Cornucopia > Ekonomi

Saturday, 17 February, 20:37

Liknande nyheter

Taggar: Nej, skolbyggnader, utbildarinte , barn, lärare, utbildar, barn
UNT - 22 jun 17 kl. 16:00

UNT TV: Stjärndomaren utbildar barn

UNT besökte ett fotbollsläger för barn i tioårsåldern när de fick extraordinärt besök av Jonas Eriksson, en av världens bästa domare..

Sydöstran - 26 apr 17 kl. 10:37

Kommunens uppmaning: "Säg nej till era barn"

Valborgsmässoafton är en alkoholdebut för många unga. Nu uppmanas föräldrarna i Karlshamn att säga nej när barnen frågar om alkohol..

Kristianstadsbladet - 02 jan 14 kl. 06:55

"Nej till politiskt våld, nazism och rasism"

Foto: ERIK MÅRTENSSON / TT
Nej, till rasism och meningslöst våld. Anna-Karin Bengtsson skriver att det är dags att agera när barn i vårt land blir drabbade av rasism.
Vi är många som säger ja till mångfald och allas lika rätt i vårt land.

Kristianstadsbladet - 22 mar 14 kl. 07:30

Ensamkommande barn i Breanäs

Ensamkommande flyktingbarn ska inte placeras på transit-boende. Trots det hamnade en tonåring som inte fyllt 18 år i Breanäs, nu får kommunen ordna plats.
Trots att kommunen uppgett att den inte kan ta emot fler ensamkommande flyktingbarn förrän man organiserat och planerat om, det vill säga vid halvårsskiftet, så har kommunen nu lyckats fylla kvoten för det här året.

Dalarnas tidningar - 23 okt 14 kl. 01:00

"Våga säg nej till ditt barn"

Ann-Marie Fröjd bor i Orsa och driver ungdomsgården Leif som ligger bredvid Kyrkbyns skola i centrala Orsa. Ett av hennes mål i arbetet med ungdomar är att sänka eller om möjligt radera minderårigas drickande..

YLE - 07 sep 16 kl. 09:43

Allt fler barn och unga får psykvård i Helsingfors

Barnpsykiatrin i Helsingfors hade 16 procent fler patienter 2015 än året innan. Inom ungdomspsykiatrin ökade patienterna med omkring tio procent. Bland de svenskspråkiga barnen ökade antalet patienter med nästan 60 procent.

Helsingborgs Dagblad - 25 jan 12 kl. 10:01

Lärare: "Sluta experimentera med våra barn"

En del tycks hävda att om man bara utbildar föräldrar, elever och lärare tillräckligt, så kommer alla att uppskatta Unikum. Så om vi ger alla 50 timmars unikumutbildning då blir allt bra. Eller 150 timmar.

Sydsvenskan - 21 apr 14 kl. 05:30

17. Godnattsagor för barn som dricker

Mehran höll ett ljusblått piller i handflatan och tittade ut mot dansgolvet, på Sara som redan hade tagit sitt. Han gillade hur pillren fick folk att röra sig. Hur deras danser öppnade upp något både inom dansare och åskådare och varje rörelse förvandlades till ett läte.

BT - 14 dec 14 kl. 13:29

Tre barn döda på kinesisk förskola

Tre barn dödades när en byggnad kollapsade på en förskola i provinsen Hebei i norra Kina. Barnen fördes till sjukhus men avled där av sina skador. Ytterligare tre barn skadades, skriver BBC som hänvisar till uppgifter från nyhetsbyrån Nya Kina.

BT - 16 okt 14 kl. 14:07

Vart fjärde barn är undernärt

Undernäring under en människas första 1 000 dagar får allvarliga följder för resten av livet. Det allra viktigaste sättet att minska undernäring hos barn är att stärka mammornas och barnens rättigheter, skriver Erik Lysén. I dag, på världshungerdagen, påminns vi om att det är långt kvar innan hungern är utrotad i världen.

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 7 timmar sedan

Hemnet: Ca 65% fler lägenheter till salu i Stockholm än normalt - ej räknat nyproduktion

Hemnets statistik över antalet bostadsrätter till salu i Stockholm och Stor-Stockholm visar på att det nu är ca 65% fler lägenheter till salu än normalt för de senaste åren och säsongen, detta oräknat nyproduktion. Marknaden översvämmas alltså även av gamla lägenheter till salu.Utbud bostadsrätter i Stor-Stockholm 2014 - 2018.

Cornucopia - 9 timmar sedan

Notar-VD: 70-80% av försäljningar av nya bostadsrätter i Stockholm är spekulation

VD:n för mäklarbyran Notar Nyproduktion säger nu till SvD att 70-80% av alla bostadsrättsförsäljningar av nyproducerade bostadsrätter i Stockholm är spekulationsköp. Med fallande priser och aktuellt överutbud vill allt fler nu dra sig ur sina köp, som redan ligger med avsevärda förluster. Och i DN gråter Veidekke ut.

Cornucopia - Igår: 18:20

Fredagsmys: Slutfestat på bokmässan - stopp för egen alkohol i montern

Dags för lite härligt fredagsmys. Just nu är Författarsverige i uppror, sedan det från i år blir stopp för eget vin i montern på Bokmässan. Istället ska ekonomiskt utsvultna förlag behöva betala restaurangpriser för catering om de ska servera alkohol vid sk montermingel även på branschdagen torsdag.

Cornucopia - Igår: 14:15

Fyra av tio arbetsgivare gör kontroller i sociala medier

Stockholms Handelskammare meddelade i våras att 44% av alla arbetsgivare söker på rekryteringskandidaters namn på Internet och 41% kontrollerar kandidater på sociala medier. Dåligt uppträdande på sociala medier kan alltså vara rejält hämmande när man söker jobb, speciellt om man har ett lättgooglat namn. 34% av alla arbetsgivare har sorterat bort kandidater efter en Internetkontroll.

Cornucopia - Igår: 13:39

Hus för dig med god litterär smak i Karlskoga

En läsare med god litterär smak säljer ett hus i Karlskoga. För den som bor och jobbar i Örebro men har en bättre hälft med jobb i Karlskoga finns möjligheten att sänka sin månadskostnad rejält - och framför allt fallhöjden när (inte om) bostadsmarknaden kraschar.

Bloggen illustrerar detta inlägg med ett arkivfoto från Karlstad, fast inlägget handlar om Karlskoga.

Cornucopia - Igår: 10:17

Gästinlägg: HSB bosparande - år av sparande blev värdelöst

Nedanstående är ett gästinlägg av en läsare och handlar om att HSB nollställt sin kösystem till hyresrätter, bosparandet.

År 2000 fick jag en hyresrätt via mina bosparpoäng hos HSB då jag bosparat och varit medlem sedan 1984. (detta var alltså flera år innan bostadspriserna började stiga)
Arkivbild.

Cornucopia - I förrgår: 18:26

Resursbrist får Stockholmskonjunkturen att vika

Stockholms Handelskammare rapporterar i sin konjunkturbarometer för fjärde kvartalet 2017 att vara svag. Specifikt viker konjunkturen för data, bygg och handel, medan hushållen är allt mer positiva. Resursbrist får IT-branschen att backa kraftigt tillsammans med finansbranschen.

Cornucopia - I förrgår: 12:34

12-månaders lägenhetsprisförändringar visar trenden för Stockholm

Ett sätt att maska bort brus i prisstatistiken för lägenheten är att titta på 12-månaders förändring ("derivatan"), vilket visar trenden. För stunden har nedtrenden stabiliserats till en jämn årstakt runt -9%.Prisförändring lägenhetspriser 12 månader lägenheter Stockholm.

Cornucopia - I förrgår: 10:19

Säsongsjusterat föll lägenhetspriserna i januari

Baserat på att januari normalt är en stark månad för bostadspriserna föll lägenhetspriserna i själva verket i januari, även i Stockholm.
Moln tornar upp sig över Gärdet i Stockholm. Arkivbild.

Cornucopia - 14 feb 18 kl. 17:20

Antalet anlagda bilbränder har minskat i både Göteborg och Malmö - var fler under alliansregeringen

Medan Moderaterna hetsar med skrämselretorik kring bilbränder i Göteborg, så visar MSB:s statistik på ett minskande antal anlagda fordonsbränder i både Stor-Göteborg och Malmö. För Göteborg var rekordåren 2009 och 2011, under den moderata alliansregeringens tid.
Fordonsbränder i Stor-Göteborg, anlagda med uppsåt 1998 - 2015.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.