GöteborgsPosten > Lokalt

Tuesday, 17 October, 11:37

GöteborgsPosten - 12 aug 17 kl. 20:00

Här träffas 490 släktingarDet finns släktkalas och det finns släktkalas. När Fhagersläkten samlades på Donsö var bordet dukat för 370 vuxna och 120 barn. . – Nästa gång får det bli nya Ullevi, säger Ingemar Fhager..
Läs mer på GöteborgsPosten
Läs mer om:
Fhagersläkten, Donsö, Ullevi, Ingemar Fhager

Dela artikeln

1735 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Här träffas, 490, släktingar
Expressen - 16 jan 14 kl. 13:15

Träffas av blixten - när hon ska rädda sonen

Här träffas Rosangela Biavati, 36, av blixten när hon ska ta upp sin son och sina syskonbarn ur vattnet. Hon dog direkt framför ögonen på sin man och andra släktingar, skriver Daily Mail..

Skånskan - 29 jun 16 kl. 06:00

Bryllingar träffas igen i Kävlinge

Kävlinge/Snapparp I årtionden har Richard Goranson Burns velat besöka Sverige och se var i Kävlinge hans morfar Per föddes. Dottern Julie Karra beslutade att nu var det dags. I helgen sammanstrålade de med ett 70-tal skånska släktingar.

HBL - 16 mar 15 kl. 13:21

Reportage: Jakten på en säng

De övernattar på släktingars och vänners soffor och golv. De lever i osäkerhet och önskar sig mest av allt en sak – att de skulle få ett eget hem. Lägenheten var populär bland kompisarna.

Sydsvenskan - 03 apr 16 kl. 04:00

Stanna upp och förstummas

I torsdags hyllades David Bowie i en konsert på Carnegie Hall i New York. Den avslutades med att en barnkör sjöng Space Oddity. Rolling Stone Magazine skrev att Bowie, om han är där uppe någonstans, förhoppningsvis känner all kärlek som riktats till honom de senaste månaderna.

YLE - 10 nov 13 kl. 15:52

Filippinier i Finland ber för sina anhöriga

De senaste dygnen har varit en lång mardröm för de drygt 2 000 filippinier som bor i Finland. Många har fortfarande inte lyckats få kontakt med sina släktingar och vänner i hemlandet, och oron är stor. Medlemmar i den filippinska föreningen i Finland samlades i dag till gudstjänst och gemensam kaffestund i den katolska kyrkan i Helsingfors.

Sydsvenskan - 08 sep 15 kl. 05:21

Koreanska familjer återförenas

Nord- och Sydkorea har kommit överens om att familjmedlemmar som skildes åt under Korea-kriget åter ska få träffas. Återföreningen, där 100 personer från vartdera landet kommer att delta, hålls 20—26 oktober i den nordkoreanska semesterorten Kumgang.Överenskommelsen om återföreningen — den andra på fem år — träffades efter långa förhandlingar mellan de båda ländernas Röda Kors-avdelningar.

Helsingborgs Dagblad - 08 sep 15 kl. 05:21

Koreanska familjer återförenas

Nord- och Sydkorea har kommit överens om att familjmedlemmar som skildes åt under Korea-kriget åter ska få träffas. Återföreningen, där 100 personer från vartdera landet kommer att delta, hålls 20—26 oktober i den nordkoreanska semesterorten Kumgang.Överenskommelsen om återföreningen — den andra på fem år — träffades efter långa förhandlingar mellan de båda ländernas Röda Kors-avdelningar.

Skånskan - 10 maj 17 kl. 16:29

Hon har hållit sig i trim i hela sitt liv

SPÄNSTIG. När Lidia Göransson flyttade till Sverige från Ryssland såg hon snabbt till att söka upp närmsta gymnastikförening och erbjuda sina tjänster som ledare. Och det har hon varit i över tjugo år nu.

YLE - 29 sep 16 kl. 18:31

Kulturkrock Etiopien - Svenskfinland?

"I Etiopien är det sällan man bjuder gäster på enbart kaffe". Wulita Bezabeh står med fötterna i tre kulturer: etiopisk, tysk och finlandssvensk. - Första gången vi var bjudna hem till en familj kvällstid här i Jakobstad, så väntade vi oss att bli bjudna på middag.

YLE - 02 nov 16 kl. 05:00

Kampen för ett barn

Hittills i år har våra myndigheter haft hand om 26 fall av bortförda av barn. Det innebär att mer än 30 barn har förts utomlands av den ena föräldern, utan den andra förälderns medgivande. En av de föräldrar som under några månader inte fick träffa sin dotter är "Anna".

Fler nyheter från GöteborgsPosten

GöteborgsPosten - 45 minuter sedan

Dykare förberedda på ny färjekatastrof

Just nu pågår en stor internationell dykövning på Orust. Målet är att genomföra både snabbare och säkrare räddningsinsatser den dagen ytterligare en färja förliser i Östersjön..

GöteborgsPosten - I förrgår: 12:27

Så vill prästen förändra Svenska Kyrkans kärnverksamhet

500 år efter att Luther reformerade den katolska kyrkan med sina 95 teser, vandrar prästen Gösta Tingström 500 varv runt Sveriges alla domkyrkor. Projektet heter Pilgrim 500 och målet är att förändra kyrkans kärnverksamhet. – Jag vill ändra på Svenska kyrkan, inte svenska folket, säger Gösta Tingström..

GöteborgsPosten - 1 timme sedan

Stressad personal i barncancervården

Det råder fortsatt personalbrist inom barncancervården, där merparten av sjuksköterskorna saknar specialistkompetens. Freja Löthén från Stockholm var tio år gammal när hon fick diagnosen akut lymfatisk leukemi. – Jag tror att jag fick den bästa möjliga vården som var tillgänglig för mig.

GöteborgsPosten - 1 timme sedan

Stor personalbrist inom barncancervården på Sahlgrenska

Personal med specialistkompetens och vårdplatser saknas på flera av landets barncancercentrum. Flera av klinikerna har dessutom mycket svårt att rekrytera sjuksköterskor. Mest besvärligt är läget på Sahlgrenska universitetssjukhuset i Göteborg.

GöteborgsPosten - 1 timme sedan

Borätter ska få Angeredsbor att stanna kvar

Angered ska få en bättre balans mellan hyreslägenheter och bostadsrätter. Under måndagen togs det första spadtaget för de 400 bostadsrätter som ska byggas vid Angered centrum..

GöteborgsPosten - 1 timme sedan

Man blöder från huvudet efter olycka

En man blöder från huvudet efter att ha fått en stålbalk i huvudet vid en byggarbetsplats i Grimmered. – Han är förd till sjukhus med okända skador, säger Peter Adlersson, presstalesperson vid polisen i region Väst..

GöteborgsPosten - 13 timmar sedan

Oväder på väg - regn hela helgen

Göteborgarna gör bäst i att njuta av de sista skymtarna av solen, för resten av veckan blir en blöt historia. Ett regnoväder väntas dra in över västkusten på torsdagen och dröja sig kvar hela helgen..

GöteborgsPosten - 16 timmar sedan

Gunilla, 70, slog ihjäl avloppsråtta med skohorn

I mörkret i sin egen hall mötte Gunilla Gustafsson, 70, en råtta – som tagit sig upp genom avloppet. Mindre än två dygn senare var råttan död. Gunilla slog ihjäl den med sitt skohorn..

GöteborgsPosten - 20 timmar sedan

Misstänks för grovt våld - mot elva månader gammal baby

En man i 20-årsåldern åtalas för en synnerligen grov misshandel. Offret är en elva månader gammal baby. - Det har krävts kraftigt våld för att orsaka skadorna, hävdar åklagaren..

GöteborgsPosten - 21 timmar sedan

Inbrottsvåg i Göteborg - Polisen: "Närmar oss toppen"

Den senaste månaden har det inträffat minst 46 inbrott i södra Storgöteborg. Polisen befarar att organiserade yrkeskriminella ligor ligger bakom brottsvågen. – Vi ser att det koncentreras till olika områden vecka för vecka, säger Niklas Brehm, vid polisen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.