Dagensanalys.se > Ekonomi

Tuesday, 18 June, 02:41

Dagensanalys.se - 14 aug 17 kl. 13:56

5 Tips hur du kommunicerar via sociala medier med Generation ZFörra året var för första gången som digital reklam gick om TV-reklamen. I år förväntas den trenden accelerera. Förra året omsatte Facebook över 26 miljarder dollar en ökning med 9 miljarder dollar jämfört med föregående år, siffror som översteg analytikernas förväntningar. Drivkraften bakom båda dessa trender är det faktum att världens största och mest kära märken har vänt sig till marknadsföring av sociala medier för att nå potentiella kunder. ”Det traditionella sättet att tänka på rörlig reklam som en 30 eller 60 sekunders TV-spot är föråldrat” ”Sociala medier har blivit allt mer populärt för att nå yngre publik på nätet.
Läs mer på Dagensanalys.se
Läs mer om:
Tips, Generation,  TV, Facebook, TV, Sociala, TV För, Gen-Zers, Gen, Snapchat, Instagram, Twitter, Sociala Medier Generation, Zers, LinkedIn, Kik, Facebook Messenger, Houseparty, Om

Dela artikeln

3 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: 5 Tipshur du , kommunicerar, via, sociala, mediermed , Generation Z
Kristianstadsbladet - 02 feb 12 kl. 21:52

Stulen bil hittades via sociala medier

En 54-årig man som blev bestulen på sin bil utanför Ica Kvantum på Näsby i tisdags kväll hittade den i?går isärplockad i delar i en lokal vid Näsbychaussén.
Han hittade den efter tips via sociala medier om att bilen setts där.

Nyteknik - 06 aug 14 kl. 12:56

Kommunicerar via wifi utan batteri

En enkel krets som kommunicerar via wifi utan batteri. Det är möjligt genom att utnyttja radiovågor i omgivningen och modifiera dem. Tekniken är användbar för nätverk av små sensorer..

Dagensanalys.se - 19 mar 19 kl. 13:39

Hälften av svenska Millennials får sina nyheter via sociala medier

Enligt undersökningen ORVESTO Konsument är det bara en fjärdedel som källgranskar innan de delar nyheten på sociala medier. Hälften av alla Millennials får sina nyheter via sociala medier. ORVESTO Konsument är en återkommande undersökning som genomförs av Kantar Sifo.

YLE - 14 aug 17 kl. 14:11

Fem barn i östra Nyland sexuellt utnyttjade via sociala medier

Fem östnyländska barn i 13 till 14-års åldern har utnyttjats sexuellt via sociala medier. Polisen utreder om det finns fler offer. Polisen kom den misstänkte på spåren i januari tack vare en förälder till en av de fem barnen.

Dagensanalys.se - 07 nov 17 kl. 09:02

Allt fler får nyheter via sociala medier

Amerikaner får allt oftare sin nyheter via sociala medier, visar en rapport från Pew Research Center. Allt fler vänder sig till sociala medier för att få tillgång till nyheter. Av Twitters användare är det 74 procent som uppger att de får nyheter via det sociala nätverk.

Dagensanalys.se - 22 feb 17 kl. 13:07

Trots att de får nyheterna via sociala medier så litar konsumenterna mest på TV:n

Nya resultat bekräftar att allt fler får sina nyheter via sociala medier – men det visar sig också att många finner TV-nyheterna pålitligare. Siffrorna varierar dock beroende på åldersgrupperna. Rapporten (360 View: Digital Media & Connected Consumers) visar att var tredje amerikan får majoriteten av sina nyheter via sociala medier, som Facebook och Twitter.

Magazin24 - 08 feb 12 kl. 20:40

Trakasserades via sociala medier

En person i Hallstahammar har polisanmält trakasserier som skett under natten mot lördagen. Enligt polisanmälan har en person född 1977 trakasserat målsägande via sociala medier på internet..

Dalarnas tidningar - 27 aug 13 kl. 07:48

Vill nå ut via sociala medier

Inför kyrkovalet har Hedemora-Garpenbergs församling gjort en mediesatsning via sociala medier. Genom ett par reklamfilmer ska församlingens verksamheter visas upp..

BT - 05 maj 14 kl. 10:21

Kinesisk läcka via sociala medier

En kines som läckt hemliga militära dokument och foton till en utländsk spion via sociala medier har dömts till tio år i fängelse, uppger statliga medier i Kina. Personen, som uppges ha efternamnet Li, kontaktades av någon som uppgav sig för att vara kvinna på den populära kinesiska meddelandetjänsten QQ. De blev vänner och efter en månad avslöjade den utländska användaren att han var en man.

SvD - 05 maj 14 kl. 10:21

Kinesisk läcka via sociala medier

En kines som läckt hemliga militära dokument och foton till en utländsk spion via sociala medier har dömts till tio år i fängelse, uppger statliga medier i Kina..

Fler nyheter från Dagensanalys.se

Dagensanalys.se - 4 timmar sedan

Silver Snipers vann VM-guld i Counter Strike för seniorer

I söndags hölls den första världscuptävlingen för seniorer i Counter Strike, och svenska laget Silver Snipers kammade hem guldet. Det var på Dreamhack i helgen som fyra länder – Sverige, Finland, Tyskland och USA – tävlade om VM-guld i Counter Strike. Svenska Silver Snipers vann finalen mot Finlands lag Grey Gunners.

Dagensanalys.se - 11 timmar sedan

Delta Projects tar sig an Synsam och lanserar Digital Custom Audiende Product

Delta Projects har ingått ett samarbete med Synsam i deras satsning kring att ta hem den programmatiska affären och digitalisera sin marknadsföring. Som en del i samarbetet har Delta Projects tillsammans med Bisnode utvecklat en helt ny produkt – Digital Custom Audiende Product. Vi tittar hela tiden på hur vi kan effektivisera och förbättra vår kommunikation och marknadsföring där fokus ligger på digitalisering.

Dagensanalys.se - 11 timmar sedan

Så här kan du se hur digitala gränssnitt påverkar oss emotionellt

Design- och UX-byrån Oakwood har under våren samarbetat med Victor Gustafsson från KTH för att undersöka hur användarupplevelser online påverkar oss emotionellt. Resultatet är ett verktyg som visuellt utvärderar de emotionella aspekterna av en digital användarupplevelse. Verktyget kan användas för att få större inblick i den känslomässiga varumärkesupplevelse online bidrar till.

Dagensanalys.se - 21 timmar sedan

Spotify söker nya intäkter när de lanserar reklam i poddar

Det var inte länge sedan Spotify började satsa på poddar. Nu är det dags att dra in pengar på poddarna också. Publiken som får ta emot reklamen är gratislyssnarna.

Dagensanalys.se - 21 timmar sedan

Så här mycket dominerar Google, Facebook och Amazon

Visst är det lite tjatigt med alla dessa artiklar om jättarna som dominerar. Såklart att de dominerar när de har så bra koll på vad konsumenterna vill ha. Men hur mycket dominerar de egentligen?

Dagensanalys.se - 21 timmar sedan

IAB lanserar mentorprogram

IAB går från smart idé till verklighet när de nu lanserar ett mentorprogram. Det är IAB i Australien som vill förändra förutsättningarna på marknaden genom att lansera ett mentorprogram. Tanken är att 40 personer ska väljas ut bland alla som som söker mentorer.

Dagensanalys.se - 21 timmar sedan

Globala företag ställer sig bakom kryptovalutan Libra från Facebook

Nu ska världens största community också bli världens största ekonomi. Den 18 juni lanserar Facebook kryptovalutan Libra. Kryptovaluta är vanligtvis en digital valuta utan centralt reglerande instans där kryptografiska metoder används för att garantera transaktioner.

Dagensanalys.se - 14 jun 19 kl. 17:53

Allt fler svenskar betalar för nyheter online

Reuters Institute har släppt sin årliga globala rapport Digital News Report som djupdyker i hur vi konsumerar nyheter. Rapporten, som baseras på svar från över 75 000 respondenter i 38 marknader, är full av insikter och de senaste trenderna inom hur vi konsumerar nyheter. Vi får bland annat reda på att Norge och Sverige är de länder där flest invånare väljer att betala för nyheter online.

Dagensanalys.se - 14 jun 19 kl. 16:11

Grundare av Dooify går till Osynlig

Den digitala produktutvecklingsbyrån Osynlig växer och förstärker teamet i Stockholm med entreprenören och designern Carl Svahnström. Carl ligger bland annat bakom delningstjänsten Dooify som vann pitchtävlingen UberPITCH 2016. Osynlig har en prestigelös och entreprenöriell syn på UX och design, som är väl grundad i tydlig nytta för kunden.

Dagensanalys.se - 14 jun 19 kl. 08:03

Jättarna tar nästan hälften av annonsbudgeten

Marknadsförare spenderar nästan hälften av sin annonsbudget på jättarna Google, Facebook och Amazon, visar en ny undersökning. Lawless Research och Factual har undersökt vad marknadsförare tycker om jättarna Google, Facebook och Amazons krafttag på marknaden. Undersökningen visar att respondenterna (700) i genomsnitt spenderar 43 procent av sin annonsbudget på dessa plattformar – och 63 procent uppger att de vill ha andra alternativ.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.