LV > Nyheter

Friday, 22 September, 10:04

LV - 18 aug 17 kl. 16:00

Projektet ska ge bättre evenemangAstrid Lindgrens hembygd i Vimmerby kommun får stöd från EU:s landsbygdsprogam med max 550 00 kronor för ett utvecklingsprojekt för bättre evenemang. Astrid Lindgrens Hembygd beviljar ytterligare 270 000 kronor till projektet..
Läs mer på LV
Läs mer om:
Lindgrens, Vimmerby, EU, Lindgrens Hembygd

Dela artikeln

3 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Projektetska ge bättre , evenemang
Nya Wermlands Tidningen - 30 mar 16 kl. 12:24

Evenemang får bidrag

Med anledning av att Sunne Turism får en ny ägare den 1 april och att projektet Stora Möten kommer att läggas ner 2016 beslutade styrelsen för Sunne Turism att de pengar som är kvar i projektet ska användas till marknadsföring av ett antal viktiga evenemang i Sunne..

Barometern - 30 jan 14 kl. 06:09

Chockhöjning av hyror för evenemang

Nu kan det kosta mer än sju gånger så mycket för tävlingen Ironman att hyra Stortorget. Från drygt 7 000 till 50 000. Så stor är prisskillnaden efter att servicenämnden beslutat att höja dygnsavgiften för evenemang på Stortorget.

YLE - 09 aug 17 kl. 14:48

Stort evenemang kring sjösäkerhet i Vasa

Om två veckor ordnas ett stort säkerhetsevenemang i Inre hamnen i Vasa. Allmänheten får testa sjöräddning och första hjälp, bekanta sig med försvaret, se hur droghundar arbetar och mycket annat. Temat för evenemanget som äger rum den 23 augusti är säkerhet till sjöss.

YLE - 21 jun 17 kl. 05:10

"De största riskerna vid stora evenemang i Finland handlar inte om terrorattacker"

Hotbilden mot Finland har förändrats. En hotbild som nog också till och med kan stoppa en del från att besöka sommarens stora evenemang. Men frågar man ett av landets största säkerhetsföretag och polisen står de stora evenemangen i Finland väl rustade med bra säkerhetsplaner.

Trelleborgs Allehanda - 12 okt 11 kl. 09:33

Steg för steg: Så lägger du in ett evenemang


Att tänka på: Evenemangen ska läggas in senast torsdagen veckan innan de ska vara med i kalendariet i papperstidningen och på webben. Redaktionen måste godkänna alla evenemang som läggs in innan de publiceras. Det gör att det tar upp mot en vecka innan de syns ut i kalendariet på webben.

YLE - 13 jul 16 kl. 05:40

Turistnäringen behöver evenemang

Det är högsäsong för flera turistaktörer i Österbotten. Det ostabila vädret har gjort att säsongen i Vasa inletts svagare än förväntat. Turistaktörer ser gärna att flera evenemang ordnas i Vasa.

YLE - 13 jul 16 kl. 05:40

Turismnäringen behöver evenemang

Det är högsäsong för flera turismaktörer i Österbotten. Det ostabila vädret har gjort att säsongen i Vasa inletts svagare än förväntat. Turismföretagen ser gärna att flera evenemang ordnas i Vasa.

YLE - 20 jul 17 kl. 05:01

Stora evenemang betyder mycket för företagarna i Åbo

Under sommaren ordnas flera stora evenemang i staden som lockar till sig hundratusentals besökare. Nu i helgen ordnas Tall Ship’s Races och det förväntas komma kring en halv miljon människor till Åbo. Det betyder blomstrande handel för företagarna i staden och en ekonomisk vinst på över 20 miljoner euro åt regionen.

YLE - 19 maj 17 kl. 07:12

Nu ska det bli lättare att hitta evenemang inom Pargas stad

Från och med i dag, fredag, ska det bli lättare att hitta evenemang och service inom Pargas stad. Med hjälp av en ny webbtjänst, pargas.today, kan besökare och ortsbor hitta vad som är på gång inom staden.

YLE - 17 jul 17 kl. 05:02

Skärpt säkerhet kring österbottniska evenemang

Arrangörer och polisen har skärpt säkerheten kring de evenemang som ordnas i Österbotten på grund av terrordåd och illdåd som förekommit i världen. Ett villkor för att polisen ska bevilja tillstånd för ett evenemang kan vara att gator runt festplatsen spärras av. Tillståndsservicechef Hans Snellman på Österbottens polisinrättning säger att polisen kan kräva att så kallade betonggrisar används för att hindra någon från att köra in ett fordon på området och in bland människorna.

Fler nyheter från LV

LV - just nu

Efter kritikstormen – Ica-parkeringen ska ses över

Parkeringen utanför Ica Maxi i Västervik har flera gånger kritiserats för att vara trång och dåligt utformad. Ica-handlaren Katharina Arvidsson säger att parkeringssituationen ska ses över. – Det är en högst levande fråga..

LV - just nu

Tungt pris till Astrid Lindgrens Värld

Nu har vinnarna i Swedish Brand Award 2017 presenterats. Astrid Lindgrens Värld i Vimmerby kammade hem det prestigefulla priset som starkaste varumärket inom nöjesattraktioner - före anläggningar som Liseberg och Kolmården..

LV - just nu

Besparingar hotar terapiverksamheten i Kisa

Inför budgetåret 2018 har alla nämnder fått ett visst sparkrav på sina verksamheter. Detta kan också ske genom eventuell effektivisering. Med ansvar för detta sparkrav så har politikerna mött en högljudd debatt kring den hotade terapiverksamheten inom Kinda kommun..

LV - 30 minuter sedan

Vården lockar nya studenter

I ett pressutskick från landstinget beskrivs sjuksköterskor idag vara "mer ovanliga än trillingnöten i Aladdinasken". Sjuksköterskeutbildningen på Campus i Västervik är kanske viktigare än någonsin..

LV - 1 timme sedan

21 personer har påbörjat sjuksköterskeutbildningen i Västervik

Framför sjukhuschefen Henrik Holmberg sitter 21 förväntansfulla personer som precis har påbörjat en sjuksköterskeutbildning i Västervik. De har tre år kvar till examen, men får redan nu besöka sjukhuset för att få en inblick i sin framtida arbetsmiljö..

LV - 1 timme sedan

Fastighetsägare får straffavgift för påbörjat bygge

En fastighetsägare i Hultsfreds kommun krävs på 36 680 kronor i byggsanktionsavgift. Och då har miljö och byggnadsnämnden ändå prutat till hälften..

LV - 10 timmar sedan

TV: se Västerviksförarnas firande

Västerviks Speedway vann hemma mot Vargarna med 50-40 - och säkrade en plats i Elitserien 2018. Se målgången som fastställde segern och förarnas firande..

LV - 10 timmar sedan

Ljung kan få fatta ett tufft beslut

Västerviks speedway är klart för elitserien nästa säsong – om föreningen väljer att ta den chansen. – Jag har faktiskt ingen aning. Det är ett beslut som klubben får ta, säger Västerviks Peter Ljung..

LV - 10 timmar sedan

Västervik kvalificerade för Elitserien

Västerviks Speedway är sportsligt kvalificerade för Elitserien - det står klart efter att laget på torsdagkvällen besegrat Vargarna på Stena Arena. Lagen följdes länge åt men Västervik ryckte efter paus och vann med 50-40..

LV - 11 timmar sedan

Fram med grillen och på med dina Speedos

Sommaren är inte över. I helgen väntas vi få värme och sol - ja till och med sensommarvärme. Och högtrycket ser ut att stanna september ut, visar en färsk prognos från SMHI.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.