Cornucopia > Ekonomi

Sunday, 20 August, 02:31

Cornucopia - 12 aug 17 kl. 22:01

Nej, skolbyggnader utbildar inte barn - lärare utbildar barnFacit från asylfesten 2015 börjar nu komma. Det kommer råda stor brist på skollokaler framöver och regeringen tänker anslå 1.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Stockholms, Skara, Svensk

Dela artikeln

21 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nej, skolbyggnader, utbildarinte , barn, lärare, utbildar, barn
UNT - 22 jun 17 kl. 16:00

UNT TV: Stjärndomaren utbildar barn

UNT besökte ett fotbollsläger för barn i tioårsåldern när de fick extraordinärt besök av Jonas Eriksson, en av världens bästa domare..

Sydöstran - 26 apr 17 kl. 10:37

Kommunens uppmaning: "Säg nej till era barn"

Valborgsmässoafton är en alkoholdebut för många unga. Nu uppmanas föräldrarna i Karlshamn att säga nej när barnen frågar om alkohol..

Kristianstadsbladet - 02 jan 14 kl. 06:55

"Nej till politiskt våld, nazism och rasism"

Foto: ERIK MÅRTENSSON / TT
Nej, till rasism och meningslöst våld. Anna-Karin Bengtsson skriver att det är dags att agera när barn i vårt land blir drabbade av rasism.
Vi är många som säger ja till mångfald och allas lika rätt i vårt land.

Kristianstadsbladet - 22 mar 14 kl. 07:30

Ensamkommande barn i Breanäs

Ensamkommande flyktingbarn ska inte placeras på transit-boende. Trots det hamnade en tonåring som inte fyllt 18 år i Breanäs, nu får kommunen ordna plats.
Trots att kommunen uppgett att den inte kan ta emot fler ensamkommande flyktingbarn förrän man organiserat och planerat om, det vill säga vid halvårsskiftet, så har kommunen nu lyckats fylla kvoten för det här året.

Dalarnas tidningar - 23 okt 14 kl. 01:00

"Våga säg nej till ditt barn"

Ann-Marie Fröjd bor i Orsa och driver ungdomsgården Leif som ligger bredvid Kyrkbyns skola i centrala Orsa. Ett av hennes mål i arbetet med ungdomar är att sänka eller om möjligt radera minderårigas drickande..

YLE - 07 sep 16 kl. 09:43

Allt fler barn och unga får psykvård i Helsingfors

Barnpsykiatrin i Helsingfors hade 16 procent fler patienter 2015 än året innan. Inom ungdomspsykiatrin ökade patienterna med omkring tio procent. Bland de svenskspråkiga barnen ökade antalet patienter med nästan 60 procent.

Helsingborgs Dagblad - 25 jan 12 kl. 10:01

Lärare: "Sluta experimentera med våra barn"

En del tycks hävda att om man bara utbildar föräldrar, elever och lärare tillräckligt, så kommer alla att uppskatta Unikum. Så om vi ger alla 50 timmars unikumutbildning då blir allt bra. Eller 150 timmar.

Sydsvenskan - 21 apr 14 kl. 05:30

17. Godnattsagor för barn som dricker

Mehran höll ett ljusblått piller i handflatan och tittade ut mot dansgolvet, på Sara som redan hade tagit sitt. Han gillade hur pillren fick folk att röra sig. Hur deras danser öppnade upp något både inom dansare och åskådare och varje rörelse förvandlades till ett läte.

BT - 14 dec 14 kl. 13:29

Tre barn döda på kinesisk förskola

Tre barn dödades när en byggnad kollapsade på en förskola i provinsen Hebei i norra Kina. Barnen fördes till sjukhus men avled där av sina skador. Ytterligare tre barn skadades, skriver BBC som hänvisar till uppgifter från nyhetsbyrån Nya Kina.

SVT Debatt - 25 feb 14 kl. 07:00

Barn vanvårdas fortfarande i Sverige

VANVÅRD Det finns många barn som växer upp under samma omständigheter som jag gjorde, i familjehem där de kränks på ohyggliga sätt. Det är för barnens skull jag driver en process mot staten. Jag driver en process mot staten för att framtidens omhändertagna barn och dagens fosterungar ska kunna växa upp under trygga förhållanden.

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 8 timmar sedan

Två timmar kvar på auktion signerad Höstsol 6/10

Klockan är nu 18:00 och det är därmed två timmar kvar på auktionen av sjätte numrerade och signerade exemplaret av Höstsol, numrerat 6/10. Ni har alltså fortfarande chansen att lägga bud.

Här hittas även auktionen för exemplar 9/10 hos Tradera.

Cornucopia - 12 timmar sedan

Oseriösa Magdalena Andersson (s) hotar att skada Sverige allvarligt

Oseriösa finansminister Magdalena Andersson (s) hotar nu att skada Sverige allvarligt. Detta då hon kallat missförtroendeomröstningar mot statsråd för just detta, men nu hotar att sosseriet ska göra det samma efter de förlorat regeringsmakten nästa val. Enligt Stefan Löfven (s) är Magdalena Andersson (s) oseriös.

Cornucopia - 13 timmar sedan

Webkameran i Karlskrona riktas om

Den webkamera som bloggen uppmärksammade för snart en månad sedan, och som kan användas för att följa svenska flottans och i synnerhet de annars dolda ubåtarnas aktivitet i Karlskrona har nu riktats om. Kommunen har till slut tagit till sig av mycket hård kritik i media. Uppdraget kan ses som slutfört.

Cornucopia - 17 timmar sedan

Ingen dokumentation på att Löfvens säkerhetsråd någonsin existerat

Det existerar ingen dokumentation över att statsminister Stefan Löfvens säkerhetsråd någonsin existerat. Beskedet till riksdagsledamöten Jan Ericsson (m) är att det inte existerar några som helst handlingar kring rådet, inte ens kallelser, än mindre mötesanteckningar, närvarolistor och liknande.
Riksdageledamoten Jan Ericsson (m).

Cornucopia - Igår: 18:00

Två timmar kvar på auktion signerad Höstsol 5/10

Klockan är nu 18:00 och det är därmed två timmar kvar på auktionen av femte numrerade och signerade exemplaret av Höstsol, numrerat 5/10. Ni har alltså fortfarande chansen att lägga bud.

Här hittas även auktionen för exemplar 8/10 hos Tradera.

Cornucopia - Igår: 14:33

Fredagsmys: Unboxing Höstsol

Dags för lite härligt fredagsmys. Och vad kan vara mysigare än att ta emot den första leveransen av Höstsol direkt från tryckeriet i Riga?
Till en början kan jag inte annat än vara imponerad av DHL.

Cornucopia - Igår: 11:28

När inte lagar tillämpas hjälper inte hårdare lagstiftning

Våra populistiska politiker skriker hela tiden om hårdare lagar mot ditten och datten, så fort de får frågor kring t ex brottslighet, terrorism, kriminalitet och annan dålig stämning. Men när lagarna ändå inte tillämpas så hjälper inte hårdare lagstiftning. Utan ett fungerande rättsväsende är hårdare lagstiftning meningslöst.

Cornucopia - Igår: 09:46

Ingen pensionersättning om du gjorde lumpen 1973 - 1994

Vi som gjorde sin värnspliktsutbildning mellan åren 1972 - 1994 har inte kompenserats och fått några pensionspoäng för dessa. Som pensionärer kommer vi för alltid att få lägre pension än de som t ex vapenvägrade eller fick frisedel av andra skäl.Det gamla pensionssystemet infördes 1998, då gamla ATP skrotades.

Cornucopia - I förrgår: 20:00

Betala för värnplikten - vi kan inte friåka på andras uppoffringar

Ska vi med tvång tvinga 1 - 4% av en årskull att försvara vår frihet och demokrati ska vi fan i mig också betala rejält för det. Inte friåka, medan andra offrar ett år av sin livsinkomst och karriär. Vi andra måste betala för det orättfärdiga i att en liten del av en årskull missgynnas för vår frihets och demokratis skull.

Cornucopia - I förrgår: 18:00

Två timmar kvar på auktion signerad Höstsol 7/10

Klockan är nu 18:00 och det är därmed två timmar kvar på auktionen av tredje numrerade och signerade exemplaret av Höstsol, numrerat 3/10. Ni har alltså fortfarande chansen att lägga bud.

Här hittas även auktionen för exemplar 7/10 hos Tradera.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.