Sydöstran > Nyheter

Tuesday, 17 July, 17:08

Liknande nyheter

Taggar: Patrik, Potta, erövrar, vits-Sverige

Fler nyheter från Sydöstran

Sydöstran - 15 minuter sedan

Tecknarprojekt på Hjorthöjden

För första året i rad anordnas Alla tecknar som är för barn i unga åldrar. För barn som vill lära sig att bland annat måla med olika pennor på olika papper. Blir också gästade av två olika konstnärer vid utvalda tillfällen.

Sydöstran - 15 minuter sedan

Vandalisering lämnas ouppklarad

Sydöstran - 45 minuter sedan

Akut fläktbrist i Stockholm - fläktar stulna

Stockholm genomgår just nu en värmebölja med dagstemperaturer på 30 grader och uppåt. Föga förvånande har detta lett till en enorm åtgång på fläktar - och nu tycks hela staden vara så gott som tömd på dem. - Det är tokslut.

Sydöstran - 45 minuter sedan

Sju år av opera sing-along

På torsdag och fredag är det ännu en gång dags för den som vill att sjunga med till Carmen och Glada Änkan. För sjunde året i rad bjuder Johan Wållberg in till operaafton med sing-along i lokstallarna under Östersjöfestivalen..

Sydöstran - 30 minuter sedan

Varmduschar kan främja sömn i hettan

Den rådande värmeböljan i landet gör det svårt för många att sova. Vissa använder sig av kallduschar för att svalka av sig innan läggdags - något som kan vara kontraproduktivt, enligt en ledande svensk sömnforskare.(TT).

Sydöstran - 30 minuter sedan

Inget brott bakom Eskilstunadödsfall

Obduktionen av den kvinna i 60-årsåldern som påträffades död i sin lägenhet i Eskilstuna av polis i lördags indikerar inget brott, skriver SVT Nyheter Sörmland.(TT).

Sydöstran - 45 minuter sedan

Bristande mångfald i brittiska barnböcker

I hela 99 procent av de barnböcker som gavs ut i Storbritannien under 2017 var huvudkaraktären vit, visar en ny studie av det brittiska centret för läs- och skrivkunnighet i grundskolan (CLPE). Samtidigt är en tredjedel av Englands skolbarn av en annan etnisk bakgrund, rapporterar The Guardian.(TT).

Sydöstran - 45 minuter sedan

Talibaner döda i misstänkt IS-attack

Minst femton talibaner har dödats i norra Afghanistan i vad som misstänks vara en attack från den terrorstämplade jihadiströrelsen Islamiska staten (IS). Ytterligare fem personer ska ha skadats när de deltog i en begravning, enligt polischefen i provinsen Sari Pul.(TT).

Sydöstran - 1 timme sedan

Högt uppsatt rysk utredare gripen

Den ryska säkerhetstjänsten FSB har frihetsberövat den tidigare Moskva-chefen för Rysslands utredningskommitté, Alexander Drymanov, rapporterar lokala medier. 50-åringen, som pensionerades från sin post i juni, uppges ha gripits i sitt hem på måndagskvällen.(TT).

Sydöstran - 1 timme sedan

Domen efter synagogsattacken överklagas

Alla tre dömda för attacken mot synagogan i Göteborg i december förra året överklagar sina domar. Göteborgs tingsrätt dömde de tre männen till fängelse för grovt olaga hot och försök till grov skadegörelse.(TT).Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.