Cornucopia > Ekonomi

Monday, 25 June, 03:51

Cornucopia - 12 aug 17 kl. 22:01

Nej, skolbyggnader utbildar inte barn - lärare utbildar barnFacit från asylfesten 2015 börjar nu komma. Det kommer råda stor brist på skollokaler framöver och regeringen tänker anslå 1.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Stockholms, Skara, Svensk

Dela artikeln

21 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nej, skolbyggnader, utbildarinte , barn, lärare, utbildar, barn
UNT - 22 jun 17 kl. 16:00

UNT TV: Stjärndomaren utbildar barn

UNT besökte ett fotbollsläger för barn i tioårsåldern när de fick extraordinärt besök av Jonas Eriksson, en av världens bästa domare..

Sydöstran - 26 apr 17 kl. 10:37

Kommunens uppmaning: "Säg nej till era barn"

Valborgsmässoafton är en alkoholdebut för många unga. Nu uppmanas föräldrarna i Karlshamn att säga nej när barnen frågar om alkohol..

Kristianstadsbladet - 02 jan 14 kl. 06:55

"Nej till politiskt våld, nazism och rasism"

Foto: ERIK MÅRTENSSON / TT
Nej, till rasism och meningslöst våld. Anna-Karin Bengtsson skriver att det är dags att agera när barn i vårt land blir drabbade av rasism.
Vi är många som säger ja till mångfald och allas lika rätt i vårt land.

Kristianstadsbladet - 22 mar 14 kl. 07:30

Ensamkommande barn i Breanäs

Ensamkommande flyktingbarn ska inte placeras på transit-boende. Trots det hamnade en tonåring som inte fyllt 18 år i Breanäs, nu får kommunen ordna plats.
Trots att kommunen uppgett att den inte kan ta emot fler ensamkommande flyktingbarn förrän man organiserat och planerat om, det vill säga vid halvårsskiftet, så har kommunen nu lyckats fylla kvoten för det här året.

Dalarnas tidningar - 23 okt 14 kl. 01:00

"Våga säg nej till ditt barn"

Ann-Marie Fröjd bor i Orsa och driver ungdomsgården Leif som ligger bredvid Kyrkbyns skola i centrala Orsa. Ett av hennes mål i arbetet med ungdomar är att sänka eller om möjligt radera minderårigas drickande..

YLE - 07 sep 16 kl. 09:43

Allt fler barn och unga får psykvård i Helsingfors

Barnpsykiatrin i Helsingfors hade 16 procent fler patienter 2015 än året innan. Inom ungdomspsykiatrin ökade patienterna med omkring tio procent. Bland de svenskspråkiga barnen ökade antalet patienter med nästan 60 procent.

Helsingborgs Dagblad - 25 jan 12 kl. 10:01

Lärare: "Sluta experimentera med våra barn"

En del tycks hävda att om man bara utbildar föräldrar, elever och lärare tillräckligt, så kommer alla att uppskatta Unikum. Så om vi ger alla 50 timmars unikumutbildning då blir allt bra. Eller 150 timmar.

Sydsvenskan - 21 apr 14 kl. 05:30

17. Godnattsagor för barn som dricker

Mehran höll ett ljusblått piller i handflatan och tittade ut mot dansgolvet, på Sara som redan hade tagit sitt. Han gillade hur pillren fick folk att röra sig. Hur deras danser öppnade upp något både inom dansare och åskådare och varje rörelse förvandlades till ett läte.

BT - 14 dec 14 kl. 13:29

Tre barn döda på kinesisk förskola

Tre barn dödades när en byggnad kollapsade på en förskola i provinsen Hebei i norra Kina. Barnen fördes till sjukhus men avled där av sina skador. Ytterligare tre barn skadades, skriver BBC som hänvisar till uppgifter från nyhetsbyrån Nya Kina.

SVT Debatt - 25 feb 14 kl. 07:00

Barn vanvårdas fortfarande i Sverige

VANVÅRD Det finns många barn som växer upp under samma omständigheter som jag gjorde, i familjehem där de kränks på ohyggliga sätt. Det är för barnens skull jag driver en process mot staten. Jag driver en process mot staten för att framtidens omhändertagna barn och dagens fosterungar ska kunna växa upp under trygga förhållanden.

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 5 timmar sedan

Söndagsenkät: Hur tar du dig till jobbet?

Dags för en söndagsenkät. Hur tar du dig till jobbet? Svara nedan.

Cornucopia - 6 timmar sedan

Oslos lösning för tunnelbanan - inga spärrvakter

I Norge har man löst problematiken kring svindyra IT-system för kollektivtrafiken, genom att helt enkelt struntat i spärrvakterna i deras sk "tunnelbana". Istället kör man enbart med väldigt frekventa kontrollanter i kollektivtrafiken.Spärrvakter i Oslos "tunnelbana".

Cornucopia - 7 timmar sedan

Centralbankerna: Handelskriget har redan börjat påverka konjunkturen

Centralbankernas samarbetsorganisation Bank of International Settlements (BIS) konstaterar i sin nya årliga ekonomiska rapport att det eskalerande handelskriget redan har påverkat konjunkturen.
Konjunkturen har börjat bli trumpen.BIS skriver (min fetstil):"One possible trigger of an economic slowdown or downturn could be an escalation of protectionist measures.

Cornucopia - 18 timmar sedan

USA fortsätter visa militärt stöd för Norge

USA fortsätter att visa sitt militära stöd för Norge inom ramen för de västerländska demokratiernas ömsesidiga försvarsallians Nato. USS Bainbridge, en Arleigh Burke-klassens robotjagare, är just nu på flottbesök i vårt västra grannland. Några foton nedan.

Cornucopia - Igår: 15:16

Gästinlägg: "Redan i krig"

Nedanstående är ett gästinlägg från Lena Padukova, adrenalena.se, från förra årets resa i arktiska Ryssland och delar av Nordostpassagen.

Jag är äntligen på väg till Arktis igen, den här gången för att segla från Arkhangelsk mot norra Ishavet och vidare längs med Rysslands kust.

Cornucopia - Igår: 13:27

Bostadsutvecklaren Axxonen i konkurs

Bostadsutvecklaren Axxonen har gått i konkurs. Tidigare har man lagt ner hela sin verksamhet, men det räckte alltså inte. Uppåt 120 MSEK går förlorade för de som lånat ut pengar via Tessin eller preferensaktier.

Cornucopia - I förrgår: 17:07

Trevlig midsommar!

Då är det väl dags att önska bloggens fåtal läsare så här årets minst bloggbesökta dag en trevlig midsommar!
Vid rodret.Midsommarafton är tillsammans med nyårsafton den dag på året med lägst trafik på bloggen.

Cornucopia - I förrgår: 14:11

Sju av tio svenskar anser att staten inte jobbar för medborgarnas väl

Organisationen Alliance of Democracies har presenterat sitt demokratiuppfattningsindex, Democracy Perception Index för 2018. Svenska staten och regeringen hamnar i absolut stryk-klass där 70% av svenskarna anser att staten inte agerar för medborgarnas bästa. Endast Portugal, Österrike och Kenya har sämre siffror.

Cornucopia - I förrgår: 11:19

EU går vidare med handelskriget mot USA

EU-kommissionen gick igår vidare med att sälla sig till USA och Donald Trump med att kasta grus i det ekonomiska maskineriet, genom att införa "balanserande åtgärder", dvs strafftullar mot USA. Handelskriget går alltså vidare och politikerna gör sitt bästa för att skynda på lågkonjunkturens ankomst.
EU-kommissionär Cecilia Malmström (L).

Cornucopia - 21 jun 18 kl. 18:04

Ny e-novell/ljudbok: Valet av Lars Wilderäng - Berget och Oscar nu också som ljudbok

Midsommarhelgen är nu räddad där du kurar under din varma filt eller gömmer dig under regnkläderna. Nu finns min nya e-novell, den politiska thrillern Valet, att köpa och ladda ner som e-boksnovell, eller lyssna på som ljudbok hos Nextory eller Storytel. Mina tidigare två e-noveller Berget och Oscar finns nu också som ljudböcker.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.