Cornucopia > Ekonomi

Monday, 23 October, 17:12

Liknande nyheter

Taggar: Nej, skolbyggnader, utbildarinte , barn, lärare, utbildar, barn
UNT - 22 jun 17 kl. 16:00

UNT TV: Stjärndomaren utbildar barn

UNT besökte ett fotbollsläger för barn i tioårsåldern när de fick extraordinärt besök av Jonas Eriksson, en av världens bästa domare..

Sydöstran - 26 apr 17 kl. 10:37

Kommunens uppmaning: "Säg nej till era barn"

Valborgsmässoafton är en alkoholdebut för många unga. Nu uppmanas föräldrarna i Karlshamn att säga nej när barnen frågar om alkohol..

Kristianstadsbladet - 02 jan 14 kl. 06:55

"Nej till politiskt våld, nazism och rasism"

Foto: ERIK MÅRTENSSON / TT
Nej, till rasism och meningslöst våld. Anna-Karin Bengtsson skriver att det är dags att agera när barn i vårt land blir drabbade av rasism.
Vi är många som säger ja till mångfald och allas lika rätt i vårt land.

Kristianstadsbladet - 22 mar 14 kl. 07:30

Ensamkommande barn i Breanäs

Ensamkommande flyktingbarn ska inte placeras på transit-boende. Trots det hamnade en tonåring som inte fyllt 18 år i Breanäs, nu får kommunen ordna plats.
Trots att kommunen uppgett att den inte kan ta emot fler ensamkommande flyktingbarn förrän man organiserat och planerat om, det vill säga vid halvårsskiftet, så har kommunen nu lyckats fylla kvoten för det här året.

Dalarnas tidningar - 23 okt 14 kl. 01:00

"Våga säg nej till ditt barn"

Ann-Marie Fröjd bor i Orsa och driver ungdomsgården Leif som ligger bredvid Kyrkbyns skola i centrala Orsa. Ett av hennes mål i arbetet med ungdomar är att sänka eller om möjligt radera minderårigas drickande..

YLE - 07 sep 16 kl. 09:43

Allt fler barn och unga får psykvård i Helsingfors

Barnpsykiatrin i Helsingfors hade 16 procent fler patienter 2015 än året innan. Inom ungdomspsykiatrin ökade patienterna med omkring tio procent. Bland de svenskspråkiga barnen ökade antalet patienter med nästan 60 procent.

Helsingborgs Dagblad - 25 jan 12 kl. 10:01

Lärare: "Sluta experimentera med våra barn"

En del tycks hävda att om man bara utbildar föräldrar, elever och lärare tillräckligt, så kommer alla att uppskatta Unikum. Så om vi ger alla 50 timmars unikumutbildning då blir allt bra. Eller 150 timmar.

Sydsvenskan - 21 apr 14 kl. 05:30

17. Godnattsagor för barn som dricker

Mehran höll ett ljusblått piller i handflatan och tittade ut mot dansgolvet, på Sara som redan hade tagit sitt. Han gillade hur pillren fick folk att röra sig. Hur deras danser öppnade upp något både inom dansare och åskådare och varje rörelse förvandlades till ett läte.

BT - 14 dec 14 kl. 13:29

Tre barn döda på kinesisk förskola

Tre barn dödades när en byggnad kollapsade på en förskola i provinsen Hebei i norra Kina. Barnen fördes till sjukhus men avled där av sina skador. Ytterligare tre barn skadades, skriver BBC som hänvisar till uppgifter från nyhetsbyrån Nya Kina.

BT - 16 okt 14 kl. 14:07

Vart fjärde barn är undernärt

Undernäring under en människas första 1 000 dagar får allvarliga följder för resten av livet. Det allra viktigaste sättet att minska undernäring hos barn är att stärka mammornas och barnens rättigheter, skriver Erik Lysén. I dag, på världshungerdagen, påminns vi om att det är långt kvar innan hungern är utrotad i världen.

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 2 timmar sedan

Konjunkturinstitutet: Nu kommer de dåliga åren för Sverige

Konjunkturinstitutets uppdaterade prognos över svensk ekonomi framöver är tydlig. Nu kommer sju dåliga år efter sju goda och det blir dags att betala för de senaste årens fester. Svensk ekonomi kommer gå avsevärt sämre än omvärlden och i det närmaste stagnera i faktiskt välståndsmått mätt, dvs BNP per capita.

Cornucopia - 3 timmar sedan

Ryssland Interpolefterlyser utländska Putinkritiker

Diktaturen i Kreml har nu börjat lägga Interpolefterlysningar mot utländska Putinkritiker, som britten Bill Browder.
Ryska presidentens inrikestrupper Omon väntar på Bill Browder.Britten Bill Browder är en uttalad kritiker av den ryske diktatorn i Kreml, Valdimir Putin.

Cornucopia - 5 timmar sedan

Husmask/Booli: Lägenhetspriser ner 1.8% i Stockholm på ett år

En av bloggens läsare har slängt ihop en enkel tjänst som visar medelpriser per månad för Stockholm, Göteborg och Malm, som vederbörande kallar Husmask. Enligt den har lägenhetspriserna fallit 1.8% i Stockholm på tolv månader.

Cornucopia - 7 timmar sedan

Vuxendagisen: Över 80% av Operans intäkter är skattepengar

Nu när SVT och SR ska förvandlas till skattefinansierat vuxendagis, som ska få sina pengar oavsett om något tittar på dem, så kan det vara relevant att titta på befintliga vuxendagis. Klassiskt exempel i många bemärkelser är Kungliga Operan, som får över 80% av sina intäkter via skattefinansierat statligt bidrag, på nästan en halv miljard kronor om året.
Kungliga mitt i bild, bakom Rädda Fjällen!

Cornucopia - 20 timmar sedan

Privatspekulanter får inte nya lägenheter sålda i Sundbyberg

"Ingen spekulerar i bostäder i Sverige, så det kan inte vara en bubbla" - förståsigpåareDet rapporteras nu att privatpersoner inte får sålt de lägenheter de köpt på spekulation i projektet Duvboet i Sudnbyberg, som börsnoterade Alm Equity ligger bakom. Det handlar om privatpersoner som köpt på spekulation med avsikt att sälja till högre pris innan inflytt.Ja, ja - jag hade inte några andra foton från Sumpan.

Cornucopia - Igår: 16:56

Himmelskors i OMXS30 i morgon?

Allt pekar på att det falska dödskorset i OMXS30 i morgon byts ut mot ett himmelskors, då MA50 förväntas bryta igenom upp genom MA200. Det blir ett äkta himmelskors eftersom både MA50 och MA200 är stigande.
Dagschart OMXS30.

Cornucopia - Igår: 14:03

Riksbanken vill samla in svenskarnas förmögenhetsdata på individnivå

Sedan alliansregeringen avskaffade förmögenhetsskatten saknas individbaserad förmögenhetsstatistik i Sverige. Riksbanken vill nu ta ansvar för att samla in denna automatiskt från bankerna och publicera tillsammans med SCB. Detta är också en god grund för beslutsunderlag om framtida beskattning för svenska politiker, som idag helt enkelt inte vet hur förmögenheterna är fördelade och hur en beskattning kan utformas för att straffa önskade grupper.

Cornucopia - Igår: 19:16

Mäklarna: Går det inte upp så går det ner eller så står priserna stilla

Dagens Industri har frågat Fastighetsbyrån och mäklarbyrån Erik Olsson om läget på marknaden och svaren kan summeras med att om det inte går upp så går det ner eller så står priserna stilla. Och att det är positivt med fallande bostadspriser för den som vill ha en större bostad. Oavsett hur det går är det alltså positivt.

Cornucopia - I förrgår: 14:37

Sociala straff har alltid funnits

Nu när mediaeliten och journalisteliten hängs ut som rövhattar och sexualbrottslingar i sociala medier, ropar helt plötsligt media (åtminstone Aftonbladet) på att endast rättsväsendet kan fälla och straffa människor och att media inte ska göra det. Men så är inte fallet och har aldrig varit fallet i ett civiliserat samhälle. Det har alltid existerat och existerar än idag sociala straff där man om man uppför sig som en rövhatt blir behandlad som en rövhatt.

Cornucopia - I förrgår: 13:12

Nu betalar Kreml för reklam på bloggen

En hel del av er har anmärkt via e-post och andra kanaler att någon av Kremls nyttiga volontärer eller avlönade inflytelseagenter börjat göra reklam på bloggen mot det svenska övningsfältet i Norrland. Det är inte så mycket jag kan göra något åt, då all reklam hanteras av tredje part och detta handlats in genom att bjuda över annan reklam i ett auktionsförfarande. Försök att ignorera, och klicka absolut inte på reklamen - det kommer bara kosta mer pengar för annonsören.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.