YLE > Svenskfinland

Friday, 23 August, 04:08

YLE - 15 aug 17 kl. 07:54

Allsång, dans och öl skall locka massorna till VasklotOm allt går som det ska öppnar Craft Park Österbotten portarna nästa sommar. I första hand satsar man på ett eget ölbryggeri men efterhand skall verksamheten utökas med bland annat allsång, hantverkarby och aktivitetsparker. Dessutom tycker företaget att Vasa behöver en egen danspaviljong. Området är fortfarande i spanskägda Aspros ägo men Craft Park Österbotten hoppas att finansieringen snart skl vara löst. Det gamla Wasalandiaområdet har förfallit medan det varit oanvänt.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Vasklot, Craft Park Österbotten, Vasa, Aspros, Wasalandiaområdet, Pia Lagus, Hannu Kypärä, Ryssland, Kina, Listan, Kypärä, Umeå

Dela artikeln

175 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Allsång, dansoch , öl, skall, locka, massornatill , Vasklot
YLE - 28 feb 13 kl. 07:43

Förbundspennan: Idrotten skall ha en möjlighet

Hur kan vi stöda idrottaren för att denne skall kunna nå det bästa möjliga resultatet? På vilka idrottare skall vi satsa? Skall vi satsa allt på dem som redan är på toppen?

Dagensanalys.se - 02 feb 16 kl. 11:27

Ingen läser dina Annonser – därför skall du satsa på Content Marketing

”Folk läser inte annonser”. Om content marketing från Stockholms-Tidningens annonschef – 1942 I januari 1942 skriver Folke Beronius, annonschef på Stockholms-Tidningen, i ICA-tidningen om vad som utmärker bra reklam framför dålig. Hans argument i korthet: Klart att folk inte läser annonser, såvida inte annonserna ger dom något intressant eller något som är av värde.

YA - 19 jun 14 kl. 06:30

Midsommar med lek och dans

Foto: Tom Wall
Vad ska du göra på midsommar? Se här vad som händer i sydöstra Skåne!
Simrishamn På Tjörnedalagården i Baskemölla är det samling klockan 13 och 13.

Uppsalanyheter.se - 07 jul 16 kl. 00:35

Recension: Inkluderande, somrigt och stämningsfullt på ABBA-allsången

För sjätte året i rad genomfördes Parksnäckans ABBA-allsång med självklara allsångsledaren Anna-Karin "ako" Nytell Oldeberg och gästartisten Meta Roos, det blev en varm kärleksfull och inkluderande afton med massor av allsång.För sjätte året i rad genomfördes Parksnäckans ABBA-allsång med självklara allsångsledaren Anna-Karin "ako" Nytell Oldeberg och gästartisten Meta Roos, det blev en varm kärleksfull och inkluderande afton med massor av allsång.   Det är sjätte året i rad som Parksnäckan bjuder in till ABBA-allsång, ett koncept som självklart bygger på allsång och ABBA-låtar, som allsångsledare ser vi lika självklara Anna-Karin "ako" Nytell Oldeberg.

Kristianstadsbladet - 08 aug 14 kl. 16:22

Den snabbaste allsången

Foto: Bosse Nilsson
Ett låtcollage som flimrar förbi i ett rasande tempo när Världens snabbaste allsång intar scenen i Tivoliparken.
Kvällens allsångsledare är Ola Selmén. Han och publiken ackompanjeras av bandet Elton Bolton.

YLE - 11 apr 17 kl. 13:05

Hård kamp om sponsorerna i Åbo – "Proffsidrotten är ingen dans på rosor"

Vi får det att gå runt. Ett typsvar från Yle Åbolands kartläggning av toppklubbarnas ekonomiska läge i Åbo. Fotbolls-TPS har kommit över sina ekonomiska problem samtidigt som ÅIFK hoppas på att damernas framgång leder till klirr i kassan.

Trelleborgs Allehanda - 15 jul 13 kl. 10:25

Danny på spanska i allsången

Danny Saucedo har lagt programledarjobbet bakom sig och satsar nu på musiken igen. I tisdagens "Allsång på Skansen" ska han visa sin nya stil. - Jag håller på att anamma mitt hemspråk spanska, säger Danny.

Kristianstadsbladet - 15 jul 13 kl. 10:25

Danny på spanska i allsången

Danny Saucedo har lagt programledarjobbet bakom sig och satsar nu på musiken igen. I tisdagens "Allsång på Skansen" ska han visa sin nya stil. - Jag håller på att anamma mitt hemspråk spanska, säger Danny.

YLE - 31 mar 14 kl. 17:01

"Diskussion om skolsvenskan skall inte bli obehaglig"

Ikväll talar Paula Salovaara om mod, media och makt på ett seminarium om språklig mångfald, Journalisten Paula Salovaara har jobbat både på svenska och finska, och till och med fått mordhot för sitt engagemang i språkfrågor. - Diskussionen om skolsvenskan är stor, och det är en diskussion som skall föras i samhället. Men det skall inte bli osakligt.

YLE - 31 mar 14 kl. 17:01

"Diskussionen om skolsvenskan skall inte bli obehaglig"

Ikväll talar Paula Salovaara om mod, media och makt på ett seminarium om språklig mångfald, Journalisten Paula Salovaara har jobbat både på svenska och finska, och till och med fått mordhot för sitt engagemang i språkfrågor. - Diskussionen om skolsvenskan är stor, och det är en diskussion som skall föras i samhället. Men det skall inte bli osakligt.

Fler nyheter från YLE

YLE - 9 timmar sedan

Förslag: Nykarleby inleder samarbetsförhandlingar

Nykarleby stad lyckas inte vända den ekonomiska nedgången. På stadsstyrelsens möte på måndag föreslår stadsdirektör Mats Brandt att staden inleder samarbetsförhandlingar..

YLE - 13 timmar sedan

Vasa försöker mota det ökande spelmissbruket – i samtalsgruppen behöver ingen känna sig ensam

Spelberoende är ett växande hälsoproblem, men hjälp finns att få. I Vasa startade för snart två år sedan en samtalsgrupp för spelmissbrukare, där deltagarna kan prata ut om sitt beroende..

YLE - 16 timmar sedan

Vita Kråkor utmanar med politiskt laddad låt om propagandasamhället

Vita Kråkor från Jakobstadsnejden brinner för frihet. Ett tema som också genomsyrar deras musik, inte minst i låten Free Will som utmanar Vegatoppen..

YLE - 16 timmar sedan

Vegatoppen är tillbaka – rösta här!

Vegatoppen är tillbaka med en ny säsong. Vi startar där vi avslutade före midsommar. Som vanligt har vi två intressanta utmanare som tävlar om en plats på listan..

YLE - 18 timmar sedan

Björnjakten slog slint - skjuten björn skadade jägare allvarligt

En jägare har fått allvarliga skador efter att ha attackerats av en björn i Kannus i Mellersta Österbotten..

YLE - 18 timmar sedan

Esperi Care lägger ner verksamheten vid Ulrikahemmet i Kristinestad

Verksamheten vid Ulrikahemmet i Kristinestad upphör och de boende flyttas till stadens boende Kristinahemmet. Det privata vårdbolaget Esperi Care prickades i januari för vanvård vid Ulrikahemmet och väljer nu självmant att lägga ner verksamheten..

YLE - 23 timmar sedan

Allt fler söker hjälp för spelmissbruk i Österbotten - "Ökningen explosionsartad"

Spelmissbruk blir ett allt större problem också i Österbotten. Vid Vasas Center för mental- och beroendevård Horisonten beskriver man ökningen av antalet klienter under de senaste åren som explosionsartad..

YLE - 23 timmar sedan

Två hundar hittades begravna på grundvattenområde i Pedersöre

I slutet på förra veckan hittades två döda hundar vid Sandåsen utanför Jakobstad, på ett området tillhörande Pedersöre kommun. Hundarna låg slarvigt begravda på ett grundvattenområde..

YLE - Igår: 17:03

Hedbobeslutet i Pedersöre omprövas inte

Social- och hälsovårdsnämnden i Jakobstad tar över seniorboendet Hedbo som planerat. Anhöriga till de boende i Hedbo ville att beslutet skulle omprövas, men nämnden förkastade begäran..

YLE - Igår: 15:46

Tomas Häyry om Vasas uppsägningar: Exceptionella åtgärder i exceptionellt läge

Eftersom situationen är allvarlig så har också samarbetsförhandlingarna varit det. Så sammanfattar stadsdirektör Tomas Häyry dagens besked om att 25 av stadens anställda kan förlora jobbet..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.