Snellman på Österbottens polisinrättning säger att polisen kan kräva att så kallade betonggrisar används för att hindra någon från att köra in ett fordon på området och in bland människorna.

Fler nyheter från LV

LV - just nu

Bra med ett nytt övergångsställe, men...

Hur kommer det att bli med trafiken på nedre delen av Allén när det kommer att byggas nya hyresfastigheter i närheten, undrar en kvinna som skrivit till Västerviks kommun..

LV - 1 timme sedan

Polisen söker vittnen till dödsfall i Hultsfred

En man i 75-årsåldern cyklade på tisdagseftermiddagen omkull på Storgatan 35 och avled. Nu går polisen ut och söker vittnen till händelsen. ‑ Vi vill gärna veta mer kring omständigheterna, så vi kan utesluta att det skett ett brott, så att han inte blivit påkörd, säger Anders Hultman vid polisen i Oskarshamn..

LV - 1 timme sedan

Just nu: fruktansvÄrd olycka - bil tros ha gÅtt av vÄgen och genom isen

En mycket allvarlig trafikolycka misstänks ha inträffat strax efter klockan nio på onsdagsmorgonen. En bil tros ha gått av riksväg 40 strax öster om Frödinge, landat i sjön Yxern och gått genom isen. Räddningstjänst, polis och ambulans är på plats..

LV - 2 timmar sedan

Just nu: larm om drunking

Räddningstjänsten har precis larmats till ett drunkningstillbud utanför Vimmerby. Man är just nu på väg till platsen. Vi uppdaterar texten så fort vi får mer information..

LV - 3 timmar sedan

Ruta krossad och billås trasigt

Någon har försökt att stjäla två bilar i Södra Vi..

LV - 17 timmar sedan

Förintelsens minnesdag

Den 27 januari är det minneshögtid för förintelsens offer i Sankt Petri kyrka. Under minneshögtiden kommer diakon Kenth Björk att prat och historien men även hur det ser ut i dag. - Problemet med rasism är inte en liten grupp vita män..

LV - 19 timmar sedan

Stort fokus på Gamla Linköping

Nu riktas de politiska blickarna mot Friluftsmuseet Gamla Linköping och dess stadskvarter, Valla gård och Vallaskogen. Stadskvarteren, som ägs av Kommunens Kulturfastigheter Linköping AB, har byggnader som flyttats till museet från Linköpings centrum och dessa hus är av högt musealt och besöksnäringsintresse..

LV - 20 timmar sedan

Vimmerbybo åtalas för stöld på Systembolaget

En Vimmerbybo åtalas för två stölder på systembolaget i Hultsfred. Vid ett tillfälle stal han 16 burkar öl..

LV - 21 timmar sedan

Kollektivresandet ökar i Linköping

År 2017 var det år då Östgötatrafiken sprängde 30 miljonersgränsen i antalet resor. För att vara exakt gjordes 30,4 miljoner resor i länets kollektivtrafik, vilket är en ökning med 750 000 resor eller 2,5 procents ökning jämfört med år 2016..

LV - 21 timmar sedan

Nya tillfälliga familjedaghem

Trycket att få barnomsorg är stort i Eksjö. Kommunen har nu lyckats lösa situationen för våren. Två tillfälliga familjedaghem öppnas i tätorten och håller öppet fram till semestern för att minska barnomsorgskön..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.